Stvaranje snažnog prijedloga za vaše web mjesto

Saznajte što je prijedlog vrijednosti i kako stvoriti dobar za vaše internetsko poslovanje koje će povećati konverziju web stranica & prodajni.


Izrada prijedloga vrijednosti

Kao autor copywritera i gurua društvenih medija, izrada jasne poruke i poruke orijentirane na vrijednost ključna je za svako internetsko poslovanje. Jeste li ikada posjetili web mjesto na kojem ste, jednom kad ste sleteli, bili nesigurni gdje prvo pogledati? Ova vrsta zbrke možda jednostavno nastaje zbog lošeg izgleda web dizajna ili dizajna, ali češće nego ne, to je obično zato što posao želi biti svima svima.

Sve počinje s ciljanom publikom

Jeste li vidjeli vlasnika tvrtke koji ne prodaje samo vrhunske proizvode za osobnu njegu, već i prodaje aromaterapijske svijeće i proizvode za oblikovanje kose? Koja je njihova specijalnost? Tko zna! Pokušavajući ponuditi sve potrošaču, na kraju ne nude ništa zaista jedinstveno. Zamagljujete poruku koju pokušavate prenijeti na svoju web lokaciju i na kraju dobivate stopu napuštanja početne stranice koja je kroz krov.

Ali ja odustajem … unesite… prijedlog vrijednosti!

Što je vrijednosni prijedlog?

Mnoge web stranice učinkovito ne komuniciraju krajnji argument koji ih kupuju u odnosu na njihove konkurente. Prijedlog vrijednosti nije promotivna, posebna ponuda ili oznaka. To je razlog zašto kupac treba razviti odnos s vama. Zašto bi netko kupovao od vas preko svih ostalih? To morate priopćiti u 20 riječi ili manje.

Zapamtiti: Vrijedni prijedlog je razlog zbog kojeg bi vas klijent trebao odabrati preko nekoga drugog.

Želim unaprijed pojasniti da prijedlog vrijednosti ne treba miješati sa sloganom ili crtom. nedavno sam napisao članak o samo ovoj temi i kao primjere koristio Nike, McDonald’s i Apple.

slogan koristi se za kampanje ili određene proizvode. McDonald’s “Ja sam voljen” to je slogan. Kaže li vam ovaj slogan išta konkretno o tome što vam McDonald može ponuditi? Ne. Taj se slogan koristio zajedno s drugim marketinškim naporima i velikom reklamnom kampanjom. Ali razdvojite to i nemate pojma što znače te tri riječi.

taglines ostati zauvijek s društvom. Nikeova „Samo učini to“ zauvijek je ugrađena u naš mozak, i nije važno koji proizvod promoviraju, ta linija ostaje u tome.

Vrijednost propozicija – Kao što je prethodno rečeno, to je razlog zašto bih vas izabrao za konkurenta. Pa u ovom primjeru zašto bih odabrao Apple vs. Microsoft.

Appleova je oznaka razmišljanja drugačije. Za promociju MacBook Air-a, njihov slogan je bila Light Years Ahead. Kad ste htjeli saznati više o tome zašto je ovaj MacBook najbolji od rezanja kruha, Apple vas je odveo na stranicu s njihovim informacijama na kojoj je predstavljen njihov vrijednosni prijedlog za MacBook:

Naš cilj s MacBookom bio je učiniti nemoguće: inženjer iskustva u punoj veličini u najlakše i najkompaktnije Mac prijenosno računalo ikad.

Gore navedeno je njihova vrijednost (23 riječi!)

Zašto mi treba jedan?

Snažni prijedlog potaknut će brzinu pretvorbe vaše web stranice i povećati prodaju. Pomaže vam da donesete pravi radni izbor i usredotočite se na produktivne aktivnosti za vaše poslovanje, a istovremeno pomažete i vašim kupcima da donesu ispravne odluke o kupnji. Samo sam stvorio 50 000 USD prihoda samo za jednog klijenta nakon rada s njima kako bih stvorio snažnu vrijednost! Drugi klijent rekao je da su započeli s toliko posla nakon što sam dodao VP, a za sada su morali prestati s marketingom.

Brza napomena: Snažni prijedlog povećat će prodaju. Sam sam generirao 50.000 dolara prihoda ubrzo nakon dodavanja VP-a svom klijentu!

Zašto mnoge tvrtke ne razviju prijedlog o vrijednosti?

Kao što izreka kaže, da je to bilo lako, svi bi to učinili. Mnoge tvrtke ne razvijaju vrijednosni prijedlog jer ne misle da im treba ili samo pretpostavljaju da već imaju jasan prijedlog. Međutim, razviti snažni prijedlog znači duboko kopanje kako bi se utvrdilo što je ta stvar, taj „IT“ faktor, koji možete ponuditi i učiniti vas izdvojnim. Jednom kada utvrdite što je to, to će utjecati na sve vaše marketinške napore.

Zapamtiti: Prijedlog vrijednosti zahtijeva puno vremena i napora da se razvije!

Možete li uvijek razviti vrijednost vrijednosti?

Nažalost ne. Evo primjera. Jedna od najtežih industrija za koju se razvija vrijednosni prijedlog je industrija Executive / Business Coaching. Ovo je ogromna industrija i izuzetno konkurentna. Kad ovi stručnjaci dođu do nas da razviju prijedlog o vrijednosti, češće nego ne, na kraju moramo napisati vrlo općenit ili im dati do znanja da nema smisla prolaziti kroz postupak. Surađivali smo s jednom klijenticom gdje smo joj predložili da suži svoju nišu tako da zaista ima nešto jedinstveno za ponuditi (npr. Ciljati samo na rastavljene žene koje traže drugu karijeru), ali brinula je da će to biti preusko. Naprotiv, ovo je ogromno tržište i još uvijek vrlo specifična i jedinstvena publika koju treba ciljati. Moja poanta je, ne bojte se suziti ciljanu publiku.

Kako se razvija prijedlog vrijednosti?

Ne preko noći, mogu vam to reći. To vas neće odvratiti ni na koji način, ali postoji metoda do ludila i potrebna je usredotočenost i strpljenje.

Korak 1 – Opširan upitnik

Prvi korak u razvoju prijedloga vrijednosti je odgovor na sljedeće:

 1. Koji je cilj vaše web stranice?
 2. Koje potrebe susrećete u zajednici? Koje su vaše usluge / proizvodi? Zašto ste započeli svoj posao?
 3. Koji su trenutni trendovi u vašoj industriji?
 4. Koji je vaš idealan kupac i možete li to detaljno opisati?.
 5. Zašto bi vaš idealni kupac trebao unajmiti ili kupiti od vas, a ne druge opcije, uključujući ne radeći ništa? Po čemu ste jedinstveni? Ako ste objavili reklamu u iznosu od milion dolara sa samo JEDNIM uspjehom, koji bi bio vaš najvažniji razlog zašto bih vas trebao izabrati?

Svako pitanje treba zahtjevati puno razmišljanja i razmišljanja o vašem poslovanju. Pitanje br. 5 predstavlja najveći izazov za većinu klijenata. Znam da je to teško vjerovati, ali ne mogu vam reći koliko puta klijenti odgovore na ovo pitanje sa “Jer smo najbolji u poslu!” Hm, da li mi to kažete koju vrijednost nudite sa svojim proizvodom ili uslugom? Ne. Da li mi kaže zašto ste jedinstveni? Ne. Morate zaista dobro razmisliti o tim pitanjima.

2. korak – Procjena vaše web stranice & Vaši natjecatelji ‘

Ovo je u najmanju ruku uistinu prosvjetljujući korak u postupku prijedloga vrijednosti. Pregledavanje vaše web stranice zajedno s vašim izborom konkurencije može biti poprilično edukativno. S klijentima ću ispitati glavne prodajne točke, cjelokupni dizajn web stranice, glavnu poruku koja se prenosi na web mjestu i jednostavnost korištenja (korisničko iskustvo).

Glavna svrha konkurentske analize je izbjeći izgradnju vaše web lokacije na temelju onoga što rade vaši konkurenti, nego pronaći mjesto gdje konkurenti nedostaju i odrediti na koji način možete biti ekskluzivni ili možete biti ekskluzivni. Ponekad marketinški napori ne uspiju jer se tvrtke međusobno kopiraju ili se ne razlikuju.

Korak 3 – Identificiranje top 5 zahtjeva za vrijednosti koje trenutno nudite svom idealnom klijentu

Na temelju odgovora na upitnike i analize konkurenta, možete odrediti koju „vrijednost“ možete ponuditi svojim kupcima. Koristit ću ova pitanja sa svojim klijentima da ocijenim ove vrijednosne zahtjeve prema žalbi i ekskluzivnosti na temelju intuicije prodavača (ocjena 1 do 5). Ako imaju dovoljno privlačnu i ekskluzivnu ponudu, tada se može razviti vrijednosni prijedlog.

Korak 4 – Dokazi ili izjave

Napokon, morat ćete pružiti dokaz da možete podržati svoje prijedloge vrijednosti. Kakav dokaz ili dokaz imate da možete ispuniti usluge, zadovoljiti potrebe ili pružiti pogodnosti? Na primjer, tvrtka za recikliranje može tvrditi da pomaže okolišu, a dokaz je da su nedavno ažurirali sav svoj prijevoz, uključujući hibridne kamione koji su prema američkim vijestima bili na prvom mjestu među najboljim hibridnim SUV vozilima. Oni također mogu neprestano rasti tijekom tri godine, od posjedovanja jednog kamiona do posjedovanja 12 koji dnevno kreću stotine tona smeća.

Savjeti ako se zaglavi

Pokušavajući biti sve stvari svim ljudima. Sužavanje ciljane publike (idealan klijent) presudno je za snažne prijedloge vrijednosti. Kada pokušate uložiti žalbu na previše skupina kupaca, to može biti ograničenje na prijedlog vrijednosti.

Tunel Vision. Najbolje ste sredstvo za uspješan projekt jer znate najviše o svojoj tvrtki. Međutim, vi ste svibanj biti tako blizu projektu da može ometati uspješan ishod. Nekoliko glavnih prepreka na koje nailazimo sa vlasnicima web lokacija jesu:

 • Ograničavajuće stajalište (nije otvoreno za nove ideje ili druge načine vršenja stvari ili konkurenciju “kopiranja”)
 • Previše usredotočeno na tvrtku (poput želje da se naziv vaše tvrtke lijepi na cijeloj web stranici)
 • Nedostatak očiju za dizajn (ono što smatrate estetski prihvatljivim nije uvijek privlačno općenito)
 • Previše zaglibljen u pojedinosti da bi se pomaknuo naprijed (tj. Zaglavio u “petlju” koja nije relevantna za veliku sliku)
 • Previše tehnički (dio žalbe web stranice je lako razumljiva poruka)

The Takeaway

Da ponovim, prijedlog vrijednosti nije upečatljiv slogan, crta ili naslov. Odgovara na pitanje: “Ako sam vaš idealan klijent, zašto bih vas izabrao nasuprot konkurentima?” Da bi bio najučinkovitiji, vaš prijedlog vrijednosti mora imati visoku privlačnost idealnog klijenta i visoku ekskluzivnost vaše tvrtke. To je glavni razlog što kupci započinju vezu s vama. Ako je prijedlog vrijednosti previše općenit, tada će kopija biti previše opća. Nadalje, manje ćete se isticati iz gomile.

Otkrio sam da mnogi moji klijenti očekuju da prijedlog vrijednosti bude poput prodajnog ugla ili naslova. Umjesto toga, vrijednosni prijedlog napisan je svakodnevnim, stvarnim jezikom. Bez pahuljica.

Sada kada znate što je prijedlog vrijednosti i kako ga razviti, vrijeme je da počnete raditi sami! Snažni prijedlog povećat će vašu prodaju i dovesti vaše poslovanje do uspjeha. Slobodno ostavite komentar u nastavku ili mi se obratite ako vam je potrebna pomoć za njegovo stvaranje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map