10 consells bàsics per a la prova d’A / B del vostre lloc de comerç electrònic

Com provar i mesurar les taxes de conversió del vostre negoci en línia mitjançant A / B Split Testing & 6 llocs on començar a implementar aquestes proves.


Prova de divisió per augmentar els tipus de conversió

La prova A / B, o la prova per divisió, és un mètode de prova de la usabilitat i experiència de l’usuari del vostre lloc web. Es tracta de crear dues o més versions del vostre lloc web i comparar els resultats de cadascun per identificar la millor manera de conduir els usuaris directament al vostre producte o servei..

A diferència d’altres formes de proves d’usabilitat, el més important de les proves A / B és que proporciona l’oportunitat de provar el vostre lloc amb mercats en directe. Una prova ben feta no només proporcionarà valuoses dades de màrqueting futures, sinó que també pot pagar per si mateixa durant el procés. També pot tenir un efecte secundari benèfic perquè pot ajudar a la participació de la gent al vostre lloc web o producte, senzillament perquè a la majoria de la gent els agrada el contingut nou.

Prova de divisió del comerç electrònic

Pot ser que trobeu molta informació conflictiva sobre el temps que haureu d’esperar abans de redissenyar el vostre lloc web, amb intervals que s’indiquen entre 6 mesos i 3 anys. Tanmateix, de forma realista, haureu de redissenyar el lloc quan i si deixa de ser efectiu. Com es pot dir? Els indicadors obvis poden incloure vendes endarrerides o proves que la gent visita el vostre lloc i surti abans de comprar, o pot ser que només s’avorreixin. A / B o proves de divisió poden ajudar-vos a mantenir el negoci en els seus peus i, alhora, mantenir interessats els vostres clients o usuaris.

El canvi en funció del canvi no és necessàriament una cosa bona, però el canvi per mantenir les persones compromeses, sobretot si augmenta la línia de fons.

HO SAVIES? La prova A / B s’ha demostrat que genera 20-25% més oportunitats per a llocs de comerç electrònic i 30-40% més per a llocs B2B.

Metodologia: Consells per fer una prova efectiva d’A / B

Consell 1. Feu algunes proves prèvies

És bona idea basar la investigació en algunes opinions d’altres abans de començar. De vegades ens apropem massa als nostres llocs web per notar problemes que altres persones podran trobar immediatament. He descrit alguns d’aquests mètodes anteriorment on podeu fer un cop d’ull. Si bé un exercici com ara l’ordenació de targetes pot proporcionar informació valuosa, com a mínim, haureu de fer una petita prova del passadís per obtenir algunes idees bàsiques sobre àrees que es poden millorar..

Consell 2. Mides de mostra

A diferència d’altres formes de prova d’usabilitat que suggereixen que podeu provar menys de 10 persones, amb les proves A / B, haureu de treballar amb una mostra molt més gran.

Tot i que no vull avorrir-vos amb una conferència detallada sobre estadístiques, haureu d’estar pendents d’uns quants conceptes i, sobretot, d’importància estadística. Això pot semblar complicat, però és simplement una prova de si els resultats que obtindreu són reals o bé simplement per casualitat. El fet de poder tenir una bona confiança en els vostres resultats depèn en gran mesura de la mida de la mostra o del nombre de persones que necessiteu per provar-vos per disminuir la possibilitat que els vostres resultats no siguin aleatoris..

Normalment si podeu obtenir una certesa del 95% que els vostres resultats són exactes, és una cosa que podreu considerar tan fiable. És a dir, amb aquest nivell, només hi hauria un 5% de probabilitats que els vostres resultats siguin per casualitat.

corba normal

És important tenir en compte que només perquè alguna cosa sigui estadísticament significativa no significa necessàriament que l’efecte sigui gran. Per exemple, digueu que podeu obtenir una de cada 10.000 persones per comprar el vostre producte en una campanya, però en una altra, en traieu dos de la mateixa mostra. Tot i que els resultats poden ser estadísticament significatius, i podríeu afirmar que els vostres resultats es van duplicar, de forma realista, només teniu un augment del 0,01 per cent. Rarament això és el que la majoria consideraria “èxit”. Tanmateix, si la mostra és només de 100, aquest nivell d’augment suposaria molt més. Per això, voldreu establir una línia de referència dels resultats que voleu obtenir a partir de les vostres proves.

La durada del temps que voleu mantenir el test depèn principalment de la mida de la mostra que sentiu que necessiteu per determinar si els vostres resultats són vàlids..

Aquí teniu un calculadora útil per determinar la mida de la mostra.

Consell 3. Comenceu amb poques hipòtesis

Seleccioneu algunes àrees que els vostres temes escollissin al número 1 anterior i reserveu-ne com a àrees diferents per provar. Les hipòtesis no són teories; són un conjunt de “conjectures” educades que el científic que ara fareu abans de començar a provar. Feu una llista d’aquests, amb resultats clarament definits dels resultats que espereu trobar.

Aquí teniu un parell de preguntes:

  • El botó “comprar ara” a la part superior dreta de la pàgina tindrà més efectes que un a la part inferior esquerra?
  • S’obriran els enllaços a llocs externs en una nova finestra per mantenir la gent al vostre lloc? Faran que la gent marxi per culpa de massa informació?

Consell 4. Posa a prova les teories

Feu notes detallades sobre els resultats. Compareu els efectes amb les estadístiques d’ús del vostre lloc. Identifiqueu informació que difereixi. És una bona idea mirar quantes pàgines fan clic a la gent abans de sortir, quin és el percentatge entre el nombre de pàgines que fan clic a la cistella de la compra o informació de contacte i la relació de visites entre vendes o contactes reals.. anàlisis de Google Ofereix alguns detalls excel·lents sobre l’ús al vostre lloc, inclòs el que utilitzen els clients i on provenen. Una de les meves funcions preferides és “ruta a través del lloc” o “flueixen els usuaris” que us indica com els usuaris utilitzen realment el vostre lloc:

Captura de pantalla de Google Analytics del flux d’usuaris

Consell 5. Posa a prova les teories individuals alhora

Un error comú que la gent comet amb les proves A / B és l’intent de provar-ho tot alhora. El problema d’aquest plantejament és que els resultats que obteniu us poden enganyar. No saps quins canvis van fer. Això pot comportar-vos fer canvis al que fa malament i perjudicar la línia de fons.

Consell 6. Utilitzeu proves incrementals

Un cop hàgiu determinat que un mètode funciona millor que l’altre, seguiu provant hipòtesis addicionals en funció dels resultats que heu trobat. Potser trobeu que un mètode serveix per aconseguir més gent al llarg del camí, però no cap a on voleu que siguin (com ara comprar el vostre producte!) Continuar cercant per trobar millors formes d’aconseguir l’usuari fins al final. És a dir, per agafar en compte un termini de vendes, busqueu un enfocament que converteixi el vostre lloc web en el “millor”.

Consell 7. Proveu diferents versions del lloc al mateix temps

Hi ha molts factors que poden afectar i, possiblement, conduir a resultats de la prova enganyosa. Per exemple, podeu publicar un anunci diferent a diferents ubicacions, cosa que pot canviar el tipus de gent que pugueu arribar. Els vostres resultats es podrien retirar a causa d’una temporada de vacances, una variació a la demanda o, simplement, una època més lenta de l’any. Per aquest motiu, haureu d’executar les dues mostres de la prova simultàniament, per tal de reduir la probabilitat que factors externs afectin la validesa dels vostres resultats.

HO SAVIES? Google va realitzar més de 7.000 proves A / B el 2011.

Consell 8. Accepteu que podríeu equivocar-vos.

És molt comú que la gent busqui i trobi informació que confirmi el que ja creuen. Això s’anomena “biaix de confirmació” i és una fal·làcia, i si no s’evita pot tenir greus implicacions en la línia de fons. Estigueu disposats a canviar d’opinió en funció dels vostres resultats. De vegades potser haureu de començar des del principi.

Consell 9. Comprensió dels resultats

Un error extremadament comú, particularment amb nous investigadors, és equivocar la correlació amb la causalitat.

Dit d’una altra manera, només perquè succeeixen dues coses alhora no vol dir que una cosa causés l’altra. És possible que els vostres resultats positius no siguin a causa dels vostres dissenys diferents; podria ser casual. Podríeu haver vist un augment de popularitat en un moment determinat, a causa d’una demanda sobtada al mercat o del fet que el vostre anunci va començar a colpejar les persones adequades. El perill d’aquest tipus d’errors és que podeu fer canvis que poden resultar ineficaços o, pitjor, perjudicials. Per aquesta raó:

Consell 10. Prova i torna a provar

Això és especialment cert si els resultats del número 6 anterior no són els que esperava o per assegurar-se que no cometre els errors al número 8. Feu els resultats de la prova anterior i proveu de desenvolupar noves hipòtesis. Prova-les. Feu canvis i torneu-ho a provar. Continuar intentant fins a obtenir resultats positius. Posa a prova els teus resultats positius en diferents circumstàncies. Mai no suposeu que, perquè el vostre negoci està en negre, no pot anar millor!

Què he de provar??

Excel·lent, dius, “ara tinc un mètode en la metodologia, però ara necessito saber quines parts del meu lloc heuria de provar.” Les proves d’A / B es poden fer en moltes seccions diferents del vostre lloc web.

Pàgina inicial Normalment el primer que voleu provar és la pàgina d’inici del vostre lloc web. El disseny de la pàgina principal del vostre lloc fa una diferència? Les imatges marquen la diferència? Què hi ha sobre explicacions detallades del producte?

Pàgines de destinació – Què passa amb les pàgines de destinació? Dit d’una altra manera, prova les pàgines on hi ha persones que entren al vostre lloc. Normalment, les campanyes de màrqueting es tradueixen en pàgines de màrqueting per correu electrònic, publicitat o SEO. Les pàgines de destinació són una de les millors zones per experimentar amb mullar-se els peus amb proves A / B perquè es poden canviar fàcilment. Probablement veureu més trànsit a aquestes pàgines. Utilitzeu-los per trobar maneres de conduir el trànsit més al vostre lloc.

HO SAVIES? S’ha demostrat que les empreses amb més de 40 pàgines de destinació creen 12 vegades més oportunitats que les que tenen només 1-5.

Trucades a l’acció: Esteu oferint a les persones ofertes directes per comprar el vostre article o contactar-vos sobre els vostres serveis? Estàs allunyant la gent exigint que proporcionin informació personal abans d’aprendre més? Proveu diferents mètodes aquí.

Confiança de l’usuari – Inclou ajuda als enllaços a declaracions de privadesa? Què passa amb els enllaços a llocs de confirmació / fiabilitat de tercers, com ara Better Business Bureau. Té alguna diferència els enllaços a testimonis? Què passa amb les opinions dels clients?

Parts individuals de cada pàgina: El moviment del text a la pàgina aporta millors resultats? Què passa amb la ubicació del botó “compra ara”? La navegació del vostre lloc funciona bé per a les persones o es deixen i marxen? Què tal de maneres d’aconseguir que la gent triï la vostra llista de correu? Mireu cada element i intenteu imaginar-los que es presentin d’una altra manera.

Prova A / B més enllà del vostre lloc web – Una altra cosa fàcil d’oblidar és que hi ha molts altres llocs on fer proves A / B més enllà del vostre lloc web. Podeu realitzar proves en gairebé qualsevol de les vostres activitats de màrqueting en línia o qualsevol cosa que condueixi la gent al vostre lloc web. Proveu-ho als correus electrònics de màrqueting i als vostres anuncis. Un dels avantatges d’això és que proporciona una bona manera d’avaluar diferents pàgines de destinació. Podeu enviar anuncis idèntics (recordeu la regla sobre la prova d’un element alhora) i l’única diferència és que porta el client a un lloc de destinació diferent. Un funciona millor que els altres? Seguiu ajustant-los.

Conclusió

A / B o Split-test pot semblar molta feina, però el temps dedicat pot valer la pena. Si seguiu les instruccions anteriors, us estalviareu molts maldecaps i tindreu una molt bona possibilitat de millorar la línia de fons del vostre lloc de comerç electrònic..

També, tenint en compte que es pot fer amb un lloc actiu i que es poden veure resultats en temps real, hauria de fer-lo més satisfactori. Si considereu això com una part del màrqueting de negocis en línia en general, gairebé segur que veureu millors resultats que no fer-ho en absolut. I no ho oblidis, la il·lusió de veure els seus avantatges i les vendes augmenten fan que tot el procés sigui molt més agradable. Si acabeu de començar, considereu-vos afortunat ja que començareu per davant de la corba. Si no ho heu fet abans, és possible que aviat us pregunteu per què no ho havíeu estat fent tot el temps.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map