11 parasta UX-työkalua, joita voidaan käyttää verkkosivujen suunnittelussa ja kehittämisessä

Tutustu parhaisiin käytettävyystestaustyökaluihin, joilla voit parantaa verkkosivustosi käyttökokemusta ja ymmärtää paremmin kävijöiden käyttäytymistä.


Parhaat UX-tarkastustyökalut

Yrityksen verkkosivuston rakentaminen ei ole pieni yritys; on monia huomioitavia asioita. Sivuston on toimittava tietyllä tavalla, sen on oltava näkyvä käyttäjille ja helppo löytää, kun tiettyä markkinarakoa, tuotetta tai palvelua etsitään..

Jokin voi löytää täysin toimivan, ammattimaisen verkkosivuston. Yksi, jolla on suuri netto läsnäolo ja paljon kävijöitä, mutta alhaiset muuntoprosentit. Jotkut saattavat ajatella, että tarjottavasta palvelusta tai tuotteesta puuttuu tai se on jollain tavalla toivottavaa, mutta tämä ei yleensä ole syynä alhaiseen myyntiin. Henkilö, joka on napsauttanut tiettyä verkkosivustoa, tekee niin, koska he ovat tietyn tuotteen tai palvelun markkinoilla. Matala tulos voidaan selittää paremmin heikolla käyttökokemuksella (UX). UX: n parantaminen on yksi parhaista tavoista lisätä käyttäjätasoja. Tässä tarkastellaan tarkalleen sitä, aloittamalla lyhyellä selityksellä UX: sta ja suunnittelusta ja seuraamalla parhaita UX-tarkastustyökaluja.

Mikä on UX?

Käyttäjäkokemus on verkkosivujen suunnittelun osa, joka käsittelee sitä, kuinka käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivuston kanssa. Se koskee ihmisten ja verkkosivujen toimintojen välistä suhdetta. Monet ihmiset rinnastavat UX: n väärin verkkosivuston ulkoasuun, esteettisiin ominaisuuksiin, mutta tämä ei ole täysin totta. Termiä, jota käytetään kuvaamaan sivuston asettelua, väriä, rakennetta ja yleistä ulkonäköä, kutsutaan käyttöliittymäksi (UI). UX ja UI ovat web-suunnittelun kaksi pääkohtaa, eikä niitä voida erottaa toisistaan. Nämä kaksi vaikuttavat toisiinsa. Esimerkiksi vieritysruutu voi liikkua ylös ja alas tai vasemmalle ja oikealle. Molemmat ovat käyttöliittymävaihtoehtoja, mutta UX-periaatteet kertovat meille, että käyttäjät mieluummin vierittävät ylös ja alas. Käyttöliittymä on puhtaasti digitaalinen huomio ja UX käsittelee sitä, kuinka digitaalinen vuorovaikutuksessa on ihmisen käyttäjäkokemuksen kanssa.

UX: n perusperiaatteet

UX: n perusoppien tuntemus auttaa ymmärtämään UX: ää ja sen eroa UI: sta. UX: n ensimmäisellä pääperiaatteella on selkeys Hierarkinen rakenne verkkosivujen tiedonkulussa. Esimerkiksi avattavissa valikoissa tulisi olla yleiset luokkaotsikot, ja niissä tulisi olla tarkempia tietoja tai vaihtoehtoja, kun ne valitaan. Verkkosivun pitäisi myös olla Helppo navigoida. Jos käyttäjä haluaa tietää enemmän tuotteesta tai palvelusta, hänen pitäisi pystyä löytämään se helposti. Verkkosivuja ei skannattu, vaan niitä ei pidä odottaa käyttäjän hakevan tietoja, koska tämä todennäköisesti johtaa heidän napsahduksiin. Viimeinkin sivulla pitäisi olla korkea taso ohjattavuutta. Käyttäjä tulisi viedä pienelle matkalle, joka ilmoittaa hänelle tarjottavasta tuotteesta tai palvelusta, miksi he sitä tarvitsevat, ja päättyy vaihtoehdolle ostaa se..

11 suosituinta UX-tarkastustyökalua kokeilla

Nyt kun perustiedot UX: stä on saatu aikaan, tarkastelemme joitain hyödyllisimpiä UX-tutkimusvälineitä, joita yksilöt voivat hyödyntää.

1. Käyttäjätestaus

UserTesting tarjoaa rehellistä palautetta oikeilta käyttäjiltä. Tämä sivusto toimii maksamalla turvatarkastajille vuorovaikutusta verkkosivuston kanssa ja antavan palautetta siitä. Se tarjoaa myös palautetta kokeneilta UX-suunnittelun ammattilaisilta. Monet pitävät tästä, koska se antaa palautetta sekä asiantuntijalta että tavalliselta käyttäjältä.

2. Muunna

Muunna kuvakaappaus

Muuntaa on erikoistunut A / B-testaukseen, joka on analyyttinen kuva kahdesta verkkosivustosta tai sovelluksesta ja kuinka ne toimivat toisiaan vastaan. Jos yrityksellä tai yksityishenkilöllä on kaksi lopullista mallia, mutta et ole varma, mikä niistä on parempi, muuntaminen voi suorittaa, määrittää kumpi toimii paremmin. Muunna käyttää Google Analytics -integraatiota, jonka monien mielestä on hyödyllistä ja oivaltavaa./

3. Hullu muna

Kuvakaappaus Crazy Egg: n lämpökartasta

Hullu muna tarjoaa sivuston omistajille visuaalista tietoa käyttäjän toiminnasta verkkosivulla. Tämä työkalu käyttää tehokkaita ominaisuuksia, kuten HeatMap, ScrollMap, Overlay ja Confetti, seurataksesi esimerkiksi sitä, missä ihmiset yleensä napsauttavat, kuinka kaukana he vierittävät ja kuinka paljon aikaa he viettävät tietyillä sivuilla. Tämä työkalu voi olla erittäin hyödyllinen määritettäessä, mikä toiminnallisuus lisää UX: tä ja mitkä asiat vain vievät tilaa.

4. SessionCam

SessionCam auttaa parantamaan muuntoprosentteja käyttämällä erityisiä analyyttisiä työkaluja. Se käyttää virheiden havaitsemisohjelmistoa, jonka tarkoituksena on löytää verkkosivulta yleisimmin havaitut virheet. Se etsii myös kohtia, joissa käyttäjät kamppailevat eniten. Jos käyttäjien havaitaan viettävän enemmän aikaa kuin on tarpeen tietyllä verkkosivuston osalla, se voi tarkoittaa, että UX: tä voidaan parantaa tällä hetkellä. Yksi parhaimmista ominaisuuksista on istuntojen uusinta. Täällä sivuston omistaja voi tarkastella yksittäisten käyttäjien toimintaa nähdäkseen kuinka he ovat vuorovaikutuksessa verkkosivuston kanssa. Ihmiset eivät aina ole vuorovaikutuksessa verkkosivuston kanssa suunnittelijan mielessä, joten tämä voi olla tehokas käsitys. Käyttäjäkokemus voi olla huomattavasti erilainen kuin se, jonka suunnittelija aikoo luoda. Se, kuinka käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivuston ja sen toimintojen kanssa, on yksi parhaista tavoista määrittää, vastaako visio todellisuutta.

5. HotJar

HotJar-suppilon kuvakaappaus

Aivan kuten aiemmin mainittu tutkimusväline, HotJar tarjoaa myös laadukkaita istuntotallenteita sivuston omistajille ja suunnittelijoille. HotJar on paljon analytiikkapohjaisempi ja käyttää myös kyselyjä ja käyttäjän palautetta. HotJar tarkastelee käyttäjän kokemusta verkkosivustolta matkalla, jonka lopulta heidän pitäisi johtaa heidät ostamaan.

6. Koko tarina

Koko tarina tarjoaa samat liveistunnon tallennustyökalut kuin kaksi edellistä UX-tarkastustyökalua, mutta keskittyy virheiden ja kaatumispisteiden tunnistamiseen. Virheet, kaatumiset tai häiriöt (kuten loputon silmukka tai sivun latausaika) aiheuttavat erittäin todennäköisesti käyttäjän pudotuksen. Tällaisella kilpailutilanteella jokaisella niche-käyttäjällä ei ole kärsivällisyyttä huonosti toimiville verkkosivuille. Vaikka käyttäjän UX olisi optimoitu täysin, jos verkkosivustossa on virheitä tai kaatuu usein, se on turhaa.

7. LookBack

Katso taakse on erilainen kuin muut siinä, että se keskittyy mobiili UX: ään. Yhä useammat ihmiset tekevät suuria osia tai kaikki ostoksistaan ​​verkkokaupoissaan mobiililaitteillaan. Tämä johtuu yksinkertaisesti mukavuudesta ja ajasta, jonka ihmiset viettävät talon ulkopuolella tai tietokonepöydän ääressä. Koska heikosti toimiva, ei käyttäjäystävällinen mobiilisivusto, johtaa todennäköisesti heikkoon konversioprosenttiin niille, jotka tarkastelevat verkkosivustoa mobiililaitteella.

8. Hakija

Soveltava kuvakaappaus

Toisin kuin muutama viimeksi mainittu sovellus Apptentive on keskittynyt enemmän käyttäjän palautteeseen kuin käyttäjän aktiviteettitietoihin. Se tekee tämän älykkäästi tunnistamalla paras aika kerätä käyttäjän palautetta käyttäjien toiminnan, sijainnin ja käyttäytymisen perusteella. Apptentive hyödyntää luokitusvaihtoehtoja, kyselyjä ja kirjallista käyttäjäpalautetta verkkosivustojen omistajien auttamiseksi parantamaan UX: ta.

9. UserReport

Käyttäjäraportin kuvakaappaus

Joskus yksinkertaisimmat työkalut ovat parhaita työhön. UserReport keskittyy eleganssiin liian monimutkaiseen analytiikkaan ja mittareihin. Se tarjoaa yksinkertaisia, mutta tehokkaita työkaluja – kyselyn ja kirjallisen palautteen. Paras osa UserReportista on, että perusominaisuudet ovat ilmaisia. Päivitykset, kuten analytiikkaraportit ja NPS-pisteet, ovat saatavana maksettuina päivityksinä.

10. Usabilla

Usabilla tarjoaa laajan valikoiman palveluita, mutta tunnetaan lähinnä syvällisestä analyyttisestä analyysistään. Ne, jotka haluavat ymmärtää paremmin käyttökokemusta vuorovaikutuksesta sivustonsa kanssa useiden eri tietopisteiden kautta, voivat kääntyä Usabillaan. Sovellus on saatavana myös mobiililaitteille, ja sitä ovat käyttäneet yritykset, kuten Toyota ja Tommy Hilfiger.

11. Suosionosoituksia

Suosionosoituksia kojelaudan kuvakaappaus

Suosionosoitukset on keskittynyt yleisötestauksen periaatteeseen. Sillä on yksi maailman suurimmista UX / UI-testaajien yhteisöstä, ja se tarjoaa runsaasti palautetta, josta kilpailijat ovat vertaansa vailla. Laaja testaajaverkko mahdollistaa verkkosivuston testaamisen melkein missä tahansa laitteessa ympäri maailmaa – kannettavissa tietokoneissa, pöytätietokoneissa, tableteissa, älypuhelimissa jne. Se hajottaa palautteen myös erityisillä demografisilla perusteilla, joista voi olla hyötyä sivuston omistajalle. Jos esimerkiksi jotakin tuotetta tai palvelua markkinoidaan ensisijaisesti tietylle ikäryhmälle, olisi arvokkaampaa tietää, kuinka kyseinen ryhmä arvioi sivuston muihin nähden. Niiden, jotka haluavat saada sivustonsa mahdollisimman suuren määrän ihmisiä, tulisi harkita suosionosoitusten käyttöä.

johtopäätös

Laadukkaan käyttökokemuksen luominen ei ole helppoa. Suunnittelija vaatii paljon ajattelua ja suunnittelua. Silti menestystä ei mitata suunnittelulla tai suunnittelulla, vaan kokemuksella, joka reaalimaailman käyttäjillä on verkkosivujen ja sen toimintojen kanssa vuorovaikutuksessa. Edellä lueteltujen työkalujen hyödyntäminen on välttämätön askel laadukkaan UX: n kehittämisessä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me