5 millors pràctiques per dissenyar un peu de pàgina web impressionant

Apreneu a dissenyar el peu de pàgina web. Consells sobre què heu d’afegir, què no afegir i exemples de bons peus de pàgina web per inspirar-vos.

Millors pràctiques del peu de pàgina web

Si heu descuidat el peu de pàgina web, creient que és la secció menys valuosa del vostre lloc, aquestes troballes poden canviar d’opinió.

 • Quan la prova d’usuari va ajustar el peu de pàgina, afegint una llista d’objectius relacionats amb els negocis i els clients, la seva conversió augmentat en un 50%.
 • Quan Smart Insights va provar un nou disseny de pàgina de pàgina per al lloc web d’una bossa de luxe, les conversions de vendes va créixer un 23,77% i els ingressos per visitant han augmentat un 15,99%.
 • A la vista de les dades d’un milió d’usuaris en línia anònims de 10 llocs web, Chartbeat va comprovar que els visitants hi van gastar més la meitat (66%) del seu “temps dedicat” a sota del plec. Es refereix a la secció inferior de la pàgina, a sota de la part que els usuaris veuen immediatament quan obren un lloc.
 • En comparació amb els visitants d’escriptori, els usuaris mòbils es desplacen més avall d’una pàgina i són més propensos a interactuar amb el peu de pàgina.

Per què importa el vostre peu de pàgina web

Lluny de ser un element estructural innecessari a la pàgina web, els peus de pàgina ofereixen múltiples avantatges per als vostres visitants i el vostre negoci.

Beneficis per als visitants del lloc web

 • Els peus de pàgina els ajuden a trobar la informació que necessiten: Hi ha almenys dues raons per les quals els lectors arriben al final de la pàgina web: els ha agradat el contingut i volen navegar més, o bé cerquen alguna cosa que no poden trobar als vostres menús de la capçalera. Per a aquells que estiguin interessats en la vostra empresa, podeu utilitzar els peus de pàgina per dirigir-los a altres continguts interessants del vostre lloc. Podeu incloure enllaços a pàgines que no apareixen al menú de la capçalera, com ara oportunitats de col·laboració i afiliats.
 • Els estalvia tornar a l’encapçalament: Si els visitants del web estan enganxats al contingut i volen saber-ne més, no haureu de tornar a la part superior de la pàgina. Just després que el contingut sigui un peu de pàgina on puguin trobar les vostres dades de contacte, subscriure’s al vostre butlletí, seguir-vos a les xarxes socials o explorar els vostres altres productes.

Beneficis per als propietaris de llocs web

 • Redueix el percentatge de rebots: Si dirigiu els visitants a altres enllaços útils, és més probable que obrin altres pàgines i que romanguin al vostre lloc més temps. D’aquesta manera es redueix el percentatge de rebots o el nombre de persones que veuen només una pàgina del vostre lloc. Això és especialment important per a les empreses de venda al detall que volen que els seus visitants continuïn a “comprar” a la pàgina.
 • Permet crear credibilitat: Algunes empreses es posen al peu de pàgina per mostrar la seva acreditació, logotips de clients o llocs populars que els presenten per demostrar la seva competència. Mentrestant, els símbols de drets d’autor i els enllaços a detalls legals i polítiques de privadesa ajuden a crear confiança en la vostra marca. Tots aquests ajuden a influir en la decisió dels vostres clients potencials de fer una consulta i, eventualment, una compra.
 • Ajuda a impulsar la conversió:Quan els visitants per primera vegada a la vostra pàgina poden veure els enllaços de les xarxes socials a la cantonada superior. Però, en aquest moment del viatge del comprador, és possible que no se sentin obligats a seguir-vos en línia. A mesura que els vostres continguts estimulen la seva curiositat, i potser veuen les vostres certificacions i logotips de client al vostre peu de pàgina, pot ser que estiguin més inclinats a unir-se als vostres subscriptors. Si poseu un formulari d’inscripció o contacte al peu de pàgina, us permetrà que els visitants es converteixin en subscriptors o possiblement en clients..
 • És una oportunitat de promoció empresarial afegida: Quan es tracta d’utilitzar el peu de pàgina per cridar l’atenció sobre la vostra empresa, les possibilitats són infinites. A part dels comptes de les xarxes socials i els formularis d’inscripció, podeu incloure comunicats de premsa, ubicacions d’oficines i les vostres últimes ofertes.

Exemple de peu de pàgina webFins i tot podeu posar enllaços a altres empreses o a les vostres aplicacions, tal com fa Goodreads.

Què prioritzar al peu de pàgina

Tenint en compte els avantatges que ofereix un peu de pàgina ben planificat, voleu que aquest espai preciós tingui en compte.

En definitiva, el que prioritzeu en el disseny del peu de pàgina del vostre lloc depèn de vosaltres. A continuació, es detallen alguns elements que potser voldreu incorporar.

Logotip de l’empresa

El vostre logotip representa la vostra empresa i voleu que els lectors la puguin recordar i identificar amb el vostre nom i el valor que entregueu. Si utilitzeu el vostre logotip al peu de pàgina, els visitants poden recordar la vostra empresa i associar-la amb el vostre contingut i serveis, millorant així el reconeixement de la marca.

Informació de contacte

Posar la vostra adreça física i números de telèfon a la part inferior de la pàgina demostra que és un negoci legítim, creant confiança en la vostra empresa. A més, és més fàcil que els clients potencials us puguin contactar per obtenir consultes, i us permeten tornar al vostre menú principal o endinsar-vos més al vostre lloc per obtenir les dades de contacte..

A continuació, es mostren alguns consells més per incloure les dades de contacte:

 • Adreça física – Si voleu que la gent localitzi fàcilment la vostra botiga física, penseu en afegir un mapa. De forma alternativa, feu que l’adreça sigui clicable perquè obri un mapa en una altra pestanya.
 • Múltiples branques – Si teniu diverses ubicacions, podeu col·locar les dades de contacte de cada lloc. Si no és possible, inseriu un text d’ancoratge que s’obre a una pàgina amb una llista de totes les branques.
 • Botó de trucada – Al ser d’un clic de distància, faciliteu que els clients us puguin contactar.

Copyright

Això protegeix el contingut del plagi del lloc web. Envia un senyal fort que realitzaràs mesures legals si algú té crèdit per a textos, imatges o vídeos que ha publicat. Mentre requisits d’autor variar entre països, com a mínim, assegureu-vos d’incloure el símbol ©, l’any de publicació i el nom del propietari dels drets d’autor.

Política de privacitat

Complir amb aquest requisit legal us ajuda a establir confiança entre els vostres lectors mantenint la recollida de dades transparent. La seva política de privacitat explica als visitants quina informació personal recopileu, com s’emmagatzemen i s’utilitzen, opcions clares per optar a la sortida o la sortida i proveïdors de serveis de tercers que també poden utilitzar aquestes dades.

Consulteu les polítiques de privadesa de les vostres ubicacions comercials, com el Reglament general de protecció de dades (GDPR) si teniu clients a la Unió Europea. Si la vostra empresa utilitza proveïdors de serveis de tercers, com per exemple en el processament de pagaments, comproveu també els seus requisits.

Exemple de peu de pàgina web de WebMDEl peu de pàgina del WebMD, per exemple, situa la seva política de privadesa en una columna amb altres directrius importants. També mostren una Segell fiable, assegurant als usuaris que es prenen seriosament les pràctiques de privadesa.

Condicions d’ús

Proporcionant un enllaç a la vostra condicions d’ús la pàgina (també anomenada “termes i condicions” o “termes del servei”) no és un requisit legal. Tot i així, proporciona als propietaris de llocs web protecció contra la responsabilitat i, en exposar les responsabilitats dels usuaris, protegeix el seu lloc contra infraccions de drets d’autor i altres accions il·legals com ara el correu brossa.

Crida a l’acció (CTA)

Situar CTA al peu de pàgina converteix els visitants en subscriptors o seguidors, cosa que permet augmentar les conversions o traslladar els clients més en el viatge del comprador. La incorporació de CTAs, especialment enllaços de xarxes socials, també ajuda a pintar el vostre negoci com a empresa establerta i permet als vostres visitants seguir-vos amb una plataforma que sigui més convenient per a ells.

Podeu incloure diversos CTAs, com ara:

 • Inscripció al vostre butlletí
 • Seguint-te a les xarxes socials
 • Emplenant un formulari de contacte
 • Sol·licita una demostració
 • Inscripció a una prova gratuïta

Detalls de l’empresa

Un cop hàgiu impressionat els lectors amb el contingut i hagin arribat al final de la pàgina, és probable que vulguin conèixer més informació sobre la vostra empresa.

Utilitzeu el peu de pàgina per emfatitzar detalls sobre la vostra empresa que potser no podreu incloure a la capçalera, com ara els enllaços a les pàgines següents:

 • Sobre nosaltres
 • Bloc
 • Carreres o llocs de treball
 • Oportunitats d’afiliació o col·laboració
 • Llista de productes o serveis
 • comunicats de premsa
 • Ressenyes
 • Llibres blancs
 • Esdeveniments

Atenció al client

Una part del disseny dels peus de pàgina centrats en el client és assegurar que els enllaços a pàgines que els lectors poden necessitar, com a client potencial o client actual, siguin fàcils de trobar. Aquests enllaços de suport poden incloure:

 • Ajuda
 • Preguntes freqüents
 • Centre de coneixement
 • Tutories

Els llocs de comerç electrònic poden incloure els textos d’ancoratge següents:

 • Informació sobre enviament i lliurament
 • Polítiques de devolució i canvi
 • Modalitats de pagament acceptades
 • Ofertes especials

Exemple de peu de pàgina web per oferir atenció al clientEn lloc de simplement dir “Suport”, el peu de pàgina del Dipòsit de llibres té un apartat “Com podem ajudar-nos?” i a sota, hi ha els textos d’ancoratge “On són les meves coses?” i “On lliures?” L’estil és informal, conversatiu i ajuda a transmetre un desig sincer d’oferir assistència.

Els quatre donats del disseny del peu de pàgina

1. Tenint el mateix menú de capçalera i peu de pàgina

De vegades, els visitants del web acudeixen al peu de pàgina quan no troben cap detall al menú de la capçalera. En aquest cas, l’ús exactament dels mateixos enllaços a la capçalera i al peu de pàgina no aporta valor ni als vostres visitants ni a la vostra empresa.

Divideix les pàgines importants entre la capçalera i el peu de pàgina per evitar que els visitants del web quedin atabalats pel text. Utilitzeu la capçalera de les vostres pàgines amb més valor i reserveu el peu de pàgina per a altres enllaços importants.

Exemple de peu de pàgina web d'AppleObserveu com a la capçalera enganxosa d’Apple només hi havia sis categories de productes. Com a complement, es troba un peu de pàgina que conté una llista més llarga de productes (columna més esquerra) i una llista de serveis.

2. Sobre-optimització

La sobre-optimització, ja sigui en el contingut o en el peu de pàgina, no és una manera eficaç d’incrementar els rànquings de la pàgina de cerca. L’algoritme de classificació de Google ha estat al dia d’aquesta tècnica d’ompliment de paraules clau i només pot tenir un impacte negatiu en els resultats de SEO. En lloc d’optimitzar amb excés, trieu un bon grapat de paraules clau i centreu-vos en aquestes.

3. Enllaços sense importància

El peu de pàgina no és un espai per llistar totes les pàgines del vostre lloc. Els visitants que van escanejar tota la pàgina i van comprovar el peu de pàgina probablement ja estiguin interessats en les vostres ofertes. En comptes de llançar un formulari de textos d’ancoratge, convertiu el peu de pàgina en una eina de navegació efectiva. Dirigiu-los a la pàgina de productes o serveis o a enllaços útils com els tutorials o el bloc de la vostra empresa.

4. Disposicions sobrecobertes

Pot ser temptador d’empaquetar tot el que puguis al final del lloc. Però un peu de sessió multitudinari pot desactivar els visitants, fent que surtin de la pàgina o es mostrin els textos de l’ancoratge. Trieu les pàgines essencials, organitzeu-les i utilitzeu-ne l’espai en blanc per crear un disseny de peu adequat i llegible.

Com elaborar un disseny de peu efectiu

Hi ha tantes maneres d’elaborar un peu de pàgina que sigui estètic agradable i funcional. A part dels consells anteriors, aquí es mostren les cinc millors pràctiques de disseny del peu de pàgina.

1. Posa la llegibilitat en primer lloc

Com que els textos del peu de pàgina solen ser petits i els visitants del web acostumen a desnatar-los, cal un disseny que asseguri que les paraules siguin fàcils de llegir. Per assegurar-vos que el peu de pàgina es pugui llegir, podeu:

 • Opteu per tipografies senzilles com sense serif.
 • Eviteu utilitzar massa tipus de lletra o colors.
 • Aprofiteu l’espai blanc i experimenteu amb el nucli i l’altura de la línia.

Una altra manera d’augmentar la llegibilitat del peu de pàgina és utilitzar un bon contrast de color. D’aquesta manera, els vostres visitants poden llegir còmodament els vostres textos d’ancoratge, sense esporgar ni esforçar els ulls.

La combinació estàndard és utilitzar text negre sobre fons blanc o viceversa. Si voleu desviar-vos d’això i experimentar amb més colors, aquí teniu alguns consells:

 • Trieu colors que complementin la vostra marca i el disseny global del lloc web.
 • Dissenyeu-ho tenint en compte el vostre públic objectiu. Si el vostre lloc atén a persones grans, utilitzeu matisos suaus als ulls. Combina això amb una quantitat limitada de text i un espai blanc generós.
 • Seleccioneu colors que transmetin l’emoció o la personalitat que voleu donar al vostre lloc. Per exemple, trieu el color vermell si voleu transmetre urgència i energia. Anar al blau per simbolitzar la fiabilitat i la calma, o un verd per representar la natura o la salut.
 • Feu que els vostres CTA surtin de la pàgina mitjançant un color diferent, com els botons grocs de The Guardian sobre un fons blau.

Exemple de peu de pàgina web amb color

2. Mantingueu fidel la vostra marca

El vostre lloc web és un component important del vostre branding. Això és especialment cert per a les empreses de comerç electrònic, els principals punts de contacte amb els clients estan en línia.

Una marca forta i consistent ajuda els visitants del web a recordar-vos i a associar el vostre nom de l’empresa amb el vostre logotip, serveis o productes, valors i una sensació o experiència específica..

Hi ha diverses maneres de dissenyar un disseny de peu de pàgina compatible amb la vostra marca. Aquí hi ha algunes idees:

 • Com s’ha esmentat anteriorment, trieu colors que representin els vostres valors o tonalitats que heu utilitzat en el vostre logotip o materials de màrqueting.
 • Incorpora el teu logotip, mascota o altres elements que simbolitzin la teva marca.
 • Adopteu elements de disseny similars, inclosa la tipografia i la disposició que heu utilitzat en altres materials promocionals.

Exemple de peu de pàgina web que utilitza el mateix color per a la capçalera i el peu de pàginaObserveu com Smashing Magazine utilitza el mateix text i fons de color per a la seva capçalera i peu de pàgina. Les il·lustracions ajuden a mantenir un ambient lúdic des del menú superior del lloc fins a la seva part inferior.

3. Optimitzar per a usuaris mòbils

Ja que els usuaris de mòbils són més propensos a desplaçar-se fins a la part inferior de la pàgina que els visitants d’escriptori, optimitzant el vostre lloc diferents dispositius sobretot és mòbil. Aquesta estratègia va més enllà dels dissenys sensibles. Per facilitar que els usuaris mòbils us puguin accedir o escanejar el vostre lloc:

 • Ajusteu la mida del text del peu de pàgina perquè els visitants puguin tocar fàcilment les opcions sense fer zoom.
 • Incloeu un botó de trucada per fer clic perquè els visitants us puguin contactar fàcilment.
 • Si voleu animar els usuaris a deixar-se anar a l’oficina física o a la sala d’exposicions, enllaceu la vostra adreça a un mapa.
 • Si teniu aplicacions, proporcioneu enllaços a aquestes.

4. Manteniu-lo senzill

La simplicitat en el disseny del peu de pàgina es refereix tant al seu estil com al seu contingut. Manteniu el peu de pàgina net, enganxeu-vos a uns quants colors i tipografia i eviteu fons elaborats. En termes de contingut, mantingueu els textos d’ancoratge breus i limiteu els elements que mostreu. Inundar els lectors amb dissenys ornamentats o amb massa text només pot atraure la seva atenció dels seus CTA i d’altres enllaços valuosos..

5. Organitzar-se

Un peu de pàgina ben organitzat millora la llegibilitat del lloc, permet als lectors obtenir una vista a vista del lloc i la companyia i permet als visitants trobar fàcilment els detalls que necessiten.

Si voleu afegir diversos textos d’ancoratge, però us preocupa que el peu de pàgina us sembli desordenat, apliqueu les tècniques següents:

 • Organitza els menús relacionats en columnes i proporciona una capçalera de columna.
 • Experimenteu amb les mides de la lletra, l’alçada de la línia o els colors del text per mostrar la jerarquia del contingut. Per exemple, utilitzeu un tipus de lletra lleugerament més gran per als encapçalaments de les columnes i deixeu més espai entre la capçalera i el text d’ancoratge que hi ha a sota.
 • Utilitzeu diferents colors de fons per separar una secció del peu de pàgina de la resta.

Exemple de peu de pàgina web amb seccions de diferents colorsAgingCare utilitza tres colors de fons per dividir el peu de pàgina en seccions. El seu CTA, que es mostra en un fons blau, destaca pels menús del peu de pàgina (en fons gris clar) i la informació sobre drets d’autor, termes d’ús i informació sobre la política de privadesa a la part inferior (fons gris fosc).

Amb tot: Inspiracions de disseny del peu de pàgina

Una forma de generar idees per al vostre lloc és navegar per altres pàgines. Observeu com altres dissenyadors incorporen els conceptes tractats anteriorment per lliurar peus ben dissenyats. Aquí teniu quatre dissenys per inspirar-vos.

Cierre blau

El peu de pàgina d’aquest estudi de disseny, amb el fons animat i el logotip de color blau en funcionament, mostra la creativitat de l’empresa. El fons fora de la caixa es diverteix i la imatge que contrasta d’un logotip blau s’enganxa a la vostra memòria. Aquest peu de pàgina perfecte posa de manifest el CTA, és a dir, el número de contacte de l’empresa i l’adreça de correu electrònic, ambdós que es poden fer clic.

Exemple d’inspiració del peu de pàgina web

The New York Times

El peu de pàgina del New York Times té un disseny senzill i net, que utilitza un gran espai blanc i un contrast estàndard de text negre sobre un fons clar. Els textos d’ancoratge, organitzats en columnes, guien els visitants a altres pàgines i articles interessants, animant-los a explorar i mantenir-se en el lloc. El disseny aprofita la jerarquia tipogràfica per cridar més l’atenció sobre el nom de l’empresa a l’esquerra i les opcions de subscripció a la dreta..

Exemple d’inspiració del peu de pàgina web

Sephora

El peu de pàgina de la marca de bellesa adopta un aspecte clàssic amb text blanc sobre un teló de fons negre. Una línia fina divideix el peu de pàgina en dues seccions: els textos d’ancoratge columnats a la part superior i el CTA, icones de mitjans socials, drets d’autor i política de privadesa a la part inferior. La marca també disposa d’un menú desplegable perquè els visitants puguin triar la seva regió o idioma, proporcionant una versió anglesa i francesa-canadiana.

Els textos d’ancoratge estan agrupats perfectament en quatre columnes. Utilitzant un espai blanc suficient, el peu de pàgina de Sephora és capaç d’incorporar molta informació sense semblar desordenada.

Mentrestant, la versió mòbil de l’empresa conserva els encapçalaments de les columnes, l’opció de registre i les icones de xarxes socials. Es mostra a la part superior del peu de pàgina els enllaços a l’App Store i Google Play, on els usuaris mòbils poden descarregar l’aplicació Sephora.

Exemple d’inspiració del peu de pàgina web

StackSocial

StackSocial proporciona un incentiu perquè els nous clients s’inscriguin al seu butlletí. A més, utilitza un botó blau per al CTA, que li permet mantenir-se coherent amb la seva marca. El CTA blau també salta de la pàgina enmig del fons fosc i del text clar. Un logotip de la Better Business Bureau (BBB) ​​a la part inferior dreta ajuda a crear confiança per a la marca.

Exemple d’inspiració del peu de pàgina web

Paraules finals

Hi ha tantes maneres de dissenyar un peu de pàgina que pot augmentar la vostra conversió i fer que el vostre lloc sigui accessible i fàcil de navegar. Segueu experimentant i aplicant els consells anteriors fins a obtenir un disseny de peu de pàgina que compleixi els objectius de la vostra empresa i les necessitats dels vostres clients objectiu..

Té per compartir consells, trucs o dissenys impressionants? Deixa els teus pensaments a continuació.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me