Si të bëni hulumtime fjalen për strategjinë tuaj SEO

Udhëzuesi i një fillestari për hulumtimin e fjalëve kyçe për SEO. Mësoni si të bëni hulumtime fjalen & analiza për faqen tuaj të internetit me këto këshilla dhe mjete të dobishme.


Si të bëni kërkime për fjalen për SEO

Hulumtimi i fjalëve kyçe është krijimi i një liste fjalësh që dëshironi të renditni # 1 për në motorët e kërkimit. Ju jeni thjesht duke planifikuar, duke mos bërë asgjë. Ashtu si një arkitekt krijon një plan për të siguruar që një ndërtesë është krijuar për njerëzit që e përdorin atë, hulumtimi i fjalëve siguron njerëzit e duhur që të gjejnë dhe përdorin faqen tuaj të internetit..

Si të Hulumtimi Fjalët kyçe?

Pas dy hapave më poshtë do të marrin 1-2 orë për të përfunduar – mendoj & hulumtim

Hapi 1. Mendoni

Në përvojën time të 10 viteve, pronarët e biznesit që kalojnë këtë hap, jo vetëm që harxhojnë mijëra dollarë në vit duke u përpjekur të renditen për fjalët e gabuara, por trafiku i tyre në internet nuk rritet kurrë. Provoni këtë ushtrim duke përdorur një stilolaps & letër. Asnjë kompjuter. Shkruajini përgjigjet e këtyre pyetjeve:

 • Për çfarë dua të dihem?
 • Si do ta përshkruaj atë që i bëj dikujt?
 • Cilat janë emrat e markave të mia?
 • Cilët janë emrat e produktit / shërbimit tim?
 • Dofarë i quajnë konkurruesit e mi produktet / shërbimet e tyre?
 • Makesfarë e bën produktin / shërbimin tim të ndryshëm?
 • Cilat janë shërbimet / produktet e ngjashme që NUK janë konkurrentë?
 • Cilat janë shërbimet / produktet e mia më fitimprurëse?

Pse e bën këtë ushtrim? Kjo ju ndihmon të përqendroheni në atë që në të vërtetë bën kompania juaj sesa thjesht “një listë me fjalë kyçe”. Në këtë mënyrë, më vonë mund të ndërtoni një listë të fjalëve kyçe relevante. Rezultati përfundimtar është të harxhoni më shumë kohë për ato që ju bëjnë para dhe të shmangni ndjekjet e panevojshme krenare.

Për shembull, nëse shisni mjaltë organik, dëshironi të njiheni për një biznes lokal në pronësi të familjes që shet mjaltë të papërpunuar organike që ka shumë përfitime shëndetësore. Jo vetëm renditja # 1 për mjaltin.

Krijoni kategori

Gruponi përgjigjet tuaja në kategori. Kjo nuk është lista juaj e fundit e fjalëve kyçe. Në fakt, as nuk përqendroheni të shkruani “fjalë kyçe”. Vetëm gruponi ato që shkruani. Mundohuni të shkurtoni përgjigjet tuaja në fraza dhe fjalë më të shkurtra. Për shembull, nëse jeni një fermë bletësh lokale në Alabama që shet mjaltë mund të duket si kjo:Mendoni shembull për krijimin e kategorive

 • Familja jonë: emri i familjes, emrat e anëtarëve të familjes, historia jonë, bujqësia e qëndrueshme, lokale
 • Bletët tona: Emri i familjes Bletët, shumimi i një blete më të mirë, ne edukojmë bletët e trashëgimisë nga Rusia në vend të bletëve mjaltë italianë, mënyrë natyrale për të rritur bletët, dyllin e bletëve
 • Mjalti ynë: 100% mjaltë i pastër natyral, Mjalti ynë është organik, jo i pasterizuar, nuk shtohet ngjyra, nuk ka aromë e shtuar, e gjithë mjalti vjen në vend nga alabama, ne ofrojmë mjaltë të papjekur, Mjalti ynë vjen nga e gjithë Alabama, kështu që shijon ndryshe, nuk shtojmë kurrë asgjë te mjalti yne
 • Përfitimet shëndetësore:  mjalti i papërpunuar rrit nivelin e glikogjenit tuaj, mjalti i papërpunuar ndihmon në rregullimin e sheqerit në gjak, sasi të mëdha të baktereve të mira si laktobacilli

Hapi 2. Kërkimi

Tjetra, është që të hulumtoni dhe shndërroni fjalët / frazat që keni shkruar në ato që quhen “fjalë kyçe të farës”. Ashtu si një farë e vogël është në gjendje të prodhojë mijëra degë, degëza, gjethe, fruta dhe një bagazh të madh të guximshëm, kështu që një fjalë mund të prodhojë 1.000 fjalë kyçe të ngjashme.

Shembull fjalë kyçe të farës

Krijoni një listë me fjalë kyçe të farës

Ky hap përfshin ndryshimin e fjalëve / frazave që kemi shkruar poshtë që përshkruajnë biznesin tonë në një listë të fjalëve kyçe. Duke përdorur shembullin e mësipërm, një kategori ishte “Mjalti ynë”. Ne grupuam fjalët / frazat së bashku në këtë listë:

 • 100% mjaltë i pastër natyral
 • mjalti ynë është organik
 • asnjë ngjyrë e shtuar
 • nuk shtohet aromë
 • e gjithë mjalti vjen në vend nga alabama
 • ne ofrojmë mjaltë të papërpunuar
 • mjalti ynë vjen nga e gjithë Alabama, kështu që shijon ndryshe
 • ne kurrë nuk shtojmë asgjë në mjaltin tonë

Rezultati përfundimtar është që ta shndërroni listën më lart në fjalët kyçe të farës më poshtë:

 • mjaltë
 • mjaltë natyral
 • mjaltë i pastër
 • mjalte organike
 • mjaltë e papërpunuar
 • alabama e dashur
 • fermë mjalti

Për të arritur në këtë rezultat përfundimtar ju sigurisht që mund të përdorni vetë sensin tuaj të përbashkët. Ashtu si në shembull, është e thjeshtë të shkurtosh “mjalti ynë është organik” tek fjala kryesore e farës “mjaltë organike”. Përveç kësaj, përdorni 3 sugjerimet e mëposhtme për të krijuar fjalë kyçe të farës:

Shkruajeni Frazën në Google

Hulumtimi i fjalëve në Google

Në shembullin e mësipërm, një frazë që përshkruan biznesin ishte “100% mjaltë i pastër natyror”. Shikoni pamjen e mësipërme, ku kërkohet kjo frazë. Wordsfarë fjalësh përdor faqja e internetit që renditet # 1 në Google? Mjalti natyral, mjalti i pastër, mjalti i papërpunuar. Kjo ju ndihmon të krijoni fjalë kyçe tuaj të farës.

Hulumtoni konkurentët tuaj

Në shembullin tonë, një konkurrent në Alabama është Honet i Hewett. Shikoni pamjen. Vini re Mjalti i Hewett përdor këto fjalë kyçe: Mjaltë të papërpunuar, organik, të pastër lokal. Përsëri, kjo ju ndihmon të ndërtoni shumë shpejt fjalët tuaja të farës.

Hulumtimi i fjalëve konkurrues në Google

Eksploroni fjalë kyçe të lidhura

Kur kërkoni në një fjalë kyçe në Google në fund të faqes ekziston një seksion i quajtur “Kërkime në lidhje me.” Kjo listë gjithashtu ju ndihmon të zbuloni fjalë kyçe të farës. Në shembullin tonë, një frazë që përshkruan biznesin ishte “e gjithë mjalti vjen në vend nga Alabama”. Një fjalë kyçe përdoret në shumicën e termave të sugjeruar të kërkimit: mjaltë lokale.

Fjalë kyçe të kërkimit në lidhje me Google

Këshillë e shpejtë: Përdorni një mjet falas të quajtur Soovle për të eksploruar shpejt fjalët kyçe të lidhura në të gjithë motorët e kërkimit menjëherë.

Nëse ndiqni këto hapa do të gjeni 80% të fjalëve tuaja kryesore të farës; të paktën ato më të rëndësishmet. Ju nuk keni nevojë për “mjete për kërkimin e fjalëve” për të arritur këtë larg. Ju nuk keni nevojë të punësoni një kompani SEO. Në fakt, nëse ndalonit këtu, do të kishit hulumtime të mjaftueshme për fjalen për të ndërtuar një faqe interneti shumë miqësore SEO.

Ndërtoni një listë fjalësh

Tani është koha për të ndërtuar listën tuaj të fjalëve. Ka shumë falas & mjete të paguara për ta bërë këtë. Proceset themelore të dy hapave të secilit mjet janë:

 1. Shkruaj një fjalë kyçe (d.m.th. Honey Alabama)
 2. Shikoni cilat fjalë / fraza të tjera që njerëzit shkruajnë në Google duke përdorur atë fjalë kyçe (d.m.th. Ku mund të blini mjaltë të pastër Alabama?)

Unë rekomandoj përdorimin Explorer i Fjalë kyçe i Moz.  Mund të bëni dy kërkime falas në ditë ose thjesht të regjistroheni për një provë falas 30 ditore. Kjo ju tregon se sa herë në muaj njerëzit kërkojnë çdo fjalë kyçe.

Këshillë e shpejtë: përdorim Planifikuesi i Fjalëve Falas të Google si një mjet kërkimi alternative. Thjesht regjistrohuni, pretendoni se po krijoni një reklamë, atëherë Google ju lejon të përdorni mjetin falas.

Mjete Falas për Bërjen e Kërkimit të Avancuar të Fjalë kyçe:

Këtu është një listë e mjeteve më të mira të hulumtimit të fjalëve në dispozicion:

 1. Merrni Idetë Fjalë kyçe: Planifikues i fjalëve Google, Mjet mjet kyçe Bing, Vegla e Inteligjencës Bing, io (50% falas), ubersuggest.io
 2. Gjeni fjalë kyçe që gjenerojnë tashmë trafik në faqen tuaj: Google Console Console (të dhëna me të vërtetë të mira me lëng), Mjetet Bing Webmaster
 3. Fjalë kyçe të lidhura: Soovle, Korrelate Google (shkruani me fjalë të vetme)
 4. Pyetjet që njerëzit shkruajnë në Google: AnswerThePublic (mjet i mrekullueshëm)
 5. Tendencat e fjalëve sezonale: Trendet e Google

Duke vazhduar në listë, këtu janë disa mjete të përparuara me pagesë:

 1. Merrni Idetë Fjalë kyçe: Eksploruesi i fjalëve kyç të Moz (Gjykim 30 ditor), SEMRush (gjykim falas 14 ditor), WordTracker (Gjykim 7 ditor falas), LongTailPro (gjykim falas 7 ditor), Explorer Keyword Ahrefs (gjykim falas 14 ditor), kwfinder (alternative me lirë w / version falas), Ferzy (version i kufizuar falas në dispozicion gjithashtu)
 2. Konkurrentët e hulumtimit: SpyFu (30 ditë garanci për kthimin e parave)
 3. Titujt e Artikullit Explorer: BuzzSumo (Gjykim 14 ditor)

Si i përdorni mjetet e kërkimit të fjalëve kyçe?

Le të imagjinojmë se doni të mësoni se si termat e kërkimit njerëzit shkruajnë në Google që përmbajnë fjalët ‘Honey Alabama.’Shtypja e kësaj fjale në një mjet hulumtimi të fjalëve do t’ju tregojë 1.000+ fjalë kyçe të lidhura me njerëzit që shkruajnë në Google dhe sa herë kërkohen. Tani mund të ndërtoni me të vërtetë një listë të madhe fjalish me të gjitha termat e kërkimit që lidhen me biznesin tuaj (d.m.th. çdo fjalë kyçe të farës).

Më pëlqen të filloj grupimin e fjalëve kyçe që kanë të bëjnë me biznesin tim në grupe. Për shembull:

 • Fjalë kyçe të të nxënit: pricesmimet e mjaltit alabama, bletët e mjaltit alabama, mjalti i pastër alabama, mjalti alabama lokal, mjalti i bletëve alabama, direktoria e bletarëve alabama, drejtoria e bletëve alabama, ligji i bletëve alabama, birmama lokale birmingham, mjalti i pastër alabama, odenville mjalti i pastër
 • Blerje Fjalë kyçe (mjaltë): blini alabama organike me mjaltë organikë, prodhues organikë të mjaltit alabama, prodhues të mjaltit alabama, ku të blini mjaltë alabama, mjaltë pjesa më e madhe për shitje alabama, ku të blini mjaltë të pastër alabama, mjaltë lokal huntsville al, ku të blini mjaltë vendas në birmingham al, lokale mjalti gadsden alabama
 • Blerja e Fjalë kyçe (bletët): bletët e mjaltit alabama për shitje, blini bletët e mjaltit alabama, bletët e mjaltit të paketuara për shitje në alabama, bletët mbretëreshë për shitje në alabama, koshere bletësh për shitje në alabama

Pse Fjalë kyçe në grupe No M LESUESIN kundrejt fjalëve blerëse?

Nëse dikush kërkon, “çmimet e mjaltit alabama”, ai kërkon informacion. Ata nuk janë ende gati për të blerë. Pse është e rëndësishme? Kur jeni duke planifikuar çdo faqe të faqes tuaj, ju doni të përdorni “blerjen e fjalëve kyçe” në faqet e shitjeve sales të mësuarit e fjalëve kyçe ’në faqet e tjera; si në një postim në blog. Ky është një koncept shumë i rëndësishëm nëse doni të renditeni # 1 dhe në të vërtetë shesni produktin / shërbimin tuaj.

Për shembull, mund të shkruani një postim në blog në Prices Pricesmimet e mjaltit 2017 në Alabama. ’Në atë postim në blog ju përgjigjeni pyetjes së tyre duke u treguar atyre të gjitha çmimet e mjaltit në Alabama; përfshirë biznesin tuaj i cili thjesht kështu ndodh që të ketë çmimin më të lirë të kujtdo në Alabama.

Sa e madhe e një liste fjalësh duhet të ndërtoj?

Përfshini të gjitha fjalët kyçe që kanë të bëjnë me biznesin tuaj. Në thelb, lista e fjalëve mund të jetë pa kufij. Por nëse jeni një biznes i vogël ose lokal zakonisht kjo listë është 50-200 fjalë kyçe.

A duhet të përfshij fjalë të ngjashme në listën time?

Un nuk. Për shembull, duhet të përfshini ‘bletë mjalti alabama për shitje’ dhe ‘bletë mjalti për shitje në alabama’. Jo. Pse? Nuk ka rëndësi. Google zakonisht kupton fraza që janë të njëjta. Nëse renditeni për një fjalë kyçe me shumë mundësi do renditeni për tjetrën.

Këshillë e shpejtë: Fjalët kyçe janë të rëndësishme, por mos harroni të shkruani përmbajtjen e faqes tuaj për njerëzit dhe jo motorët e kërkimit.

A duhet të përfshij vetëm fjalë kyçe të shkurtra që të gjithë kërkojnë?

Jo. Duhet të keni një përzierje fjalësh të shkurtra, të mesme dhe të gjata në listën tuaj. Fjalët kyçe të shkurtra janë 1-3 fjalë në gjatësi. Të gjata (tregtarët i quajnë ato “Fjalë kyçe me bisht të gjatë”) janë zakonisht 5+. Pse? Së pari, fjalët e shkurtra janë shumë të vështira për tu renditur, fjalët kyçe me bisht të gjatë janë shumë më të lehta për t’u renditur në faqen e parë të Google. Së dyti, njerëzit nuk kërkojnë vetëm “mjaltë vendas”. Shikoni imazhin më poshtë se çfarë kërkojnë të tjerët kur shtypni në “mjaltë vendas”:

ide fjalen fjalen answerthepublic.com

Në fakt, 70% e kërkimeve thuhet se janë fjalë kyçe me bisht të gjatë sipas SEOMOZ. A nuk ka thjesht kuptim? Kohët e fundit kam blerë një makinë të përdorur. Një Polo Volkswagen. Asnjëherë nuk kam shtypur në Google “blej Volkswagen Polo të përdorur”. Por unë shkruaja në 100 pyetjet që kisha në lidhje me makina supermini.

Pika? Farëdo që ju jeni duke shitur, ju dëshironi të jeni faqja e internetit që përgjigjet në qindra pyetje që njerëzit pyesin për produktin / shërbimin tuaj. Ju gjithashtu dëshironi të renditni për fjalët kyçe që njerëzit shkruajnë pasi të jenë gati për të blerë. Zakonisht, nuk mund të renditesh për blerjen e fjalëve kyçe “nëse nuk renditesh për qindra fjalë kyçe të të mësuarit.”

Kështu që në shembullin tonë të fermës lokale të bletëve. Kur kompania po bën kërkime për fjalen, fjalia fjalen “ndryshimi midis mjaltit organik dhe mjaltit të pastër” është po aq i rëndësishëm sa edhe “mjalti organik” ose “mjalti i pastër”.

përfundim

Në fund të fundit, krijimi i fjalëve kyçe për faqen tuaj të internetit ose blogun nuk është shumë i vështirë. Nëse së pari ndaloni dhe mendoni, duhen vetëm disa orë. Nëse e mbani mend një pikë nga ky artikull do të ishte të ndaloni dhe të mendoni para se të hulumtoni ndonjë fjalë kyçe. Planifikimi është fjalen këtu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map