Si ta Bëni Videot tuaja në YouTube SEO Friendly

Mësoni si të renditni videot tuaja në Youtube në faqen e parë të Google & i bëjnë ata SEO miqësorë me këto 4 këshilla të SEO në Youtube.


Si të renditni videot në YouTube

Ndërsa goditja e rezultateve kryesore të Google është po aq e rëndësishme sa kurrë për bizneset, ekziston një motor tjetër kërkimi që duhet të konsiderosh të kushtosh përpjekjet dhe burimet e tua drejt — një që aktualisht është # 2 në internet (dhe që gjithashtu ndodh të jetë pronë e Google… ).

YouTube është biznes i madh, i madh. Prania juaj në këtë lidhje mjaft në rritje tani luan një rol kritik në pozicionimin e kompanisë ose markës suaj si një autoritet në internet. Dhe në varësi të zonës ose vendndodhjes së biznesit tuaj, një renditje e lartë në YouTube mund të jetë edhe më e rëndësishme se sa kërkimet organike përmes Google.

YouTube është motori i dytë më i madh i kërkimit, megjithatë më pak se 10% e pronarëve të bizneseve të vogla të SHBA e përdorin atë për marketing të produkteve të tyre.

Klikoni për të Tweet

Ne kemi folur tashmë se si futja e një videoje në faqen tuaj mund të sjellë rezultate të mëdha pozitive në faqen tuaj të internetit. Ndërsa shpeshherë që mund të jenë të mjaftueshme për praninë tuaj në internet, një rrjedhë e dedikuar e përmbajtjes video vetëm mund të mbështesë më tej biznesin tuaj – apo edhe të jetë një biznes plotësisht i qëndrueshëm në vetvete! Nëse videoja është një prizë kryesore për të komunikuar me audiencën tuaj, atëherë një kanal i mirëmbajtur si duhet i YouTube duhet të jetë përparësia juaj kryesore.

Le të shohim disa nga mënyrat më të mira për të optimizuar videot tuaja në YouTube, në mënyrë që ato të garantohen të shfaqen në krye të kërkimeve përkatëse dhe të arrijnë shikimin e tyre maksimal.

4 fushat kryesore të SEO SEO në YouTube

Nëse jeni njohur me konceptet e përgjithshme të SEO, atëherë do të keni tashmë një themel të fortë për mënyrën sesi funksionojnë gjërat me përmbajtjen e videos. Sidoqoftë, YouTube luan nga një libër rregullash pak më ndryshe, dhe kështu kërkon një fokus specifik në mënyrë që platforma të funksionojë më së miri në favorin tuaj.

Së pari, parakushti numër një për një video të rangut të lartë është — siç e di kushdo që është i njohur me blog-un — varet nga cilësia e përmbajtjes suaj. Nuk dihet fakti që, për të arritur në majën e motorëve të kërkimit, përmbajtja juaj duhet të jetë e shkëlqyeshme – ose, më saktësisht, plotësimi i nevojës së asaj që njerëzit kërkojnë. Kjo nga ana tjetër çon në faktorin përfundimtar të SEO-së të suksesshme të videos suaj: views. Sa më i lartë të jetë numri i shikimit, shansi më i mirë përhapur si zjarri i egër (ose a virus).

Por kjo pothuajse nuk shkon pa thënë. Përmbajtja e shkëlqyeshme dhe miliona shikime janë qëllimi përfundimtar; ndërsa këto janë gjëra për të cilat duhet të synoni, prodhimi i përmbajtjes me cilësi të lartë është një subjekt për vete dhe përtej qëllimit të këtij neni. Le të supozojmë se videot tuaja tashmë plotësojnë dëshirat e audiencës tuaj, duke ofruar përmbajtje të dobishme, interesante ose me humor që nuk mund të gjenden diku tjetër. Pra, tani si e siguroni që kjo përmbajtje e shkëlqyeshme në të vërtetë të shihet?

Videot e YouTube në përgjithësi arrijnë rezultate të larta të kërkimit nga ndikimi i katër faktorëve kryesorë të SEO. Në një farë rendësie të rëndësisë, ato janë:

  1. Rëndësia e fjalës
  2. Mbajtja e audiencës
  3. Ndërveprimi i audiencës
  4. Kliko-Nëpërmjet-normë

Le të diskutojmë se si t’i zgjedhim këto, në mënyrë që t’i zbatosh ato në videot e tua në YouTube!

1. Synimi i fjalëve tuaja

Mënyra më e sigurt se njerëzit do të gjejnë videon tuaj është nëse është e rëndësishme për fjalët specifike që ato përdorin për ta gjetur atë.

Bazuar në temën e videos, ju ka të ngjarë të keni një ide për fjalë kyçe të caktuara që do t’i hidhnin më mirë kërkimet. Mënyra më e lehtë për të ngushtuar këto fjalë poshtë tuaj fjalen synuese është të lejoni që YouTube ta sugjerojë atë për ju.

Hapni një dritare të re në YouTube dhe filloni të shtypni një fjalë ose frazë në kutinë e kërkimit. Menjëherë do të shihni një listë me fjalët e mundshme që YouTube ofron për të përfunduar frazën, bazuar në kërkimet më të njohura që bëjnë njerëzit në të vërtetë. Nëse njëra prej këtyre fjalëve ka të bëjë me përmbajtjen e videos tuaj, atëherë shanset po e përfshijnë atë pasi fjalët tuaja do të ndihmojnë ndjeshëm në rezultatet e kërkimit.

Kërkoni në YouTube për fjalë kyçeShanset janë të mira që një mësimdhënie për krijimin e faqeve në internet për fillestarët do të tërheqë një audiencë të madhe.

Për tu siguruar në këtë, është e mençur të kryeni një metodë të njohur të punës me detektivë në SEO: kontrolloni konkurrencën tuaj. Përfshirja e asaj që markat e tjera në ngrohtë tuaj po bëjnë me sukses është një mënyrë e shkëlqyeshme (dhe falas) për të matur efektivitetin e fjalëve.

Gjeni një kanal të njohur në YouTube brenda kamareve tuaja. Klikoni në e tyre Videos skedar dhe pastaj filtrojini ato nga më të njohurit. Tashmë do të merrni një ide për fjalë kyçe të caktuara që janë më së shumti kërkesa bazuar në këtë fushë teme. Shkoni përpara dhe klikoni në njërën nga ato video dhe më pas shihni se si përdoret ajo fjalë kyçe në të gjithë faqen e videos.

Renditeni sipas më të njohurve në kanalin YoutubeGjeni një kanal të popullarizuar në ngrohtësinë tuaj dhe renditni videot nga “Më popullor” për të marrë një ide të fjalëve të mira.

Në shembullin e mësipërm, kam gjetur një kanal të popullarizuar kushtuar WordPress (i cili është një fjalë kyçe në shënjestër në vetvete) ku, nga pesë videot e tij më të njohura, katër prej tyre kanë të bëjnë ose me redaktimin e të drejtës së një Footer ose shtimin e një Certifikate SSL në një sit. Duke parë videon e parë në listë, ne mund të shohim se ka disa fjalë të përsëritura të përdorura gjatë gjithë titullit dhe përshkrimit.

Përdorni fjalë kyçe në titull dhe përshkrimDisa fjalë kyçe përsëriten ose ndërrohen me qëllim.

Zhdëmtimi nuk është rastësi, as ndërrimi i “ndryshimit” dhe “modifikimit”. Krijuesi i videos ka të ngjarë të zbulojë se të dy termat ishin me vlerë të barabartë në kërkime dhe kështu përfshinin të dy për të maksimizuar normën e hitit të videos.

Një test tjetër që mund të kryeni do t’ju ndihmojë të parandaloni që videoja juaj të gëlltitet nga një det i mbushur me video të tjera në të njëjtën temë. Mund të bësh bast që shumica e të gjithë të tjerëve kanë të njëjtën ide për të qepur përmbajtje për t’iu përgjigjur këtyre fjalëve kryesore, gjë që e bën më të vështirë për cilindo të veçantë të dalë nga paketa – veçanërisht kur ju jeni duke garuar kundër kanaleve të vendosura me mijëra abonentë. Për të ndihmuar të dalloni veten tuaj, është më mirë të synoni fjalë kyçe me konkurrencë të ulët.

Hapni përsëri një kuti të re të kërkimit në YouTube dhe shkruani një nga frazat e zgjedhura të fjalëve tuaja. Shikoni sa rezultate kthehet fraza.

Numri i rezultateve të paraqitura për kthimin e fjalës suaj në YouTubeKjo frazë fjalen jep afërsisht 10,000 rezultate.

Shprehja e mësipërme jep afro 10,000 rezultate konkurrencë mjaft e pjerrët për një temë kaq specifike. Po sikur ta ngushtonim temën edhe më tej, duke synuar një kamare më të saktë?

Kërkoni për një numër më të ulët të rezultateveMundohuni të filloni me më pak konkurrencë duke kërkuar një numër më të ulët të rezultateve.

Duke specifikuar temën e famshme të Zanafillës në WordPress, ne kemi shkurtuar rezultatet e kërkimit për gati 90%. Ekziston një shans shumë më i mirë që, nëse do të rregullonit një video në lidhje me këtë temë tejet të përqendruar, do të shfaqeshit më të larta në rezultatet e kërkimit për këtë fushë më pak konkurruese. Gjithashtu, vini re titullin e zgjuar të rezultatit të parë: “Zanafilla / WordPress” ju ndihmon të mbani videon e specializuar ndërsa godisni ende fjalët më të njohura.

Mos harroni për Google

Pse të ndaloni të optimizoni kërkimet në YouTube kur gjithashtu mund të synoni kërkimet gjithnjë e më të rëndësishme në Google? Në varësi të natyrës së përmbajtjes, Google do të shfaq një listë të shkurtër të videos në faqen e parë të rezultateve të kërkimit që përshtaten me një kriter të caktuar. Këto rezultate janë të rezervuara vetëm për fjalë kyçe video; kryesisht, ato përfshijnë përmbajtje që konsumohet më mirë vizualisht sesa me fjalë, siç janë: Video-vlerësime, rishikime, mësime, seminare, palestër dhe video mësimore, dhe natyrisht të kudogjendurit video mace.

Bëni një kërkim në Google për frazën tuaj të fjalës së synuar. Nëse Google jep rezultate të videos në krye të faqes së parë, atëherë jeni në gjendje të mirë me SEO tuaj. Sidoqoftë, nëse rezultatet zero video janë kthyer, atëherë do t’ju duhet të riformuloni ose rregulloni frazën tuaj të fjalës derisa të filloni të shihni videot që kalojnë nëpër portat e Google.

Kërkoni në Google për fjalët tuaja kyçe në YoutubeKërkoni në Google për frazat e fjalëve që japin një video në rezultatet.

Titulli, përshkrimi, & Tags

titull e videos suaj në YouTube është puna më e rëndësishme e SEO që duhet të bëhet. Do të dëshiron që të jetë të paktën 5 fjalë gjatë, me fjalen tuaj të synuar sa më afër fillim sa të jetë e mundur. Pa u mbingarkuar, është gjithashtu një ide e mirë të përfshini disa nga fjalët kyçe të tjera kryesore që keni hulumtuar. Nga disa nga shembujt e mëparshëm, ju mund të shihni se me një strategji të zgjuar do të jeni në gjendje të synoni një temë të ngrohtë, por edhe të godisni disa nga njerëzit e tjerë më të njohur që kërkojnë.

Përshkrim përmban pjesën më të madhe të zbatimit të fjalës suaj. Shkurtësia mund të jetë shpirti i mençurisë – përveç kur jeni duke shkruar përshkrime në YouTube. Bëni ato gjatë. Të paktën 200 fjalë. Në përgjithësi është praktikë e mirë të përsërisni Titullin në krye të përshkrimit tuaj, në mënyrë që YouTube të kap përsëri fjalen tuaj të synuar. Merrni në ato fraza alternative të fjalëve duke deklaruar përmbajtjen e videos në mënyra që përfitojnë nga kërkimet. Përfshini lidhje me videot tuaja të tjera nëse ato janë relevante. Vendosni URL-në tuaj të internetit atje. Heck, hedhin lavamanin e kuzhinës ndërsa jeni në të.

Tags luajnë rolin e tyre edhe në video SEO. Sigurisht që duhet të përfshini fjalen tuaj të synuar si etiketën e parë, por kjo është një mundësi për të goditur variacione ose alternativa për atë fjalë kyçe që nuk mund të futeni në titullin ose përshkrimin. Përfitimi më i madh për etiketat është se ato ndihmojnë videon tuaj të shfaqet në E rradhes lista e videove të ndërlidhura, të cilat mbase mund të jenë vendi ku zbulohen shumica e kanaleve.

2. Mbani vëmendjen e audiencës tuaj

YouTube dëshiron që njerëzit të qëndrojnë në YouTube gjithë ditën. Kështu që nëse përmbajtja juaj e mban audiencën të angazhuar për periudha më të gjata kohore, YouTube do t’ju shpërblejë me rezultate shumë më të larta të kërkimit.

Për të parë se sa mirë po performojnë videot e tua, mund ta gjesh raporti i mbajtjes së audiencës duke e zgjedhur atë brenda analitikë menyja e llogarisë suaj.

Raporti i ruajtjes së audiencës në YouTube

Megjithëse mbajtja e audiencës luan një faktor domethënës në SEO-në tuaj të videos, nuk është një temë për të cilën do të shpenzoj shumë kohë. Siç u tha më lart, përbërësi sekret për videot me gradë të lartë është niveli i tyre cilësiDhe kjo varet kryesisht nga ekzekutimi juaj.

Këshillë e shpejtë: Mos u shqetësoni shumë për llojin e kamerës ose pajisjeve audio që po përdorni. Nëse po siguroni një përmbajtje të dobishme ose argëtuese, shikuesit mund të anashkalojnë vlerat e prodhimit. Përqendrohuni në ato që kanë rëndësi: A po shmangni ngritjen e shpejtë dhe humbjen e kohës? A jeni duke goditur temën ashtu siç u premtua në Titull?

Audienca ka tendencë të përmbajë diçka nëse ata e dinë menjëherë se çfarë po hyjnë. Një qasje popullore e videove në YouTube është që të përmbledhin qartë në fillim atë që mbulon video. Në fakt duke folur frazën fjalen brenda këtij prezantimi të shkurtër, shikuesit janë siguruar se janë në vendin e duhur. Për më tepër, tani që YouTube mund të transkriptojë automatikisht videot, fjalia juaj e folur do të kapet në një zonë tjetër të rezultateve të kërkimit.

Mbajtja e një publiku të angazhuar varet gjithashtu nga aftësia juaj për të Trego nje histori. Nuk është aspak e thjeshtë të fitosh vëmendjen e dikujt përmes konfigurimit, intrigave dhe shpërblimeve të duhura. Megjithëse ka të bëjë kryesisht me krijimin e faqeve në internet, artikulli ynë i tregimit mund t’ju ndihmojë të kuptoni bazat se si t’i mbani shikuesit e interesuar që nga fillimi deri në fund.

3. Inkurajoni bashkëveprimin

Niveli i ndërveprimit të përdoruesit me videot dhe kanalin tuaj peshon shumë në punën e motorit të kërkimit.

Kryesor midis këtyre ndërveprimeve është numri i Comments njerëzit largohen. Nëse një video bie në një ton të komenteve, YouTube figuron se është përmbajtja e mundshme që po kap interesin e njerëzve dhe kështu do ta rritë atë në renditjen e kërkimit. Mënyra më e mirë për të promovuar diskursin është të bëni pyetje të hapura deri në fund të videos suaj, ose të lini hapësirë ​​për publikun të ofrojë mendimin e tyre. Thënia e shikuesve për “të lënë një koment më poshtë” për një temë të veçantë është një thirrje-veprim i thjeshtë që jep rezultate të shkëlqyera.

Abonimet janë nxitës të madh të SEO — veçanërisht nëse ato ndodhin menjëherë pasi dikush shikon videon tuaj. Por jo të gjithë mendojnë ta godasin atë buton Abonimi – përveç nëse u janë thënë. Ju do të mahniteni me sa më shumë pajtime që do të merrni nëse thjesht kërkoj për ata. Në fund të çdo videoje, kujtojuni shikuesve që nëse e pëlqyen videon dhe dëshirojnë të shohin më shumë, “kliko butonin e pajtimit” për të qëndruar aktualisht në kanalin tënd. Për më tepër, ju mund të shkoni në milje ekstra dhe t’u thoni atyre që të godasin “ikonën e kambanës”, në mënyrë që ata të njoftohen sapo të postohet një video e re, e cila mund të rrisë shumë numrin e shikimit tuaj.

Ikona e kambanës në pajtim në YoutubeKërkojuni shikuesve të abonohen në kanalin tuaj në fund të çdo video.

në mënyrë të ngjashme, preferencë janë një tregues mjaft i dukshëm i popullaritetit të një videoje. Dhe ashtu si pajtimet, duke i kërkuar për ta shkon një rrugë e gjatë drejt shkatërrimit të tyre.

më në fund, aksionet janë një ndikues i jashtëzakonshëm i renditjes së motorëve të kërkimit. Në mënyrë tipike, megjithëse, nëse nuk është një video e kafshëve të lezetshme ose diçka përhapëse qesharake në zyrë, njerëzit nuk do ta ndajnë atë në mënyrë aktive. Burimi më i besueshëm i ndarjes duhet përkundrazi të vijë nga ju. Vetë-promovimi është një përpjekje e nevojshme për të bërë në fazat fillestare të kanalit tuaj, dhe ka një numër të qasjeve krijuese për të marrë me vete. Forumet në internet si Quora ose bashkësitë e ngrohta janë një burim i shkëlqyeshëm për të gjetur njerëz që janë aktivisht të uritur për përmbajtjen tuaj. Gjeni një pyetje që lidhet me videon tuaj dhe përgjigjuni asaj me një prezantim të shkurtër të videos tuaj dhe lidhjes së saj. Për shembull, dikush që pyesin se si të ndryshojë tekstin e futbollit në një temë të WordPress — dhe të gjithë të tjerët që e gjejnë atë postim në forum — është një audiencë e shkëlqyeshme për programin tuaj “Si të ndryshoni tekstin e futbollit në një temë WordPress”.

Kërkojuni shikuesve që të pëlqejnë, ndajnë dhe pajtohen në kanalin tuaj në fund të çdo video.

Klikoni për të Tweet

4. Maksimizoni klikimin përmes vlerësimit

Robotët e zgjuar në YouTube po shikojnë nga afër se çfarë videosh klikojnë njerëzit në rezultatet e kërkimit. Përqindja e njerëzve që zgjedhin videon tuaj është e njohur si norma juaj e klikimit (CTR) dhe aq më e lartë aq më mirë për SEO. Pra, çfarë e detyron dikë të klikojë në një video, ndërsa injoron një tjetër?

Më shumë se sa ka të ngjarë, është në rregullin tuaj thumbnail image. Jo vetëm që duhet të jetë estetikisht e këndshme, por fotografitë më të mira evokojnë qartë përmbajtjen e videos. Kjo mund të arrihet përmes një kapjeje të zgjedhur të ekranit pas ngarkimit të videove — ose më mirë akoma, një grafike me porosi të krijuar pikërisht për këtë qëllim, zakonisht me tekst të veshur me fjalen tuaj. Thumbnails janë një mundësi e shkëlqyeshme për shfaqjen e qëndrueshmërisë së markës; duke folur nga përvoja personale, unë kam prirje të tërheq drejt kanaleve që kanë vendosur pamjen dhe tonin e tyre, gjë që flet për autoritetin e tyre në këtë fushë.

Përdorni një imazh të mirë video me video në YouTubeShtë e rëndësishme të përdorni një grafik të personalizuar për imazhin e videove tuaja. Në listën e mësipërme, cilën video do të klikoni?

Më në fund, gruponi videot tuaja në Listat e dëgjimit do të rrisë në mënyrë dramatike pikëpamjet tuaja. Filloni duke i kategorizuar videot tuaja në koleksione sipas temës ose fjalës. Nëse keni vetëm disa video tani, atëherë thjesht krijoni një listë dëgjimi me temë të përgjithshme.

Arsyeja pse po e bëni këtë është që videot brenda së njëjtës listë për luajtje automatikisht do të luhen në sekuencë, pasi të përfundojë një. Kjo e mban një shikues të fiksuar në përmbajtjen tuaj, në vend që t’i lejojë ata të largohen në një kanal tjetër – një taktikë që është veçanërisht e dobishme nëse fillimisht u penguan në videon tuaj rastësisht.

përfundim

Një kanal me performancë të lartë në YouTube fillon me përmbajtje të shkëlqyeshme. Pas kësaj, misteret e videos SEO në të vërtetë mund të zbriten në disa veprime të thjeshta dhe praktike për të ndërmarrë. Me një strategji të qëndrueshme në fuqi, autoriteti i markës suaj në të dy motorët e kërkimit do të rritet në nivele krejt të reja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me