5 maneres senzilles de fer servir el vídeo per capturar els missatges

Obteniu informació sobre com podeu utilitzar la potència del vídeo per generar clients del vostre lloc web i convertir els vostres visitants en subscriptors o clients.


Vídeo generació de plom

La generació de líders és una part tan important de la gestió d’un negoci, potser fins i tot el la part més important i, quan El vídeo tindrà lloc per representar més del 80% del trànsit web aquest 2018, no és una idea més que captar el vostre públic amb imatges.

Tendències de compartició de vídeos

Per què fer servir el vídeo com a eina de generació de plom?

Per veure l’efectivitat del vídeo per a la generació de plom, només hem de mirar el procés de compra del client.

Segons la investigació, gairebé la meitat dels consumidors veuen 30 minuts o més del vídeo mentre investiguen, mentre El 72% dels compradors B2B veuen vídeos a tot arreu tot el seu camí de compra, cosa que mostra quina importància té aquesta tècnica clau a l’embut de vendes.

A més, el vídeo genera confiança i fidelitat entre el públic, cosa que els fa més propensos a lliurar-ne els detalls i, finalment, a comprar.

I, des de l’àmbit empresarial, els venedors que utilitzen vídeo per generar plom veuen un cost per plom un 19% menor que els que no.

Ingressos generats per vídeo

Com es pot començar a capturar aquests vídeos importants amb vídeo?

1. Vídeo estudis de casos

Mostrar la vostra experiència i autoritat dins de la indústria és una forma senzilla i ràpida de crear una audiència i generar-ne els següents.

Un cop solidifiqui la vostra experiència i demostri a la gent que coneix les vostres coses, començaran a recomanar-vos als seus amics, familiars i col·legues i, si no ho sabíeu, el boca a boca és la forma més important de comercialització..

Com utilitzar estudis de casos de vídeo:

Uniu històries de compradors anteriors i compartiu-les en format de vídeo, ja sigui a través d’animació o al cap de conversa.

Sèrie de casos de vídeo WatchGuardWatchGuard ofereix estudis de casos de vídeo de clients anteriors

Com generen estudis de casos en vídeo:

La gent vol la prova abans d’inscriure’s o comprar-te. Si compartiu estudis de cas amb ells, els proporcionareu aquesta tranquil·litat, sobretot si poden veure com de bé va ajudar el vostre producte a algú que estava en una posició similar a ells.

2. Webinars i tallers en directe

Els seminaris són una gran eina per generar plom per diverses raons.

En primer lloc, permeten conèixer de debò la vostra audiència a mesura que interaccioneu amb ells en directe i, en segon lloc, permeten que el vostre públic interactuï amb tu en temps real i que faci preguntes. Un cop més, això augmenta la vostra autoritat, mostra la vostra autenticitat i solidifica aquesta connexió.

Vídeo webinar eLearning GuildEl Gremi eLearning utilitzar Webinars per educar el seu públic

Com utilitzar Webinars:

Vegeu un tema clau sobre el qual el vostre públic voldria conèixer-ne més o lluitar i elabora un taller o formació de tota una hora que els ofereix algunes eines i accions.

Això serveix d’introducció a l’oferta de pagament, que podeu publicar al final del vostre webinar.

Com es generen els llocs web:

A més del fet que la gent amor L’entrenament en directe gratuït, un webinar també actua com una etapa d’acció en directe al vostre embut.

Recordeu el procés de client de què vam parlar anteriorment?

Un webinar inicia diverses etapes en aquest procés. Crea consciència sobre el tema, us presenta una audiència freda de manera càlida i els introdueix autènticament en un terreny de la vostra oferta de pagament.

3. Curs de vídeo

Els cursos de vídeo us ofereixen la possibilitat de compartir informació sobre la vostra indústria amb el vostre públic de manera que es converteixi perfectament en un terreny de venda. Però, per generar avantatges amb ells, heu d’introduir els vídeos darrere d’una oferta de registre.

Quan la gent tingui l’altra banda (per exemple, després que us hagin donat les dades), se l’acollirà amb un valor excel·lent en un curs o repte.

Com utilitzar cursos de vídeo:

Creeu entre tres i cinc lliçons de vídeo que solucionin un problema clau que té la vostra audiència a la vostra indústria. Promocioneu el curs al vostre lloc, a les xarxes socials i a qualsevol altre lloc del públic que tingui pendent i creeu una pàgina de destinació designada perquè la gent s’inscrigui a.

Com es generen els cursos de vídeo:

De nou, gent amor contingut gratuït i valuós que resol un problema que tenen. Si el vostre curs de vídeo té prou valor, la gent adequada es registrarà per obtenir més informació.

4. Afegir vídeo a la pàgina de destinació

Les pàgines de destinació es van crear específicament per generar conversions, però primer cal cridar l’atenció del lector, difícil quan ja hi ha tant contingut atractiu, no és correcte.?

Cueu el vídeo de confiança.

És probable que els vídeos es vegin dotze vegades més que els que es llegeixin els textos, cosa que els converteix en una addició perfecta i atractiva a la pàgina de destinació.

Exemple de pàgina de destinació de vídeo de CrazyEggCrazyEgg utilitza un vídeo en una de les seves pàgines de destinació

Com utilitzar el vídeo a la pàgina de destinació:

No heu d’explicar detalladament quina és la vostra oferta al vídeo. Simplement ha de proporcionar una introducció atractiva a la vostra marca i producte i a compartir Per què s’hauria d’interessar l’espectador.

La clau aquí és atraure, involucrar i evitar que facin clic.

Com es pot afegir vídeo a la pàgina de destinació:

Un cop hàgiu captat l’atenció del públic amb un vídeo atractiu, podeu llançar-hi una crida específica (CTA) al final. Això els convidarà a fer el següent pas, com registrar-se, descarregar alguna cosa o comprar-ne.

5. Utilitzeu vídeo a les xarxes socials

Durant els últims dos anys, tots els grans canons de les xarxes socials han afegit vídeo al seu arsenal.

YouTube, Facebook, Periscope, Snapchat i Instagram tenen opcions de vídeo integrades, incloent-hi alternatives en directe o no en directe. Aquests creen confiança amb el públic perquè estàs en persona, parlant-los en aquest moment o oferint-los un costat més humà al teu negoci..

Com utilitzar el vídeo a les xarxes socials:

Mantenir les coses curtes i autèntiques. La gent té poca distància per l’atenció en aquests dies i pot sentir un missatge de màrqueting molt polit.

Per obtenir millors resultats, compartiu un vídeo des de darrere de la vostra empresa o, simplement, feu un episodi cara a càmera sobre alguna cosa en què heu treballat, com ara una nova oferta.

Exemple de publicació de vídeo a les xarxes socialsBeneficis cosmètics acull regularment vídeos en directe a Facebook

Com genera el vídeo a les xarxes socials:

Al final dels vostres vídeos en directe o breus, autèntics programes a les xarxes socials, convideu la gent a registrar-se o animeu-los a fer una acció concreta. Les persones tenen més probabilitats d’accionar després de veure un vídeo, de manera que aprofiteu al màxim aquesta tàctica.

Conclusió

Com podeu veure, hi ha diverses maneres clau d’incorporar el vídeo al vostre procés de generació de plom. I, a mesura que avancem cap a un futur més inclinat en vídeo, sembla que aquesta és la millor manera d’aconseguir conduir els cables i convertir-los en fred en compradors..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map