11 millors eines UX a utilitzar durant el disseny i desenvolupament de llocs web

Descobriu les eines de prova d’usabilitat principals que podeu utilitzar per millorar l’experiència d’usuari del vostre lloc web i comprendre millor el comportament dels visitants.

Les millors eines d’examen UX

No és una petita empresa la creació d’un lloc web per a l’empresa. Hi ha molts articles a considerar. El lloc ha de funcionar d’una manera determinada, ser visible per als usuaris i ser fàcil de trobar quan es busca un nínxol, producte o servei en concret..

Es pot trobar amb un lloc web completament funcional i d’aspecte professional. Una amb una presència neta àmplia i molts visitants, però amb taxes de conversió baixes. Alguns poden pensar que el servei o el producte que s’ofereix és d’alguna manera o no desitjable, però normalment no és la causa de les vendes baixes. Una persona que ha fet clic a un lloc web concret ho fa perquè és al mercat per a un producte o servei específic. La baixa conversió es pot explicar millor per una mala experiència d’usuari (UX). Millorar UX és una de les millors maneres d’augmentar les tarifes d’usuaris. Aquí examinarem exactament això, començant per una breu explicació del disseny i de l’UX i seguint les millors eines d’examen d’UX.

Què és UX?

L’experiència d’usuari és un aspecte del disseny de pàgines web que tracta sobre la manera en què els usuaris interactuen amb un lloc web. Es preocupa de la relació entre humans i de la funcionalitat d’una pàgina web. Molta gent equivoca incorrectament a UX amb l’aspecte d’un lloc web, les seves qualitats estètiques, però això no és del tot cert. El terme que s’utilitza per descriure la disposició, el color, l’estructura i l’aspecte general d’un lloc s’anomena Interfície d’Usuari (UI). UX i IU són dos aspectes principals del disseny web i no es poden separar. Els dos s’influeixen mútuament. Per exemple, un quadre de desplaçament es pot moure amunt i avall o a l’esquerra i a la dreta. Totes dues opcions de la interfície d’usuari, però els principis UX ens diuen que els usuaris prefereixen desplaçar-se cap amunt i cap avall. La interfície d’usuari és una consideració purament digital i UX tracta sobre com interactua funcionalment el digital amb l’experiència de l’usuari humà.

Principis bàsics d’UX

Conèixer els conceptes bàsics d’UX us facilitarà la comprensió d’UX i la seva diferència de la interfície d’interès. El primer gran principi d’UX és clar Estructura jeràrquica en un flux d’informació de pàgines web. Per exemple, els menús desplegables haurien de tenir capçaleres de categoria generals i mostrar informació o opcions més específiques quan se seleccionen. També hauria de ser un lloc web Fàcil de navegar. Si un usuari vol conèixer més sobre un producte o servei, hauria de ser capaç de trobar-lo. Els llocs web no es llegeixen, de manera que no s’ha d’esperar que un usuari vagi a cercar informació, ja que això probablement resultarà en fer-los fora. Finalment, una pàgina hauria de tenir un nivell alt Orientació. L’usuari s’hauria d’emprendre en un petit viatge que l’informi sobre el producte o servei que s’ofereix, per què el necessita i acaba amb una opció per comprar-lo.

11 de les millors eines d’examen d’UX per provar-les

Ara que s’ha aconseguit una comprensió bàsica d’UX, analitzarem algunes de les eines d’examen d’UX més útils que poden aprofitar els individus.

1. Prova d’usuari

Prova d’usuari ofereix comentaris sincers d’usuaris reals. Aquest lloc funciona mitjançant el pagament d’individus que es projecten per interactuar amb el lloc web i donar la seva opinió al respecte. També ofereix informació de professionals del disseny de UX amb experiència. A molta gent li agrada perquè proporciona comentaris tant dels experts com dels usuaris mitjans.

2. Convertir

Converteix la captura de pantalla

Convertir està especialitzat en proves d’A / B, que és una visió analítica de dos llocs web o aplicacions i el seu comportament l’un contra l’altre. Si una empresa o un individu té dos dissenys finals, però no se sap quin és millor, Converteix pot determinar el que millora. Converteix utilitza la integració de Google Analytics que a molts els resulta útil i interessant ./

3. Ovo boig

Captura de pantalla del mapa de calor de Crazy Egg

Ous bojos proporciona als propietaris de llocs dades visuals sobre l’activitat de l’usuari a la pàgina web. Aquesta eina utilitza funcions potents, com ara HeatMap, ScrollMap, Overlay i Confetti, per fer un seguiment de coses com ara on fa sovint clic a la gent, fins a quina distància es desplacen i quant temps dediquen a determinades pàgines. Aquesta eina pot ser molt útil per determinar quina funcionalitat s’afegeix a l’UX i quins aspectes només ocupen espai.

4. SessióCam

SessióCam ajuda a millorar els percentatges de conversions mitjançant eines analítiques específiques. Utilitza un programari de detecció d’errors que pretén trobar els errors més freqüents en una pàgina web. També busca punts on els usuaris més lluiten. Quan s’observa que els usuaris dediquen més temps del necessari en una part específica del lloc web, pot suposar que l’UX es pugui millorar en aquest moment. Una de les millors funcions que ofereix són els replies de sessió. Aquí és on el propietari del lloc pot veure l’activitat dels usuaris individuals per veure com interactuen amb el lloc web. La gent no sempre interacciona amb un lloc web tal com tenia en compte el dissenyador, per la qual cosa pot ser una visió potent. L’experiència d’usuari pot ser molt diferent de la que el dissenyador va crear. Veure com interactuen els usuaris amb el lloc web i la seva funcionalitat és un dels millors mètodes per determinar si la visió coincideix amb la realitat.

5. HotJar

Captura de pantalla de l’embut de HotJar

Igual que l’eina d’examen anteriorment esmentada, HotJar també proporciona enregistraments de sessions de qualitat per a propietaris i dissenyadors de llocs. HotJar és molt més basat en anàlisis i també fa ús de les enquestes i el feedback dels usuaris. HotJar visualitza l’experiència d’un usuari en un lloc web com un viatge, que en última instància els hauria de portar a realitzar una compra.

6. Història completa

Història completa ofereix les mateixes eines de registre de sessió en viu que les dues anteriors eines d’examen d’UX, però centrat en la identificació d’errors i punts d’error. Els errors, les falles o els interrupcions (com ara bucles que no s’acaben o temps de càrrega de pàgines) és molt probable que causin l’abandonament de l’usuari. Amb aquesta quantitat de competència a cada lloc nínxol, els usuaris no tenen paciència per a una pàgina web que no funciona correctament. Tot i que l’UX d’un està totalment optimitzat si el lloc web té errors o sovint s’estavella, tot serà en va.

7. LookBack

Mirar cap enrere és diferent que les altres, ja que se centra en els mòbils d’UX. Cada cop són més les persones que realitzen porcions grans o la totalitat de les compres en línia als seus dispositius mòbils. Això es deu simplement a la comoditat i al nombre de temps que la gent passa fora de casa o fora de la taula de l’ordinador. Tenir un lloc mòbil mal funcionat, no fàcil d’utilitzar, és probable que tingui percentatges de conversió pobres per als que veuen el lloc web en un dispositiu mòbil.

8. Apetent

Captura de pantalla Apptentive

A diferència de les darreres aplicacions esmentades Apeptiu se centra més en la retroalimentació dels usuaris en comptes de les dades de l’activitat dels usuaris. Això ho fa de manera intel·ligent identificant el millor moment per recollir comentaris dels usuaris en funció de l’activitat, la ubicació i el comportament dels usuaris. Apptentive utilitza opcions de qualificació, enquestes i comentaris escrits dels usuaris per ajudar els propietaris de llocs web a millorar el seu UX.

9. Informe d’usuari

Captura de pantalla de l’Usuari de l’Informe d’Usuari

De vegades, les eines més senzilles són les millors per a la feina. Informe d’usuari se centra en l’analítica i la mètrica d’elegància massa complicades. Ofereix eines bàsiques, però poderoses: una enquesta i un feedback escrit. La millor part d’UsuariReport és que les funcions bàsiques són gratuïtes. Les actualitzacions, com ara els informes d’analítica i la puntuació de NPS, estan disponibles com a millores de pagament.

10. Usabilla

Usabilla ofereix una àmplia gamma de serveis, però és conegut principalment per la seva anàlisi analítica en profunditat. Aquells que vulguin entendre millor l’experiència de l’usuari d’interactuar amb el seu lloc mitjançant diversos punts de dades diferents poden dirigir-se a Usabilla. L’aplicació també està disponible per a mòbils i ha estat utilitzada per empreses com Toyota i Tommy Hilfiger.

11. Aplaudiments

Captura de pantalla dels aplaudiments del tauler de comandament

Aplaudiments se centra en el principi de “test de multitud”. Té una de les comunitats més grans del món de provadors d’UX / UI i ofereix una elevada quantitat de comentaris inigualables pels seus competidors. La gran xarxa de comprovadors permet que un lloc web es pugui provar a gairebé qualsevol dispositiu del món (ordinadors portàtils, ordinadors de sobretaula, tauletes, telèfons intel·ligents, etc.) També separa la informació mitjançant criteris demogràfics específics que poden ser útils per al propietari del lloc. Per exemple, si un producte o servei es comercialitza principalment a un grup d’edat determinat, seria més valuós saber com aquest grup valorava el lloc respecte als altres. Aquells que busquen provar el seu lloc pel major nombre de persones possibles, haurien de considerar l’aplaudiment.

Conclusió

No és fàcil crear una experiència d’usuari de qualitat. Requereix una gran quantitat de pensament i planificació per part del dissenyador. Tot i així, l’èxit no es mesura per cap quantitat de planificació o disseny, sinó per l’experiència que tenen els usuaris del món real quan interaccionen amb un lloc web i la seva funcionalitat. Utilitzar les eines esmentades anteriorment és un pas necessari per desenvolupar un UX de qualitat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me