Utilitzant Google Analytics per entendre el trànsit del lloc web

Apreneu a utilitzar els informes de Google Analytics per visualitzar el comportament dels usuaris & descobreix quins esforços de màrqueting condueixen al trànsit al vostre lloc web.


Comprendre el trànsit del lloc web amb Google Analytics

Avui en dia, les empreses poden disposar d’una gran quantitat de dades sobre els seus clients i visitants de llocs web al seu abast: dades que poden ajudar a prendre decisions informades sobre màrqueting. En els meus vint anys d’experiència en màrqueting, he vist que moltes empreses continuen prenent decisions costoses basades en intuïció i informació datada. Tot i que potser no són opcions pobres, es tracta de opcions que no es basen en dades interessants.

Per tal d’avaluar i ajustar adequadament la vostra estratègia de màrqueting digital, heu de saber com estan realitzant els vostres esforços promocionals. Per a les empreses que només comencen amb les analítiques de llocs web, el seguiment del trànsit del vostre lloc web és un lloc excel·lent per començar a omplir una imatge més gran del comportament de l’audiència i del rendiment del contingut..

D’on provenen els visitants del vostre lloc web?

Google Analytics pot fer el seguiment del trànsit del vostre lloc web procedent dels següents canals predeterminats: cerca orgànica, cerca directa, pagada, altres, derivacions, visualització, socials i correu electrònic.

Tipus de trànsit de llocs web

Què signifiquen aquests canals? El trànsit està informat com:

Recerca orgànica – quan un visitant cerca el vostre lloc web o una paraula clau rellevant i fa clic al vostre lloc web a la pàgina de resultats del motor de cerca (SERP).

Directe – quan un visitant entra directament a l’URL del vostre lloc web.

Cerca pagada: quan un visitant arriba al vostre lloc web fent clic a un enllaç d’un dels vostres anuncis de cerca.

Un altre – quan la font del visitant no es pot classificar. Es pot produir si els paràmetres UTM per a la font o el mitjà no s’han configurat correctament (això s’explica més endavant).

Referència – quan un visitant arriba al vostre lloc web fent clic a un enllaç d’un altre lloc web (tret dels motors de cerca i la majoria de xarxes socials).

Pantalla – quan un visitant arriba al vostre lloc web fent clic a un enllaç d’un dels vostres anuncis de visualització, es comunicarà com a trànsit de visualització.

Social – quan un visitant fa clic en un enllaç que apunta al vostre lloc web des d’una xarxa social (una que es fa el seguiment de Google Analytics), es comunicarà com a trànsit social.

Correu electrònic: quan un visitant fa clic en un enllaç dins d’un correu electrònic, se l’informarà com a tràfic de correu electrònic.

Configuració del seguiment de Google Analytics

Per poder fer un seguiment d’aquestes diferents fonts de trànsit i aprofundir en un seguiment més profund i detallat, primer heu de tenir configurat un compte de Google Analytics i el codi posat al vostre lloc web..

Aquí hi ha l’article sobre Google configuració del seguiment de Google Analytics. També tinc una ràpida & senzill Curs de Google Analytics que us mostrarà instruccions pas a pas per configurar el vostre compte i fer el seguiment.

Quins esforços de màrqueting condueixen al trànsit al vostre lloc web?

Amb Google Analytics, podeu determinar el rendiment de les vostres campanyes i campanyes de màrqueting. El fet de poder avaluar el ROI i el valor global de les campanyes actuals permet a la vostra empresa ajustar la seva estratègia de màrqueting en funció de mètriques de rendiment mesurables. Els informes d’adquisició també us ajuden a determinar l’efectivitat de diferents fonts, com Twitter, Facebook i LinkedIn i suports, com ara correu electrònic, publicitat social i digital.

Juntament amb les novetats de la font i el mitjà, podeu identificar quins continguts són els conductors de trànsit més populars i quines fonts i mitjans funcionen millor. Per exemple, diguem que heu descobert que una de les publicacions del vostre blog genera volums elevats de trànsit i que rep de forma constant moltes visualitzacions de pàgines. Si heu configurat els paràmetres UTM per al seguiment (explicat més endavant), també podreu descobrir que el 40% d’aquest trànsit prové d’orgànica, el 25% de Twitter i el 25% d’un butlletí informatiu mensual. Amb aquesta informació, podeu començar a invertir més en aquestes fonts específiques per al tipus específic de contingut o tema. Abans de fer massa supòsits basats en aquest punt de dades, voldreu continuar provant i avaluant tots els factors de rendiment i, a continuació, ajusteu les vostres estratègies i tàctiques de màrqueting..

Trobar fonts de trànsit a Google Analytics

Als informes d’Adquisició, trobareu la informació principal del trànsit a la descripció general. A continuació, veureu els canals predeterminats on s’informa del trànsit del vostre lloc web.

Consulteu la visió general dels canals predeterminats a Google Analytics

Tot el trànsit > Canals

Consulteu els canals de Tot el trànsit de Google Analytics

Tot el trànsit > Font / Mitjana

L’informe Source / Medium és molt important per comprendre on heu d’invertir els vostres esforços i pressupost de màrqueting. Per obtenir més informació sobre com utilitzar l’informe Font / Mitjà, podeu veure aquest vídeo tutorial que he creat:

Si voleu cercar un tipus, contingut, tema o secció determinats de contingut del vostre lloc web, podeu crear una dimensió secundària i, a continuació, fer servir l’opció de filtre avanç per cercar una paraula clau. Per exemple, podeu veure l’origen / el mitjà per a pàgines individuals del vostre bloc creant una dimensió secundària per a “Pàgina” i un filtre avançat per a pàgines que contenen “/ blog /” a l’URL. Una altra manera de fer-ho és crear una dimensió secundària per a Font / Mitjana sota el Comportament>Contingut del lloc>Totes les pàgines informen i afegeixen un filtre per a “/ blog /.”

Tot el trànsit > Referències

Doneu una ullada a les referències per a tot el trànsit de Google Analytics

Socials > Visió general

Una ullada a Trànsit del canal social de Google Analytics

Campanyes > Totes les campanyes

A Totes les campanyes, trobareu tots els noms de la campanya que heu fet un seguiment amb un paràmetre de campanya UTM. Si feu servir Google AdWords, aquest paràmetre s’afegeix automàticament per a aquestes campanyes, tret que tingueu desactivat l’etiquetatge de campanya (està activat per defecte).

Podeu fer clic a campanyes individuals per veure Font / Mitjana i el rendiment de les vostres campanyes en diferents canals i suports. Des de la pàgina Totes les campanyes, també podeu crear una dimensió secundària per visualitzar les pàgines font / mitjana o fins i tot pàgines individuals.

Una ullada a la dimensió secundària de Tots Campagins a Google Analytics

Com configurar els paràmetres de seguiment de les campanyes / UTM

El seguiment del trànsit de la vostra campanya és tan senzill com afegir text addicional a l’URL que enllaceu. Haureu d’afegir paràmetres UTM per fer el seguiment del trànsit de la vostra campanya. Consulteu el nostre article anteriorment publicat sobre els paràmetres UTM que inclou com fer-ho.

Conclusió

En general, és important fer un seguiment i una anàlisi adequats del trànsit del vostre lloc web, ja que us pot proporcionar les dades que necessiteu per prendre decisions de màrqueting efectives. Per obtenir més informació sobre com utilitzar Google Analytics amb tot detall, podeu veure el meu Informes de Google Analytics: Deep-Dive: curs d’informes d’adquisició a Udemy. Fins i tot, podreu aprofitar els conductors de trànsit que no sabíeu que teníeu. Què t’ha dit el teu trànsit? M’encantaria saber-ho. No dubteu a comentar a continuació, o bé a mi: Twitter @janetdmiller.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map