6 Consells per a una millor manipulació dels clients en xarxes socials

Consells per gestionar el vostre compte de xarxes socials i com gestionar millor els problemes / preguntes del client alhora que augmenteu la confiança del client en la vostra marca.


Consells per manejar millor els clients en les xarxes socials

La prosperitat com a empresa depèn d’una bona relació amb els clients. Les xarxes socials permeten un accés gairebé sense restriccions a la vostra base de clients. Això pot ser una cosa molt positiva, però cal gestionar les xarxes socials o pot tenir un efecte negatiu net en el vostre negoci.

Si voleu publicar un compte de xarxes socials, us cal dir més que publicar i promocionar els vostres productes. És la oportunitat de desenvolupar una relació més profunda i significativa i duradora amb la vostra base de clients. Si es fa bé, el vostre compte de mitjans socials pot augmentar les vostres vendes, atraure clients nous i millorar la reputació de la vostra marca.

Aquests són només un grapat de maneres d’aconseguir arribar als clients amb les xarxes socials:

 • Obteniu respostes als clients amb més rapidesa
 • Feu que els clients facin una ullada a la vostra empresa a les portes posteriors
 • Implica els usuaris de les xarxes socials amb imatges i vídeo
 • Mostra l’estil i la personalitat de la vostra marca
 • Obteniu informació sobre la vostra base de clients a través de discussions en curs
 • Creeu una comunitat al voltant de la vostra marca

Tenir una política de mitjans de comunicació social establerta és una bona idea per mantenir la reputació de la vostra marca. Permet agilitzar la forma i la puntualitat amb què els seus gestors de comptes de xarxes socials atenen els comentaris dels clients, positius o negatius. Les bones pràctiques en mitjans socials també són bona publicitat. Els sis consells següents són essencials per tenir una bona política de social media. No actualitzeu el vostre estat sense ells!

Fer una bona impressió en alguns clients us pot ajudar a guanyar-vos la confiança d’altres. El 71% dels consumidors que tinguin una bona experiència en mitjans socials amb una marca ho recomanaran als seus companys.

Feu clic per tuitejar

Consell 1: respongui en 24 hores

Quan els clients publiquen a la vostra pàgina de xarxes socials, esperen una resposta oportuna. No els deixeu penjats: publiqueu una resposta a preguntes i comentaris importants en 24 hores. L’ideal seria que els problemes que necessiten atenció immediata, com les sol·licituds d’assistència, s’hauran de respondre molt aviat, de seguida, o si això no és possible, en qüestió d’hores. Sempre hi ha algú disponible durant hores habituals per obtenir ajuda telefònica i personal, i les xarxes socials no haurien de ser una excepció.

Consell 2: utilitzeu el llenguatge de marca, el to i la veu

La vostra marca té una reputació que heu obtingut gràcies als productes, serveis i experiències exclusius que oferiu als vostres clients. Per demostrar més com serveix la vostra marca als seus clients, voleu que les interaccions del servei d’atenció al client de les xarxes socials provenin de la marca, no de la publicació individual del compte de gestors de mitjans socials. Entreneu el vostre personal amb un llenguatge precís i professional que es mantingui constant entre tots els llocs.

Consell 3: prioritzar els problemes & Queixes

Les publicacions més importants per respondre són aquelles que provenen de clients que tenen un problema, ja sigui si es tracta de com es pot tornar un article o una queixa sobre com un servei no els funciona. S’han de gestionar tan aviat com sigui possible. La següent prioritat és respondre a altres preguntes més generals que no necessitin una resposta immediata. Tingueu temps també per publicar respostes de forma crítica a les ressenyes negatives, que us ajudaran a estalviar cara i a estalviar-vos de perdre clients.

Suggeriment 4: Sigui fiable

A més d’atendre les preocupacions dels clients, els vostres mitjans de comunicació socials són una plataforma per connectar-vos amb clients a nivell personal. Respon al màxim de comentaris de la vostra base de clients. Per exemple, mostrar una bona estima pels elogis i les crítiques positives animarà els clients a continuar publicant les coses bones. Es tracta de promoció, de la mateixa manera que amb qualsevol pàgina de xarxes socials, parlar de tu mateix tot el temps que es pot embrutar. En lloc d’això, injecteu una mica de vida a la conversa amb contingut relacionat amb les necessitats del vostre client. El Bank of America podria tuitejar consells financers, per exemple, mentre que els clients del Home Depot podrien trobar interessants vídeos sobre bricolatge.

Consell 5: mostra compassió i comprensió

Els clients poden sentir-se bé fent negocis amb una empresa que els tracta com un ésser humà i no només un número. Obteniu una mica de realitat en les respostes del servei d’atenció al client, manteniu-lo professional, però també mostreu empatia quan els clients expressen frustració. Es troben a la pàgina de xarxes socials perquè volen una experiència social que no us nodriran de les línies preembalades. Sigui genuí i provingui d’un lloc de compassió i comprensió mantenint-se ferm a les polítiques i procediments de l’empresa.

Consell 6: Divertiu-vos i sigueu informatius

Els principals motius pels quals utilitzen les xarxes socials són per divertir-se i mantenir-se al dia amb les darreres tendències. Mantingueu el contingut lleuger i entretingut: ja hi ha prou drama a Internet. Sigueu informatius, però de manera que mantingueu el vostre públic compromès i torneu més. Aquestes estadístiques mostren l’impacte que pot tenir l’enfocament adequat als mitjans socials en la vostra estratègia de màrqueting:

El consens general entre les empreses és que la pena tenir una presència en els mitjans de comunicació social val la pena l’esforç. Es necessitarà un temps per veure els resultats, però, una estratègia comercial eficaç i eficaç de les xarxes socials continua, té el potencial de canviar la manera de veure els vostres esforços de màrqueting..

Construint confiança i fidelització del client

Oferir servei d’atenció al client i valor afegit amb els vostres comptes de mitjans socials pot augmentar molt la confiança del client en la vostra marca. Des del punt de vista del client, poder contactar ràpidament i fàcilment amb una empresa a través d’un mitjà que utilitzen diàriament és la màxima comoditat. Podeu optimitzar els avantatges tant per als vostres clients com per a la vostra empresa mitjançant la configuració d’una política de xarxes socials que ajudarà els vostres empleats a oferir el millor servei possible. Seguint les directrius anteriors, no només obtindreu favor entre els clients, sinó que també us ajudarà a guanyar seguidors més fidels i a augmentar la vostra reputació global.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map