Per què la psicologia del color hauria d’influir en el seu disseny web

Obteniu informació sobre ciències del color en disseny web & com els colors que trieu pel vostre lloc web / marca poden influir psicològicament en els pensaments i les accions dels vostres usuaris.


Utilitzant la ciència del color en el disseny web

En algun lloc de l’ampli paisatge de la psicologia del comportament, hi ha la ciència complicada i aparentment arbitrària psicologia del color. Si bé la investigació en aquest camp no es pot qualificar de “ciència exacta” per la influència subjectiva i personal de l’individu, el color, sens dubte, té un paper profund en els nostres comportaments, percepcions i hàbits quan s’associa a la marca d’un negoci..

HO SAVIES? Consumidors triga menys de 90 segons per prendre una decisió sobre un producte i Del 62 al 90% d’aquesta decisió es basa només en el color!

Ara hauria de quedar clar que la vostra marca es jutja sense pietat de manera literal, a cop d’ull, principalment pels colors que trieu per representar el vostre negoci. Al vostre lloc web, haureu de mostrar una paleta de colors que tingui en compte com perceben la vostra marca els usuaris. La psicologia del color pot ser una eina potent per modificar aquesta percepció i motivar l’acció. Per exemple, un ús intel·ligent del color pot influir en les decisions de navegació dels usuaris en funció de les taxes de conversió i la facilitat de navegació pel vostre lloc..

Influències generals del color en la nostra percepció

Mirem ara l’espectre de la llum i veiem com les característiques distintives de cada color poden afectar la psicologia d’un usuari de manera diferent.

Vermell

Psicologia del color del vermell en el disseny web

El vermell és un color que inspira urgència, vigilància, passió, i supervivència. Sobretot a la cultura occidental, el color vermell alerta les persones a advertències vitals; envia campanes d’alarma; demana atenció. No és d’estranyar que el vermell sigui un dels colors més efectius a utilitzar per estimular l’acció. Ara! A menys que tot el lloc web ja sigui vermell (generalment no es recomana), posar un element de to vermell sorprenent a qualsevol lloc de la pàgina, segurament cridarà l’atenció d’un usuari sobre aquest tema..

Consells útils

 • Se sap augmentar la freqüència cardíaca. Feu servir de forma responsable.
 • S’utilitza per persuadir els compradors impulsius. Les vendes de liquidacions “Etiquetes vermelles” creen una sensació d’urgència.
 • Augmenta la gana. S’utilitza en restaurants i en llocs web de la indústria alimentària.
 • El color de Netflix i YouTube—Probablement perquè estimula un usuari a mirar de forma proactiva més contingut, mentre que un color més subdividit tindria l’efecte contrari.
 • No és una bona elecció per a companyies aèries, financeres o altres empreses on la confiança i la tranquil·litat són importants.

taronja

Psicologia del color taronja en disseny web

La taronja combina l’urgència del vermell amb l’alegria del groc, donant lloc a un color que sigui entusiasta, diversió, reconfortant, i confiat. L’ús de taronja és una bona opció per als botons de trucada a qualsevol acció o qualsevol element que requereixi l’atenció, potser d’una manera millor que el vermell, perquè és més amable i acollidor.

Consells útils

 • Crea sensació de diversió, il·lusió i meravella infantil. S’utilitza sovint en el camp dels esports i jocs. Mireu també Nickelodeon!
 • Inspira confiança en els botons de trucada a acció.
 • Suggereix estabilitat i estalvi. Usat per empreses com Paga menys, Amazon, Home Depot, i Namecheap.

Groc

Psicologia del color del groc en disseny web

Sovint s’anomena groc el més feliç color. Evoca emoció, amabilitat, i optimisme. El groc eleva els esperits d’una persona i proporciona inspiració. Els psicòlegs diuen que les persones solen associar records feliços amb el color groc, de manera que algunes empreses utilitzen aquest color per aprofitar sentiments alegres.

Consells útils

 • S’utilitza en molts productes per a nadons, segons la investigació demostra que és el primer color que els nadons reaccionen.
 • El color del sol. Associada a moltes marques a l’aire lliure i energitzants.
 • Utilitzeu amb moderació: se sap massa groc per crear sensació d’ansietat.
 • Alguns matisos de groc poden provocar inadvertidament sensacions de nàusees …

Verd

Psicologia del color del verd en disseny web

El verd és un color que inspira serenitat, equilibri, riquesa, i connexió a naturalesa. Si la vostra marca es troba en un camp ecològic, ecològic o ecològic, el verd és l’elecció òbvia per a vostè. Curiosament, el verd també s’utilitza predominantment en el món de la tecnologia. Les tonalitats més fosques s’associen amb diners i finances. En el punt mig exacte de l’arc de Sant Martí, el verd és l’harmonia tant de la lògica com de l’emocional; per tant, és un color extremadament versàtil.

Consells útils

 • S’utilitza en botigues per relaxar i apaivagar els clients.
 • Inspira la creativitat.
 • Té poques connotacions negatives en comparació amb altres colors.
 • Representa el creixement i la prosperitat, cosa que la converteix en una elecció òbvia per al sector financer.

Blau

Psicologia del color blau en disseny web

Potser el color més popular de la nostra societat, el blau inculca productivitat, confiar, i calma. Mentre que el vermell augmenta els sentits amb una sensació d’urgència física, el blau afecta més l’estat mental amb una sensació de pau i serenitat. És un color no invasiu, per la qual cosa no corre el risc de tenir un poder excessiu o desconcertant com poden ser alguns dels colors més brillants. El blau crea un sentiment de confiança i confiança, per la qual cosa s’utilitza principalment en institucions financeres, corporacions o camps on la transparència és important.

Consells útils

 • El color que més li agrada, fins i tot per als que tenen color!
 • S’utilitza al voltant del lloc de treball per augmentar la productivitat.
 • No es recomana per al menjar perquè disminueix la gana.
 • Utilitzeu-lo per dir: “Retardar. Relaxa’t. Tot va bé ”.

Porpra

Psicologia del color del morat en disseny web

El color porpra evoca misteri, imaginació, sofisticació, i èxit. En moltes cultures s’associa sovint amb l’espiritualitat i la màgia, així com la reialesa i el luxe. Molts articles d’alta gamma com joies i productes de bellesa utilitzen el morat per la seva elegància i elegància i també per adaptar-se al públic femení. El violeta inspira nou pensament i creativitat; ho veureu utilitzat per empreses que valoren la saviesa, la imaginació i la introspecció.

Consells útils

 • Un dels colors més agradats per les dones; un dels colors menys agradats pels homes.
 • Inspira la riquesa, convertint-lo en un altre color preferit per a la indústria financera.
 • No és un gran motivador per als elements de crida a l’acció: els usuaris probablement acabaran reflexionant a l’univers en lloc de fer clic en un botó.

Rosa

Psicologia del color del rosa en disseny web

El rosa és un color rarament utilitzat que crea compassió, romanticisme, i joventut. Almenys en la cultura occidental, el ros és gairebé completament regulat pels homes; per això s’utilitza exclusivament en marques més femenines. El rosa és un color emocional, sovint usat per provocar el romanç i el joc. La seva qualitat nodrida la converteix en una bona elecció per a terapeutes, organitzacions benèfiques o productes dirigits a nens.

Consells útils

 • Una opció ideal per a aliments decadents, com caramels, magdalenes, gelats o bombons.
 • S’adreça a un públic específicament femení.
 • Crea un ambient relaxant i acollidor.
 • Utilitzeu amb moderació: es pot drenar massa rosa i donar una sensació d’immaduresa.

Negre

Psicologia del color del negre en disseny web

L’absència completa de color, inculca el negre autoritat, poder, elegància, i serietat. El negre fa una afirmació negreta i, per tant, s’ha d’utilitzar amb precaució. Massa d’ella pot ésser sobrepoderable o donar una connotació negativa. El seu alt contrast amb altres colors, especialment el blanc, fa que sigui versàtil com a fons per cridar l’atenció sobre altres elements. El negre aporta una sensació de luxe i sofisticació, de manera que és utilitzat per marques que només s’adapten als més rics de la clientela.

Consells útils

 • El fan servir marques que enorgulleixen l’exclusivitat del luxe. Veure Gucci, Chanel, Lamborghini, i Jaguar.
 • Bona elecció per a peces de vestir de gamma alta i productes tecnològics elegants.
 • No és una bona opció per a menjar, finances o assistència sanitària.

Blanc

Psicologia del color del blanc en disseny web

El blanc és la combinació de tots els colors a tota intensitat, creant un sentit visual de perfecció, puresa, senzillesa, i creativitat. Sincerament, realment es pot equivocar amb el blanc? Molts llocs web utilitzen abundants blancs, ja que és adequat el disseny per omplir àrees amb espai en blanc per oferir transpirabilitat en el disseny. El blanc pot evocar l’elegància i l’elegància, que s’utilitzen als aparadors i les botigues de comerç electrònic per crear un ambient de moda i sofisticat (penseu en poma).

Consells útils

 • El blanc és una pissarra en blanc; inspira idees i nous inicis.
 • Feu servir el blanc per renunciar al disseny i crideu l’atenció només sobre el vostre producte o contingut.
 • Utilitzeu-lo per obrir àrees amuntegades al vostre lloc web.
 • Massa blanc pot crear sensació d’aïllament o avorriment.

Ús del color per a les conversions

Per descomptat, hi ha d’haver segurament un motiu de tota aquesta atenció a triar els colors adequats per al vostre lloc web. Si bé l’atractiu estètic d’una paleta de colors amb molt de gust té el seu lloc en l’experiència global de l’usuari, l’objectiu real de la psicologia del color és motivar l’acció i augmentar la conversió.

Si enteneu per què certs colors inspiren resultats més alts que altres, podeu utilitzar aquesta informació per planificar el disseny i la jerarquia visual del vostre lloc web per maximitzar la interacció amb els usuaris. Armar-se d’aquest coneixement sovint requereix experimentar amb diferents colors i provar per veure quins funcionen millor, però en última instància, caldrà conèixer la seva audiència per obtenir els millors resultats.

Penseu en quin servei ofereix la vostra marca i a quin tipus de consumidor us adapteu. La vostra marca s’orienta als compradors impulsius o s’adapta més als compradors cuidats i delicats? La confiança i la confiança són importants pilars de la declaració de missió de la vostra marca o la vostra clientela es preocupa més per la diversió i la il·lusió? Cadascun d’aquests factors es pot associar al seu propi color, de manera que l’esquema de colors de la vostra marca es podria determinar eficaçment pels seus propis valors i base d’usuaris..

Preferència de gènere

Una indicació òbvia de la vostra audiència té a veure amb el seu gènere, i no és estrany que homes i dones difereixin en les seves preferències de color. En general, dones solen preferir colors i tons més suaus, gravitant cap a blau, porpra, i verd. Homes generalment agraden els colors i tons més negres, preferint-los blau, verd, i negre.

A projecte de recerca realitzat per Joe Hallock mostra algunes troballes interessants relacionades amb la preferència del color per gènere:

Els colors preferits dels homes i les donesEls colors preferits dels homes i les dones. Font de la imatge.
Els colors menys preferits dels homes i de les donesEls colors menys preferits dels homes i les dones. Font de la imatge.

No tinc ni idea de per què el món estima tant el blau, però sembla que és una aposta bastant segura, faràs que molta gent sigui feliç inclòs-la en algun lloc del lloc web. A més, poca taronja …

Alguns colors són realment més eficaços que altres?

Les agències de màrqueting tendeixen a perdre’s en els detalls amb les proves A / B. A través d’estudis de cas d’experimentar canvis de color als llocs web i mesurar les diferències en les taxes de conversió, molts comercialitzadors s’afanyen a afirmar que certs colors són simplement més efectius que d’altres per augmentar l’acció dels usuaris. Això condueix a declaracions atrevides com un “botó gran taronja” és el futur dels botons de crida a l’acció, com si hi ha un altre color i per sempre serà inferior al totpoderós BOB..

Innombrables negocis descarats resultats extàtics des de canviar els colors per augmentar les conversions. Sovint sentim reclams sorprenents com “les vendes van augmentar un 175% passant d’un botó verd a un de groc!” Però és realment el simple canvi de color que és el responsable de l’enorme canvi d’èxit, o hi ha altres factors psicològics en joc?

Exemple de conversió de psicologia en colorEl botó CTA verd original de VegasSlotsOnline.com es va canviar a groc, cosa que va afirmar una major conversió en un 175%.

Veient l’exemple anterior, sembla una mica desconcertat per augmentar i professar els poders miraculosos del color groc per a empreses de tot arreu. Seria un error suposar que aquest simple canvi de color pot proporcionar resultats universals a llocs web d’arreu d’Internet encara amb botons verds. Si bé el color específic que trieu invariablement té la seva importància, també és vital notar el context en què s’utilitzen aquests colors.

El contrast contrasta

El contrast pot afectar la percepció d’un usuari tant com el to del color. De nou, mireu l’exemple anterior i intenteu deduir potser per què un botó groc motivaria una acció de l’usuari més gran que un de verd. A partir del fons verd del banner, i potser a la resta de la paleta de colors del lloc web, un botó CTA verd només es perd amb la uniformitat. Sembla que és només una còpia addicional que no ofereix cap atenció que mana “Hola! Feu clic a mi! ” Una tonalitat de color groc daurat és l’opció perfecta en aquest context: es combina bé amb el fons verd i, el més important, atrau els ulls de l’usuari i els atrau a apuntar-ne el cursor..

Quan hem estat absorbits del mateix color durant un temps, els nostres ulls busquen de manera natural al davant el color com a interrupció visual. Aquests colors complementaris destaquen els uns dels altres amb el major contrast i, per tant, són més eficaços per a elements del lloc web com els botons CTA al costat del text principal. Per tant, és convenient considerar el contrast de l’esquema de colors del vostre lloc web, en lloc de seguir cegament els avantatges d’una altra marca amb els seus increïbles resultats de canvi de color..

CONSELL RÀPID: Els nostres ulls passen, naturalment, al color més brillant. El blau, el verd i el cian tendeixen a retrocedir quan es col·loquen al costat de colors més càlids com el groc, el taronja o el vermell. Feu servir la discreció quan voleu que un determinat color dirigeixi l’atenció d’un usuari.

Conclusió

Els colors del vostre lloc web diuen molt sobre els valors i la clientela de la vostra marca. Trieu els adequats i gaudireu de conversions millorades i d’interactivitat dels usuaris. Trieu els equivocats, però, podeu aïllar la vostra audiència o deixar-los confosos i inactius. Decidir el vostre esquema de colors no és més que escollir els colors que semblen “agradables”. Hi ha profunds significats psicològics i inconscients darrere de cada color, i d’alguna manera poden influir en la vostra audiència fins a un grau encara més gran que la qualitat del producte o servei..

Si el contingut és rei, el color segurament és reina.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map