Com utilitzar les rondalles per crear llocs web inoblidables

Obteniu informació sobre com es poden incorporar tècniques tradicionals de narració de contes al vostre disseny web per maximitzar la conversió i la participació dels usuaris.


Contes d’històries per al vostre lloc web

És una forma de comunicació antiga tan antiga com la mateixa humanitat, un passatemps atemporal que segueix sent una de les característiques definitives de tota societat al llarg de la història coneguda. Abans de pel·lícules, música, llibres o fins i tot art, les nostres idees més grans es transmetien a través de la tradició oral de la narració de contes. No es pot menystenir el poder d’una gran història. Una història ens mou, ens inspira, ens fa riure, plorar, animar i contemplar el seu missatge molt després que la història hagi estat explicada.

La història dels contes ens fa sentir fonamentalment humans. No importa fins a quin punt avancin les plataformes tecnològiques, ens atreu les històries.

Feu clic per tuitejar

Així doncs, no és d’estranyar que la indústria del màrqueting s’hagi ocupat d’aquesta eina de persuasió eternament eficaç. Actualment, totes les marques més importants utilitzen històries en la seva visió de clients, creant campanyes publicitàries que (esperen) es mantindran sempre al capdavant de la vostra consciència. Cada vegada que enceneu la televisió, la ràdio o llegeu l’embalatge d’un producte, és impossible que no us deixi absorbir una història.!

Però, i la narració d’històries per a llocs web? Com que el mitjà es manté relativament a la seva infància, molts dissenyadors web encara no han considerat la importància d’incorporar històries a la seva obra. Tot i tot un bon lloc web, però, hauria de servir d’extensió de la marca d’un negoci, i això significa aprofitar les tècniques de narració de contes sempre que sigui possible per influir en el seu mercat en línia vital. En resum: integrant narracions en el vostre lloc web, podeu maximitzar el compromís dels usuaris de maneres molt emocionants i efectives.

Per què el vostre lloc web ha d’incorporar narracions

Tot i que l’objectiu més assumpte d’una narració és estrictament entretenir, la narració de contes serveix en realitat com a eina increïble per a comunicar idees. Els problemes complexos i les dades mundanes es poden desglossar en fragments més digeribles (i excitants) quan es presenten amb visuals atractius, sentit de l’humor o d’una manera que genera una resposta emocional. No només es rep el missatge amb més claredat, sinó que el públic també mantindrà el seu significat durant un període de temps molt més llarg.

HO SAVIES? Els estudis psicològics han demostrat que les actituds i els hàbits de les persones estan molt més afectats per una història que per altres formes d’escriptura. El seu transport a un altre món deixa a les audiències emocionalment obertes i susceptibles a la hipnosi induïda per la història. Hmm ….

Penseu en quin és l’objectiu principal de qualsevol lloc web. En la majoria dels casos, està dissenyat per motivar un usuari a emprendre alguna forma d’acció en suport d’una empresa. Sota l’encanteri d’una bona història, els usuaris deixen caure la protecció intel·lectual i es deixen portar només per l’emoció; quan això succeeix, estan més desitjosos de participar activament en l’experiència prevista d’un lloc web. Hi ha evidències científiques per donar-hi suport: A Estudi de Princeton va revelar que els cervells tant de l’emissor com del receptor d’una història es sincronitzen, permetent que les idees, els pensaments i les emocions s’implantin a voluntat. Quina oportunitat de fer lliscar el botó “Comprar ara”!

La narració de contes també fomenta confiar en la vostra marca El material emocionant crea una relació amb el públic que us mantindrà més estima perquè els heu parlat a un nivell més profund i significatiu. Una marca capaç de captar el cor de la gent sempre regnarà suprem. Punts de bonificació si els podeu fer riure!

Els elements d’una bona història

En primer lloc, no podeu tenir una història completa sense principi, mig i final. Per als propòsits que estem preocupats, això significa que la història del vostre lloc web contindrà una Configuració, alguna forma de Conflicte, i a Resolució.

Configuració

Aquest és el moment d’obertura quan un narrador s’inclou a la seva audiència i xiuxiueja: “Hola, vols escoltar alguna cosa sorprenent?”

La configuració és on captem la curiositat. En termes de màrqueting, es tracta de despertar atenció i interès. Dóna immediatament a la teva audiència alguna cosa que desafiï l’estatus quo de les seves vides. Prometeu-los que, si es queden i experimenten el vostre lloc web, s’allunyaran amb algun aspecte de la seva vida que s’enriqueix encara més.

CONSELL RÀPID: Utilitzeu a Imatge de l’heroi o Banner per transmetre informació important de forma succinta i pervers.

Conflicte

Sense conflicte no hi ha història; altrament, només es tractaria d’una llista monòtona d’esdeveniments. Si bé el conflicte és l’element fonamental de la narració, funciona de manera diferent per als llocs web. No necessàriament necessiteu augmentar la tensió dramàtica per generar ingressos, però hi ha oportunitat del vostre lloc web per orientar les esperances, els somnis i les pors de la vostra audiència i adaptar-ne l’experiència en conseqüència. Aquest és el principi del màrqueting de l’agitació desig emocional per a un producte o servei.

Per fer-ho eficaçment, heu de saber com entrar dins del cap de la vostra audiència i comprendre què els porta a l’acció. Quin tipus d’idioma utilitzeu que obligarà el mercat d’un comptador a programar una consulta? En què es pot diferenciar aquest idioma per a un entrenador de salut i benestar? Quins visuals i quins esquemes de colors donaran la millor impressió? Sobretot, com aneu a assegurar que els vostres usuaris experimentin una reacció emocional davant la vostra història, on l’única manera de satisfer el seu desig és l’acció directa a través del vostre lloc web? Veurem algunes maneres d’aconseguir-ho una mica.

Resolució

Cada història ha de portar a una conclusió final, i cada pas del camí s’aconsegueix fins aquest moment final. Correspon a vosaltres decidir què és el vostre propi lloc web i, a continuació, planificar amb cura tots els elements del vostre lloc en suport d’aquest clímax..

Penseu en la resolució com a vostra objectiu. És el principal motor de l’existència del vostre lloc web. Tot condueix a un curs primari de acció: registrar-se a un butlletí, programar una cita, comprar un producte nou, etc. Si tots els passos anteriors a aquest punt eren justificats i honestos emocionalment, la resolució serà satisfactòria i inevitable.

CONSELL RÀPID: A Crida a l’acció El botó o banner és un mètode popular per assolir un objectiu. Normalment, un formulari de contacte senzill, un planificador de cites o una descàrrega directa, se solen col·locar a la part inferior d’una pàgina web o en punts de ruptura adequats a tot el contingut quan l’oportunitat ho demana..

Més peces per a la història

A continuació, es mostren alguns altres elements comuns que configuren una història completa i satisfactòria:

  • Personatges – Podrien ser persones clau de la vostra empresa, la història personal de la qual influeix el missatge global del vostre lloc web, una mascota de l’empresa o, potser, heu trobat una manera d’integrar el vostre públic com a personatge. De qualsevol forma, el fil conductor de la teva història ha de girar al voltant d’una persona amb la qual un públic pot identificar fàcilment, perquè els personatges serveixen de la nostra finestra a la seva narració..
  • Parcel · la – Recordeu que no envieu només les càrregues d’informació a la vostra audiència. Ningú en farà cas. En lloc d’això, heu de trobar la manera de presentar el vostre missatge de manera que condueixi la gent a un viatge. Les millors trames divulguen els seus secrets només en l’últim moment, mantenint la seva audiència en un estat d’anticipació constant. Apliqueu aquesta mateixa tàctica per mantenir els usuaris prou interessats per desplaçar-se fins a la part inferior de la pàgina web o recorre tot el lloc fins que finalitzi..
  • Emoció – Què voleu que sentiu el vostre públic? Sovint es consideren les sis emocions humanes bàsiques: felicitat, tristesa, por, ira, sorpresa o fàstic. Correspon a vosaltres decidir quines d’aquestes emocions ha de generar la història del vostre lloc web; quan ho facis, posa’t en punt que cada peça del lloc funciona al servei d’aquest sentiment.
  • Tema – Intenteu pensar el tema com a objectiu subjacent del vostre lloc web. Voleu conscienciar per una causa determinada? Potser voleu demostrar que la roba de gamma alta també pot ser assequible? Mentre que les emocions agiten el cor, el tema desperta l’intel·lecte. Les millors històries ens deixen amb alguna cosa per reflexionar. No seria sorprenent que un lloc web pogués fer el mateix?

Principis de narració de contes: regla de tresL’agència de redacció Regla de Tres porta els usuaris de manera adequada a un viatge de narració immersiva amb efectes interactius i missatges de gran abast.

Aplicació de principis de narració de contes al disseny web

Ara que coneixeu els elements que componen una història, és hora d’aplicar-los als llocs adequats. Essencialment hi ha tres àrees diferenciades del disseny web que configuren el valor o la funcionalitat artística de qualsevol lloc; la vostra oportunitat per explicar una història la podeu trobar al lloc contingut, disseny o Experiència d’usuari (UX).

Contingut

El document més evident per a la narració de contes es pot trobar al text del lloc. Aquí teniu una comunicació directa de la història utilitzant una còpia intel·ligent que reflecteix la personalitat i els valors de la vostra marca. Cada paràgraf, títol, botó, element de menú i paraula única és la possibilitat de connectar el vostre públic amb el missatge que esteu enviant..

Recordeu que els llocs web difereixen dels llibres o pel·lícules perquè algú podria aparèixer en qualsevol moment i experimentar la història fora d’ordre. L’adherència a un tema central ajudarà a garantir una experiència cohesionada. Quan totes les publicacions del vostre blog segueixen un tema general, el lector entendrà la vostra marca immediatament si han topat amb un sol article mitjançant els resultats del motor de cerca. També permet que totes les pàgines es connectin fàcilment entre si, els usuaris poden navegar per la història a voluntat i omplir les peces a mesura que es vagin fent.

Disseny & Visuals

Tots els bons narradors d’acord coincideixen que la manera més eficaç d’afectar una audiència és espectacle, no dir-ho. Amb la investigació que demostra que les visuals es processen 60.000 vegades més ràpidament que les paraules, una forta presència del disseny al vostre lloc web és una idea fonamental per a la connexió amb el públic..

L’aspecte del vostre lloc web diu molt de la vostra marca. Alguns dels principals factors per influir en la percepció mitjançant estètica són:

  • Color – Els colors que trieu per la vostra marca poden influir poderosament en els comportaments, l’estat d’ànim i la psicologia dels usuaris. Cada color té la seva associació emocional, de manera que comprendre com triar les més adequades per al vostre lloc web pot tenir un paper important en l’orientació del vostre públic cap a la resolució / objectiu de la vostra història. Per obtenir més informació, consulteu el nostre article sobre psicologia del color sobre aquest tema.
  • Tipografia – La selecció de tipus de lletra és una de les contribucions més senzilles i directes al personatge d’un lloc web. Com que aproximadament el 95% de tot el web a tot el món és text, és fàcil veure per què la màxima oportunitat per transmetre to i personalitat és a través de la forma en què es veu aquest text. Obteniu més informació sobre com podeu triar la tipografia del vostre lloc web.
  • Imatges – Les excel·lents imatges fan un gran disseny: boig, oi? Tot i que les fotos boniques sempre són agradables, el que realment seguirem és si donen suport o amplien el contingut del lloc. Expliquen la seva pròpia història perquè un usuari pugui reunir tot el que necessita saber sobre la vostra marca sense llegir ni una sola paraula? Si podeu transmetre el contingut de les mateixes mil paraules de valor mitjançant una sola imatge, oblideu el text i aneu a la imatge.
  • Vídeo – Les mateixes regles anteriors s’apliquen aquí, només el vídeo és el nou rei a la ciutat a la web moderna. Si la recerca es creu, un minut de vídeo equival a 1,8 milions de paraules escrites. Crec que el vídeo és el punt àlgid de la narració de contes, una síntesi de totes les altres formes combinades, i hi ha definitivament demanda. Feu que les vostres càmeres estiguin rodant!
  • Espai blanc – Esteu fent grans opcions de disseny, fins i tot a falta de disseny. Les àmplies zones de l’espai en blanc expliquen la seva pròpia història. Es poden separar o cridar l’atenció sobre seccions de contingut important. L’espai en blanc ajuda a dirigir els ulls i a inspirar un flux natural d’un element a l’altre. Dóna-li a la teva habitació la respiració o el públic pot cansar-se a la vegada.

Pricincipis de narració de contes: exemple d’interacció visualBellroy mostra a través de visuals i la interacció com el seu producte reduirà significativament la cartera. El màrqueting és memorable i divertit per experimentar.

Experiència d’usuari

Cada forma de narració té almenys un element que pertany exclusivament a aquest mitjà. Per exemple, el procés d’edició d’una pel·lícula en moviment és únic només al cinema; cap altra forma d’art permet la narració de contes mitjançant el tall i la barreja de metratges de forma seqüencial..

L’experiència d’usuari (UX per resumir) és la forma única de narració de disseny web.

Les tecnologies web modernes permeten alguns mètodes intrigants de narració de contes: algunes de revolucionàries, algunes d’experimentals, però totes emocionants. A continuació, us detallem un parell de maneres d’aplicar l’experiència dels usuaris al servei de narració d’històries:

Interactivitat

Utilitzar petites floritures interactives a tot el vostre lloc suposa un llarg camí per establir personalitat i mantenir l’interès dels usuaris. Es pot tractar de petites coses, com hauria de durar un efecte de disparador en milisegons. Es poden fer efectes més notoris com animacions basades en desplaçaments, com ara una imatge que es mostra en funció de la distància que un usuari ha desplaçat per la pàgina. Es pot presentar a la cara, com les finestres emergents que apareixen quan un usuari intenta tancar la finestra. El web està ple d’interacció amb els usuaris i el potencial per a la seva implementació creativa és il·limitat.

Simplificant l'exemple de dades gransGosquared desglossa gran quantitat de dades i dades sobre els Jocs Olímpics de Londres de manera interessant i fàcilment digerible.

Respostos i significadors

Quan envieu un formulari en un lloc web, és bo saber que el vostre temps i els vostres esforços no van ser en va. Un simple missatge de resposta que confirma que el formulari s’ha enviat amb èxit és un petit gest que dóna tranquil·litat als usuaris. Això és particularment cert quan hi ha intercanvis monetaris.

El feedback en temps real ofereix una trucada de resposta i una resposta subtils però satisfactòries a la narració de contes. Quan un usuari fa clic sobre un element com un botó, és sorprenentment gratificant que el botó respongui mitjançant la inflor, la contracció o el canvi de colors. El pensament addicional que entra en interactivitat com aquesta fa que una història sigui més divertida per navegar. Apple és excepcional en aquest àmbit amb iOS.

Exemple de signafier de comentarisSlaveryfootprint.org obté un fort missatge a la vegada que és immensament satisfactòria per navegar a causa de la retroalimentació en temps real i animacions basades en desplaçament.

Desplaçament paral·lel

Desplaçament paral·lel és una eina nova i popular que permet moure, interaccionar i canviar diferents capes d’elements en funció del desplaçament d’un usuari. Pot crear una impressionant sensació de profunditat a les teves visuals i una nova capa (sense cap intenció) d’immersió tot basada en l’entrada d’un usuari..

El desplaçament Parallax pot ser de gran ajuda en la narració de contes, cosa que permet a la narració una qualitat que recorda un còmic interactiu. Els elements i les paraules visuals augmenten l’efecte dramàtic, i també és força addictiu reproduir les animacions desplaçant-se cap amunt i cap avall per la pàgina.

Exemple de desplaçament paral·lelParallax.js mostra un exemple inquietant del potencial de desplaçament de paralaxis.

Gamificació

Igual que els videojocs, els usuaris es dediquen activament a la navegació pel web; les seves decisions i accions tenen una influència directa en el resultat de l’experiència. La gamificació és una nova tendència que busca que llocs web o aplicacions siguin més com jugar a un joc. Això no necessàriament es tradueix PAC-MAN a HTML5; es tracta de la consideració i la implementació profundes de com les accions d’un usuari tenen una causa i efecte directes en la història del vostre lloc web.

Es van idear UNICEF i ING Direct un lloc web brillant que explica la història d’un monstre que impedeix que els nens assisteixin a l’escola a les nacions en desenvolupament. En un moment determinat de la narració, se’ls opta per fer una donació per ajudar aquests nens. El resultat de la història depèn de quina opció feu. Es tracta d’un “Tria la teva pròpia aventura” en forma de lloc web!

Conclusió

El tema candent del màrqueting en aquests dies es tracta d’utilitzar narracions per connectar-se amb el públic. Hem vist que la “narració de contes” pot adoptar moltes formes i no es limita només al viatge de l’heroi tradicional de la literatura popular. Amb els desenvolupaments emocionants de la tecnologia web i la demanda creixent del consumidor de noves maneres d’ingerir contingut, ara és més important que mai considerar com el vostre lloc web pot utilitzar històries en benefici..

Voleu ser “només un altre lloc web”? O desitgeu capturar la imaginació dels vostres usuaris, conduir-los en un viatge emocional que desitgi despertar i, després, dur-los a una resolució satisfactòria amb accions clares i senzilles a dur a terme en suport del vostre negoci.?

Dit d’una altra manera: Mai no heu gaudit de l’experiència d’una bona història? Jo tampoc. Si el vostre lloc web pot teixir una bona història, el vostre públic apreciarà per sempre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me