Zgjedhja e Gjeolokimit të hostit tuaj të ardhshëm

Pse vendndodhja e qendrës së të dhënave të hostit tënd është e rëndësishme dhe si të gjesh mbajtjen në internet bazuar në vendndodhjen e serverit për një performancë më të mirë të faqes në internet.


vendndodhja e serverit të hostimit

Shumica e njerëzve mendojnë për një re gjigande që noton në qiell kur imagjinojnë se ku ruhet një faqe në internet, por uebfaqja juaj në të vërtetë ndodhet në një vendndodhje fizike. Një ofrues i web hosting do të ruajë faqen tuaj të internetit në një server që ndodhet brenda një qendre të të dhënave. Kudo që kjo qendër e të dhënave është e vendosur gjeografikisht, faqja juaj e internetit është e vendosur atje.

Një vështrim në qendrën e të dhënave të Hosting InMotionNjë vështrim në qendrën e të dhënave për mbajtjen e InMotion në Los Angeles, Kaliforni, ku faqet e internetit janë të ruajtura fizikisht.

Në këtë artikull, ne do të diskutojmë pse vendndodhja e qendrës së të dhënave është e rëndësishme, si distanca mund të ndikojë në shpejtësinë e faqes suaj të internetit, dhe çfarë ofruesi i mbajtjes së faqes në internet është më i miri për vendndodhjen tuaj gjeografike.

Pse duhet të kujdesem ku ruhet Uebfaqja ime?

Gjeolokimi i faqes suaj të internetit është një faktor i rëndësishëm në web hosting si distanca më të shkurtra kontribuojnë për shpejtësi më të shpejtë. Megjithëse ekzistojnë shumë faktorë, vendndodhja gjeografike e qendrës së të dhënave është një nga faktorët më domethënës që do të ndikojë se sa shpejt transferohet faqja juaj e internetit në kompjuterin e vizitorit. Kur vizitorët janë të vendosur gjeografikisht më afër qendrës së të dhënave të kompanisë tuaj pritës, faqja juaj e internetit do të ngarkojë më shpejt. Kur ato gjenden më tej prej saj, faqja juaj e internetit do të duhet të udhëtojë në një distancë të mëtejshme nëpër internet, e cila kërkon më shumë ‘hops’ mes rrjeteve, duke bërë që faqja të ngarkohet më ngadalë. Për shembull, le të themi që faqja juaj e internetit është pritur në New York. Një vizitor në New York do të jetë në gjendje të ngarkojë faqen tuaj të internetit më shpejt sesa një vizitor në Kaliforni, thjesht për shkak të afërsisë së tyre nga qendra e të dhënave.

Si ndikon distanca në shpejtësinë?

Uebfaqja juaj transferohet nga serveri në internet në kompjuterin e vizitorit përmes një kalimi të rrjeteve të ndërlidhura, të cilat ne kolektivisht e quajmë internet. Rrjeti i parë përmes të cilit duhet të kalojë faqja juaj e internetit është rrjeti i vetë qendrës së të dhënave të faqes suaj të internetit. Pas kësaj, faqja juaj e internetit më pas drejtohet dhe transferohet përmes rrugës më efikase të rrjeteve brenda internetit në mënyrë që të arrihet në rrjetin personal të vizitorit, dhe më në fund, kompjuterin personal të vizitorit.

Edhe pse shumica e rrjeteve përdorin kabllo me fibra optike të cilat mund të transferojnë të dhëna me shpejtësinë e dritës (afërsisht 186,282 milje / sekondë në një vakum), ekzistojnë shumë faktorë që lidhen me distancën që degradojnë ndjeshëm këtë shpejtësi. Fibra në vetvete ka një indeks refraktues dhe çdo sipërfaqe e përafërt / e parregullt brenda kabllit mund të shkaktojë shpërndarje të dritës, e cila natyrisht ul shpejtësinë, veçanërisht në distanca të largëta. Por akoma, ajo udhëton mjaft shpejt! Ekziston një rregull i përgjithshëm që për çdo 1000 kilometër kabllo, ka 10 milisekonda vonesa. Jo një punë e madhe. Ështja më e madhe është shpejtësia e përsëritësve dhe e ruterave dhe të gjithë përbërësve në rrjetet e ndryshme të cilat duhet të kalojnë të dhënat. Kjo është ajo ku ndodh ngushtica e vërtetë dhe pse distanca mund të ndikojë ndjeshëm në shpejtësinë.

Shënim i shpejtë: Ndikimet e performancës në lidhje me vendndodhjen e qendrës së të dhënave vihen re më së shumti për skedarët më të mëdhenj siç janë media (imazhe, filma, etj.).

Zgjidhni një Qendër të dhënash afër audiencës tuaj të synuar

Edhe pse shumë njerëz nuk mendojnë për këtë në atë kohë, vendndodhja është një faktor i rëndësishëm kur zgjedh një host të uebit. Zgjidhni një me një qendër të dhënash afër audiencës tuaj të synuar, pavarësisht se ku jeni, si pronar i afarizmit.

Gjeolokimi i qendrave të të dhënave për host-et e njohura të uebit

Siç mund ta shihni nga imazhi i mësipërm, secila prej këtyre hosteve në internet ka qendra të të dhënave të pozicionuara në lokacione të ndryshme dhe janë më të shpejtë në atë zonë. Për shembull, InMotion Hosting është një zgjedhje e vlefshme nëse vizitorët tuaj janë të përqendruar në Kaliforninë Jugore ose në bregdetin Lindor afër Virxhinisë. Bluehost është një zgjedhje e vlefshme për vizitorët e vendosur në dhe rreth Utah, ku HostGator është më i miri për ata afër Teksasit. Vini re se A2 Hosting është një zgjedhje e vlefshme për vizitorët e vendosur në zonën e Miçiganit. Për më shumë informacion mbi zgjedhjen e një hosti në internet, mund të shikoni listën tonë të kompanive më të mira të mbajtjes në internet.

Këshillë e shpejtë: Vini re se qyteti i deklaruar i një ndërmarrje pritëse nuk është e vendosur gjithmonë në të njëjtin qytet me qendrën e tyre të të dhënave. Për shembull, shumë hostë amerikanë drejtojnë qendra të të dhënave edhe në Evropë dhe Azi. Sigurohuni që qendra aktuale e të dhënave është e vendosur në një rajon afër audiencës tuaj të synuar, pavarësisht se ku është selia e ndërmarrjes së pritur të uebit.

Disa kompani ofrojnë gjithashtu një Rrjet të Dorëzimit të Përmbajtjes (CDN), një sistem që caching faqen tuaj të internetit në serverë të shumtë në të gjithë botën. Serveri më efikas për secilin vizitor (d.m.th. serveri më i afërt) do të përdoret për të tërhequr përmbajtjen e faqes suaj të internetit. Ju mund të lexoni më shumë rreth CDN këtu.

Vendndodhja nuk është gjithçka

Duhet të kemi parasysh që vendndodhja padyshim nuk është gjithçka kur bëhet fjalë për shpejtësinë e faqes suaj të internetit. Ekzistojnë një sërë faktorësh të tjerë, të cilët gjithashtu do të ndikojnë në shpejtësinë me të cilën shërbehet faqja juaj e internetit:

 • Specifikimet e serverit (siç është sasia e RAM-it dhe fuqia përpunuese e CPU-së)
 • Lloji i mbajtjes në internet & plan (të tilla si të përbashkëta, VPS, dhe të përkushtuara)
 • Shpejtësia e makinës në server (shumë hostë tani ofrojnë disqet e ngurta të shtetit (SSD))
 • Uebfaqja juaj aktuale & si është e koduar
 • Sasia e mediave në faqen tuaj
 • Shëndeti i bazës së të dhënave
 • Kompresimi (ose mungesa e tij)
 • Caching përdoret, nëse ka
 • Rrjeti i Dorëzimit të përmbajtjes (CDN) i përdorur, nëse ka

Shënim i shpejtë: Përzgjedhja e një qendre të të dhënave është vetëm një hap në procesin e përshpejtimit të faqes suaj të internetit; ka shumë faktorë të tjerë që ndikojnë në kohën e ngarkimit.

përfundim

Qendrat e të dhënave janë një lidhje shumë e rëndësishme në zinxhirin e faqeve të internetit që shërbejnë dhe një i dobët i vendosur mund të ndikojë ndjeshëm në shpejtësinë e faqes suaj të internetit dhe mbajtjen e klientit. Zgjidhni një kompani web hosting që përdor një qendër të dhënash me cilësi të lartë, të vendosur më të afërt me klientët tuaj. Sidoqoftë, vendndodhja e qendrës së të dhënave nuk është gjithçka. Sigurohuni që të shikoni artikullin tonë se si të rregulloni një faqe në internet të ngadaltë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map