Si të zhvilloni një strategji të përmbajtjes për blogun tuaj

Blogjet kanë nevojë për një plan të strategjisë së përmbajtjes. Mësoni se si të hartoni një strategji të përmbajtjes që do t’ju ndihmojë të publikoni me qëllim duke përdorur këto 5 hapa të thjeshtë.


Si të krijoni një strategji përmbajtjeje për blogun tuaj

Kështu që ju keni vendosur që biznesi juaj të ketë nevojë për një blog për të ndihmuar në përpjekjet tuaja të marketingut. E bukur! Por para se të shkruani postimin tuaj të parë, është diçka që duhet të bëni në të vërtetë së pari: bashkoni një strategji përmbajtjeje.

Të kesh një strategji solide të përmbajtjes mund të jetë ndryshimi midis një blogu të mirë dhe një blog të shkëlqyeshëm – ai që tërheq trafikun e kërkimit dhe konverton. Jo vetëm që të keni një strategji do t’ju ndihmojë të hartoni çfarë të publikoni, por gjithashtu do t’ju ndihmojë të vendosni qëllime, të kuptoni më mirë audiencën tuaj dhe të prodhoni artikuj që rezonojnë me lexuesit tuaj dhe ndërtojnë reputacionin tuaj.

KONSIDONI K THTU: Organizatat që kanë një strategji të dokumentuar janë më efektive dhe më pak të sfiduara me çdo aspekt të marketingut të përmbajtjes, kur krahasohen me ata që kanë vetëm një strategji verbale ose nuk kanë fare strategji, sipas Institutit të marketingut të përmbajtjes. Nga ata që kanë një strategji të shkruar, 60% e konsiderojnë biznesin e tyre si efektiv, ndërsa vetëm 32% e atyre që kanë një strategji verbale thonë se janë efektive.

Personalisht, këto statistika tingëllojnë të vërteta për mua. Unë kam blogguar profesionalisht që nga 2012 dhe ishte vetëm kur mora kohën për të studiuar dhe bashkuar një strategji të përmbajtjes që fillova të arrija rezultate solide. Tani, nuk humbas më kohë për të shkruar postimet e gabuara sepse e kuptoj audiencën time, kam një kalendar editorial të organizuar dhe të qëndrueshëm dhe – më e rëndësishmja – unë shkruaj me qëllim sepse kam vendosur qëllime të qarta.

5 hapat kryesorë për zhvillimin e një strategjie të përmbajtjes

Në këtë artikull, unë do të ndaj me ju pesë hapat kryesorë që kam mbledhur nga administrimi i blogeve. Deri në fund të këtij postimi, ju do të keni njohuritë dhe mjetet që ju nevojiten për të shkruar planin tuaj për krijimin e një strategjie efektive të përmbajtjes së blogut.

1. Vendosni Qëllimet SMART & Kuptoni Qëllimin e Blog-ut tuaj

Ne kemi vërtetuar që ju doni të filloni një blog, por cili është qëllimi i blogut tuaj?

Hapi i parë në krijimin e strategjisë suaj të përmbajtjes është përcaktimi i qëllimeve. Pasja e qëllimeve të qarta do t’ju japë qëllimin tuaj në blog dhe do t’ju ndihmojë të përcaktoni përparësitë e detyrave që i vendosin ato për sukses.

Kur bëhet fjalë për përcaktimin e qëllimeve, unë jam një tifoz i madh i qëllimeve SMART. Qëllimet e SMART sjellin strukturën dhe gjurmueshmërinë në përcaktimin e qëllimeve, duke siguruar që qëllimet tuaja kanë më shumë të ngjarë të jenë të arritshme.

Në mënyrë që një qëllim të jetë SMART, ai duhet të jetë specifik, i matshëm, i arritshëm, i rëndësishëm dhe në kohë. Këtu është një shembull i shkëlqyeshëm nga Balanca:

Qëllimi i gjerë: Unë dua të rrit biznesin tim.

Qëllimet SMART për strategjinë e përmbajtjes

specifike: Do të fitoj tre klientë të rinj për biznesin tim këshillues.

matshëm: Unë do të masë përparimin tim me sa klientë të rinj sjell, duke ruajtur bazën time aktuale të klientit.

arritshëm: Unë do të kërkoj nga klientët aktualë referime, të nisë një fushatë të marketingut në mediat sociale dhe rrjet me bizneset lokale.

relevante: Shtimi i klientëve shtesë në biznesin tim do të më lejojë të zhvilloj biznesin tim dhe të rris të ardhurat e mia.

Time-Bazuar: Do të kem tre klientë të rinj brenda dy muajve.

Qëllimi SMART:

Do të marr tre klientë të rinj për biznesin tim këshillues brenda dy muajve duke kërkuar referime, duke filluar një fushatë të marketingut në mediat sociale dhe rrjetëzim me bizneset vendore. Kjo do të më lejojë të zhvilloj biznesin tim dhe të rrit të ardhurat e mia.

Tani, mendoni se çfarë doni të arrini me blogun tuaj. Ndoshta ju dëshironi të tërheqni trafik organik, të gjeneroni plumb dhe të rritni konvertimet? Apo doni të edukoni ose mbani klientët tuaj të azhurnuar me veçoritë më të reja të reja në produktin ose shërbimin tuaj? Ose madje ndërtoni reputacionin e markës tuaj dhe me besueshmëri?

Farëdo që të jetë qëllimi juaj i përgjithshëm, shkruajeni atë si një qëllim të gjerë si më lart dhe pastaj ri-shkruajeni si një qëllim SMART. Jo vetëm që shkrimi i qëllimeve tuaja do t’ju japë qartësi, por gjithashtu ju jep diçka për të shënuar një shënim dhe ngjitur në kompjuterin tuaj për ato netë të gjata kur vuani bllokun e shkrimtarit dhe pyesni veten pse ata dreq ju keni filluar një blog në Vendi i parë!

Këshilla e shpejtë e blloqeve: Titujt me 6-13 fjalë dhe 60 karaktere ose më pak tërheqin trafikun më të lartë dhe më të qëndrueshëm.

2. Kuptoni kush është audienca juaj

Hapi tjetër është të zbuloni audiencën tuaj dhe të kuptoni se kush është audienca e synuar për blogun tuaj. Gjërat si:

 • Demografike? Mosha, gjinia, vendndodhja etj.
 • Çfarë bëjnë ata? Zhvilluesit, projektuesit, marketerët etj.
 • Websitesfarë faqesh në internet vizitojnë? Kush janë konkurrentët tuaj të mundshëm?
 • Cilat kanale sociale përdorin? Twitter, Facebook, Instagram etj.
 • Kush i respekton dhe i dëgjon? Pse janë ndikuesit e tyre?
 • Cilat janë pikat e tyre të dhimbjes? Problemsfarë problemesh kanë ato që ju mund të ndihmoni për të zgjidhur?

Me këtë listë në mendje, duhet të krijoni personazhe të përdoruesit. Personazhet e përdoruesve janë karaktere imagjinare, të përgjithësuara që përmbajnë nevoja të ndryshme, qëllime dhe modele të sjelljes së lexuesve tuaj idealë të blogut.

Facebook depërton të dhëna analitikeTë dhënat e depërtimeve të Google Analytics dhe Facebook mund t’ju ndihmojnë të merrni njohuri për demografinë tuaj, siç janë vendet nga vizitorët / ndjekësit tuaj, dhe mosha dhe gjinia e tyre.

Pse të krijoni Persona? Nëse dëshironi që njerëzit të lexojnë përmbajtjen tuaj, duhet të krijoni përmbajtje që është e dobishme për lexuesit tuaj të mundshëm. Shtë e rëndësishme të mbani gjithmonë parasysh, “A do të përfitojë audienca ime nga ky artikull dhe të zgjidhë pikat e tyre të dhimbjes?”

Në mënyrë që të përcaktoni personazhet tuaj, mendoni për llojin e personit që imagjinoni duke lexuar blogun tuaj. Kindfarë lloj pune bëjnë ata? Për cilën kompani punojnë? Cilat janë qëllimet dhe sfidat e tyre? Kindfarë lloj përmbajtje do të ndihmojë ata të arrijnë qëllimet e tyre?

Si rregull i përgjithshëm, është më mirë të paraqiten së paku me tre personazhe. Për më shumë se si të krijoni personazhe, veçanërisht nëse dëshironi të krijoni një blog për një biznes të madh, shikoni këtë udhëzues të thelluar nga folks në Buffer.

3. Bëni kërkimin tuaj për fjalen

Nëse doni që njerëzit të gjejnë blogun tuaj në mënyrë organike përmes kërkimit, duhet të mbuloni tema për të cilat ngrohtësia juaj po kërkon.

Kështu që së pari, duhet të njiheni me ngrohtësinë tuaj. Ngushtë. Për shembull, nëse dëshironi të blogoni për produktet mbështetëse dhe njohuri, filloni duke kërkuar për ato terma në Planifikuesi i Fjalëve kyçe të Google AdWords. Sa më shumë njohuri të mund të mblidhni për atë që kërkon audienca juaj e mundshme, aq më efektiv do të jeni në krijimin e përmbajtjes që audienca juaj do të zbulojë në kërkim.

Tjetra, krijoni një listë të fjalëve kyçe të farave që janë të njohura me audiencën tuaj. Këto fjalë kyçe duhet të jenë specifike, kështu që diçka si “Mbështetje” nuk do të funksionojë. Në vend të kësaj, “mbështetja WordPress” është më specifike, dhe brenda asaj ngrohtë, mund të keni “plugin mbështetje të WordPress” ose “bazë të njohurive për mbështetje të WordPress”.

Duke përdorur këto fjalë kyçe të farës, atëherë mund të dilni me një listë të artikujve në blog për t’ju filluar dhe për të rritur SEO tuaj. Për shembull:

 • 10 shtojcat kryesore të mbështetjes së WordPress
 • 12 Shtojcat më të mira të bazës së njohurive për WordPress
 • Si të krijoni një bazë të njohurive në faqen tuaj në WordPress

4. Shkruani përmbajtje të mahnitshme

Me fjalët tuaja të vendosura dhe disa ide postimi në xhep, tani mund ta përdorni këtë për të shkruar një përmbajtje të mahnitshme.

Të gjithë merren me shkrimin ndryshe. Disa njerëz pëlqejnë vetëm të fillojnë të shkruajnë dhe të shohin se çfarë ndodh. Personalisht, më pëlqen struktura. Më pëlqen të kem një ide të fortë dhe përmbledhje të asaj që dua të shkruaj në mendje para se të filloj. Këtu është procesi im:

 1. Ejani me një ide postimi: Ideja duhet të tingëllojë me audiencën tuaj të synuar. Provoni të kërkoni idenë tuaj dhe shikoni se çfarë kanë botuar konkurrentët tuaj. Nëse mund të përmirësoni ato që kanë shkruar, shkëlqyeshëm! Nëse jo, dilni me një ide tjetër.
 2. Bëni hulumtimin tuaj: Hulumtoni temën tuaj brenda-jashtë. Zakonisht hap shumë skedarë dhe krijoj një listë lidhjesh, dhe i atriboj gjithmonë çdo informacioni që përdorni – kurrë mos kopjoni.
 3. Shkruaj një titull të shkëlqyeshëm: Titujt tuaj duhet të adresojnë një pikë kyçe dhimbjeje për lexuesit tuaj. Sigurohuni që ka nën 60 karaktere dhe përfshin fjalët tuaja më të rëndësishme.
 4. Planifikoni strukturën e postit tuaj: Krijoni një listë me pikat e plumbave të seksioneve të ndryshme që dëshironi të përfshini në postimin tuaj.
 5. Shkruajeni prezantimin tuaj: Rreshti i parë i postimit tuaj duhet të përfshijë informacionin më të rëndësishëm në postimin tuaj. Për shembull, nëse postimi juaj ka të bëjë me shtojcat më të mira të bazës së njohurive për WordPress, mund të shkruani: «Po kërkoni një shtesë të shkëlqyeshme të njohurive për WordPress? Ne kemi bërë punën e vështirë për ju dhe kemi bashkuar këtë listë të shtojcave më të mira falas. ” Pjesa tjetër e prezantimit duhet të përmbledhë atë që do të adresoni në pjesën tjetër të postimit tuaj.
 6. Shkruajeni postimin tuaj: Duke përdorur strukturën që keni krijuar më lart, shkruani pjesën tjetër të postimit tuaj. Unë gjej të shkruaj listat e pikave të plumbave për secilën pjesë më ndihmon të marr mendimet e mia në mënyrë që të mund t’i zgjeroj në fjali të plota.

Këshillë e shpejtë: 43% e njerëzve pranojnë që të shkruajnë postimet në blog. Kështu që bëni blogun tuaj të qëndrojë me tituj, video dhe mjete të tjera vizuale për të bërë që pjesët më të rëndësishme të artikullit tuaj të vihen re dhe të mbahen mend..

5. Vendosni një Kalendar Redaksional

Nuk ka asgjë si një kalendar për t’ju ndihmuar të qëndroni në rrugën e duhur – për të mos përmendur faktin që Google e do konsistencën.

Më pëlqen të shkruaj lista dhe të kesh një kalendar – veçanërisht një kalendar editorial – është një zgjatje natyrore e kësaj. Jo vetëm që një kalendar ju lejon të merrni një pamje të këndshme të shpendëve se çfarë po vijnë dhe çfarë keni botuar tashmë, por shpejt ju tregon se ku ka boshllëqe në orarin tuaj të botimit.

Ka disa mjete të shkëlqyera falas si Trello dhe Shtojca e Kalendarit Redaktues për WordPress (të dyja unë i përdor personalisht). Nëse jeni pas një mjeti me pak më shumë erë, provoni CoSchedule. Ai përfshin disa veçori të lezetshme të avancuara, siç janë integrimi i mediave sociale, rrjedhat e punës në ekip, dhe analitika.

përfundim

Tani që jeni i armatosur me njohuritë që ju nevojiten për të krijuar një strategji me përmbajtje në blog, gjithçka që duhet të bëni është të filloni blogun tuaj dhe të filloni të shkruani! Mos harroni, organizatat që kanë një strategji blog janë më efektive në marketing përmbajtje sesa ato që kanë një strategji verbale ose aspak strategji.

Fat i mirë fillimi i blogut tuaj të ri!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me