15 maneres d’aconseguir més persones per compartir el vostre contingut

Obteniu més informació sobre com fomentar l’intercanvi de contingut més utilitzant diversos desencadenants psicològics i optimitzacions tècniques a la vostra publicació.


Com afavorir més compartir contingut

Tothom vol que el seu contingut sigui viral. Al capdavall, vau dedicar molt de temps i esforç a treballar-hi i ara toca mostrar-lo al món i obtenir els avantatges del vostre treball dur.

Així, quan publiqueu una publicació nova al vostre bloc i la compartiu a les xarxes socials, pot ser un cop de puny quan ningú li agrada, comenta o comparteix les vostres coses. Per no parlar del fet de tenir comptes de Twitter i Facebook que semblen cementiris és una mica vergonyós.

Crear una publicació d’èxit que porta una vida pròpia implica una combinació de contingut increïble, serioses habilitats promocionals i un públic sensible.

Feu clic per tuitejar

Tot i que podeu controlar els dos primers, hi ha un art i una ciència que afavoreixin el tipus de reacció que voleu per part del vostre públic. Això requereix dues coses: satisfer les exigències psicològiques que obliguen a compartir una persona i comprovar tots els quadres dels elements més tangibles d’una pàgina que la facin semblar compartida (és a dir, grans titulars, visuals i botons de compartició social).

En aquest article tractaré com podeu utilitzar aquests factors per animar més comparticions de contingut al vostre bloc.

Què fa que algú vulgui compartir el contingut?

Primer, aprofundim per què la gent vol compartir el contingut. Una gran raó per la qual compartim allò que compartim es refereix a la psicologia.

1. La gent vol sentir-se feliç

Les persones són molt més propenses a compartir contingut positiu que al negatiu. Segons el científic de les xarxes socials Dan Zarella, ningú no és com un Debbie Downer. Després d’analitzar 100.000 comptes socials, el va trobar els comentaris negatius van provocar menys seguidors. Els comentaris negatius incloïen coses com tristesa, agressió, emocions i sentiments negatius i comentaris morbosos.

la gent comparteix contingut que els fa feliçosLes persones són més propenses a compartir contingut que els faci sentir feliços.

2. La gent vol sentir-se inspirada, sorpresa, divertida & Sorprès

A la gent també li agrada compartir contingut que inspira sorpresa. El comercialitzador d’Internet Noah Kagan té més investigacions per fer aquesta còpia de seguretat – ha assenyalat els 10.000 articles més compartits de la xarxa amb una emoció, com a diversió, aterror i tristesa. Les 3 millors emocions relacionades amb els articles més compartits van ser: sorpresa (25%), rialles (17%) i diversió (15%).

3. Les persones volen enriquir la vida de les persones a les que importen

Nou de cada deu persones comparteixen contingut en línia per ajudar algú a tenir una experiència positiva (o evitar-ne una de negativa) i gairebé moltes (89%) comparteixen per ajudar els altres a estalviar diners.

El New York Times Consumer Insight Group ha recollit algunes de les proves més definitives de les motivacions que hi ha per què la gent comparteix en línia. El grup va realitzar entrevistes presencials, va acollir una taula de compartició d’una setmana i va enquestar a 2.500 accionistes en línia pesats com a part de la seva investigació. Va trobar la motivació principal per què les persones comparteixen contingut és millorar la vida dels que ens preocupen, amb un 94% dels enquestats que diuen que “consideren el valor i la utilitat que la informació que comparteixen tindrà per al / la destinatari / es.

4. La gent vol definir-se

Els investigadors del New York Times també van trobar que el 68% de les persones comparteixen definir-se tant per a ells com per a ells mateixos, i sovint compartir-les els ajuda a “conrear una persona en línia idealitzada”.

A més, l’estudi va trobar que compartir es fundava en un fort desig de validació. Per a molts dels enquestats, compartir contingut era molt preveure i gaudir de la resposta. Un dels enquestats va comentar que compartir sense rebre comentaris era com “pronunciar un discurs on ningú no clava”.

5. La gent vol créixer & Alimentar les seves relacions

Quatre de cada cinc persones que van participar en la investigació del The New York Times van dir que compartien informació amb altres com un mitjà per mantenir-se connectats quan no es mantindrien en contacte. I tres de cada quatre (73%) comparteixen contingut en línia per ajudar-los a connectar amb altres que comparteixen els seus interessos.

6. La gent vol sentir-se autocomplerta

La gent gaudeix compartint informació valuosa amb altres persones i obté crèdit. Tal com va comentar una persona que va participar en la investigació del New York Times, “m’agrada rebre comentaris que he enviat una gran informació i que els meus amics els enviaran als seus amics perquè és tan útil. Em fa sentir valuós ”.

Compartir contingut en línia també ajuda els usuaris a sentir-se connectats amb els que l’envolten, amb un 69% de la gent que diu que compartir informació els va fer sentir més implicats amb el món.

7. Les persones comparteixen suport a bones causes

Quatre persones de cada 5 comparteixen informació sobre les causes i marques que es preocupen, amb diverses persones que van participar a l’estudi del New York Times que va dir que a l’hora de difondre la paraula sobre les causes en les quals creien, les xarxes socials els havien donat poder..

Crear contingut que es pugui compartir

Creació de contingut que es pugui compartir

Ara que coneixeu els factors psicològics que fan que la gent vulgui compartir-ho, anem a l’optimització tècnica de la vostra pàgina perquè sigui fàcil per compartir la gent.

8. Fa que sigui molt fàcil que la gent comparteixi el contingut

Si els visitants del vostre lloc han de passar 5 minuts fent clic per compartir una publicació, és possible que renunciïn. Per tant, feu que sigui més fàcil possible que la gent comparteixi el vostre contingut mitjançant la incorporació a les imatges de botons de compartició social, enllaços, pressupostos de tweetable i fins i tot botons de Pinterest. Aquests posicionaments també són importants i poden requerir proves. En general, és millor col·locar els botons de compartició social a sobre, a sota i / o a la part esquerra del contingut.

Afegiu botons de compartició socialSi afegiu botons de compartició social a la part superior, inferior i esquerra de les publicacions, us permetrà que sigui més còmode i compartit per a les persones.

Si afegeix botons de compartició social al costat esquerre (com es mostra al diagrama anterior), crida molt l’atenció ja que els botons són visibles de manera continuada mentre el lector es desplaça per la pàgina. Com que la gent llegeix d’esquerra a dreta, hauríeu d’afegir els botons al costat esquerre. No obstant això, per a dispositius mòbils amb petites pantalles, això pot ocupar massa espai i es desactiva millor. Dit això, assegureu-vos que també és tan fàcil compartir el contingut en dispositius mòbils com a l’escriptori.

No us abordeu amb les ubicacions del botó de quota social. Massa s’hi pot aplegar & afectar negativament l’experiència de l’usuari.

Feu clic per tuitejar

Mireu què acabem de fer allà? El contingut “tweetable” anterior obté normalment un 200% més de tuits que el botó compartit estàndard a la part inferior. Si utilitzeu WordPress, hi ha diversos complements de “clic per tuitejar”. El que fem servir més amunt és el plugin WordPress de TweetDis, molt fàcil d’utilitzar i que té un aspecte excel·lent. Això fa molt convenient que els lectors tweetin només amb un clic!

9. Demaneu a la gent que comparteixi el vostre contingut

Simplement demanar a la gent que comparteixi el contingut té un efecte potent. Els lectors poden estar completament disposats a compartir el vostre contingut, però no ho faran, tret que ho sol·liciteu. Després de la publicació, feu una crida a l’acció demanant-los que comparteixin directament amb les seves xarxes socials. Podeu suggerir una raó específica per compartir-ho, com ara “tornar a publicar si esteu d’acord” o “compartir amb els vostres amics a qui els agrada el producte X”, o simplement donar-los una invitació general. Es tracta d’una sol·licitud inofensiva que els recordarà que altres persones podrien beneficiar-se de la lectura del contingut (i potser els ho agrairà més endavant).

Demana que la gent comparteixiEn lloc només de llistar els botons de compartició social al final, demaneu que la gent comparteixi amb un missatge. “

Dan Zarella també va estudiar l’impacte de demanar que comparteixi la gent. Després d’analitzar 10.000 tuits, va comprovar que els que utilitzaven les frases “retuiteu si us plau” o “si us plau rt” eren molt més probables de retuitejar-se. La frase més llarga “retuiteu si us plau” va atraure quatre vegades més accions.

10. Animeu la gent a comentar

Quan la gent ha contribuït amb alguna cosa, se sent més invertit en això. Si utilitzeu indicacions al final de les vostres publicacions, com ara plantejar-vos una pregunta sobre el contingut de la publicació, animareu els lectors a deixar un comentari, cosa que els farà sentir més obligats a compartir-los amb els amics..

Animeu la gent a deixar un comentariTot i que és difícil aconseguir que la gent comenti, demaneu-los al final de la publicació.

Els comentaris poden augmentar el valor i la rellevància d’un article per a molts lectors. Així que no dubtis a demanar-los a les persones de les vostres xarxes socials o fins i tot a cartells convidats influents que deixin un comentari. Algunes persones realment esperen llegir la secció de comentaris d’una publicació, de manera que les addicions interessants a la conversa els podrien incitar a tornar a publicar l’article..

11. Utilitzeu sempre imatges

Les imatges fan que el contingut sigui més accessible i les publicacions amb imatges obtinguin més accions. Incloure imatges en una publicació (o fins i tot publicar un contingut altament visual, com ara una infografia) facilita a qualsevol persona que faci una ullada a la publicació o a un gràfic per obtenir ràpidament els conceptes bàsics del que es tracta. Segons el psicòleg Jerome Bruner de la Universitat de Nova York, la gent només recorda el 10% del que escolta i el 20% del que llegeix, però prop del 80% de la gent recorda el que veu i fa. Assegureu-vos d’utilitzar imatges d’alta qualitat que siguin rellevants per al vostre tema.

CONSELL RÀPID: A Facebook, les publicacions que inclouen imatges reben un 104% més de comentaris, un 84% de clic més gran i un 54% de més!

12. Escriu titulars forts

El titular és el primer que veuen els lectors quan comencen a llegir el contingut, i prop del 80% d’ells és l’únic que veuran.

La gran majoria dels lectors no superen el títol perquè no els agafen. Penseu detingudament sobre el públic objectiu i l’atractiu del contingut abans d’elaborar el títol perfecte.

CONSELL RÀPID: Els titulars haurien de tenir una connexió emocional amb el lector. La majoria dels lectors necessiten això per continuar llegint i relacionant-vos amb el contingut i, a continuació, per compartir-lo. No oblideu utilitzar un dels elements psicològics de què hem parlat anteriorment al vostre títol!

Penseu en utilitzar això Analitzador titular de l’Institut Màrqueting Avançat, que determina l’impacte emocional del vostre titular. També hi ha eines com els titulars de CoSchedule i KingSumo que us poden ajudar a optimitzar els vostres títols.

13. Publicar una varietat de diferents tipus de contingut

Publicar contingut no significa automàticament la publicació de publicacions o articles. Així que si sou algú que costa trobar-vos les paraules adequades per al contingut, feu servir el mitjà que us serveixi. Pot ser una cosa visual com una infografia o una cosa més tangible com un vídeo.

Els diferents tipus de contingut apel·len a diferents tipus de persones. Per tant, quan tingueu en compte el tipus de contingut que voleu publicar i compartir al vostre lloc, tingueu en compte 6 diferents tipus d’estils d’aprenentatge:

  • Visual: Els aprenents visuals prefereixen gràfics, imatges i diagrames.
  • Aural: Els aprenents aurals aprenen millor escoltant informació i converses, així com escoltant música.
  • Verbal: Als aprenentatges verbals els agrada la paraula escrita i aprenen el millor mitjançant la lectura i l’escriptura.
  • Físic: Els aprenents físics són més còmodes amb realitzar una tasca físicament o quan es mouen.
  • Lògic: Aquestes persones tenen ment mental i aprenen mitjançant la lògica, el raonament i els sistemes.
  • Socials: Els aprenents socials aprenen millor mitjançant la conversa i el treball en grup.

El millor per crear una varietat de contingut que atregui a persones amb diferents estils d’aprenentatge és que fareu que el vostre lloc sigui més accessible a un públic més ampli i assegureu que el contingut pugui ser compartit a qualsevol xarxa social.

Si teniu un arxiu de contingut antic, també paga la pena revisar de nou el contingut. Això significa convertir publicacions de format llarg en llibres electrònics, adaptar vídeos en podcasts i trobar noves maneres de publicar contingut existent. El buffer té una gran guia sobre com transmetre nova vida a continguts antics.

14. Afegeix etiquetes de meta gràfics oberts & Optimitzar-los per compartir

L’ús de títols, descripcions i imatges personalitzats pot augmentar el vostre compromís en les plataformes de xarxes socials. Per què? Perquè quan una persona copia i enganxa el seu enllaç per compartir-lo a la seva xarxa social favorita, normalment obtindrà el títol i la meta descripció predeterminats de la pàgina. Sovint, la imatge falta o no té rellevància.

Afegint metaetiquetes de gràfics oberts a la publicació i optimitzant les metadades bàsiques, podeu definir la informació que voleu visualitzar i controlar el que els usuaris veuen a les seves fonts socials.

Afegiu metaetiquetes socialsSi afegiu etiquetes meta meta gràfiques obertes, podreu controlar el que es mostra quan algú comparteix el vostre contingut. De manera predeterminada, Facebook fa un treball decent, però encara és una bona idea afegir-hi.

15. Obteniu el vostre temps correcte

Mentre que la gent utilitza les xarxes socials les 24 hores del dia durant tot el món, hi ha moments punta quan més gent (i específicament el vostre públic objectiu) es troben sovint en línia. La publicació del contingut durant aquests moments punta obtindrà més visualitzacions i comparticions.

  • El millor moment per publicar a Facebook és a les 9h, a les 13h i a les 15h el dijous, divendres, dissabte i diumenge.
  • Els millors moments per tuitejar són el migdia, les 15, les 17 i les 18 hores el dimecres.
  • Els millors moments per publicar a Instagram són les 2:00, 8-9 am i 17:00 dilluns i dijous.

Val la pena assenyalar que aquests temps són generals, per la qual cosa utilitzeu-los com a guia per a fer la vostra investigació sobre els comportaments dels vostres grups objectiu. El millor lloc per començar és Google Analytics, on podeu crear informes personalitzats per determinar el millor dia i hora per compartir el contingut a les xarxes socials i mesurar els vostres resultats..

CONSELL FINAL: No oblideu fer el seguiment dels resultats mitjançant eines com Google Analytics, de manera que pugueu conèixer què funciona i què no funciona i fer canvis al vostre contingut amb el pas del temps.

Conclusió

Tenir el temps per crear contingut fantàstic que obligui la gent a compartir el vostre contingut requereix molta feina, però la recompensa val la pena quan es comparteixi el contingut de manera àmplia i obteniu comentaris sobre com és de fantàstic..

Val la pena dedicar-se al màxim per optimitzar les publicacions per garantir que el contingut es pugui compartir fàcilment. Inclou sempre imatges i un títol digne de compartir-ho i penseu com tornar a presentar el contingut de manera que sempre tingueu alguna cosa interessant per compartir.

Teniu algun consell o preguntes per compartir contingut? Ho fem saber en els comentaris a continuació!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me