5 mètodes de prova per millorar l’experiència d’usuari del vostre lloc

Apreneu a crear i utilitzar proves d’ús fàcil & experiència d’usuari (UX) per garantir que els usuaris entenguin el vostre producte i es converteixin en clients.

Tècniques de prova d’experiència d’usuari

Tens un producte fantàstic. El vostre carretó de la compra està configurat. El lloc està molt ben dissenyat i visualment atractiu. Tothom que ho pregunteu ho diu. Ha comprat publicitat. Vau contractar un especialista en SEO i el vostre lloc obté trànsit. Les vostres estadístiques mostren moltes visites, però hi ha un problema:

Ningú no compra res. Els visitants no van més enllà de la pàgina de destinació.

Aleshores, què passa? Sabeu que teniu un producte fantàstic. Sabeu que és un bon negoci. Heu gastat tot aquest temps, energia i diners per aconseguir que això vagi endavant. Què fas ara?

L’ideal és que no hagueu arribat fins ara sense descobrir aquest problema, però, si ho teniu, potser haureu de repensar la manera com heu organitzat el contingut. Podria ser que les persones tinguin frustracions utilitzant el vostre lloc o, pitjor, no puguin trobar-se. Pitjor encara (i espero que aquest no sigui el vostre problema), la gent no pot saber quin és el vostre producte.

Us sorprendrà quants llocs tenen aquests problemes. Per sort, hi ha solucions.

FET RÀPID: La millora de l’experiència d’usuari (UX) del vostre lloc és important per millorar les vendes i les conversions!

Usabilitat

Cal pensar en el usabilitat del lloc, o més clarament, si la gent es dedica a fer el que es vol o, el que és més important, què voleu fer. Un lloc es pot utilitzar si les persones poden descobrir com trobar la informació que necessiten sense problemes. Ho entenen de manera intuïtiva sense haver de caçar al seu voltant. Com que la majoria de la gent té una escassa atenció en línia, això és crucial per a qualsevol lloc.

Experiència d’usuari (UX)

Els vostres clients estan prou implicats en el vostre lloc per tenir cura?

Com és la seva experiència? És frustrant? Això no és bo. Podríeu tenir un producte fantàstic. Si es tracta d’un producte que necessiten i volen i no poden arribar a un altre lloc, pot ser que això no sigui tan important, però, com probablement ja ho sabeu, rares vegades és així. Algú altre ven el mateix, o a un millor preu. Per ser competitiu, cal oferir una cosa que els altres no fan.

Un malentès habitual és que la usabilitat i l’experiència de l’usuari són el mateix. Si bé hi ha una gran coincidència entre aquestes dues àrees, no són sinònims. Un lloc pot ser utilitzat, però no té un UX fort. La usabilitat forma part d’UX, però no exclusiva. Això ho demostra millor un parell d’exemples.

Exemple 1: Craigslist

Craiglist és un exemple d’usabilitatCraigslist.org és un bon exemple d’ús.

Craigslist és un exemple d’un lloc web que respon completament al que diuen molts experts. Gairebé no té contingut gràfic. No hi ha cap presentació cridanera. Està gairebé completament escrit en HTML 1.0.

D’alguna manera, és un dels llocs més populars a Internet. És el contingut? Segur, té la llista més gran d’anuncis classificats a Internet. Però, com va aconseguir aquest contingut? Tot això ho envien els usuaris. Llavors, per què funciona? Perquè és utilitzable. La gent sap exactament què fer quan hi arriba. Sembla exactament una cosa que ja entenen. No hi ha confusió sobre què hi ha i com trobar-ho. És un exemple clàssic de usabilitat.

Ara funcionarà la majoria de llocs de comerç electrònic? Probablement no. Craigslist no fa diferències entre diferents productes; tots són iguals. No hi ha cap empenta per comprar, no hi ha cap raó per la qual la gent hauria de comprar un producte específic.

Ara mirem un exemple diferent.

Exemple 2: Amazon

Amazon és un exemple clàssic d’un lloc que s’aproxima a la usabilitat i al mateix temps d’UX. Amazon és semblant a Craigslist, ja que és un mercat amb molts articles. Hi ha una diferència important; el fet és que gairebé tots els articles del lloc tenen alguna cosa que condueix als clients a comprar un article i, en molts casos, a més d’un. Les experiències proporcionades a l’usuari animen a la gent a romandre al lloc. Aquests són alguns exemples:

Exemple d’experiència d’usuari d’Amazon“Els clients que han comprat aquest article també han comprat” anima la gent a comprar altres articles i és un exemple d’experiència de l’usuari.
Amazon és un exemple d’experiència de l’usuariEls “comentaris dels clients” ofereixen comentaris sincers sobre articles. L’honestedat condueix a la confiança, que pot comportar lleialtat.

Ara, per descomptat, probablement estàs pensant en alguna cosa com ara: “Són llocs web enormes. Com puc competir possiblement amb aquests? “.

Doncs bé, això pot ser cert, però l’objectiu principal no és competir directament amb llocs grans, sinó utilitzar alguns dels conceptes per ajudar a millorar el vostre contingut i animar la gent a comprar el vostre producte..

HO SAVIES? El 88% dels consumidors en línia és menys probable que tornin a un lloc després d’una mala experiència d’usuari.

Millora la usabilitat del vostre lloc / UX

El primer fet és assegurar-se que els usuaris no tinguin una experiència negativa. Un lloc mal utilitzat allunyarà la gent, reduint greument les possibilitats de transmetre la vostra informació o vendre el seu producte.

Tots els mètodes que es mostren a continuació presenten avantatges i inconvenients. Tot i això, s’utilitzen junts, que poden obtenir comentaris de gran valor per ajudar-vos a presentar millor el vostre lloc web..

Confiar en tu mateix

En primer lloc, la vostra pròpia opinió és important. A part del fet obvi que voleu vendre el vostre producte, proveu de pensar en altres llocs que heu utilitzat. Comença per aquestes preguntes:

P: Hi ha alguna cosa que t’agradi?

Fixeu-vos en coses sobre llocs que heu visitat, més enllà del contingut que us permeti tornar

P: Hi ha alguna cosa que odies absolutament? Tingueu la certesa que no ho feu!

Per exemple, el vostre navegador es congela a causa d’una gran quantitat de JavaScript que s’executa a la vostra pàgina? Què passa amb Flash? Es necessita molta memòria i cada vegada hi ha més persones que la desactiven. Fins i tot si el contingut és fantàstic, si és que provoca frustració és pitjor que inútil. Conduirà la gent.

Un error habitual que veig molt és que els llocs permeten als anunciants del seu lloc incloure moltes d’aquestes funcions negatives. Hi ha un adagi antic que es pot treure de la publicitat radiofònica.  No reserveu anuncis que facin que els usuaris canvieu l’estació.  És possible que us agradin els ingressos publicitaris que aporten, però si no és més que click-bait i congela el navegador d’usuaris? Hi ha una bona oportunitat que marxin i no tornin mai.

usuari frustrat

No us confieu en vosaltres mateixos

De vegades ens acostem massa al nostre contingut i / o al nostre disseny de llocs per poder ser objectius. Això empitjora amb la quantitat d’esforç / diners que s’hi dediquen. Per aquest motiu, haurà de fer proves.

Usades i tècniques de prova d’UX que podeu utilitzar

A continuació, es mostren alguns exemples que es poden fer sense fer massa esforços. Estaràs més bé si ho fas anteriorment en el procés de desenvolupament, però també és una bona idea revisar-les just abans del llançament del lloc i també després del llançament. (Ei, sempre hi ha marge per millorar, oi?)

1. Prova de passadís

El tipus de prova més fàcil, però encara molt valuós que podeu fer és simplement agafar algú que coneixeu, un amic o un membre de la família i sol·licitar-ne la seva opinió. És possible que trobeu que us proporcionen informació valuosa que no havíeu considerat. És fàcil frustrar-se amb massa consells que obteniu d’aquest grup, però mereix la pena prestar atenció.

Avantatges: És fàcil i triga molt poc temps

Inconvenients: Podeu obtenir a) respostes deshonestes o b) respostes massa personalitzades

2. Focus Group

Es tracta bàsicament del mateix que les proves de passadís, però amb un grup d’altres més enllà de les que són a prop teu. Hi ha diverses activitats que poden ser valuoses amb aquests grups. No us preocupeu si no teniu molta gent disponible. L’evidència demostra que el nivell d’utilitat de la comprensió per a més de poques persones comença abandonar al cap d’unes 4 o 5 persones.   Aquesta mateixa regla s’aplica a tots els mètodes descrits a continuació.

Una cosa, però, és clara: Fer proves a una sola persona és millor que provar-ne cap.

3. Ordenació de la targeta

Aquest és un mètode útil si disposeu d’un lloc més complex amb una gran quantitat d’informació i voleu estructurar la informació de manera intuïtiva per als usuaris.

Els usuaris reben una pila de targetes índex marcades amb cada pàgina que apareixerà al vostre lloc. A continuació, se’ls demana que ho ordenin en paquetes que tinguin més sentit per a ells. Se’ls permet identificar quina targeta és el nom del directori o poden utilitzar una targeta en blanc per crear una àrea d’assumpte nova o, fins i tot, un element nou que desitgen trobar al vostre lloc. *

Ordenació de targetes

Avantatges: Aquest enfocament proporciona molta visió de com organitzen la informació i on buscaran respostes

Desavantatges: Els entorns controlats poden no coincidir amb el món real. És possible que això no es tradueixi en resultats reals.

* Aquest és un dels mètodes més valuosos que he utilitzat en el passat. No només vaig descobrir que estava organitzant contingut d’una altra manera que com ho faria la majoria de la gent, vaig identificar diversos continguts que calia crear per augmentar la usabilitat / UX del lloc..

4. Observació

Feu que els usuaris realitzin una sèrie de tasques mentre rebin un conjunt d’instruccions i graven les seves respostes. Hi ha mètodes per fer el seguiment d’ulls en laboratoris professionals que poden veure exactament on es mira la gent en una pàgina des d’una sala d’observació emmascarada que pot proporcionar informació valuosa, tot i que hi ha formes menys costoses d’obtenir resultats útils..

Com que pot ser difícil accedir a una sala d’observació, es pot realitzar la prova mentre s’observa el subjecte per sobre de l’espatlla, tot i que l’evidència demostra que a vegades la gent es pot posar nerviosa, cosa que afectarà el seu comportament i, per tant, els resultats poden ser inexactes. Una forma millor consisteix en utilitzar un ordinador amb un monitor separat que s’enfronta a l’altra banda. D’aquesta manera, com a mínim, podeu observar els moviments del ratolí de l’usuari i obtenir una visió valuosa.

Model de prova d’observació de l’usuari

Avantatges: Aquest enfoc proporciona una visió molt detallada sobre com es mou la gent a través d’un lloc. També podeu observar el que pot irritar o no la gent

Desavantatges: Els entorns controlats poden no coincidir amb el món real. Independentment de la configuració, els usuaris poden ser conscients que se’ls està “provant” i poden canviar les respostes en conseqüència

5. Prova A / B

La prova A / B sovint es produeix amb llocs de comerç electrònic ja llançats. Es tracta de crear dos llocs separats amb el mateix producte, però organitzats de manera diferent i mesurar la diferència de resultats / vendes entre tots dos. Aquest enfocament també s’utilitza habitualment amb el màrqueting.

Avantatges: Això pot ser extremadament valuós i donar-vos resultats reals sobre el que funciona al “món real”. Vostè sabrà quin mètode genera realment vendes i pot canviar a un altre lloc en funció de quin funcioni millor.

Inconvenients: Potser estàs provant una cosa incorrecta, o bé les diferències en els resultats poden ser el resultat d’alguna cosa diferent. Potser heu dissenyat dos llocs amb tantes peces diferents que només una d’aquestes peces va tenir efecte, però no està clar de quina peça es tracta. Podeu desglossar i identificar peces individuals, però això pot ser una mica car. Haureu de construir dos o més llocs complets. Una manera de contrarestar-ho és fer proves A / B només després d’haver emprat una combinació dels mètodes anteriors.

Conclusió

En general, l’acte de considerar la usabilitat i l’experiència de l’usuari i utilitzar almenys un o dos d’aquests mètodes com a part del procés de desenvolupament del lloc de comerç electrònic hauria de tenir un efecte positiu..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me