Si të krijoni një udhëzues të stilit të faqes në internet për markën tuaj

Mësoni se si një udhëzues stili mund ta mbajë markën tuaj në mënyrë vizuale dhe tonike në përputhje me faqen tuaj të internetit.


Krijimi i një udhëzuesi për stilin e faqes në internet

Le të pikturojmë një skenar këtu. Thuaj që faqja juaj e internetit po rritet me shpejtësi si në fushën e përmbajtjes, ashtu edhe në numrin e njerëzve që ju duhet të sillni në bord për ta mirëmbajtur atë. Ju keni punësuar disenjatorë, zhvillues, shkrimtarë, menaxherë të mediave sociale – tërë sheban. Secili person vjen dhe shkon, duke kontribuar pjesën e tij në skemën e përgjithshme të shkëlqyeshme – megjithatë, konsistenca e markës suaj ka ekzekutuar. Disa lidhje të butonave janë blu; të tjerët janë jeshilë. Një nëntitull është me madhësi 26px; nënkreu tjetër është 24px. Logoja juaj ka shumë mbushje rreth saj në një faqe por shumë pak mbushje në një tjetër…

Si pronar i faqes suaj të internetit tashmë keni shumë në pllakën tuaj, kështu që si mund të prisni që të mbani qindra rregulla të projektimit për markën tuaj të gjitha të mbyllura brenda kokës tuaj? Si e mbani mend t’i thoni një stilisti të punësuar rishtas çdo rregull të stilit të vetëm që projektuesi juaj i mëparshëm ka krijuar tashmë? Ka të ngjarë që thjesht nuk mundesh.

Këtu hyn një udhëzues stili.

Farë është një udhëzues stili dhe pse i duhet një biznesi im?

Një udhëzues për stilin është një burim i unifikuar që përcakton një markë përmes përdorimit të vazhdueshëm të dizajnit, tonit, zërit dhe identitetit.

Një udhëzues i stilit të mirë do të veprojë si referencë përfundimtare për markën tuaj. Shtë një planifikim. Ai përcakton rregullat e typografisë, ngjyrave, paraqitjes, përdorimit të logos, tonin e zërit, udhëzimet e përmbajtjes, përvojën e përdoruesit dhe pothuajse të gjitha aspektet e ndërveprimit publik me markën tuaj.

Koncepti i udhëzuesve të stilit (ose biblave të markave) nuk është asgjë e re, megjithëse aplikimi i tyre për faqet e internetit është një temë më e nxehtë. Zakonisht që gjendet në botën e shtypur, çdo gazetë kryesore mban një udhëzues stili për të ruajtur qëndrueshmërinë e formatimit. Për korporatat e mëdha, ku ngjyrat dalluese të një marke duhet të përputhen me specifikimet e sakta në çdo gjë, nga reklamat televizive deri në anët e gjysmë kamionëve, një udhëzues gjithëpërfshirës i stilit është një domosdoshmëri absolute – dhe mund të bëhet masiv i drejtpërdrejtë në madhësi!

Shanset janë nëse po e lexoni këtë, atëherë biznesi juaj nuk ka arritur ende në një shkallë ku do t’ju duhet një sektor i tërë marketingu për të mbrojtur identitetin e markës tuaj. megjithatë, nuk është kurrë shumë herët për të krijuar një udhëzues stili. Solidizimi i parimeve të markës suaj tani do t’ju shpëtojë nga sakatimi i mundshëm në rrugë kur biznesi juaj rritet në më shumë se sa ju vetëm mund të mbani gjurmët e.

Kur është koha për të krijuar një udhëzues stili

Bast që ju tashmë mund të imagjinoni pasojat e mos pasur një udhëzues stili. Pa udhëzime të paracaktuara se si marka juaj duhet dhe nuk duhet të shprehet, çdo projektues apo zhvillues që ju punësoni mund të shtojë prekjen ose interpretimin e tyre personal në faqen tuaj të internetit, i cili përfundimisht do të përfundojë në krijimin e baltës stilistike sesa një tërësi kohezive.

Biznesi juaj në internet do të përfitojë nga një udhëzues stili nëse dhe kur:

 • Ju filloni t’u delegoni detyra anëtarëve të ekipit ose palëve të treta. Një udhëzues stili do t’i mbajë të gjithë në të njëjtën faqe dhe të sigurojë që kontributet janë të standardizuara.
 • Uebfaqja juaj është bërë mjaft e madhe (dhe e çorganizuar në proces), dhe skedari juaj CSS është rritur jashtë kontrollit nga shtimi i stileve të reja për të zëvendësuar ato ekzistuese që keni harruar të keni qenë atje.
 • Ju duhet të thjeshtoni procesin e bërjes së azhurnimeve në faqen tuaj të internetit. Pas përcaktimit të udhëzimeve për t’u siguruar që shtesat e reja zbatohen shpejt dhe në përputhje me markën.

Udhëzuesi juaj për stilin ekziston brenda faqes tuaj të internetit

Para se të filloni ndërtimin e udhëzuesit tuaj të stilit, do t’ju duhet të përcaktoni atje ku ekziston. Praktika më e mirë është ndarja e zonës së saj brenda faqes tuaj, qoftë si një direktori (www.yourdomain.com/styleguide) ose si nënfushë (styleguide.yourdomain.com).

SHENIMI I SHUM: Mos harroni se udhëzuesi juaj i stilit duhet të ndajë të njëjtën skedar CSS si pjesa tjetër e faqes tuaj. Kjo siguron që azhurnimet e dizajnit brenda njërës do të reflektojnë menjëherë në tjetrin, duke mbajtur gjithçka të unifikuar dhe të qëndrueshme.

Udhëzuesi juaj për stilin ka paraqitjen e tij

Le ta heqim këtë nga rruga: krijimi i udhëzuesit tuaj të stilit do të marrë kohë. Por konsideroni energjinë që vendosni në të si një investim që do t’ju kursejë më shumë kohë (dhe para) në planin afatgjatë.

Ashtu si faqja juaj e internetit, udhëzuesi juaj i stilit merr në konsideratë përvojën e përdoruesit me një plan urbanistik të lehtë për t’u ndjekur. Do të funksionojë në thelb si një faqe në internet e pavarur, shpesh me një menuja lundrimi që rendit çdo element të faqes tuaj në një përparim logjik të rëndësisë. Këto elemente janë paraqitur dhe stiluar ashtu si do të ishin në faqen kryesore, vetëm natyrisht me udhëzime kontekstuale dhe arsyet pse gjërat janë stiluar ashtu si janë.

SHIKONI N IN VEPRIM: Një nga udhëzuesit më të njohur dhe më gjithëpërfshirës të stilit për referencë i përket Starbucks. Shikoni ato, nëse keni nevojë për frymëzim në marrjen e diçkaje themelore.

Udhëzuesit e stilit Vs. Biblioteka e modeleve

Shprehjet “udhëzues stili” dhe “biblioteka model” shpesh përdoren në mënyrë të ndrrueshme, dhe për hir të thjeshtësisë do t’i referohem dhe do të jap shembuj të të dyve si “udhëzues stili”. Sidoqoftë, ekzistojnë dallime të rëndësishme midis të dyve për të cilat duhet të jeni të vetëdijshëm.

Bibliotekat e modeleve thjesht do të paraqesë elementët e projektimit pa sqaruar se si ato duhet të përdoren brenda faqes ose aplikacionit. Udhëzuesit e stilit do t’ju udhëzojë, në mënyrë të duhur, praktikat më të mira të përdorimit të parametrave të zgjedhur të dizajnit, duke shpjeguar pse ekzistojnë rregulla të caktuara për tu ndjekur gjatë prezantimit të markës.

Në thelb, me një bibliotekë model mund t’ju paraqiten opsione stili për etiketat H2; sidoqoftë, ajo që mungon është ajo që ofron një udhëzues stili: udhëzim se në çfarë konteksti duhet të përdoret çdo etiketë e veçantë H2.

Si të krijoni një udhëzues stili

Për të krijuar një udhëzues stili që shënon të gjitha kutitë, këtu janë hapat që do të ndërmarrësh:

Hapi 1. Përcaktoni Thelbin e Markës tuaj

Merrni kohën për të hulumtuar dhe për të menduar për karakteristikat përcaktuese të markës tuaj, dhe pastaj ziej të gjitha poshtë në një ose dy paragrafë. Siguroni një deklaratë të misionit, informacion mbi vlerat tuaja, dhe disa fjalët kyçe që do të përcaktojë themelet për të gjitha projektimet dhe kontributet e përmbajtjes që duhet të ndiqen. Një e shkëlqyeshme Foto gjithashtu mund të ndihmojë lehtësisht të vendosni tonin dhe karakterin e markës tuaj.

Hapi 2. Vendosni Rregullat e Logos tuaj

Madhësia, vendosja dhe ngjyrat e logos suaj janë kryesore në pasqyrimin e markës suaj. Këtu mund ta shihni shpesh Dos dhe Don që e bëjnë shumë të qartë sesi kompania juaj duhet të paraqitet vizualisht në botë.

Shembull udhëzues për logo në TwitterCicëroj nuk lë vend për gabime me rregullat e tyre të gjera lidhur me përdorimin e duhur të logos së saj.

Hapi 3. Vendosni Tipografinë

Tipografia portretizon një karakter shumë të prekshëm të karakterit për markën tuaj. Madhësitë e ndryshme të Titujve tuaj, sasia e ndarjes midis tyre dhe stili i tipit të shtypur të gjithë japin një cilësi të veçantë tonale në faqen tuaj të internetit. Mund të mësoni më shumë rreth vendosjes së tipografisë së markës suaj.

Shembull udhëzues i tipografisë së BBC-sëBBC ndan shënjimin dhe paraqitjen e elementeve të tyre tipografikë – domosdoshmëri për një organizatë të madhe lajmesh që përdor shumë tituj të ndryshëm me rëndësi të ndryshme.

Hapi 4. Vendosni për paletën tuaj të ngjyrave

Ngjyra mund të jetë më shumë sesa një paraqitje vizuale e markës suaj – mund të ndikojë në psikologjinë e përdoruesve tuaj. Një hije e caktuar e kuqe madje mund të bëhet më pak një ngjyrë dhe më shumë një lidhje nënndërgjegjeshme për të nje pije e caktuar e bute.

Shembull udhëzues i ngjyrave Mozillamozilla mban markën e saj të qëndrueshme duke përcaktuar paletën e ngjyrave të softverit të tyre. Shtë e rëndësishme që të përfshini kodet e ngjyrave në HEX, Pantone, HSB, CMYK dhe RGB; nëse lind rasti që marka juaj duhet të ekzistojë përtej një ekrani kompjuteri, do të jeni gati për të!

Hapi 5. Përcaktoni ikonografinë e duhur

Ikonat ziejnë një ide poshtë në grafika menjëherë të arritshme. Nuk ka shumë për t’u fshehur; në qoftë se një ikonë është edhe pak nga gropa, ajo do të shkatërrojë efektin e synuar. Disa ikona janë më të rënda se të tjerët; kjo nuk e bën një stil më të mirë se tjetri, por ato thjesht duhet të jenë konsistente. Shmangni ikonografinë jo-investuese.

Shembull udhëzues i stilit të ikonave IBMIBM-së biblioteka e ikonave siguron veprime të bazuara në kontekst për ikonografinë e tyre. Vini re se si të gjithë ndjekin një stil të ngjashëm, i cili është monokrom, i sheshtë dhe i thjeshtë.

Hapi 6. Përcaktoni imazhin e duhur

Cilat imazhe mbështesin më së miri markën tuaj, foton e gjallë të peizazhit ose karikaturën e tërhequr me dorë? A do ta përfaqësoni kompaninë tuaj përmes fotove të aksioneve, apo do të punësoni një fotograf për të ofruar diçka unike? Whfarëdo që është më e mira për situatën tuaj, merrni parasysh emocion që marka juaj dëshiron të komunikojë.

Hapi 7: Ndërtoni sistemin e paraqitjes dhe rrjetit

Kjo është ajo ku planifikimi juaj përfundimisht do të shlyhet, pasi përpjekja për të krijuar paraqitjet e faqeve në të ardhmen pa ndonjë referencë zakonisht kërkon një kohë qesharake. Mos harroni të mbani paraqitjen lëng për madhësi të shumëfishta të ekranit.

Shembulli udhëzues i rrjetit MailChimpMailChimp përcakton se si përmbajtja e tyre kryesore është e strukturuar në një rrjet. Sasitë specifike të pikselit për hendekun dhe mbushjen sigurojnë që rrjeti të mbetet i vërtetë pa marrë parasysh madhësinë e ekranit të përdoruesit.

Hapi 8: Stiloni elementët

Në varësi të qëllimit të faqes suaj të internetit, mund të keni qindra elementë të veçantë për t’u marrë parasysh, nga videot e deri te komentet në blog, tek artikujt e e-commerce. Këtu janë disa nga ato më të zakonshmet, të cilat padyshim që do të përfshihen në çdo faqe në internet:

Format

Nuk ka të bëjë vetëm me ngjyrën dhe madhësinë e fushave dhe etiketave tuaja të hyrjes; duhet të përfshini gjithashtu tekstin që do të shfaqet në rast të paraqitjes me sukses të formës, gabimit ose mesazheve paralajmëruese.

Buttons

Paleta juaj e ngjyrave dhe tipografia do të kujdesen për shumë nga këto. Ngjyra dhe madhësia e butonave tuaj mund të nënkuptojnë gjëra të ndryshme: ekzistojnë lidhje me butona, paraqesin butona, butona CTA, butona anulimi, butona menuje, etj..

Menus

Përsëri, shumë nga ato që keni krijuar tashmë do t’ju marrin rrugën më së shumti këtu. Hapësira dhe shtrirja e tekstit janë stile kryesore për tu specifikuar. A do të veprojë logoja juaj si një buton Home? A ju hedh poshtë “ikona e hamburgerit” e njohur për diçka më kreative?

modals

Një udhëzues i stilit të mirë nuk do të tregojë vetëm modelin e modaleve tuaja (ose pop-ups), por gjithashtu do të përcaktojë kushtet për pamjen e tyre. Actionsfarë veprimesh duhet të ndërmarrë një përdorues për të parë modalin? Si po shkon modali për të bindur veprimet nga përdoruesi?

Ndërveprimet dhe efektet e animacionit

Besoni apo jo, marka juaj mund të shprehet në detaje edhe aq minutë sa milisekonda e një efekti rri pezull. Një lidhje teksti me animacionin e vlerës: 500ms lehtësim; përçon një personalitet të ndryshëm dhe ndjenjën e urgjencës në krahasim me ation animacion: 100ms linear; }.

Një mospërputhje në kohën e animacionit midis lidhjeve të ndryshme në faqen tuaj të internetit mund të përzijë përvojën e përdoruesit, kështu që merrni kohën për të planifikuar se çfarë mesazhi përcjellin animacionet dhe ndërveprimet tuaja dhe rrinë në ato rregulla.

Mos harroni për Përmbajtjen

Unë po i kushtoj vëmendje të veçantë këtij, sepse përfshirja e përmbajtjes dhe kopjimit në udhëzuesit e stilit është po aq e rëndësishme, por shpesh që anashkalohet. Siç e keni dëgjuar më parë, përmbajtje është forca e vetme më e madhe lëvizëse pas suksesit të faqes suaj të internetit. Përmbajtja e dobishme, origjinale dhe e shkruar do të shpërblejë një kënaqësi shumë më të thellë për përdoruesit sesa butonat e bukur ose menutë e zbukuruar. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të jepni udhëzime për markat tek reklamuesit tuaj përveç krijuesve tuaj.

Përmbajtja e shkëlqyeshme jo vetëm që është e shkruar mirë, por duhet të komunikojë dhe ton të markës tuaj përmes një stili të qëndrueshëm shkrimi. Këto dy fjalë kyçe janë kaq të rëndësishme për të kapur, MailChimp madje i vuri emrin e tyre të caktuar udhëzues për stilin e përmbajtjes pas tyre.

Nga ky shembull, ju mund të shihni se si MailChimp i drejton kopjuesit e tyre për të formuluar formulime që përputhen me karakterin e markës së tyre, ndërsa duke marrë parasysh emocionet të përdoruesve të tyre në çdo kohë të caktuar.

Udhëzuesit e stilit të përmbajtjes mund të jenë goxha shteruese, madje duke përfshirë rregullat gramatikore që do të prisnit nga një profesor anglez. Udhëzuesi për Tuts+ bën vetëm atë. (Udhëzuesi i tyre i përmbajtjes madje më thotë ta shkruaj si “Tuts +” dhe jo “Tutsplus”!)

përfundim

Udhëzuesit e stilit marrin supozime nga shkallëzimi i biznesit tuaj në internet. Me këtë burim jetik të vendosur, ju nuk do të përleshni më shumë për të kapur anëtarët e rinj të ekipit për të shpejtuar rregullat e markës tuaj.

Ka miliona biznese atje – por ekziston vetëm një. Mbroni vlerën e unike tuaj duke qenë të vendosur me mënyrën se si jeni paraqitur. Punoni një udhëzues stili tani për një markë që mbetet e njohur në të ardhmen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map