Si t’i ktheni pajtimtarët me postë elektronike në blerës në 3 hapa të thjeshtë

Mësoni si të shndërroni pajtimtarët tuaj të postës elektronike në blerës me një sistem të thjeshtë prej 3 hapash që mund të vendosni duke përdorur ciklin e blerjes së klientit.


Shndërroni pajtimtarët e postës elektronike në blerës

Marketingu me email është një kanal tepër efektiv i marketingut për shumicën e bizneseve, dhe nëse përdoret si duhet, ai mund të rrisë shitjet tuaja.

Por si mund t’i shndërroni pajtimtarët tuaj në blerës?

Në fakt është një sistem i thjeshtë që mund të vendosni që përputhet me ciklin e blerjes së klientit.

Kjo përfshin tre faza kryesore: fazën e vetëdijes, ku konsumatori njihet me markën tuaj dhe atë që ju ofroni; faza e konsiderimit, ku ata bëjnë blerje për opsione të tjera dhe peshojnë të mirat dhe të këqijat; dhe faza e blerjes, ku ata marrin zhytet dhe godasin atë butonin “blej”.

cikli i blerjes së klientitBurimi i figurës

Kur zbatoni një strategji për secilën prej këtyre fazave, mund të zhvendosni shpejt pajtimtarët tuaj të emailit nga të qenit pasiv dhe t’i shndërroni ato në blerës aktivë.

Këshillë e shpejtë: Shtë e rëndësishme të filloni në këmbën e djathtë dhe të përdorni programin e duhur të marketingut me email për të marrë pajtimtarët tuaj!

1. Oferta e vlerës së përparme

Ka kaq shume informacion falas në dispozicion në internet këto ditë që kushdo mund të gjejë informacion për ndonjë gjë kudo. Që do të thotë ju kam të qëndrosh nëse doni të ndërtoni një bazë besnike të klientit.

Ofrimi i vlerës përpara, përpara se konsumatori të jetë zotuar për t’ju dhënë para është thelbësore. Jo vetëm që kjo krijon besim, por u jep atyre një pamje paraprake falas të asaj që mund të ofroni dhe si mund t’i ndihmoni ata të zgjidhin një problem kryesor që ata kanë.

Tërheqja e njerëzve në fazën e vetëdijës

Vlera, vlera, vlera. Kjo është gjëja më e rëndësishme në të cilën mund të përqendroheni në fazën e ndërgjegjësimit të ciklit të blerjes. Kjo mund të vijë në formën e:

  • Postimet në blog
  • Përditësime me mendime në mediat sociale
  • Downloadables
  • Videos
  • Udhëzues si-si

Gjatë kësaj faze, ju dëshironi të edukoni audiencën tuaj, dhe një nga mënyrat më të suksesshme për ta bërë këtë është duke siguruar atë që njihet si “magnet plumbi“- diçka e vlefshme dhe edukative për të cilën përdoruesit shkëmbejnë adresën e tyre të postës elektronike.

Shtë një situatë e favorshme. Ata marrin disa informacione marramendëse falas, dhe ju merrni adresën e tyre të postës elektronike për të kërkuar në treg.

E RËNDËSISHME: Kapja e adresave të postës elektronike është vital sepse, ndryshe nga kanalet sociale, ti i zotëron ato dhe ke kontroll të plotë mbi to.

Le të hedhim një vështrim në disa përmbajtje falas dhe të vlefshme që markat e tjera ofrojnë për të kapur adresat e-mail dhe për të edukuar njerëzit në fazën e ndërgjegjësimit.

Shembull i ofrimit të vlerës së përparmeSurvival Life po u ofron konsumatorëve mundësinë për të mësuar se si të bëjnë diçka.
Shembull i ofrimit të vlerës së përparmeBidsketch u ofron përdoruesve një model falas për krijimin e propozimeve të klientit.

2. Vendosni një sekuencë ushqyese të postës elektronike

“Isfarë është një sekuencë ushqyese e-mail?” ju mund të kërkoni.

Kjo është ajo që ju duhet të implementoni në fazën e “konsiderimit” për të grumbulluar pajtimtarët tuaj dhe t’u tregoni atyre se nga duhet të blejnë ju në vend të konkurrentit tuaj.

Sshtë një seri email-eve të automatizuara që nxiten të dalin brenda një periudhe prej një jave ose dy pasi dikush ka shkarkuar përmbajtjen tuaj falas dhe të vlefshme.

Gjatë kësaj faze, ju doni të përgjigjeni për çdo kundërshtim që audienca juaj mund të ketë në lidhje me blerjen nga ju, dhe agravoni problemin e tyre në mënyrë që ata të jenë të dëshpëruar për një zgjidhje.

Le të hedhim një vështrim në një sekuencë të ushqimit të mostrës:

Email 1 (vetëdije): dërgoni shkarkimin falas ose përmbajtje të vlefshme dhe prezantoni biznesin tuaj.

shembull i një email-i ushqyes

Email 2 (konsideratë): prezantojeni pajtimtarin me një problem kryesor që mund të ketë dhe drejtojini ata drejt një postimi specifik në blog ose përmbajtje më të lirë, me vlerë, që i ndihmon ata me atë.

Shembull i një emaili ushqyes

Email 3 (konsideratë): prekni çdo kundërshtim që pajtimtari mund të ketë në lidhje me biznesin ose produktin tuaj. Emailet e stilit të FAQ janë këtu të shkëlqyera, siç janë studimet e rasteve ose dëshmitë e zgjeruara të përdoruesit.

Shembull i një emaili ushqyes

Email 4 (blerje): tani është koha për ta zhvendosur pajtimtarin nga faza e vlerësimit në fazën e blerjes. Vendosni produktin tuaj tek ata dhe ofroni një zbritje ose një bonus si një nxitje që ata të veprojnë shpejt (ne do të flasim më shumë për këtë teknikë në një moment).

Email 5 (blerje): kujtoni pajtimtarin për problemin e tyre dhe zgjidhjen tuaj për të dhe përcillni me ofertën ose bonusin.

Siç mund ta shihni, sekuenca përputhet me procesin e blerjes së klientit, kështu që ngadalë po zhvendosni pajtimtarin nga një fazë në tjetrën ndërsa ndërtoni besim dhe siguroni vlera falas.

3. Punoni teknikat kryesore të kopjimit

Ekziston një arsye për të shkruarit e kopjeve është një industri kaq e madhe. Komunikimi me audiencën tuaj nuk ka të bëjë vetëm me vendosjen e disa fjalëve në letër (ose ekran), është gati përgjimi në mendjen e njeriut dhe përdorimi i teknikave psikologjike të marketingut që janë vërtetuar se funksionojnë.

Ju mund t’i përdorni këto teknika në sekuencën tuaj të ushqimit për të shpejtuar pajtimtarin në procesin e klientit, por gjithashtu mund t’i përdorni ato për t’i kthyer vizitorët në blog në blerës dhe kur jeni duke komunikuar me audiencën tuaj në platformat e tjera.

3 teknika të ndryshme të psikologjisë së kopjimit

1. Teoria e pamjaftueshmërisë: Njerëzit nuk dëshirojnë të humbasin gjërat. Fakt. Nëse po përpiqeni të zhvendosni pajtimtarët nga faza e vlerësimit në fazën e blerjes, konsideroni të shtoni një ndjenjë të pamjaftueshmërisë duke ofruar një numër të kufizuar të produkteve.

2. Paraqitni përfitimet NUK tiparet: Shumë biznese bëjnë gabimin të nxjerrin në pah tiparet e produktit ose shërbimit të tyre, siç është sa e lehtë është të përdoret ose ndërfaqja super-duper ku e ekzekutojnë atë. Në realitet, konsumatorët nuk kujdesen për këtë. Në vend të kësaj, ata duan të dinë se si këto tipare do t’i ndihmojnë ata të arrijnë qëllimet e tyre dhe t’i zgjidhin problemet e tyre.

Shembull i teknikave të psikologjisë së shkrimit të kopjeve«Do t’ju mësoj të jeni i pasur» përdor një listë të përfitimeve në faqen e tyre të shitjeve.

3. Shitni ose ofroni një nxitje: Njerëzit pëlqejnë më shumë zhurmë për gjellën e tyre. Nëse ata shohin që ata janë duke marrë një shpërblim të madh ose një ulje tërheqëse çmimi, ata do të kenë më shumë të ngjarë të blejnë.

Ju mund ta injektoni këtë në pikat tuaja duke ofruar një zbritje në kohë të kufizuar për pajtimtarët e rinj ose duke shtuar disa shpërblime me vlerë nëse blihen shpejt.

Shembull i përdorimit të teknikave të psikologjisë së kopjimitWarriorPlus përdor një kombinim të uljeve të çmimeve me kohë të kufizuar dhe mungesës për ndikimin maksimal.

WarriorPlus përdor një kombinim të uljeve të çmimeve me kohë të kufizuar dhe mungesës për ndikimin maksimal.

Kthimi i pajtimtarëve tuaj në klientë nuk ka pse të jetë rasti i goditjes dhe shpresës.

Sapo ta dini se çfarë përfshin secila fazë e procesit të blerjes së klientit, ju mund të ingranoni përmbajtjen dhe korrespondencën tuaj me ta për tu lidhur me atë, duke i lëvizur ato nga një fazë në tjetrën pa probleme.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me