Què és l’accessibilitat web i per què té importància?

Quant a l’accessibilitat web, com els usuaris amb discapacitat accedeixen als llocs web i per què els desenvolupadors web han de considerar l’accessibilitat web un problema rellevant.


Bones pràctiques d’accessibilitat web

L’accessibilitat web és una pràctica dins del desenvolupament i disseny web que posa l’èmfasi en la igualtat de necessitat que els usuaris amb discapacitat puguin accedir i utilitzar llocs web. Es diu que un lloc web és “accessible” si algú amb discapacitat o deficiència pot ser utilitzat completament. La navegació es realitza mitjançant un conjunt de dispositius o programari que permet traduir el contingut a un formulari al qual l’usuari pot accedir. Un exemple senzill és un programa com MESTRES, que ajuda els usuaris amb deficiències visuals que no poden utilitzar un ratolí per navegar per Internet llegint el text i utilitzant la veu per proporcionar opcions de navegació.

Un dels principals problemes és que una gran quantitat de llocs web, potser la majoria, no estan escrits tenint en compte l’accessibilitat. Per tant, un lector de pantalla no pot aprofitar les dades addicionals que pot proporcionar un desenvolupador o dissenyador per ajudar a la lectura i la navegació. Molts amb discapacitat han informat que simplement no poden experimentar i accedir a la major part d’Internet. Tanmateix, les conseqüències d’una falta d’accessibilitat web superen el requisit ètic d’igual accés, i inclouen la pèrdua de lectors potencials, clients, reputació del lloc i fins i tot la perspectiva de responsabilitat legal..

Mites Vs. Realitat

A causa de la falta d’èmfasi o d’informació destacada sobre l’accessibilitat en un diàleg principal sobre llocs web en desenvolupament, molts mites persisteixen sobre la necessitat d’accessibilitat:

Mite: Les persones amb deficiències no utilitzen internet.

Realitat: Recerca de la web Pew Internet Study Research: Digital Differences (2011), demostrant que el 54% dels adults que viuen amb discapacitat estan actius en línia.

Mite: Fer accessible els llocs web significa un aspecte i funcionalitat.

Realitat: Amb l’ús generalitzat de les etiquetes i addicions semàntiques de HTML5, ara és més fàcil que mai utilitzar etiquetes semàntiques com per a designar elements de navegació i afegir atributs de rol a les etiquetes HTML per proporcionar dades de navegació i maquetació.

Mite: Les persones amb deficiències no són clients viables.

Realitat: Tenint en compte que les persones amb discapacitat tenen les mateixes necessitats que ningú, no hi ha cap base per a això. Un altre punt que aquest mite deixa de banda és que només el 17% de les persones van néixer amb discapacitat. Això podria significar que un client que abans havia pogut utilitzar i comprar des del vostre lloc queda sobtat de l’accés.

Per què molts llocs no tenen contingut accessible

Malauradament, molts desenvolupadors web desconeixen les pràctiques d’accessibilitat web. A Enquesta de 2014 dels usuaris que utilitzen lectors de pantalla, dirigits per WebAIM, una empresa especialitzada en experiència en accessibilitat, sempre que els usuaris percebessin els motius:

RespostaNombre de persones entrevistades% dels enquestats
Falta de consciència sobre l’accessibilitat web56639,6%
Manca de coneixements o coneixements d’accessibilitat web39227,4%
La por li dificultarà l’aspecte, la sensació o la funcionalitat35024,5%
Falta pressupost o recursos per fer-lo accessible1228,5%

Responsabilitat legal

Tot i que les preocupacions ètiques i del mercat haurien de ser suficients, també hi ha la possibilitat d’enfrontar-se a accions legals en no proporcionar un servei a usuaris amb problemes. Departament de Justícia dels Estats Units recentment va entrar en un assentament per posar remei a presumptes violacions dels americans amb discapacitat. Peapod, com a gran empresa, demostra que la manca d’accessibilitat i la prestació d’un servei que no es pot utilitzar per les persones amb discapacitat (un problema que es pot rectificar fàcilment), proporciona un clar exemple de casos en què hi pot haver. ser culpable legal.

Com augmentar l’accessibilitat del vostre lloc web

El World Wide Web Consortium (W3C) ha publicat un conjunt de pautes conegut com a WCAG 2.0 independent de la tecnologia. A continuació, es mostren algunes eines i recursos útils als quals es pot utilitzar per ajudar en el procés i l’educació per crear contingut accessible:

Per a més informació sobre la lectura, Pàgina de recursos de WebAIM proporciona enllaços útils amb contingut i eines per ajudar a educar les persones i millorar l’accessibilitat web. Això inclou:

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me