Vedligeholdelse af din blog – Hvad skal man gøre med gamle blogindlæg?

Sådan opretholdes din blogs gamle indlæg. Lær at revidere din blog, finde forældet indhold og bestemme, om du vil opdatere, genbruge eller slette gamle indlæg.

hvordan man administrerer gamle blogindlæg

En blog er et vigtigt aktiv for din virksomhed. I en tidligere artikel diskuterede vi, hvorfor din virksomhed skulle have en. Her i denne artikel vil jeg diskutere, hvordan du korrekt vedligeholder din blog ved at bestemme, hvad du skal gøre med dine gamle blogindlæg.

Hvorfor du har brug for at vedligeholde gamle blogindlæg

Første ting først. Blogindlæg bliver gamle og forældede. Til sidst bliver du nødt til at gøre noget ved dem.

Mange virksomheder med blogs offentliggør blot indhold på deres blog og glemmer det. De har den mentalitet, at så længe de lægger nye ting, er alt godt.

Men blogindlæg er ikke indstillet og glemmer. Desværre er det en dårlig praksis at ignorere dine gamle indlæg og kan være risikabelt for din virksomhed. Dårligt vedligeholdt indhold på din blog kan faktisk skade din virksomhed. Her er nogle af grundene til:

  • Brand image: Forestil dig en potentiel kunde, der læser en gammel, forældet artikel på din blog. Denne kunde er sandsynligvis interesseret i at lære noget om det emne, din artikel har titlen på, men kan ikke, fordi den er fyldt med gamle og forældede oplysninger. Rådgivningen i denne artikel er muligvis så forældet, at den ikke engang finder anvendelse. Hvilket billede giver dette din kunde om dig og din virksomhed?
  • Tab af salg: Et forældet blogindlæg vil ikke kun give din virksomhed et dårligt image, men koster dig også potentielt salg. Læsere vil ikke købe fra en kilde, der giver gamle, forældede oplysninger. De vil have en virksomhed, der ved, hvad de taler om, og nogen, der er troværdig.
  • Ansvar: I visse tilfælde kan du endda holdes juridisk ansvarlig for de falske oplysninger, der er offentliggjort på din blog.
  • Dårlig SEO & Tab af organisk trafik: Gamle og forældede blogindhold rangerer ikke godt på søgemaskiner, og du vil gå glip af muligheden for at få ny trafik til din virksomhed. Faktisk kan det at have dårligt indhold på din blog faktisk skade dit websteds samlede SEO-indsats.

BUNDLINIE: Det er vigtigt, at du holder dine eksisterende blogindlæg i kontrol. En blog kræver en masse arbejde, og vedligeholdelse af dine eksisterende indlæg er en del af det. Dine indlæg er ikke et sæt og glemmer slags ting.

Sådan gør du om vedligeholdelse af din blog

Nu hvor du forstår, hvorfor det er så vigtigt at holde dine stillinger opretholdt, så lad os tale om, hvordan vi gør det.

Udfør rettidig gentagne revisioner af dine indlæg

Det første trin er at gennemgå din blog. Du ønsker at gøre dette regelmæssigt. Jeg vil anbefale mindst en gang om måneden.

Dette afhænger dog af emnet for dine blogindlæg, og hvor hurtigt de har en tendens til at blive forældede.

For eksempel, hvis du blogger om rådgivning om havearbejde, er det sandsynligt, at dine artikler forbliver relevante end sige, hvis du blogger om søgemaskineoptimering (som har tendens til at ændre sig ret hurtigt).

Uanset hvad er den gode nyhed, at de fleste indlæg typisk er relevante i ganske lang tid. Så selvom du har brug for at kontrollere dem en gang om måneden, behøver du sandsynligvis ikke at gøre noget med et flertal af dem.

BUNDLINIE: Den vigtige meddelelse her er at regelmæssigt revidere dine indlæg (helst månedligt) og finde dem, der bliver forældede eller irrelevante..

Bestemmelse af, hvad man skal gøre med en forældet post

Til sidst når du udfører dine revisioner, vil du finde et indlæg, der er forældet på din blog. Du bliver nødt til at bestemme, hvad du skal gøre med dette indlæg. Du kan enten opdatere den, genbruge den eller slette den. Her er et par ting, der hjælper dig med at beslutte, hvilken mulighed der er bedst:

Tjek din analyse

Det første trin er at analysere dit indlægs analyser. Kontroller, om dette indlæg har modtaget en masse trafik i hele sin levetid. Hvis det har det, er det en god kandidat at beholde og enten opdatere eller genbruge, afhængigt af emnet. Hvis det ikke er tilfældet, skal du muligvis markere dette til sletning.

Kontroller for indgående links

Derefter vil du se, om der er nogen, der linker til dette indlæg. Brug en god backlink-checker til at analysere dette. Du vil blive overrasket over, hvad du finder. Der kan være flere gode steder derude, der linker til det. Dette er fantastisk og betyder, at nogen har fundet dit indlæg nyttigt nok til at linke til. Naturlige backlinks som dette er svære at komme over, og du vil gemme indlæg med disse værdifulde links! Rediger eller gentag altid, hvis du finder gode backlinks.

Kontroller, at der er duplikater i din blog

Dernæst vil du se, om du har nogen duplikat eller meget lignende emner i din blog. For eksempel kan du sige, at du lige har skrevet en artikel på din havearbejdeblog med titlen “Sådan planter du en tomatplante” og huskede derefter den artikel, du skrev for 3 år siden, med titlen “5 tip til plantning af en tomatplante”. Selvom begge artikler stadig kan være relevante med gode råd, har du stadig 2 separate artikler, der dybest set dækker det samme emne. Du bør undgå dette og markere en af ​​dem for sletning.

Kontroller relevansen af ​​dit indlægs emne

Det vigtigste er, at du skal kontrollere, om indlæggets emne stadig er relevant. Med andre ord, vil dine læsere stadig være interesseret i, hvad indlægget handler om. Visse emner har en kort levetid og er muligvis ikke længere relevante. I sidste ende ønsker du, at hvert indlæg på din blog skal være relevant og have værdi for dine læsere. Hvis det ikke er det, skal du markere for sletning.

Sletning af indlæg

For stillinger, der har brug for sletning, er processen enkel. Slet blot indlægget og fjern det fra din blog. Det er super nemt at gøre, og alligevel skal du altid slette sparsomt og forsøge at opdatere eller genbruge så mange indlæg som du kan. Slet kun indlæg, der er uopretteligt forkert, forældet og beskadigende for dit brand.

301 omdirigering hvor det er muligt

Hvis det er muligt, kan du også 301 omdirigere det slettede indlægs URL til en relevant. For eksempel på eksemplet med duplikater af tomatartikler, som jeg nævnte tidligere, kan du slette en af ​​artiklene og 301 omdirigere den til den anden. Dette er gavnligt for både søgemaskiner og dine læsere, da det fortæller dem, at du permanent har flyttet dit slettede indlæg til denne nye URL, og at dette er den officielle artikel, de nu skulle læse.

BUNDLINIE: Generelt vil du altid gemme dine indlæg og genbruge dem. Slet kun et indlæg, når det er absolut nødvendigt.

Opdater eller genanvend stillinger

For indlæg, der kan gemmes (og et godt flertal af forældede indlæg på din blog skal være), skal du enten opdatere eller genbruge dem.

Opdatering

For indlæg, der skal opdateres, skal du redigere indholdet igen for at sikre dig, at det er relevant og rettidigt igen. Se efter henvisninger til offentlige personer, virksomheder, teknologier, kulturelle & politiske tendenser, datoer og alt andet, der måtte være forældet. Se også dit indlægs SEO og tilføj nyligt relevante søgeord, hvor det er muligt.

Når du har opdateret dit indlæg, skal du sørge for, at indlæggets publiceringsdato også er opdateret, eller at du nævner datoen for indlægget er blevet opdateret. Vær ikke bange for at behandle dette gamle indhold som nyt. Når alt kommer til alt ønsker du ikke, at læserne skal se din oprindelige udgivelsesdato og tænke på, at den ikke er blevet opdateret siden da:

Husk at opdatere din udgivelsesdato, hver gang du redigerer eller genbruger et indlæg

Se på udgivelsesdatoerne for disse resultater? Hvilken af ​​dem er det mere sandsynligt, at du læser? Mere aktuelle datoer overfører psykologisk mere troværdighed end ældre.

nyorientering

Stillinger, der skal genbruges, er poster, der ikke længere er relevante, men som dog kan genanvendes for at passe til et nyt formål. Disse vil sandsynligvis også kræve en URL-ændring.

For lang tid siden blev det for eksempel anbefalet at sende dit websted til online mapper til SEO-formål. Efter en Google-opdatering blev websteder straffet, og det ville faktisk skade dit websteds placeringer. Så dybest set blev dette ikke længere betragtet som en god idé. Hvis du har en gammel artikel, der anbefaler, at du sender dit websted til onlinekataloger, skal du genbruge det med en ny artikel om, hvorfor du ikke skal sende til onlinekataloger. Begge artikler er relateret til emne, og alligevel gentager du indlægget med ny, frisk information.

Omskriv disse artikler til noget nyt og nyt. Vælg om muligt et emne, der er stedsegrøn. Du bliver sandsynligvis nødt til at ændre indlæggets URL, så husk at 301 omdirigere den gamle til den nye.

Konklusion

Vedligeholdelse af dine blogindlæg kræver en masse arbejde, men det er vigtigt og værd at gøre det. Du skal holde dit indhold frisk og ajour. Kontroller regelmæssigt din blog og lukker de gamle indlæg ud. Forsøg altid at opdatere eller genbruge dem, men slet de virkelig dårlige. Dette vil skabe tillid og autoritet for din blog og din virksomhed.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me