11 Feu i no feu l’experiència d’usuari del vostre lloc web (UX)

Obteniu més informació sobre com millorar l’experiència d’usuari del vostre lloc web (coneguda com UX) per augmentar el vostre SEO i el vostre ROI amb aquestes 11 pautes d’ús útils..


Com millorar l'experiència d'usuari del vostre lloc web

Experiència d’usuari o UX, és senzillament l’experiència que el vostre lloc web proporciona als vostres usuaris. Per definició, tots els llocs web ofereixen algun tipus d’experiència d’usuari, ja sigui positiva, negativa o neutra. L’objectiu del mètode UX és assegurar-se que el vostre lloc proporciona l’experiència adequada.

Per què fins i tot et molestes amb UX?

A mesura que el mercat en línia s’expandeix, també ho fa la competència. Potser pensis que tens un producte únic, però és probable que algú altre tingui la mateixa idea o una idea molt similar. Alguns fins i tot poden proporcionar-lo més barat del que et pots permetre. Llavors, com competeixes??

Proporcioneu una cosa que els altres no fan.

Moltes persones triaran un producte per raons alienes al seu preu. Per entendre bé el funcionament, podem mirar fora del món en línia. Un exemple clàssic d’això és Apple.

Logotip d'Apple

Des de fa anys, Apple fa productes que agraden a molta gent. Tot i que de vegades han estat molt innovadors, els seus productes no romanen únics durant molt de temps. Gairebé sempre es pot trobar un producte similar d’una altra persona per molt menys. Els productes d’Apple també solen costar considerablement més, i de vegades fins a doblar el preu de la seva competència. Són millors? Potser, però realment són el doble de bones? Això és molt poc probable. D’alguna manera, han desenvolupat una fidelitat extrema a la marca.

Aleshores, com ho han fet?

La resposta és que utilitzen un model que proporciona un bona experiència a l’usuari. Això és evident en tot, des del seu sentit del disseny fins al seu model d’atenció al client. Tots els seus productes són elegants i elegants. Si alguna vegada heu entrat en una botiga d’Apple, és possible que haureu notat que hi ha aspectes específics. Fins i tot la manera en què parlen els seus representants d’atenció al client (“Apple Geniuses” és el que els diuen) està gestionada i scriptada acuradament.

Apple entén la importància de l’experiència que obtenen els clients, no només quan utilitzen el producte, sinó com s’obtenen.

PERQUÈ UX? Aquí teniu 13 estadístiques impressionants sobre Experiència d’Usuari que mostra per què és tan important.

Ara portem aquestes idees al vostre lloc web.

L’experiència de l’usuari inclou:

  • Mira
  • Sentir
  • Usabilitat

Experiència d'usuari: aspecte, sensació i usabilitat

Mira

Aquesta és la manera com el vostre lloc web es veu o apareix als usuaris. L’aspecte del lloc transmetrà informació als vostres usuaris, independentment de si voleu o no. Abans d’organitzar l’aspecte del vostre lloc, és molt important identificar qui són els vostres usuaris objectiu i com voleu aparèixer. L’enfocament correcte no és el mateix per a tot tipus de llocs. Per exemple, un lloc on es mostren art o fotografia podria tenir un aspecte diferent al de consultoria empresarial.

Sentir

Aquest és l’àmbit que més pensa quan es parla de User Experience. És important comprendre i intentar guiar com se senten els usuaris sobre l’ús del vostre lloc. Com és la interacció? És passiu? Els truqueu a l’acció? Els vostres usuaris se senten motivats a respondre? Què sent l’usuari quan utilitza el lloc? Què en treuen?

Usabilitat

La usabilitat pot ser una de les àrees més importants del model de User Experience, però els termes no són sinònims. Probablement és millor pensar en això com un requisit previ necessari per a les altres funcions d’UX. Per molt divertit que sembli el vostre lloc, si un usuari no pot esbrinar com fer allò que vol fer (o, el que és més important, què voleu fer), probablement la seva experiència patirà. Això pot afectar negativament la seva sensació en utilitzar el vostre lloc. Si el vostre lloc no es pot utilitzar, pot ser que els allunyin abans que fins i tot pugueu interactuar o desenvolupar una experiència positiva.

Cadascun d’aquests factors són peces necessàries del model de User Experience. La seva relació és sinèrgica. Si falleu en un, és possible que hàgiu de les altres.

Les DO i NO per a UX

El que trieu per fer depèn en gran mesura del tipus de lloc que disposeu. Tanmateix, hi ha diverses opcions de realització i no realitzades que generalment són certes per a qualsevol lloc. Aquí estan:

1. Doneu alguna cosa de franc

Recordeu que hi ha molta competició en línia per als globus oculars. Si un usuari / client creu que pot obtenir alguna cosa sense pagar-la en un altre lloc, marxarà. Per aquesta raó, és una bona idea donar algun tipus de “mostra” o “teaser”.

Això és especialment cert si es disposa de contingut d’alta qualitat o d’un producte que destaca per si sol. Com es pot saber la gent del seu producte en comparació amb els altres sense haver-ne vist?

No estic segur del que pots regalar?

2. NO incloure contingut

D’aquesta manera es pot proporcionar alguna cosa per llegir a les persones que desitgin saber més sobre un producte. No tothom ho farà, però per als que ho facin, proporcionarà més autoritat al vostre lloc. Un avantatge positiu és que això ajudarà a millorar el SEO.

Aquest bloc és un bon exemple. Hi ha consells i instruccions gratuïtes que pots utilitzar en realitat. Això ajuda a motivar el desig de tirar endavant i invertir en iniciar un lloc web, trobar allotjament web, contractar desenvolupadors, etc. eines gratuïtes ja entre mans, i un subministrament constant de nova informació. Això (teòricament … nudge nudge) us manté aquí.

Alguns altres exemples bons són els principals diaris, com el New York Times o el Washington Post. Aquests, juntament amb molts altres llocs de notícies de qualitat, proporcionen un nombre d’articles gratuïts al mes abans de requerir la compra d’una subscripció. Els articles gratuïts demostren valor i fomenten la compra. L’experiència d’accedir a continguts gratuïts i de qualitat continua tornant a la gent.

3. NO distreure l’usuari amb anuncis & Imatges

Recordeu aquesta important regla:

El fet que pugueu, no vol dir que ho heu de fer.

Recordeu fer un bon ús de l’espai en blanc. Desitgeu que els usuaris se centrin en el vostre contingut, no en altres continguts que puguin atraure-los. Aneu amb compte de publicar anuncis a tot arreu. Segur, poden generar uns quants clics per a aquells pocs anunciants, però això podria desactivar els usuaris d’una manera important.

Utilitzeu la prova socialEn comptes d’afegir finestres emergents grans i molestes, utilitzeu anuncis petits i subtils rellevants per a la vostra pàgina. UseProof.com és un exemple perfecte que reforça la prova social i se sap que augmenta les vendes en una mitjana d’un 10%. És petita i discreta i és una manera excel·lent d’augmentar les conversions sense destruir el vostre UX.

CONSELL RÀPID: Descoratgeu els anunciants d’utilitzar flaix i, si és possible, verifiqueu-ne el javascript abans de permetre que apareguin anuncis. Tots hem tingut experiències del nostre equip (sobretot en ordinadors portàtils de memòria inferior) congelant-se o saltant per tot el lloc just en el moment de llegir alguna cosa. Es tracta d’un desactivament i quelcom que farà que molts usuaris abandonin i abandonin el vostre lloc.

Si el vostre lloc web té molt contingut (que, com ja hem esmentat anteriorment), assegureu-vos que el podeu dividir en trossos més petits de més fàcil lectura o digeració.

4. NO UTILITZEU Oracions de funcionament

Destaquen frases curtes.

Mantingueu breus els paràgrafs. Intenteu que els vostres paràgrafs no facin més que tres o quatre frases. En línia, hi ha més gent que llegeix ràpidament i és més fàcil que es mantingui curt.

5. Fes servir els encapçalaments per completar les coses

Facilita la lectura als ulls i pot permetre als usuaris amb temps limitat escanejar el contingut.

6. Doneu enllaços a contingut rellevant

Això augmenta l’autoritat del que heu de dir. Si la gent té la idea que heu investigat el tema, és més probable que us prengueu seriosament.

També assegureu-vos que sempre que utilitzeu un enllaç, si és a un altre lloc, que ho faci obriu en una altra finestra o pestanya.

Això compleix dues funcions:

  • Ajuda a l’usuari a mantenir el seu lloc si només vol comprovar alguna cosa breument
  • Assegura que els usuaris romanguin al vostre lloc. Després de tancar la pestanya, continuaran al vostre lloc

7. Feu que els vostres enllaços siguin identificables

Feu-los evidents. Això ajuda a cridar l’atenció dels usuaris i serveix com a crida a l’acció. Això és particularment important si intenteu conduir algú a fer una compra o llegir alguna cosa important (per exemple, termes de serveis, etc.).

Solia ser que tenien els enllaços subratllant per fer-les visibles, però realment ja no és així. Tanmateix, si escolliu subratllar contingut, hauria de ser només per a enllaços.

NOTA RÀPIDA: Heu provat només de fer clic al text subratllat anteriorment? Està bé, ho podeu admetre. El fet que el text subratllat ha estat utilitzat tan sovint en el passat com a enllaços, pot confondre fàcilment als usuaris que han estat condicionats durant anys per veure el contingut subratllat com un enllaç..

Tot i que això pugui semblar obvi, no utilitzeu les paraules “Clica aquí”Per enllaços. Simplement convertiu el text referenciat en un enllaç.

8. Fes ús d’imatges, però no utilitzis massa

Les persones encara responen bé al contingut visual. ¿Recordes la frase, “una imatge val més que mil paraules”? Encara és veritat. Tot i això, és important parar atenció al que voleu transmetre. La imatge equivocada encara enviarà un missatge, però no necessàriament el que voleu: p. Una foto obvia que diu “genèrica” ​​i “desinteressant”. No mostreu cap imatge de pastís de xocolata amb una recepta d’espaguetis (tret que, per descomptat, el vostre sentit sigui amb humor).

Utilitzeu les imatges adequades per a User Experience (UX)Aquesta és una imatge fantàstica, però no és rellevant per a aquest article i seria mala UX (excepte el fet que estem utilitzant com a exemple de mala UX, per la qual cosa és rellevant!)

9. FES-VOS QUE Assegureu que el vostre lloc web té un disseny responsable

Actualment, recordeu que els usuaris accedeixen al vostre contingut des d’una àmplia varietat de suports. Alguns poden utilitzar un telèfon, alguns en una tauleta, alguns en un escriptori, altres en un ordinador portàtil. Assegureu-vos que el vostre lloc es mostri bé en cadascun d’aquests dispositius. Millor encara, optimitzeu-lo per utilitzar els avantatges de cadascun d’aquests formats.

NOTA RÀPIDA: Si utilitzeu bota d’arrencada per a la vostra disposició, el vostre lloc respondrà per defecte!

Un error que he vist molt: els llocs que es mostren excel·lents en un escriptori en connexió d’alta velocitat poden causar estralls en un ordinador portàtil de menor potència. *

* He passat a mig fer broma en el passat que la usabilitat al web es milloraria dràsticament si els dissenyadors web es veiessin obligats a utilitzar petits ordinadors portàtils de baixa velocitat. Els dissenyadors web front-end normalment treballen en pantalles grans de luxe. La naturalesa humana com és, ens acostumem al nostre entorn i tot comença a existir en relació amb aquest context. També és fàcil per als que seien de primera classe oblidar què és volar per a la resta de nosaltres en autocar o en un autobús.

De la mateixa manera, recordeu que alguns usuaris treballaran en pantalles més grans; assegureu-vos que el vostre lloc també els sembli bé. El que pot semblar bé en un ordinador portàtil pot semblar incòmode si s’estén a una mida gran. Prova, prova i torna a provar.

10. FACIU CONEIXER ELS vostres usuaris

A la gent els agrada l’atenció personalitzada. Simplement respondre a un comentari o respondre a una pregunta o queixa és una meravella i pot fidelitzar el client com res més.

11. NO Assumeix que tens raó & POSEU a prova el vostre lloc contra usuaris reals

No podeu saber quina efectivitat té el vostre lloc fins que no feu proves per veure les respostes dels usuaris reals. Veuen el vostre lloc d’una altra manera del que podríeu pensar. Els vostres instints poden tenir raó, però normalment no és així, simplement perquè diferents persones pensen diferent. Especialment important – ho tenen necessitats i objectius diferents del que feu com a creador del lloc.

Per començar amb les proves d’usabilitat, teniu una breu llista de diversos mètodes de prova i una guia més detallada per fer proves d’A / B..

Conclusió

Es tracta, naturalment, d’una guia completa sobre com millorar l’experiència de l’usuari al vostre lloc, però això us ha de proporcionar un conjunt d’eines adequades per començar. Estic segur que ja teniu algunes idees fantàstiques. Avisa’m a l’apartat de comentaris que hi ha a continuació!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me