Si ta shkruani Postin e Përsosur të Blog-ut për biznesin tuaj

Mësoni se si të shkruani postin perfekt të blogut duke kuptuar elementet kryesore të një postimi dhe duke përdorur një efektiv & formula e shkrimit efikas.


Si të shkruani një postim në blog

Shkrimi i postimeve në blog për biznesin tuaj është një proces që kërkon kohë dhe kërkon shumë punë dhe përkushtim. E di që më kanë dashur disa ditë. Do të harxhoja orë të tëra për të studiuar një temë, duke u zemëruar për zgjedhjet e mia të fjalëve dhe më pas përfundimisht do të paraqisja artikuj me të cilët nuk isha plotësisht i kënaqur. Dhe kur jeni duke shkruar për biznesin tuaj, është edhe më stresuese pasi është e domosdoshme të publikoni një artikull që pasqyron cilësinë e biznesit tuaj..

Blog-u juaj është një pasqyrim i biznesit tuaj & është e domosdoshme të publikoni përmbajtje cilësore për lexuesit tuaj.

Klikoni për të Tweet

Në ditët e sotme, unë mund të trokas një artikull fjalësh të hulumtuar mirë dhe të hartuar me kujdes në më pak se katër orë, të gjitha pa prishur një djersë.

Changedfarë ndryshoi? Përvoja. Unë kam shkruar dhe bloguar me WordPress profesionalisht për pesë vjet tani dhe gjatë kësaj kohe, unë kam krijuar një formulë që më ndihmon të kërkoj dhe të shkruaj më shpejt. Unë nuk shikoj më në kursorin në ekranin tim, i gjymtuar me bllokun e shkrimtarit. Unë mund të zhyten drejtpërdrejt në temën time dhe thjesht të shkruaj.

Në këtë artikull, unë do të diskutoj formulën time për të shkruar postin perfekt në blog dhe si ta bëjmë atë në një mënyrë efektive dhe efikase. Kështu që këtu është.

9 Elementet kryesore të një Postimi në Blog

Së pari, është e rëndësishme të kuptoni nëntë elementet kryesore që çdo postim në blog duhet të ketë:

Elementet e postit perfekt në blogNjë diagramë e elementeve kryesorë që duhet të ketë çdo postim në blog.

SHENIMI I SHUM: Titra është opsional dhe jo domosdoshmërisht i nevojshëm. Kjo është diçka që varet nga tema / shablloni i blogut tuaj dhe preferenca juaj. Nëse vendosni të zbatoni një të tillë, ajo duhet të jetë e stilizuar si një Klasa HTML dhe jo një Titulli HTML.

Më poshtë, do të diskutoj më tej në detaje rolin që duhet të luajë çdo element.

1. Vrima e bukës

Breadcrumbs ndihmojnë përpjekjet tuaja të SEO dhe gjithashtu shërbejnë si një ndihmë vizuale naviguese për lexuesit tuaj. Shtë një domosdoshmëri dhe duhet shtuar në postimin tuaj (dhe në të gjithë faqen tuaj të internetit gjithashtu). Nëse përdorni WordPress, unë personalisht preferoj formatin e “Home” > Blog > Kategoria e Blog-ut > Titulli i Postimit ”brenda grurit për postime.

2. Titulli

Në internet, shumica e njerëzve kanë një hapësirë ​​vëmendjeje shumë të shkurtër – kështu që titulli juaj është elementi i parë që do t’i ndihmojë ata të vendosin nëse postimi juaj ia vlen të lexohet apo jo. Titulli gjithmonë duhet të përbëhet nga një Etiketë HTML h1, përdorni fjalët tuaja kryesore dhe përfshini gjuhë të thjeshtë, por të fuqishme. Ka shumë burime fantastike përreth nëse jeni të mbërthyer në përpjekjet për të shkruar tituj efektivë. Rekomandoj WordStream.

Shkrimi i një titulli për postin tuaj të përsosur në blog

3. Autori & data

Ende ekzistojnë bloge të shumta në internet që kurrë nuk shfaqin autorin ose informacionin e datës në një postim. Kjo është thjesht praktikë e keqe dhe gjithmonë duhet të zbuloni se kush e shkruajti artikullin dhe kur u shkrua.

4. Hyrje

Paraqitja në artikullin tuaj është elementi i dytë më i rëndësishëm i postimit tuaj. Duhet që të dy të përmbledhin shkurtimisht se çfarë bëhet fjalë për postin dhe të bindë lexuesin që postimi ia vlen të lexohet deri në fund. Ekzistojnë shumë stile të ndryshme të prezantimit që mund të shkruani – tregim histori, humor, duke bërë një pyetje ose duke deklaruar një fakt. Sido që të jetë qasja, ju duhet të jetë bindëse për lexuesin. Nëse keni munduar të shkruani prezantime (ka kaq shumë prezantime të tmerrshme atje!) Unë sugjeroj fuqimisht të filloni me informacionin më interesant ose befasues që keni mësuar gjatë studimit të temës suaj.

5. Përmbajtja kryesore

Ky është organi i postimit tuaj. Sigurohuni që të përfshini gjëra të ndryshme si psh listat duke përdorur pikat e plumbave dhe / ose numrat, blockquotes, imazhe, video dhe nën-tituj për të ndihmuar në zbërthimin e tekstit për ta bërë më të lehtë leximin. Lexuesit do të shkëlqejnë mbi copëza të mëdha teksti dhe ka të ngjarë të ndalojnë leximin dhe mbylljen e skedës.

6. Nënkapitujt

Nën-titujt (teknikisht HTML titujt h2’s to h6’s) shkojnë pas titullit (h1) dhe jo vetëm që e bëjnë më të lehtë për lexuesit të marrin një kuptim më të mirë të strukturës së artikullit tuaj, por edhe ta bëjnë më të lehtë për lexuesit që të skanojnë dhe tretin përmbajtje.

Nën-Titujt janë një element i një postimi perfekt në blog

7. Imazhet

A keni zgjedhur ndonjëherë ndonjë gazetë apo revistë që është vetëm e gjithë teksti? Pikërisht. Imazhet janë thelbësore për tërheqjen e lexuesve në përmbajtjen tuaj dhe sigurimin e një konteksti të shpejtë për fjalët tuaja. Gjithmonë përfshini titra – si titujt dhe nën-titujt, titujt japin një element tjetër që lexuesit mund të skanojnë dhe tretin shpejt ndërsa lëvizin nëpër artikullin tuaj.

8. Imazhi i veçuar

Një imazh i zgjedhur i mirënjohur do të pasqyrojë atë që bëhet fjalë për artikullin tuaj dhe do të sigurojë një pikë intrigimi për lexuesit, në mënyrë që ata të ndjehen të detyruar të lexojnë postimin tuaj.

9. Përfundimi

Gjithmonë mbaroni postimet me një përfundim që përmbledh shkurtimisht se çfarë bëhet fjalë për postimin tuaj. Ju gjithashtu mund të dëshironi të përfshini burime për të lexuar më tej.

A E DINI? Titujt midis 12 dhe 14 fjalëve pëlqehen më shpesh në Facebook, megjithatë titulli në postimin tuaj duhet të jetë 60 karaktere ose më pak për motorët e kërkimit. Krijoni një titull të ri / të rishikuar kur ndani në mediat sociale për të marrë më shumë aksione.

Shkrimi i një postimi në blog

Si ta shkruani postimin tuaj në mënyrë të efektshme & efektivisht

Të gjithë kanë një qasje të ndryshme për të shkruar. Disa njerëz pëlqejnë të fillojnë thjesht të shtypin dhe të shohin se çfarë ndodh. Të tjerët, si unë, preferojnë strukturën.

Më pëlqen të kem një ide të qartë në mendjen time – dhe në letër / shënime – për atë që po shkruaj para se të filloj.

Kjo është ajo që procesi im përfshin zakonisht:

1. Gjenerimi i një Ideje

Ejani me një ide të postimit në blog që rezonon me audiencën tuaj të synuar. Idetë tuaja gjithmonë duhet të synojnë të zgjidhin problemet e lexuesve tuaj. Nuk mund ta stresoj kaq sa duhet. Nëse shkruani për një temë audienca juaj nuk ju intereson ose ata tashmë e dinë përgjigjen, ata nuk do ta lexojnë atë. E thjeshtë si kjo. Provoni ta bëni idenë tuaj dhe shikoni se çfarë kanë botuar konkurrentët tuaj. Nëse mund të përmirësoni ato që kanë shkruar, shkëlqyeshëm! Nëse jo, dilni me një ide tjetër.

2. Hulumtimi

Edhe pse tashmë duhet të jeni shumë të ditur në temën për të cilën po shkruani, gjithmonë hulumtoni temat tuaja tërësisht. Qëllimi kur shkruani postin perfekt të blogut është të jeni autoriteti mbi atë temë. Përndryshe nuk ka asnjë pikë për të shkruar. Zakonisht hap shumë skedarë dhe krijoj një listë të madhe të lidhjeve dhe i atriboj çdo informacioni që përdorni – kurrë mos kopjoni.

3. Titulli i klikuar-i vlefshëm

Nuk po flas këtu për karrem-klikime. Po flas për një titull që tërheq menjëherë vëmendjen e lexuesit dhe i intereson ata mjaftueshëm për të filluar leximin. Titujt duhet të adresojnë një pikë kyçe dhimbjeje për lexuesit tuaj. Sigurohuni që ka nën 60 karaktere dhe përfshin fjalët tuaja më të rëndësishme.

4. Planifikimi i strukturës

Krijoni një skicë të listës së pikave të postimit tuaj. Kjo duhet të përfshijë titullin, një përmbledhje të prezantimit tuaj dhe një përmbledhje të shkurtër të secilit seksion të postimit tuaj. Planifikimi i postimit tuaj si kjo do t’ju ndihmojë të plotësoni boshllëqet dhe të mashtroni postimin tuaj.

Këshillë e shpejtë: Unë zbuloj se planifikimi se si dua të strukturoj postin tim, drejt e të shkruaj titujt, nën-titujt dhe pikat e plumbave për secilin titull, e bën më të lehtë për mua që t’i shkruaj postimet e mia. Për shembull, unë kam shkruar tashmë një përmbledhje të pikave të plumbave për përfundimin tim se do të shndërrohem në fjali të plota në këtë post. organizatë!

5. Shkrimi i hyrjes

Në këtë fazë tashmë keni shkruar disa shënime për prezantimin tuaj, kështu që plotësoni detajet. Rreshti i parë duhet të përfshijë informacionin më të rëndësishëm në postimin tuaj. Nëse luftoni me shkrimin e prezantimeve, arka Udhëzuesi fantastik i CoSchedule për të shkruar hyrje të parezistueshme.

6. Shkrimi i Postës

Duke përdorur strukturën që keni krijuar, plotësoni boshllëqet dhe shkruani postimin tuaj. Kur ngec në shkrim, gjej përdorimin e pikave të plumbave për të renditur mendimet e mia për të më ndihmuar të mendoj në mënyrë që t’i zgjeroj ato në fjali të plota. Mos harroni të përfundoni postimin tuaj me një përfundim të paharrueshëm.

A E DINI? Gjatësia ideale e postës në blog është afro 2.100 fjalë, por kjo do të ndryshojë në varësi të temës suaj.

Këshilla shtesë për përsosjen e mëtejshme të postimeve në blogun tuaj

Shpesh, vetëm fjalët nuk janë të mjaftueshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë kur bëhet fjalë për të shkruar në internet.

Këtu janë disa këshilla më të përgjithshme botuese që ia vlen të mbani mend.

1. Paragrafë të shkurtër

Ekziston një arsye pse paragrafët në gazeta dhe revista janë vetëm 1-2 fjali – ato janë më të lehta për tu lexuar dhe tretur. Po kështu, në internet duhet të ngjiteni me fjali të shkurtra. Përndryshe, përmbajtja juaj do të duket e dobët dhe lexuesit do të lodhen dhe do të heqin dorë nga leximi.

2. Synoni 2,100 fjalë

Sipas HubSpot gjatësia ideale e postimit në blog është afro 2,100 fjalë. ndërkohë, medium thotë se postimet që zgjasin 7 minuta për të lexuar marrin më shumë angazhim dhe vëmendje. Ne gjithashtu kemi zbuluar se shumica e 10 rezultateve më të mira të kërkimit në Google janë midis 2,032 dhe 2,416 fjalëve. Prandaj shmangni shkrimet e shkurtra. Sigurohuni që çdo postim në blog që shkruani të mbulojë temën në thellësi.

3. Përfshini numrat & të dhëna statistikore

Kurdo që të jetë e mundur, kopje rezervë e asaj që po shkruan me fakte dhe figura (ashtu si bëra në atë pjesë të fundit për gjatësinë e fjalës). Jo vetëm që është informues për lexuesin, por shton besueshmëri dhe autoritet në punën tuaj. Dhe gjithmonë lidhni me të gjitha të dhënat dhe numrat që përfshini në postimet tuaja në blog.

4. Lidh brenda

Sa më shumë që të keni mundësi, lidheni me postime të tjera dhe lexoni më tej në faqen tuaj. Jo vetëm që kjo do t’i inkurajojë lexuesit të eksplorojnë përmbajtjen tuaj, por do të thotë që nuk duhet të shpjegoni plotësisht një ide sa herë që shkruani për të – thjesht lidhni dhe nxitni lexuesit të mësojnë më shumë.

5. Përdorni Imazhe Cilësore

Imazhet janë të rëndësishme për postimin tuaj dhe përdorimi i atyre përkatëse, të redaktuara mirë, do të rrisë shikimet e postimit tuaj. Të dhënat tona analitike tregojnë se postimet me më shumë imazhe marrin më shumë pamje sesa postime me vetëm një ose aspak imazhe. Kështu që tërhiqni njerëzit në shkrimin tuaj me foto dhe grafika me cilësi të lartë që i shtojnë vlerë postimit. Dhe mos harroni të zgjedhni imazhet tuaja në mënyrë që ato të ngarkohen shpejt.

6. Formatoni tekstin tuaj

Kur është e përshtatshme, copëzoni tekstin tuaj me fjalë të guximshme, pika plumbash, citate dhe lloje të tjera të formatimit. Përdorimi i një larmi formatesh të ndryshme për shkrimin tuaj do ta bëjë më të lehtë leximin dhe kuptimin me një shikim. Pjesë të mëdha ose teksti menjëherë do t’i largojnë lexuesit.

7. Font i lexueshëm

Përdorni një font të mirë që është i lehtë për tu lexuar dhe përputhet me markën tuaj. Duhet të themi se duhet të hiqni dorë nga shkronjat e zbukuruara dhe shkrimet e dorës kursive – ngjiteni me tipografi të thjeshtë.

përfundim

Kështu që atje ku shkoni, formula ime për të shkruar postime në blog.

Shkrimi i postit perfekt në blog ka të bëjë me një formulë & duke e përdorur atë.

Klikoni për të Tweet

Ndërsa kjo formulë funksionon për mua, nuk mund të funksionojë domosdoshmërisht për ju. Kështu që herën tjetër kur të shkruani një postim në blog, përdorni elementët në këtë artikull që rezonojnë me ju dhe krijoni formulën tuaj. Me kalimin e kohës, ju do të zhvilloni metodën tuaj për të shkruar postime që funksionojnë për ju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me