Váltson-e a Google AMP-re (gyorsított mobil oldalak)?

Előnyök & hátrányok, amelyek segítenek annak meghatározásában, hogy be kell-e telepíteni a gyorsított mobil oldalakat a webhelyére – kisvállalkozás szempontjából.


A Google AMP (gyorsított mobil oldalak) előnyei és hátrányai

Az Gyorsított mobil oldalak (AMP) projekt egy Google által támogatott nyílt szabvány, amelynek célja, hogy az internetet gyakorlatilag azonnalivá tegye a mobil felhasználók számára. Már használatban van, és sok nagy kiadó – például a Forbes, a Washington Post, & CNN – már átváltottak az AMP-re. De mi van a kisvállalkozásokkal és azok weboldalaival? Tényleg érdemes-e az AMP bevezetése az Ön webhelyén? Ez praktikus? Melyek a profik? & ellenérvek?

Ha azt vitatta, hogy vált-e át AMP-re, ez a cikk segít meghatározni, hogy mit kell tennie.

A nagy kérdés – Ha végre kellene hajtanom az AMP-t a webhelyemre?

A rövid válasz: „Igen, kéne.” De talán nem most …

Az igazi kérdés nem az, hogy meg kellene-e kapnia, hanem nem, hanem mikor kell megszerezni. Az AMP még mindig meglehetősen új, és a végrehajtáshoz némi munkát igényel. A megvalósítási szakasz erőforrásigényes lehet, fejlesztőt igényelhet (ha nem vagy hozzáértő ember), és sok meglévő tartalomkezelő rendszerben nem működik túl jól. Emiatt a különböző vállalkozások, webhelyek és tartalomtípusok eltérő idővonalat kérhetnek az AMP irányába történő továbblépéshez.

MEGJEGYZÉS: A sebesség fontos a felhasználói élmény fokozása érdekében. Az AMP nem csak a nagy webhelyek számára … A gyorsabb betöltési idő jelentősen előnyös lehet bármelyik kicsi vagy nagy weboldal számára. Az AMP-re való áttérés kérdése a kisvállalkozások számára költségeket, nehézségeket és sürgősséget igényel. A legtöbb kis üzleti vállalkozásnak egy ideig nem lesz szüksége rá, ám végül is & a lehető leghamarabb az AMP végrehajtására kell összpontosítania.

Melyek a profik? & Hátrányai AMP?

Ezzel összefüggésben részletesebben vizsgáljuk meg, hogy miért kellene átváltania az AMP-re, miközben megvitassuk néhány hátrányt / visszaesést, amelyekkel a váltás során szembesülhet. Itt van néhány profik & hátrányok, amelyek segítenek meghatározni, hogy célszerű-e az AMP-t most használni, vagy várjon egy későbbi időpontot:

Az AMP fő előnyei

 • Az AMP nyílt forráskódú. Ez lehetővé teszi a közösség számára, hogy folyamatosan fejlessze és módosítsa alapelveit és végrehajtását. A fejlesztőknek is könnyebb a kerettel való munka.
 • Az AMP lehetővé teszi az oldalak gyorsabb betöltését, az adatok szerint akár 85% -ot is A Google és az AMP projekt erőforrások, jelentősen javítva a felhasználói élményt.
 • Az AMP valószínűleg magasabb keresési rangsorolást biztosít az oldalsebességre gyakorolt ​​hatásának köszönhetően, amely fontos kritérium a Google számára, a felhasználói élmény javulására gyakorolt ​​hatása alapján.
 • Az AMP a mobil felhasználók felé irányul, és a webhely látogatói óriási számú felhasználó fér hozzá a tartalomhoz mobilkészülékein keresztül. Ez az összes online vállalkozás számára fontos, mivel a nézők többsége most mobiltelefon.
 • Az AMP webhelyek potenciálisan megnövelik az átkattintási arányt (CTR) a keresési eredményekben, mert gyakran megjelennek a körhintaon (a „Legjobb történetek” eredmények), és egyértelműen meg vannak jelölve egy speciális kitűzővel a Google-on. Láthat példát erre:
  Az AMP-vel felsorolt ​​webhelyek
 • Az AMP megvalósítható a meglévő WordPress, Drupal rendszeren, & A Joomla webhelyek az újonnan hozzáadott bővítményeknek / moduloknak / bővítményeknek köszönhetően. Ennek ellenére továbbra is lehetnek bizonyos kérdések (amelyeket később említek).

Az AMP fő hátrányai

 • Az AMP-nek bizonyos szintű műszaki ismeretekre van szüksége (lehet, hogy fejlesztőt is fel kell vennie), és végrehajtásához idő és erőforrások szükségesek.
 • Az AMP optimalizálási erőfeszítéseket igényel és figyelmet fordít a harmadik felek erőforrásaira. Például a külső tartalom sokkal később töltődik be, mint az oldal többi része, így az úgynevezett koordinációs probléma. Ezt a jelenséget gyakran különféle módon kezelik, vagy más néven címkézik. A reklámtartalmakkal jelenleg az AMP projekt foglalkozik egy A4A néven ismert megoldással.
 • A webhely-készítők és a tartalomkezelő rendszerek általában nem állnak készen az AMP-re. Sok olyan népszerű platform, mint a SiteBuilder, a Squarespace és a Wix, jelenleg nem támogatják az AMP-t, és hosszabb ideig kell várniuk, amíg.
 • Az AMP megakadályozza a külső CSS és a JavaScript használatát, csak az AMP JS támogatásával (lásd AMP projekt webhely és GitHub tárház hivatalos dokumentációhoz). Ez elég sok munkát igényelhet a meglévő sablonon vagy témán.
 • Az AMP valószínűleg nem teljes mértékben kompatibilis a régebbi böngészőkkel (az Edge és a Chrome, Firefox, Safari, Opera legújabb verzióiban támogatott), bár széles körű kompatibilitásra szánták, és a javításokat az 1% feletti piaci részesedéssel rendelkező böngészők számára elfogadják. Előfordulhat, hogy a nem támogatott böngészők nem jelenítik meg az oldalt, ahogy szándékozik, és ez kiszámíthatatlan viselkedést eredményezhet.

Az AMP gyakorlati lehetősége a kisvállalkozások számára

Noha az AMP megvalósítása viszonylag könnyű a fejlesztők számára, a saját webhelyet kezelő kisvállalkozások tulajdonosai számára nehezebb lesz. Mint fentebb már említettem, bizonyos szintű műszaki know-how-ra van szüksége. Ha ambiciózus, hogy megpróbálja az AMP-t, annak végrehajtására két általános módszer van:

Közvetlen kódolás

Ez a legnehezebb módszer. Ha képes szerkeszteni a webhely kódját, és viszonylag jól érti a HTML-t, a CSS-t és a JavaScriptet – az AMP-vel való kezdésnek elvégezhetőnek kell lennie. Egyszerűen tekintse át a Github tároló és a hivatalos projekt oldal nagyszerű induláshoz vezet.

Tartalomkezelő rendszer használata

Jelenleg csak néhány CMS-platform nyújt AMP támogatást. Érdemes megjegyezni, hogy a WordPress valószínűleg a legegyszerűbb és legelterjedtebb, de a Joomla & A Drupal más érvényes megoldásokat is kínál.

WordPress, Drupal, & Joomla

Ha WordPress-t futtat, egyszerűen telepíthet egy AMP plugin. Aktiválás után a hozzászólásokat lefordítják az AMP-be. Hasonlóan Drupal, a Drupal AMP modul lehetővé teszi a csomópontoldalak konvertálását AMP-vé. Joomla esetén használhatja wbAMP. Minden esetben észreveheti, hogy a webhelytervezés egyes szempontjai nem maradnak meg, vagy egyes összetevőket helytelenül módosítottak. Ha ez történik, akkor sajnos a CSS és a JavaScript elemek fejlettebb módosítására van szüksége, ami a fejlesztők felvételéhez vezethet ezek javításához..

MEGJEGYZÉS: Az AMP sok kisvállalkozás számára praktikus lehet a WordPress, a Drupal vagy a Joomla segítségével. A végrehajtás olyan egyszerű is lehet, mint egy plugin / modul / kiterjesztés telepítése, ha minden jól megy. A flip oldalon szükség lehet speciális csípésre. Más platformon valószínűleg meg kell várnia az AMP támogatását, vagy forrásokat kell befektetnie egy fejlesztő felvételére.

Végső gondolatok

A sebesség fontos minden online vállalkozás számára, akár nagy, akár kicsi. A Google AMP célja, hogy a webhelyek szinte azonnal betöltődjenek a mobil felhasználók számára, és ezt be kell valósítania a webhelyén. Bár a kisvállalatok számára a megvalósítás jelenleg nem praktikus, fontolóra kell vennie az AMP-re való váltást, amint csak lehetséges. Jelenleg még van ideje, és várhat, hogy megnézze, hogyan fejlődik a fejlődés.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map