Zašto biste trebali koristiti Google upravitelj oznaka

Pregled Google upravitelja oznaka – što je to, zašto biste ga trebali koristiti i kako započeti.


Zašto biste trebali koristiti Google upravitelj oznaka
Ovih dana sve više i više ljudi prihvaća Google upravitelj oznaka kao svoj preferirani način za postavljanje praćenja web mjesta. U ovom ćemo članku dati pregled što je Google upravitelj oznaka, zašto biste ga trebali koristiti i kako započeti.

Točno je Google upravitelj oznaka?

Google upravitelj oznaka je besplatni sustav upravljanja oznakama koji vam omogućuje upravljanje svim oznakama vaše web stranice s jednog web sučelja samo dodavanjem jednog isječka koda na vaše web mjesto. No, prije nego što prijeđemo dalje u upravitelj oznaka, pustimo razgovor.

Oznake su isječci koda koji dodate na svoju web stranicu kako biste razumjeli ponašanje korisnika, pratili internetske reklamne kampanje ili izmjerili promet na svojoj web lokaciji. Uobičajeni marketinški sustavi koji bi od vas tražili da dodate oznake na svoju web lokaciju uključuju:

 • Google Analytics – Oznake Google Analytics prate posjećivanje web mjesta i interakciju korisnika s stavkama na vašoj web lokaciji kao što su gumbi, obrasci i još mnogo toga.
 • Google AdWords – Google AdWords oznake mjere jesu li korisnici koje oglašavate u dovršenim namjeravanim radnjama, poput kupovine ili traženja informacija.
 • Facebook oglašavanje – Slično Google AdWords oznakama, Facebook oznake procjenjuju koliko je korisnika iz vaših Facebook kampanja dovršilo željene akcije na licu mjesta.
 • Ponovni marketing AdRoll-a – Oznake za remarketing poput onih koje upotrebljava AdRoll stavljaju kolačić u preglednike posjetitelja tako da se putem web-mjesta oglašavaju posjetiteljima vaše web stranice, ostajući pritom vrhunski.

Upravljanje svim tim zasebnim oznakama može biti komplicirano i neuredno. Uključi fantastičnost Google upravitelja oznaka! Umjesto da tražite od razvojnog programera da doda oznake web lokacije na vašu web lokaciju ili se zabrljate s kodom, jednostavno možete uskočiti u vizualno intuitivno sučelje Google upravitelja oznaka i postaviti oznake sa samo nekoliko klikova. Da molim!

Zašto biste ga trebali koristiti?

 1. Fleksibilnost – kao što je gore navedeno, temeljna vrijednost Upravitelja oznaka je u tome što možete brzo i jednostavno ažurirati oznake web mjesta, oslobađajući vas da radite na uzbudljivijim stvarima vezanim za vašu tvrtku.!
 2. Utikač & Reprodukujte – upravitelj oznaka dolazi s velikim brojem unaprijed izgrađenih predložaka, uključujući oznake za Google Analytics, AdWords konverzije, remarketing i druge oglasne mreže.
 3. Slušatelji događaja – slušatelji događaja olakšavaju praćenje događaja Google Analytics na vašoj web lokaciji kao što su klikovi na veze, klikovi na gumbe i prijave obrasca.
 4. Izbjegavajte suvišnost – web-lokacije vremenom mogu prikupljati mnogo oznaka iz različitih izvora. Google upravitelj oznaka drži sve vaše oznake organizirane na jednom mjestu.
 5. Verzija i kontrola procesa – Upravitelj oznaka omogućuje vam stvaranje snimaka trenutnog stanja vaših oznaka, tako da ako nešto pođe po zlu uvijek se možete vratiti na prethodnu verziju.

Primjeri oznaka koje možete postaviti pomoću Google upravitelja oznaka

 • Google Analytics
 • Događaji Google Analytics (nekoliko primjera uključuju klikove na veze, klikove na gumbe i reprodukcije videozapisa)
 • AdWords piksel konverzije
 • Oznake Floodlight DoubleClick
 • Google remarketing
 • Prilagođeni HTML
 • Prilagođene oznake slike

Ako vam one nisu dovoljne, u nastavku je snimka zaslona iz Google upravitelja oznaka koja ističe neke od glavnih oznaka koje možete dodati na svoju web lokaciju..

Najpopularnije oznake dopuštene su u Goolge upravitelju oznaka

Tko ne treba Google upravitelj oznaka?

Ako ispunjavate oba sljedeća uvjeta, vjerovatno možete preskočiti Google upravitelj oznaka:

 1. Osnovne potrebe za praćenjem usluge Google Analytics – imate osnovnu konfiguraciju Google Analyticsa i ne morate pratiti prilagođene događaje, podnošenje obrasca, klikove na veze, posjete na više domena.
 2. Ne upotrebljavajte oznake više dobavljača –ne vršite praćenje na licu mjesta izvan Google Analytics.

Osnovna instalacija usluge Google Analytics i Google upravitelj oznaka zahtijevaju da dodate jedan isječak koda na svoju web lokaciju, tako da ako ne planirate dodati neki drugi kôd na svoju web lokaciju, vjerojatno možete preskočiti Google upravitelj oznaka. Međutim, ako znate da ćete na kraju morati dodati više oznaka ili prilagoditi svoju prilagođenu oznaku Google Analytics, Google upravitelj oznaka je vjerojatno vaša najbolja opklada.

Kako instalirate Google upravitelj oznaka?

Dakle, sada kada ste uvjereni da je Google upravitelj oznaka pravi za vas, evo pregleda na visokoj razini onoga što trebate učiniti da biste započeli. U ovom primjeru prikazujemo kako stvoriti račun Google upravitelja oznaka, instalirati ga na svoju web lokaciju i postaviti osnovno praćenje usluge Google Analytics.

1. korak: Stvorite Račun Google upravitelja oznaka na google.com/tagmanager

Izradite račun Google upravitelja oznaka

2. korak: Uzmite Google upravitelja oznaka kod spremnika i zalijepite ga nakon otvaranja oznaku na vašoj web lokaciji

kopirajte kod spremnika Google upravitelja oznaka

Korak 3: Odaberite vrsta oznake želite pratiti i popuniti sve relevantne detalje.

Nakon što odaberete vrstu oznake koju želite dodati, upravitelj oznaka će vas pitati za sve relevantne detalje povezane s oznakom. U slučaju Google Analytics-a tražit će vas da identificirate svoj račun kako bi znao kamo poslati podatke za praćenje.

Odaberite vrstu oznake koju želite pratiti

4. korak: Dodajte a pravilo pucanja reći Google upravitelju oznaka kada se oznaka treba aktivirati.

Dodajte pravilo paljenja

5. korak: Objavite svoje oznake!

Jednom kada stvorite svoje oznake, sve što trebate učiniti jest pritisnuti crveni gumb za objavljivanje i vaši će kodovi za praćenje biti aktivni.

Objavite svoje oznake

To je to. Pa što čekaš? Započnite s upravljanjem tim oznakama!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map