Защо скоростта има значение за SEO за SEO

Скоростта на страницата е фактор, измерен от Google, който влияе на вашата класация. Научете как да тествате & подобрете скоростта на страницата на уебсайта си, за да бъде по-видима онлайн.


Скоростта на страницата е важна за SEO

Много хора смятат, че оптимизацията на търсачките е фокусирана основно върху използването на правилните ключови думи във вашето съдържание и изграждането на връзки, за да изведете уебсайта си на върха в класацията на търсачките (главно Google). Въпреки това, всъщност има голям брой фактори и един, който често се оглежда, е скоростта на страницата. Google взема предвид времето за зареждане на уебсайта ви в своя алгоритъм и го използва като фактор, за да определи вашето място в резултатите от търсенето. От 2010 г. насам компанията е превърнала скоростта на страниците в приоритет и е откровена по отношение на позицията си. Това каза, знаейки скоростта на вашата страница и работейки за подобряването й, може да ви премести до това заветно първо място.

Гледайки Голямата картина

За Google бързината на страницата е важна за целта ѝ да подобри Интернет като цяло. Това е така, защото компанията разбира влиянието, което скоростта на страницата оказва върху изгледите на страниците и броя на посетителите на даден сайт. Веднъж Google попита потребителите дали искат 10 или 30 резултати, показани на страница. Те преобладаващо избраха последното, което изглеждаше като добра идея по онова време – с изключение на това, че когато Google направи промяната, трафикът спадна с 20 процента. Защо? Страниците с 30 резултата отнеха половин секунда повече. Изглежда, че няма голяма работа, но се отчитат половин секунди, когато става въпрос за скоростта на страницата.

Като друг пример за скоростта на въздействието на сайта върху посетителите, проучване, извършено от Akamai и Gomez.com, разкри, че потребителите в мрежата очакват сайтовете да се заредят за 2 секунди или по-малко. Ако не се зареди в рамките на 3 секунди, има вероятност да се премести на друг сайт. От гледна точка на Google това означава, че до сайтове с по-голяма скорост на зареждане ще се влиза по-често и по този начин са по-подходящи – следователно включването на скоростта на сайта в алгоритъма за класиране.

Скорост на страницата онлайн: Тестване на скоростта на вашата страница

За щастие, Google се грижи толкова много за скоростта на страниците, че през 2011 г. те създадоха инструмент, наречен Скорост на страницата онлайн което позволява на бизнеса да тества скоростта на страницата си. Предлага се като уеб-базиран инструмент и разширение за Chrome, Page Speed ​​Online дава на скоростта на зареждане на сайта ви общ резултат от 100. След анализа си Google ви предоставя и полезни предложения за подобряване на скоростта на вашата страница. Те са класирани като корекции с висок, среден и нисък приоритет и са разделени на категории за мобилни устройства и настолни компютри. Те могат да бъдат по-скоро технически, така че ще искате да споделите резултатите си с вашия уеб програмист, за да видите кои корекции са най-осъществими за изпълнение.

По-добро потребителско изживяване = повече продажби

Увеличаването на скоростта на вашия уеб сайт ще подобри и цялостното потребителско изживяване за посетителите на вашите страници. Времето за зареждане е изключително важен фактор за определяне колко и колко често потребителите ще посещават вашия сайт.

Скоростта на страницата има отражение върху вашите продажби и задържане на клиенти. Например, казус, проведен от Radware показа, че 51 процента от онлайн купувачите в САЩ няма да завършат покупка, ако сайтът е твърде бавен. По същия начин, друго проучване на Странна бримка показа, че само една секунда забавяне може да ви струва 7 процента от продажбите. В най-добрия интерес е вашата компания да зареди страницата ви възможно най-бързо.

Надежден уеб-домакин означава по-бърза скорост на страницата

Скоростта на вашия сайт зависи много от скоростта на сървъра на вашия уеб хост. Не всички уеб хостове са създадени равни. Изборът на евтин хост може да бъде добра идея в краткосрочен план, като спести пари в началото, но в дългосрочен план може да ви струва продажби. Избраният от вас хост трябва да може да обработва всички елементи на вашия сайт с голяма скорост на зареждане на страницата.

Нашето последно проучване на най-бързите уеб хостове установи, че InMotion хостингът осигурява най-голямото удовлетворение на клиентите, що се отнася до скоростта на страницата. Компанията има собствени центрове за данни, стратегически разположени на всяко американско крайбрежие, което кара сайтовете, хоствани от InMotion, да работят по-бързо в цялата страна. Освен това, техните сървъри разполагат със SSD (Solid State Drive), което предлага почти моментално извличане на данни и светкавична скорост.

Други фактори, които влияят върху скоростта на страницата

Ако имате страхотна услуга за уеб хостинг, но все още срещате проблеми със скоростта на зареждане на сайта си, има някои често срещани причини, които вашите уеб разработчици могат да разгледат. Може би проблем номер едно е оптимизацията на изображенията. Ако вашите изображения във формат PNG и JPG имат допълнителни данни или не съдържат DEFLATE компресор, те ще се зареждат по-бавно. Други често срещани причини включват излишни реклами, неефективен код, тромави дизайнерски теми, излишни джунджурии и приставки и плъгини и приложения, които са несъвместими с определени браузъри.

Има много фактори, които определят класирането на вашата страница. Скоростта на вашия сайт е тази, която не бива да се пренебрегва. Подобряването на скоростта на вашия сайт не само ще доближи страницата ви до върха на резултатите от търсенето, но също така ще накара хората да се насладят повече да използват вашия сайт. Колкото по-добра е използваемостта на вашия сайт, толкова по-голяма е вероятността да останат на него и по-голям шанс да направите продажба. Не е ли на първо място смисълът на SEO?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me