WordPress.com Vs. WordPress.org – Hvad er forskellen?

En detaljeret sammenligning mellem de to versioner af WordPress (.com og .org) for at hjælpe dig med at bestemme, hvilken mulighed der er bedst for dig og din virksomhed.

WordPress.com Vs. WordPress.org

Når du starter et WordPress-websted, har du sandsynligvis snublet ind i den lidt forvirrende kendsgerning, at der er to forskellige versioner af det:

WordPress.com og WordPress.org

Da jeg oprettede mit første WordPress-websted, havde jeg ingen anelse om, at disse to adskilte sig – men som du måske allerede ved nu, er .org-versionen en helt separat enhed fra WordPress.com.

Kort sagt er WordPress.org den selvhostede open source-version, hvor du er egen dit websted og WordPress.com er den hostede, kommercielle version, hvor du er leje dit websted.

Skærmbillede af WordPress.com og WordPress.orgEt skærmbillede af WordPress.com (den hostede, kommercielle version) og WordPress.org (den selvhostede, open source version)

Der er dog mere ved det end det. Hvis du er en nybegynder eller bare spekulerer på, hvorfor i verden er der to varianter af WordPress, skal du læse videre for at få en yderligere forklaring af, hvordan disse to er forskellige (og bedst brugssager for hver).

HURTIG FAKT: WordPress driver nu 28% af alle websteder på nettet!

Forskellen er i hosting

Den vigtigste forskel mellem WordPress.org og WordPress.com er, hvem der er hosting dit websted. Med WordPress.com, hosting foregår af WordPress selv. Fra sikkerhedsopdateringer til sikkerhedskopiering af websteder, vedligeholdelse af websteder udføres internt for dig.

På den anden side WordPress.org softwaren downloades og skal derefter hostes på en server. Selvhosting kræver teknisk ekspertise, men der er også muligheden for at betale en hostingudbyder for at håndtere disse opgaver for dig.

Selvom det kan koste dyrt at vælge en hostingudbyder af høj kvalitet, vil det sikre, at dit websted kan skaleres for at imødekomme trafiktilstrømninger, samt forblive sikkert og optimeret til at udføre exceptionelt. Dette er vigtigt, hvis dit websted er en indtægtskilde og ikke kun en simpel blog.

Så på dette tidspunkt spekulerer du sikkert på, hvorfor WordPress oprettede to versioner af sig selv – en, der er vært selv, og en, der ikke er. Der skal være et brugssagsscenarie for hver, ret?

HURTIGTIPS: Brug for en god webhost til at være vært for din WordPress-software? Se vores liste over anbefalede WordPress-værter!

Leje (WordPress.com) vs. Køb (WordPress.org)

Lidt efter WordPress ‘oprettelse i 2003, blev WordPress-medstifter Matt Mullenweg klar over, at der var brugere, der ikke ønskede at skulle bekymre sig om at holde deres websted opdateret.

Derfor blev WordPress.com opfundet; bloggere kunne udelukkende blogge og ikke behøver at bekymre sig om de tekniske aspekter ved vedligeholdelse af et websted.

WordPress forskelle mellem .com og .org-versionenWordPress.org = at eje en hvalp, WordPress.com = at leje en hvalp

Tænk på det på denne måde – WordPress.org er som at adoptere en hvalp. Det er meget nemt at adoptere en sød hvalp, men når du først har dette dyr som kæledyr, skal du passe på det … tage det på gåture, fodre det, sørg for, at det får ordentlig vaccination, og så videre. Ligesom at eje en hvalp er dit ansvar at tage sig af, har et websted på WordPress.org større ansvar (som vedligeholdelse af websteder) for at holde det op til par.

På den anden side, WordPress.com er som at ringe til Uber for at levere hvalpe. Du kan lege med disse hvalpe, når du vil, men at hæve dem er ikke dit ansvar. Med et WordPress.com-websted behøver du ikke bekymre dig om at tilføje ansvarsområder med hensyn til håndtering af opdateringer, sikkerhedskopier og sikkerhed. Det er gjort internt for dig.

Hvad er din smag?

WordPress.org logo

WordPress.org

  • Plugins tilladt
  • Selvhostingsgebyrer
  • Vedligeholdelse kræves
  • Fuldt tilpasselig
  • Noget teknisk ekspertise krævet

WordPress.org logo

WordPress.com

  • Ingen plugin-integration
  • Gratis (med mulighed for at betale for forretningsplan)
  • Ingen vedligeholdelse kræves
  • Begrænset i tilpasning
  • Let at bruge

Hvis du er en virksomhed eller butiksvirksomhed eller bare ønsker at opnå komplet tilpasning med dit websted, er WordPress.org vejen.

Selvom det kræver en vis teknisk færdighed at starte, kan du stadig ansætte en udvikler og hostingudbyder til at opbygge og vedligeholde dit websted for dig.

WordPress.org kan også udvides fuldt ud og kan stort set smeltes sammen til alle typer websteder, du vil have det. Men når du først kommer ind i disse farvande, kommer ansvaret for vedligeholdelse af websteder. Det er den kompromis – mens WordPress.org kommer med et ekstra ansvar, høster du også fordelene ved et fuldt tilpasseligt CMS.

WordPress.org plugin repositoryWordPress.org Plugin Repository giver dig mulighed for at tilføje nye funktioner til dit websted med 50.000 plus gratis plugins.

På grund af WordPress.org’s open source-art og det faktum, at det er et downloadbart stykke software, kan det tilpasses 100 procent til at gøre, hvad du vil med det. Vil du opbygge en robust eCommerce-butik? Der er et plugin til det. Hvad med at udvikle stort set enhver applikation med WordPress back-end? Det er muligt med WP REST API. Der er uendelig mange ting, du kan gøre med WordPress.org’s open source software.

Tværtimod har du det med WordPress.com mindre kontrol over dit websted. Dette kan være godt, hvis alt hvad du vil gøre er at oprette indhold, vise din virksomhed eller vise en portefølje uden at skulle bekymre dig (eller betale) for de tekniske aspekter ved vedligeholdelse af websteder.

Selvom det er gratis at bruge WordPress.com, er der også et tilgængeligt Forretningsplan der giver dig mulighed for at få det bedste fra begge verdener, herunder tilføjet alsidighed med temaer, muligheden for at vælge et tilpasset domæne og muligheden for at installere bestemte plugins.

Andre fordele og ulemper

For at sammenfatte det, vi allerede har diskuteret, WordPress.com er funktionsbegrænset (ingen plugins, ingen brugerdefineret kode), men sparer dig penge og tid gennem intern hosting og webstedsvedligeholdelse.

WordPress.org kan integreres med stort set enhver applikation, hvilket kræver teknisk ekspertise og ekstra gebyrer for selvhosting og udvikleromkostninger.

Her er blot et par andre måder WordPress.org og WordPres.com adskiller.

monetarisering

WordPress.org – der er ubegrænsede måder at tjene penge på dit websted gennem .org-versionen; kan du integrere ethvert annonceprogram du ønsker uden begrænsninger eller gebyrer fra WordPress (medmindre du betaler for et premium plugin, som også kan have fordele gennem tilføjede funktioner).

WordPress.com– Annoncer på .com er begrænset til WordAds, det officielle WordPress.com-reklameprogram for Premium- og forretningsplaner; kun websteder med et kortlagt domæne kan anvende; Hvis du har en gratis eller personlig plan, skal du have stor trafik og det relevante indhold for at anvende.

Analytics

WordPress.org – kan bruges med ethvert analytisk program, du ønsker; har du muligheden for at installere et af mange forskellige WordPress analytics plugins for at få yderligere indsigt i, hvordan dit websted fungerer og træffe informerede beslutninger.

WordPress.com– leveres med indbygget analytics (Jetpack), men kan ikke integreres med Googles værktøjer, medmindre du betaler for en forretningsplan.

Temastøtte

WordPress.org – der er ingen begrænsninger for hvilket tema du bruger; du kan skræddersy temaer, som du vil, eller endda oprette et fra bunden; Genesis er et populært tema for mange udviklere, der leveres med en ramme, der allerede er bygget på plads.

WordPress.com– der er 165 tilgængelige temaer at vælge imellem på den gratis plan; gennem forretningsplanen har du mulighed for at betale for premium-temaer, men skræddersy disse temaer til dine nøjagtige præferencer er begrænset i funktionalitet.

E-handel

WordPress.org – kan integreres med mange e-handelsløsninger; WooCommerce (et populært WordPress-plugin med 25 millioner plus-downloads) er en af ​​de førende e-handelsløsninger til websteder, der leverer en komplet pakke værktøjer til leverandørvirksomheder.

WordPress.com– ikke en god mulighed for e-handel; har en streng salgspolitik; gennem forretningsplanen kan brugerne betale for at aktivere e-handel på deres websted, men det er stadig begrænset sammenlignet med WordPress.org.

Domæne

WordPress.org – du bliver nødt til at købe dit domæne et andet sted og derefter linke det til dit websted; domæner er billige at købe, og uden “wordpress” i titlen er det bedre for SEO.

WordPress.com– dit websted kører på et underdomæne fra WordPress.com (dvs.. www.mywebsitename.wordpress.com); med betalte planer, kan du opdatere til et ikke-WordPress-domænenavn, hvilket er bedre til at blive fundet i søgemaskiner.

SEO

WordPress.org – dette er den bedre mulighed for SEO; får du adgang til mange SEO-plugins (som Yoast), som kan hjælpe dig med at forbedre SEO for dit indhold til at rangere højere i søgemaskiner; der er måder at fremskynde dit websted på WordPress, hvilket også kan øge SEO; du har også muligheden for at vælge fra et antal SEO-venlige temaer.

WordPress.com– ingen adgang til SEO-plugins; bliver nødt til at registrere et domæne for at fjerne “wordpress” fra dit domæne, hvilket er bedre for SEO; ingen adgang til Google Search Console; WordPress.com-temaer er ikke så SEO-venlige, men du kan oprette sitemaps, hvilket er godt for SEO.

Sikkerhed

WordPress.org – det er op til dig at sikre dit websted; den hostingudbyder, du vælger, kan forbedre sikkerheden på dit websted med automatiske opdateringer, der indeholder de nyeste sikkerhedsrettelser, samt foretage automatiske sikkerhedskopier og sikkerhedsovervågning. For yderligere at hærde dit websted skal du se, hvordan du hærder dit WordPress-websted.

WordPress.com– mens WordPress tager sig af sikkerhed, skal du stadig tage sikkerhedsforholdsregler, som at bruge en stærk adgangskode, bruge 2FA og være opmærksom på, hvilke brugerroller du tildeler.

Konklusion

På nuværende tidspunkt bør du have en god forståelse af, hvordan WordPress.com og WordPress.org adskiller sig. Den bedste måde at virkelig forstå forskellene på er at prøve dem begge ud for dig selv.

Du finder sandsynligvis, at du med WordPress.org har større kontrol og fleksibilitet med hensyn til design og funktionalitet. Men ligesom en hvalp skal du pleje dit websted ved at gøre ting som at sikre dig, at alle dine komponenter (dvs. temaer, plugins, core) holdes ajour for at undgå sikkerhedsbrud. Mens vedligeholdelse af websteder er dit ansvar, kan du tage den tunge løft fra skuldrene ved at investere i en hostingudbyder.

WordPress.com er et sjovt værktøj for begyndere. De har også udviklet en app, der giver dig adgang til dit websted eller blog på farten. Mens tilpasning og indtægtsgenerering er begrænset, vil du ikke slappe af ved at alt, hvad du skal gøre, er at oprette indhold, mens WordPress tager sig af webstedsvedligeholdelse for dig.

Valget er op til dig, men forhåbentlig har denne artikel ryddet enhver forvirring, du måtte have haft med hensyn til de to smag af WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me