Si të pastroni një faqe të bllokuar të WordPress-it

Mësoni se çfarë të bëni pasi të zbuloni se faqja juaj WordPress është hackuar dhe si ta hiqni malware-in nga ajo.


Si të pastroni një faqe të hakuar të WordPress

Mshtë makthi më i keq i çdo pronari të faqes në internet për të kuptuar se faqja e tyre në internet është hackuar. Faqet e bllokuara mund të shkatërrojnë pronarët e bizneseve të vogla dhe të shkaktojnë shumë dëme. Shtë një çështje serioze që duhet të merret menjëherë pasi të jetë zbuluar hack. Gjëja e parë që duhet të bëni në këtë moment, është të merrni frymë thellë – dhe ta dini se biznesi juaj në internet do të jetë i pastër edhe një herë. Renditur më poshtë është udhëzuesi im hap pas hapi për këdo me një uebfaqe të hakuar të WordPress i cili po pyet se çfarë të bëj tjetër.

Sajti im i WordPress është hackuar – tofarë duhet të bëni?

Hapi i parë është të punësoni një shërbim profesional të sigurisë WordPress për të pastruar faqen tuaj. Tre të parët në industri janë Sucuri, Bllokimi i sigurisë së WP, dhe Riparimi Hack. Kjo është ajo që bëjnë ata çdo ditë dhe janë të trajnuar për të rikthyer dhe drejtuar faqen tuaj në internet. Si për çdo gjë, ju lutemi bëni studimin tuaj për kompaninë që ju zgjidhni. Disa ndërmarrje për heqjen e malware drejtojnë vetëm një skenar për të hequr një lloj të caktuar kodi dhe jo në fakt të inspektojnë skedarët për t’u siguruar që kodi me qëllim të keq është zhdukur. Për çdo kompani për heqjen e malware, ekziston një garanci e kufizuar për heqjen e malware. Ata mund të garantojnë që infeksioni të hiqet në kohën kur thonë se faqja është e pastër, por nuk mund të garantojnë që siti nuk do të infektohet përsëri.

Mund ta Pastroj Vetë Site-un?

Po, gjithmonë mund ta pastroni faqen në internet nëse ndiheni të qetë duke lexuar kodin. Mos harroni pse të mbani një kopje rezervë të faqes tuaj përpara se të fshini ndonjë gjë. Në atë mënyrë asgjë nuk do të humbet përgjithmonë. Nëse në çdo kohë ndjeheni sikur kjo është shumë më e keqe nga sa parashikonit, gjithmonë mund të telefononi në profesionistë që t’ju ndihmojnë gjithashtu. Këtu mund të bëni:

Hapi 1. Ndryshoni të GJITHA Fjalëkalimet tuaja

Ndryshoni fjalëkalimet tuaja menjëherë! Kjo do të thotë fjalëkalimin tuaj cPanel, të gjitha hyrjet e administratorit të WordPress, fjalëkalimin tuaj FTP, fjalëkalimin e bazës së të dhënave dhe madje edhe fjalëkalimin e llogarisë suaj të mbajtjes në internet. Asnjëherë mos përdorni të njëjtën fjalëkalim për asnjë prej këtyre. Sa më shpejtë që të bllokoni hakerat, aq më e thjeshtë do të jetë e pastër.

Hapi 2. Skanoni kompjuterin tuaj

Viruset mund të vijnë nga kudo përfshirë kompjuterin tuaj. Sigurohuni që kompjuteri juaj të mos jetë i infektuar.

Hapi 3. Drejtoni një Skanim në Uebfaqen tuaj

Skanuesit e shkëlqyeshëm të faqes në internet janë Sucuri dhe Totali i virusit. Kjo do t’ju tregojë se çfarë lloji të infeksionit keni dhe nëse faqja juaj e internetit është vendosur në ndonjë listë të zezë.

Hapi 4. Bëni kopje rezervë

Siç u përmend më lart, bëni një kopje rezervë të bazës së të dhënave dhe skedarëve tuaj. Shkarkoni këto në kompjuterin tuaj në mënyrë që të mund t’i referoni gjithmonë skedarët tuaj origjinal.

Hapi 5. Hyni në Menaxherin tuaj të Dosjeve

Shkoni në menaxherin tuaj të skedarëve përmes cPanel. Ju gjithashtu mund të përdorni menaxherin tuaj të preferuar FTP si FileZilla për Windows ose ForkLift për Mac.

Hapi 6. Merrni skedarë të rinj

Merrni kopje të freskëta, të reja të bërthamës, shtojcave dhe çdo teme që janë instaluar në uebfaqen tuaj.

Hapi 7. Hiqni Malware

 1. Pasi të jeni në drejtorinë tuaj publike_html, fshini të gjithë skedarët dhe drejtoritë, përveç përmbajtjes wp, skedarin .htaccess dhe skedarin wp-config.php.
 2. Kontrolloni skedarët wp-config.php dhe .htaccess për çdo qëllim të keq. Nëse fillon me një (bazë64) ose me një varg të gjatë teksti të rastësishëm që nuk mund të lexohet, fshini atë kod. Ju mund të përdorni wp-config-sample.php për t’u krahasuar me skedarin tuaj wp-përmbajtje.php. E vetmja gjë që duhet të jetë e ndryshme është informacioni i hyrjes në bazë të të dhënave. Skedari juaj .htaccess mund të ketë më shumë kod në të për shkak të shtojcave të ligjshme, por gjithçka që duhet për të qenë në atë skedar ndërsa ne pastrojmë është kodi WordPress, të cilin mund ta krahasoni me kodik.
 3. Shkoni në drejtorinë tuaj të përmbajtjes wp dhe në varësi të shtojcave dhe temave tuaja, fshini gjithçka përveç shtojcave, temave, ngarkimeve dhe skedarit index.php.
 4. Shkoni në drejtoritë e pluginave dhe temave tuaja dhe fshini të gjitha shtojcat dhe temat e listuara atje. Më vonë mund të instaloni përsëri kopjet e freskëta të tyre. Nëse nuk keni një kopje të freskët, do të duhet të inspektoni manualisht çdo skedar për malware.
 5. Kontrolloni çdo skedar në ngarkimet tuaja për të verifikuar asnjë malware që është aty.
 6. Inspektoni skedarin index.php që jeton në secilën drejtori brenda drejtorisë wp-përmbajtje. Do të ketë një në përmbajtje wp, shtesa, tema dhe ngarkime.

Hapi 8. Instalimi i skedarëve të rinj

Instaloni skedarët tuaj të pastër nga thelbi, temat dhe shtojcat e WordPress në drejtoritë e tyre të sakta. Kur përdorni menaxherin e skedarëve nga cPanel, mund të ngarkoni zinxhirët dhe pastaj t’i nxirrni. Nëse përdorni një menaxher FTP, së pari duhet të nxirrni zinxhirët në makinën tuaj dhe pastaj t’i ngarkoni ato.

Hapi 9. Testimi

Testoni faqen tuaj. Shkoni në faqen tuaj dhe klikoni në disa faqe për t’u siguruar që faqja po funksionon si duhet. Hyni atë në pultin tuaj dhe verifikoni që të gjitha temat dhe shtojcat janë kthyer. Unë do të rekomandoja të instalonit WordFence dhe të bëni një skanim të faqes tuaj. Unë e bëj këtë si një masë paraprake për të siguruar që të gjithë malware është hequr.

Hapi 10. Ndryshoni përsëri Fjalëkalimet tuaja

Tani që të jeni të sigurt se faqja juaj është e pastër, ndryshoni të gjitha fjalëkalimet tuaja edhe një herë!

Canfarë mund të bëj pasi të sigurohemi që nuk ndodh përsëri?

Tani që faqja juaj e internetit është e pastër, gjëja kryesore është që të jeni sa më proaktivë me faqen tuaj të internetit të jetë e mundur. Kjo nënkupton ngurtësimin e faqes tuaj për të mos mbajtur hakerat e ardhshëm. Sapo kemi postuar disa këshilla të shkëlqyera se si të ngurtësoni faqen tuaj të internetit. Ju gjithashtu mund të lexoni në lidhje me Plugins më të mirë të Sigurisë WordPress. Këto këshilla nuk përfshijnë asnjë kodim dhe mund të bëhen në çdo faqe të WordPress.

Gjithashtu, bëni hulumtimin tuaj në shtojcat dhe temat tuaja. Nëse nuk janë më të azhurnuar ose nuk kanë mbështetje, kërkoni diçka të krahasueshme. Mbani vetëm temat dhe shtojcat në faqen tuaj të internetit që po përdorni. Mbani vetëm temën tuaj aktuale dhe temën më të fundit të parazgjedhur të WordPress dhe fshini pjesën tjetër. Nëse një plugin është instaluar por nuk është aktivizuar, hiqeni atë derisa të keni nevojë ta përdorni përsëri. Nëse është në Depo e Pluginave të WordPress, mund të bëni një listë të shtojcave tuaja të preferuara për t’u përdorur në një kohë më vonë. Do t’ju kërkohet të bëni një Llogari WordPress.org.

E fundit por përfundimisht jo më pak e rëndësishme është azhurnimi. Gjithmonë mbani thelbësore, shtojcat dhe temat tuaja të azhurnuara. Të gjitha lëshimet e versionit mund të klasifikohen në tre seksione të veçanta; azhurnimi i funksionit, azhurnimi i kodit ose azhurnimi i sigurisë. Shumica e lëshimeve janë azhurnime të sigurisë për shkak të faktit se dobësitë gjenden çdo ditë. Për shkak të evolucionit të kodit, kjo do të thotë se tiparet më të reja të sotme janë dobësitë e nesërme.

Nëse në çdo kohë, ndjeheni të mbingarkuar me sigurinë e WordPress, bisedoni me profesionistët. Ata janë gjithmonë të gatshëm t’ju ndihmojnë të mbani biznesin tuaj të sigurt.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map