Per què utilitzar una xarxa de lliurament de contingut (CDN)?

Una guia per a les xarxes de lliurament de contingut (CDNs): què són, com funcionen i per què el vostre lloc web en necessita una càrrega ràpida & de manera eficient.


Guia de xarxes d’entrega de contingut

Imagineu-vos que navegueu per la web … on cada pàgina web carregada a l’instant el navegador de l’espectador ho demanava, sense un sol mil·lisegon de temps d’espera. Tot i que això encara no és possible, estan apareixent tecnologies que ens ajuden a aproximar-nos uns quants passos. A xarxa d’entrega de contingut, o CDN en definitiva, és un d’aquests passos per assolir aquest objectiu. En aquest article, explicaré què és un CDN, com es compara un model CDN amb el model tradicional d’allotjament web, discutirem els avantatges i els contres d’utilitzar un CDN per al vostre lloc web i, finalment, us mostraré com començar el vostre lloc web. amb CDN.

Un CDN és un sistema de servidors web dispersos geogràficament pel món que s’utilitzen per servir el contingut del vostre lloc web de manera més eficient per als usuaris finals..

Feu clic per tuitejar

Com funciona un CDN?

Un CDN té el potencial de reduir significativament el temps de càrrega del vostre lloc web. Essencialment, és un sistema de servidors web dispersos geogràficament a tot el món que serveixen per servir el contingut del vostre lloc web de manera més eficient als usuaris finals. Quan un usuari carrega el contingut del vostre lloc web, el servidor més eficient (és a dir, el servidor més proper a l’usuari) servirà el contingut. Això ajuda a millorar significativament els temps de càrrega del contingut del vostre lloc web. Un pull CDN (el tipus de CDN més popular) llegirà els fitxers des de la ubicació original d’emmagatzematge amb el proveïdor d’allotjament web actual i, després, l’emmagatzemarà en cache automàticament en servidors de tot el món (vegeu més avall) per aconseguir que el vostre lloc web es carregui més ràpidament..

Esquema bàsic de com funciona un CDN.

Allotjament web tradicional sense CDN

Amb el model tradicional d’allotjament web, tots els fitxers del vostre lloc web (HTML, CSS, imatges, etc.) s’allotgen des d’una ubicació del món, bàsicament allà on es troba el centre de dades del proveïdor d’allotjament web. Quan els usuaris finals accedeixen al vostre lloc web, el contingut del lloc sempre es recupera des d’aquesta ubicació. El punt clau a destacar aquí és que aquest model serveix a tots els vostres fitxers des d’una ubicació del món. Per això, hi ha diverses implicacions negatives:

La velocitat disminueix sobre la distància

Suposem que el centre de dades del proveïdor d’allotjament web es troba a Texas. Cada vegada que un usuari vulgui carregar el vostre lloc web, s’enviarà una sol·licitud al centre de dades de Texas. Les velocitats de transferència solen disminuir a més que l’usuari estigui situat geogràficament des del vostre servidor, ja que els fitxers han de recórrer una distància més. Com més se situa un usuari des del centre de dades, més temps es triga a carregar-se el vostre lloc web. Continuant amb l’exemple, un usuari del lloc web a Texas podrà carregar el vostre lloc web més ràpidament que un usuari a la Xina, a causa de la proximitat amb el centre de dades.

Tarifes Limitades de Transferència

Penseu en una situació en què diversos usuaris intenten carregar el vostre lloc web al mateix temps. De la mateixa manera que el vostre ordinador personal té limitacions sobre la velocitat de transferència de fitxers a la xarxa (velocitat de rendiment), els servidors també tenen limitacions sobre la velocitat de transferència de fitxers. El vostre allotjament web actual està preparat per a un augment tan intens del trànsit? Tingueu en compte especialment les solucions d’allotjament compartit on no s’especifiquen tarifes de transferència. En aquests i altres entorns, les taxes de transferència poden ser molt limitades, cosa que pot provocar un impacte notable en el rendiment quan hi ha un augment del trànsit al vostre lloc web. Per aquestes raons, un augment del trànsit pot augmentar els temps de càrrega del vostre lloc web, ja que el contingut del lloc web s’envia a tots els usuaris finals alhora..

Implicacions positives d’un model d’allotjament CDN

Amb un model CDN, podem superar les implicacions negatives del model tradicional d’allotjament web. Crea diverses implicacions positives com ara:

Carregant contingut de diverses ubicacions per accelerar el lloc web

Recordeu que, quan més se situï l’usuari del centre de dades del proveïdor d’allotjament, més temps trigarà a carregar el vostre lloc web, ja que els fitxers han de transferir-se a una altra distància. Un CDN servirà el contingut de l’an servidor de vora que sigui el més proper o més eficient per a cada usuari final individual, en funció del lloc on es trobin al món. Per exemple, si algú a la Xina carregués el vostre lloc web, el CDN podria carregar automàticament una còpia del contingut del vostre lloc web des d’un servidor de la Xina. Si algú accedeix al vostre lloc des d’Anglaterra, es podria utilitzar un servidor a Anglaterra per carregar el vostre lloc web amb aquest usuari concret. El CDN determinarà automàticament quin servidor és l’elecció més eficient per a cada usuari final.

Esquema d’un model tradicional d’allotjament vers un model CDN.

Transferència dispersa d’arxius per gestionar més trànsit

Com s’ha esmentat anteriorment, els servidors contenen restriccions a la quantitat de dades que es poden transferir alhora. Un CDN ajuda a millorar el temps de càrrega del vostre lloc web quan diversos usuaris intenten accedir-lo alhora. Tenint en compte la naturalesa del funcionament del CDN, probablement seran gestionades les sol·licituds simultànies al vostre lloc web múltiples servidors de diverses àrees del món, depenent d’on provenen les sol·licituds. D’aquesta manera, un servidor en particular no s’inunda amb totes les sol·licituds dels usuaris. Els proveïdors de CDN també implementaran altres procediments per tal d’assegurar-se que els vostres fitxers es carregaran eficaçment fins i tot enmig d’una intensitat del trànsit.

Mitigació i protecció DDoS

Un atac DDoS es produeix quan el vostre servidor està inundat de peticions il·legítimes del vostre lloc web, amb la finalitat de bloquejar el vostre lloc o provocar majors càrregues de l’amplada de banda a causa d’una transferència excessiva. És probable que el vostre proveïdor de CDN ofereixi mecanismes de detecció i mitigació de DDoS, que ajudaran a millorar el rendiment i el temps de funcionament del vostre lloc web en un atac de DDoS..

Quins són els inconvenients de l’ús d’un CDN?

Els CDN són normalment de pagament per ús

Els proveïdors de CDN solen cobrar segons el contingut que esteu transferint. Per això, el vostre cost mensual varia segons el mes. El vostre actual proveïdor d’allotjament web pot incloure una certa quantitat de transferència mensual com a part del vostre paquet d’allotjament actual; per tant, haurà de considerar si el cost afegit de CDN és viable a la presència en línia del vostre negoci. Tingueu en compte que els proveïdors “push CDN” sovint també cobren l’espai d’emmagatzematge (vegeu més avall).

Per ajudar-vos a comprendre què costarà fer la transició cap al núvol, considereu el següent escenari. Imaginem que la mida del vostre lloc web té una mida d’1 MB i el vostre proveïdor de CDN cobra 0,085 $ / GB de transferència. El cost de 10.000 usuaris que accedeixen a tot el vostre lloc web seria: ((1/1024) × 10.000) ÷ 0,085 = 114 cèntims, o 1,14 dòlars per cada 10.000 sol·licituds.

Com podeu veure, no es tracta d’un cost indignant. Tot i això, la majoria d’ofertes de CDN llegeixen els fitxers des de la ubicació d’emmagatzematge amb el vostre proveïdor d’allotjament actual, que suposa un cost addicional. Aquest servidor d’origen pot ser un sistema d’emmagatzematge de fitxers com Amazon S3 o pot ser el vostre proveïdor d’allotjament actual. Si el vostre lloc web conté contingut dinàmic, encara haureu de mantenir una solució d’allotjament que pugui processar aquest tipus de fitxers.

Atès que les solucions CDN solen ser de pagament per ús, un atac de DDoS pot resultar desfavorable econòmicament: l’augment dràstic de les transferències d’arxius causats per aquest tipus d’atac derivaria en un cost més gran per al vostre negoci. Tanmateix, els proveïdors de CDN estan treballant en la detecció i mitigació d’aquest tipus d’atacs, com hem comentat anteriorment.

Necessiten una configuració addicional per canviar de contingut de forma cache eficaç

Tingueu en compte que un CDN funciona mitjançant la memòria cau de còpies del contingut del vostre lloc web a tot el món. Tot i això, la majoria de llocs web inclouen algun contingut que canvia en funció de l’usuari específic que accedeixi al lloc web o d’altres criteris (missatges de benvinguda per a un usuari determinat, carretes de la compra, etc.). Aquest tipus de contingut no és tan important per a la memòria cau a tot el món, ja que s’actualitza constantment per sol·licitud. Els fitxers de reproducció són una altra forma de contingut que requereix una atenció especial per ser usada al CDN. Vegeu a continuació per obtenir més detalls.

Consideracions de CDN

Actualització de la memòria cau de fitxers en actualitzar els fitxers

Quan necessiteu actualitzar un dels vostres fitxers mitjançant un CDN de tracció, totes les còpies emmagatzemades a la memòria cau a tot el món hauran de caducar també perquè es refresquin a la propera sol·licitud. Perquè això passi, potser haureu d’esperar el temps de caducitat predeterminat (que varia segons el proveïdor) o obligar a invalidar immediatament els fitxers caché. Tot i que l’actualització dels fitxers pot implicar aquest pas addicional, és probable que els fitxers estàtics del vostre lloc web no s’actualitzin massa sovint.

Assegureu-vos un temps de caducitat suficient per als fitxers amb accés poc freqüent

Les solucions “Pull CDN” no necessàriament contenen una còpia dels fitxers en tots els servidors de punta, tot això es tractarà amb més detall a continuació. Si ja no hi ha una versió en memòria cau d’un fitxer, s’ha de treure del fitxer del servidor d’origen. Aquest és un problema que es tracta de fitxers més grans com vídeos, ja que es pot considerar que l’impacte del rendiment de la càrrega d’aquests tipus de fitxers des del servidor d’origen és força significatiu. Algunes solucions per a aquest problema són augmentar el temps de caducitat del fitxer en la memòria cau (si és possible) de manera que no cal que el fitxer s’actualitzi des del servidor d’origen tan sovint, ni emmagatzemar fitxers grans en una solució “push CDN” (vegeu baix).

Contingut dinàmic i estàtic

Els llocs web contenen dos tipus principals de dades: contingut estàtic i contingut dinàmic. La major part del contingut que veieu en un lloc web (és a dir, l’aparença, les imatges, els vídeos, els fitxers CSS i JavaScript, etc.) sol ser contingut estàtic. El contingut estàtic no canvia mai (tret que torni a carregar el fitxer font). Per exemple, el logotip de la vostra empresa no canviarà d’aspecte, no importa qui visiti el vostre lloc web o quantes vegades carregueu la pàgina.. Canvis dinàmics de contingut segons qui sol·liciti les dades o altres criteris. Per exemple, quan John entra al seu compte bancari, veu els saldos. Tanmateix, quan David inicia la sessió, els saldos no són el mateix que Joe. Com a exemple més, després d’iniciar sessió al tauler de WordPress, podreu veure un missatge com “Howdy, John!”. També es considera contingut dinàmic, ja que canvia en funció de qui hagi iniciat la sessió. El contingut que canvia segons l’usuari o altres criteris es considera contingut dinàmic..

Com funciona un CDN? El contingut de contingut estàtic, dinàmic i en streaming?

En aquest moment, arribem a una pregunta important: “Quin tipus de fitxers puc emmagatzemar al CDN?” Atès que els fitxers estàtics solen seguir sent els mateixos en qualsevol moment, independentment de qui carregui el vostre lloc web, s’adapten perfectament a la memòria cau a tot el món a través d’un CDN, ja que els fitxers s’actualitzen amb freqüència. Pel que fa al contingut dinàmic (és a dir, un carretó de la compra), sovint no hi ha un sol fitxer que es pugui amagar a la memòria del món, ja que sovint canvia per a cada usuari o un altre criteri. Tot i això, els proveïdors de CDN estan implementant solucions per millorar l’eficiència de la càrrega de contingut dinàmic, com ara trobar la ruta més ràpida entre l’usuari i el servidor d’allotjament. Molts proveïdors de CDN també han implementat solucions per transmetre mitjans tant en directe com a demanda mitjançant un CDN.

Com puc començar a utilitzar un CDN?

En aquest moment, probablement esteu pensant: “Estic convençut que el lloc web del meu negoci necessita un CDN! Com puc fer la transició? ” La resposta depèn del tipus de solució CDN que utilitzeu. Alguns proveïdors d’allotjament web ofereixen una opció per habilitar fàcilment CDN a través del seu tauler de control. Altres configuracions requereixen alguns passos addicionals.

Afegiu una capa de CDN al lloc web complet

Aquesta opció és una de les més senzilles de configurar per a propietaris de petites empreses. Totes les peticions dels usuaris per accedir al contingut del vostre lloc web es filtraran primer a través d’un sistema gestionat per un proveïdor de CDN. El contingut estàtic es carregarà des del CDN, mentre que el contingut dinàmic es carregarà directament des del vostre servidor existent (o es pot utilitzar una tècnica per millorar el temps de càrrega del contingut dinàmic, tal com s’ha comentat anteriorment). Realment s’implementarà un pull CDN per darrere de les escèniques per distribuir fitxers a través del CDN. CloudFlare és una de les empreses que ofereix aquest tipus de solució CDN. Algunes empreses com CloudFlare també proporcionaran altres millores per al rendiment del vostre lloc web més enllà del CDN.

Configuració: El principal pas per configurar aquest tipus de sistema CDN és actualitzar els registres DNS del vostre lloc web per assenyalar la capa CDN. La capa CDN llavors dirigirà les sol·licituds al servidor d’origen segons sigui necessari. Encara haureu de conservar la vostra solució d’allotjament actual per tal que el CDN en pugui treure fitxers.

Estireu CDN

Aquesta configuració de CDN funciona tirant fitxers d’un servidor d’origen per emmagatzemar-los en memòria cau tot el món. La primera vegada que un usuari sol·licita un fitxer (és a dir, un fitxer nou o caducat), el servidor CDN haurà de llegir el fitxer del servidor d’origen (és a dir, el proveïdor d’allotjament actual). El servidor de vora llavors emmagatzemarà una versió de la memòria cau del fitxer. Les futures sol·licituds del fitxer provindran directament del servidor de vora (en lloc de ser extretes del servidor d’origen) fins que el fitxer caduca. Després de la caducitat, el fitxer haurà de tornar a actualitzar-se des del servidor d’origen i en la memòria cau.

Configuració: Especifiqueu la ubicació dels fitxers al servidor d’origen per distribuir al CDN. Aleshores, el CDN extraurà els fitxers del servidor d’origen segons sigui necessari. També haureu d’actualitzar els enllaços dels fitxers del vostre lloc web fins al punt final del CDN o bé actualitzar la configuració DNS per assenyalar el CDN..

Empeny CDN

Un CDN push permet als usuaris carregar els fitxers al propi CDN i, de seguida, es distribueixen immediatament als fitxers als servidors de vora. Els vostres fitxers ja estan emmagatzemats a tots els servidors de vora, sense haver de ser extrets d’un servidor d’origen. Aquesta és una opció menys habitual; no obstant això, és avantatjós per distribuir fitxers multimèdia grans, ja que una còpia del material sempre es guardarà als servidors de punta.

Configuració: Carregueu els fitxers al proveïdor de CDN. També haureu d’actualitzar els enllaços dels fitxers del vostre lloc web fins al punt final del CDN o bé actualitzar la configuració DNS per assenyalar el CDN..

Haig de deixar el meu proveïdor d’allotjament web?

No, fins i tot després de comprar una solució CDN, normalment haureu d’estar amb un proveïdor d’allotjament web. Tingueu en compte que s’utilitza un CDN per emmagatzemar en memòria cau el contingut; si el vostre lloc web conté algun contingut dinàmic, haureu de mantenir la vostra solució d’allotjament actual per processar aquest contingut.

Conclusió

Els CDN són una solució viable per millorar l’eficiència del vostre lloc web reduint el temps necessari per transferir fitxers als usuaris. Això serveix per augmentar la retenció de clients al vostre lloc web i possiblement fins i tot millorar els rànquings dels resultats de cerca. Els CDN també reduiran la càrrega de sol·licituds d’arxius a la vostra configuració d’allotjament actual, que pot ajudar a gestionar grans volums de trànsit. No obstant això, sovint el CDN té un cost més gran. El vostre lloc web mereix la millora de rendiment que un CDN podria oferir, però els beneficis han de superar els costos potencials i altres compensacions..

Heu utilitzat un CDN per al vostre lloc web? Feu-nos-ho saber als comentaris que es mostren a continuació!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map