Guia per a principiants de l’algoritme de pingüins de Google

Tot el que necessiteu saber sobre Google Penguin i per què Penguin és tan important per a l’optimització de motors de cerca.


Guia de l’algorisme de Google Penguin

“Pingüí” no és una paraula generalment associada a la por i l’ansietat; al cap i a la fi, què és més que un pingüí? Tret que, per descomptat, no es parli d’optimització de motors de cerca (SEO). A SEO, la paraula “pingüí” sol causar la gent agosarada.

Això es deu al fet que, a SEO, “Penguin” és un algorisme de Google. Penguin va ser llançat per primera vegada a l’abril de 2012, Penguin va ser dissenyat per castigar els llocs que utilitzessin esquemes d’enllaços manipulatius per inflar artificialment els seus rànquings de cerca.

Penguin és un esdeveniment matisat i complicat de la història d’Internet. Per això, sóc aquí. Vaig a destilar les coses complicades en alguna cosa fàcil d’entendre. Us presentaré per què Penguin era necessari i quin efecte ha tingut a Internet en general.

Per què Google va crear Penguin

Per entendre per què Google va crear Penguin, cal conèixer una mica sobre la seva contínua batalla contra el correu brossa. I el fet que Google no sempre va guanyar.

En primer lloc, (gairebé) a ningú li agrada molt fer spam. Tot i això, el correu brossa es va popularitzar perquè funcionava. El correu brossa d’enllaços es defineix àmpliament com a crear multitud d’enllaços (centenars o milers) a altres llocs web, per tal de manipular els algorismes del motor de cerca, que utilitzen els enllaços com a senyal de confiança i autoritat.. Aquests enllaços no estan destinats només als humans, sinó als motors de cerca sols. Són de baixa qualitat i semblen espumosos a l’ull humà.

Malauradament, el 2012, el correu brossa dels enllaços millora la classificació dels llocs en els resultats de cerca de Google. De manera que la gent va començar a fer spam enllaços per, per tant, avançar-se per davant dels seus competidors o, almenys, mantenir-se al dia.

El fet que el correu brossa d’enllaços funcionés tan bé va dificultar la resistència a saltar-se al cau de banda de l’spam d’enllaços. Els membres menys escrúpols de la indústria del SEO utilitzaven tota mena de tàctiques de correu brossa, des d’enllaços de dracs a comentaris de blocs fins a crear xarxes senceres de llocs amb l’únic propòsit de crear enllaços a llocs de clients..

Al final de Google, es van aparèixer llocs irrellevants per a les paraules clau populars i van proporcionar les pàgines de productes per sobre de la informació que els usuaris realment podrien resultar útil. Això es reflectia malament a Google, donant resultats que no proporcionaven valor a les persones que utilitzen el seu motor de cerca.

Aquesta desagradable manipulació dels seus resultats va donar suport a Google a la cantonada. Afterall, aquesta era una amenaça existencial per al seu negoci, ja que comprometia el seu producte principal. La majoria dels ingressos de Google es fan mitjançant la cerca i els resultats de la cerca no posen en perill la seva empresa.

Aquesta va ser una situació pèssima per a Google. Si un motor de cerca rival hagués augmentat durant aquesta època de correu brossa, potser hauríem tingut un altre verb per cercar a Internet.

Per descomptat, Google havia estat combatent aquest comportament des dels seus inicis, gairebé una dècada en aquest moment. Han passat després de l’enllaç enclavat i el farciment de paraules clau des del 2003 amb actualitzacions primerenques, com ara Cassandra i Florida. S’han publicat Jagger el 2005 per abordar tàctiques com enllaços de pagament i recíprocs. Google canvia constantment el seu algorisme de cerca, fixant el seu punt de vista sobre qualsevol problema que més tingui en aquest moment.

El 2012, no hi ha hagut cap problema més gran que Google que el correu brossa. El correu brossa d’enllaç va persistir d’una manera important: perquè encara funcionava. Per recuperar el control dels resultats de la cerca, el 26 d’abril de 2012, Google va desencadenar el pingüí.

Què fa Penguin?

Penguin està dissenyat per castigar les pràctiques d’enllaços manipulatius.

Des de Anunci de Google de Penguin:

“Tot i que no podem divulgar senyals específics perquè no volem donar a la gent una manera de jugar als resultats de cerca i empitjorar l’experiència dels usuaris, el nostre consell per a administradors web és centrar-nos en la creació de llocs d’alta qualitat que crein una bona experiència d’usuari. i utilitzeu mètodes SEO de barret blanc en lloc d’iniciar-se en tàctiques agressives de webspam ”.

L’objectiu de Google era castigar de manera artificial les pàgines que es classifiquessin mitjançant enllaços manipulatius.

A continuació, es mostra un exemple, a partir de l’anunci, de què Google volia fer servir:

Enllaça exemple de correu brossa

Tingueu en compte els enllaços manipulatius amb textos d’ancoratge de paraules clau.

Aquest missatge d’exemple és contingut de filades, amanida de paraules, paraula clau de paraules clau, coincidència exacta amb les escombraries de text. No proporciona cap valor al lector i va ser construït indiscutiblement per manipular la cerca. Els enllaços ni tan sols són rellevants per al contingut perquè no hi ha contingut. Està dissenyat per semblar una sintaxi real i un motor de cerca enganyós per identificar-lo com a informació rellevant.

Google no revelarà exactament com funciona el seu algorisme de cerca (tot i que, des de fa gairebé una dècada, reclamen que presten atenció a més de 200 factors de classificació), però Penguin va deixar clar que tenen tolerància zero per a qualsevol manipulació, especialment quan es tracta enllaços.

Penguin no tan sols va baixar els llocs al rànquing. Van deixar caure els llocs en tota la cerca. Només aproximadament el 3% de les consultes es van veure afectades (veure més informació sobre això aquí), però tenint en compte que hi ha més d’un bilió de cerques a Google per any, no deixa de ser un nombre gegantí. Milers de llocs van ser penalitzats i van ser pràcticament invisibles a la majoria de la web.

Gairebé tots els SEO coneixien d’alguna manera algú amb un lloc web colpejat per Penguin. Va provocar la indústria del SEO de manera que cap algorisme de Google no té abans ni des de llavors.

Les conseqüències del pingüí

Pingüí era la bomba atòmica d’algunes actualitzacions.

Pingüí és de naturalesa extremadament punitiva i colpeja a qualsevol persona que estigui relacionada amb el correu brossa d’enllaços, que quan es va llançar per primera vegada era omplert. Google podria haver dissenyat Penguin per desvaloritzar simplement els enllaços de correu brossa, tallant les potes de sota la tàctica. En lloc d’això, van optar per sancionar activament els llocs culpables de la brossa en spam, sense haver-hi gaire advertència.

El càstig va ser immediat, va arrasar tot tipus de persones al seu torn.

Durant la nit, moltes empreses van perdre el trànsit als seus llocs web, pertorbant una important font d’ingressos. I no hi va haver cap ruta per recuperar-se en temps real: Google no ofereix cap mètode per enviar una sol·licitud de replantejament. L’única manera de fer un retorn després d’un cop de Penguin és eliminar el correu brossa mitjançant una auditoria d’enllaç enllaç i esperar a que un altre refresc de Penguin. A més d’això, a diferència de la pena manual, no hi havia i no hi ha manera de dir-ho al 100% si Penguin va castigar un lloc web. L’única manera de comprovar és excavar gotes de trànsit orgànic i veure si es correlaciona amb una actualització de Penguin.

Tot i que Penguin va funcionar exclusivament en l’àmbit digital, dins de l’algorisme de cerca de Google, va tenir conseqüències molt reals. Les empreses afectades es van veure obligades a trobar noves fonts d’ingressos, reduir personal o fins i tot tancar-se del tot. La resposta de Google a reclamacions generalitzades de danys col·laterals va ser publicar un formulari de comentaris. El formulari va donar a la gent l’oportunitat d’argumentar que Penguin castigés el seu lloc per error.

Molts propietaris de llocs havien contractat les habilitats de SEO qüestionables sense adonar-se que aquests comportaments manipulatius s’utilitzarien als seus llocs.

Amb tants afectats, Penguin és sovint la font de mala voluntat cap a Google. Les empreses, les carreres i les famílies van sentir els efectes punitius de Penguin, molts sense entendre el perquè.

Penguin també va canviar el SEO per a molts. El correu brossa d’enllaços es va tornar ineficaç durant la nit. L’optimització de la cerca es va centrar molt més en l’home. Abans de Penguin, la creació d’un enllaç per als rastrejadors de Google era efectiva. Després de Penguin, els enllaços havien de centrar-se en humans per ser eficaços.

Ara els SEO s’enfrontaven a una opció de seguir les directrius de Google o arriscar els càstigs severs.

Pingüí va marcar el punt en què el “barret blanc” es va convertir, per necessitat, molt més popular.

En aquest sentit, Penguin va tenir un paper fonamental en l’evolució de la creació de vincles des de les seves arrels estigmatitzades i espumoses cap a una legítima tàctica de màrqueting.

El llegat del pingüí

Penguin va enviar un missatge clar, un missatge de “tolerància zero” “que s’aconsegueixi junts” que s’ha enganxat amb tots nosaltres durant tres anys sòlids (una eternitat en aquesta indústria).

Va ser una vaga efectiva contra el correu brossa d’enllaços, desincentivant severament les tàctiques manipulatives que fins aleshores eren tan fiables. També va deixar una estela de la destrucció que va afectar les empreses, fins i tot si els seus propietaris no sabien millor o van confiar els seus llocs a altres.

Penguin també va inculcar una sensació de paranoia profunda i respectable a tots els que entren en contacte amb SEO.

  • Molts empresaris i administradors web presten més atenció al poder que els motors de cerca mantenen en la seva vida útil (i són molt més prudents amb els SEO).
  • Ara, els SEO segueixen les directrius de Google més enllà de la lletra, però també en esperit. Els SEO consideren la intenció del cercador, la qualitat del lloc i l’experiència dels usuaris.
  • Els SEO només poden realitzar tàctiques que condueixin a enllaços legítims. Els SEO s’han de centrar en el costat humà dels motors de cerca a més del costat algorítmic.

Finalment, tot i que hi va haver danys col·laterals inacceptables i, tot i que el correu brossa sobreviu, Penguin va ajudar a reduir l’efectivitat del correu brossa. Malgrat el dolor i l’estrès que Penguin va causar tants, és irrefutable que Google sigui capaç de mantenir millor les seves directrius..

Hi ha hagut sis actualitzacions a Penguin des del 2012, la qual cosa ens assegura que Google està tan compromès a prevenir la pàgina web com mai. En certa manera, Penguin és una entitat viva, canviant i evolucionant, tant com és un esdeveniment i una fórmula.

TL; DR

Penguin és un algorisme de Google que orienta les pràctiques d’enllaços manipulatius. L’actualització inicial d’abril de 2012 va tenir un impacte enorme, provocant efectes del món real per a persones i empreses reals. Penguin va canviar àmpliament el paisatge de SEO i continua mantenint els SEO afinant les seves tàctiques d’enllaç. Penguin va ser dissenyat per defensar els resultats de cerca de Google mitjançant la manipulació mitjançant enllaços i per mantenir els resultats de cerca de Google de gran qualitat.

Penguin ha ajudat a donar forma a internet en general. I per bé o per mal, Penguin està aquí per quedar-se.

Per obtenir més informació sobre l’evolució de Penguin, consulteu-ho guia completa col·laborats pels meus companys de Linkarati.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me