Si ta bëni shpejt faqen tuaj të WordPress-it që flakëron

Mënyra më e shpejtë, më e thjeshtë për të shpejtuar faqen tuaj në WordPress dhe e mbingarkoni atë në maksimum. Mësoni si ta bëni WordPress të funksionojë më shpejt.


Bëni WordPress të funksionojë më shpejt

WordPress është një CMS (sistem i menaxhimit të përmbajtjes) i shkëlqyeshëm, por siç e dini me siguri, mund të vuajë nga vonesa e madhe. Për fat të keq, shpejtësia është një çështje e madhe me WordPress dhe madje një instalim i freskët i WordPress jashtë kutisë nuk është me të vërtetë aq i shpejtë. Po bëja ca Testet e shpejtësisë Pingdom dhe këtu është një pamje e shpejtësisë mesatare të ngarkesës së faqes që kam marrë pas një instalimi të freskët:

Ngarkoni kohën e WordPress pas një instalimi të freskët

Tani me të vërtetë faktorët e vetëm që mund të ndikojnë në shpejtësinë në këtë pikë është nikoqiri im në internet, vendosja e vendndodhjeve të serverëve të testit Pingdom dhe faqja e re e WordPress. Injoroni statistikat e tjera dhe thjesht shikoni kohën e ngarkesës tani për tani. U deshën gati 1 sekondë për të ngarkuar një faqe mjaft të zbrazët, krejt të re të WordPress. Një sekondë mund të mos tingëllojë si një kohë e gjatë, por në të vërtetë është. Dhe sigurisht, pasi të keni instaluar temën dhe shtojcën tuaj me porosi, së bashku me të gjitha imazhet, videot dhe përmbajtjen e faqes tuaj – do të ngarkojë edhe më ngadalë! Për më tepër, teste të shumta zbuluan një ndryshim në diferencat e kohës së ngarkesës, përfshirë shumë herë më të gjatë ngarkese, të cilat disa morën më afër 2 sekonda për t’u ngarkuar.

Pse është kaq e rëndësishme Shpejtësia?

Besoni apo jo, ka ende qindra mijëra amerikanë (dhe miliona në të gjithë botën) që kanë qasje në internet me lidhje të ngadalta, duke filluar nga dial-up, deri në standardin e vjetër të telefonit 2G. Edhe disa transportues 3G dhe 4G përjetojnë ngadalësim ekstrem kur rrjeti i tyre po përmbyten me kërkesa të trafikut.

Për çdo biznes në internet, është e rëndësishme që të merrni kohën e nevojshme për të maksimizuar efikasitetin tuaj në faqen e internetit. Përndryshe, ju mund të përfundoni duke humbur klientët. Vetëm një sekondë shtesë i kohës së ngarkesës bën të gjithë ndryshimin dhe mund t’ju kushtojë qindra (ose edhe mijëra) dollarë në të ardhura të humbura.

Fakti i shpejtë: Studimet kanë vërtetuar që mesatarja e faqes në internet ka më pak se 2 sekonda për të kapur vëmendjen e një klienti të mundshëm.

Uebfaqe të ngadalta që kërkojnë më shumë kohë për të ngarkuar, rrit shumë mundësinë e humbjes së klientit dhe asaj shitje të mundshme. Përveç kësaj, dihet mirë që faqet e internetit të ngadalta gjithashtu kanë ndikime negative në SEO dhe zakonisht renditen më poshtë.

Le ta bëjmë WordPress më të shpejtë!

Atëherë, si ta bëj që faqja ime e WordPress të ngarkojë shpejt? Siç ndoshta keni lexuar diku tjetër, ekzistojnë një larmi kthesash teknike, rregullimesh dhe shtojcash që mund të instaloni që të gjitha synojnë ta bëjnë WordPress të funksionojë pak më shpejt. Pas instalimit W3 Total Cache, një nga shtojcat më të larta të vlerësimit të memorjes WordPress, do të vini re shpejtësi dukshëm më të shpejta:

Ngarkoni kohën e WordPress pas një instalimi të freskët me W3 Total Cache të aktivizuar

Këshillë e shpejtë: Raketë WP është shtojca ime më e preferuar e caching WordPress. It’sshtë një plugin premium, që do të thotë se do të duhet të paguani për të, por ia vlen. Shtë më e shpejtë, ka një ndërfaqe më të thjeshtë të përdoruesit dhe është shumë më e lehtë për të konfiguruar.

Siç mund ta shihni në pamjen e mësipërme, koha e ngarkesës ra ndjeshëm … por mund të ishte akoma më mirë! Ka edhe disa gjëra që unë mund t’i shkulja për t’i bërë ato më shpejt. Vetë Pingdom do t’ju tregojë se cilat gjëra të tjera mund të bëni, megjithëse gjeta se shumica e këtyre rritën vetëm rezultatin “shkallë të performancës” të Pingdom dhe nuk ndihmuan vërtet për të rritur rezultatin aktual “kohë të ngarkesës”.

Ngarkoni kohën me rezultatin e gradës së përmirësuar të performancës Pingdom

Siç mund ta shihni më lart, shkalla e performancës së Pingdom-it u përmirësua në mënyrë dramatike pasi ndoqi udhëzimet e tyre, POR nuk e përmirësoi vërtet kohën e ngarkesës në mënyrë të konsiderueshme, aq sa e quajti një përmirësim.

SHENIMI I SHUM: Shtojcat e WordPress ndihmojnë për t’i bërë gjërat më shpejt, por kjo mund të mos jetë aq shpejt sa duhet.

Ndërsa të gjitha këto ndryshime shtesë që Pingdom rekomandon të ndihmuan, për fat të keq të gjithë kërkojnë shumë kohë për të konfiguruar dhe përfundimisht përfunduan duke mos qenë një nxitje e konsiderueshme në shpejtësi. Unë akoma mund të bëj kompresim imazhi, megjithëse instalimi im i freskët i WordPress nuk kishte ende imazhe. Pra, çfarë është një ndryshim më domethënës për të rritur në mënyrë dramatike kohën e ngarkesës?

Si të rritet ndjeshëm shpejtësia?

Theelësi thelbësor për ta bërë WordPress të funksionojë sa më shpejtë që të jetë e mundur është zgjedhja e ofruesit të duhur të pritjes. Bën një ndryshim të madh. Kur filloni, shumica e webmasterëve në mënyrë të kuptueshme po përpiqen të kursejnë sa më shumë para të jetë e mundur. Ata shpesh do të zgjedhin një llogari të lirë, të përbashkët të pritjes që duket se është një mundësi e mirë. Megjithëse një llogari e përbashkët pritjeje mund të jetë e mjaftueshme për nevojat e tyre aktuale, pritësi i tyre aktual në internet është ndoshta problemi. Doja ta vija në provë këtë teori dhe instalova një kopje të freskët të WordPress mbi një larmi llogarish të ndryshme të mbajtjes në internet. Pas testimit të secilit, rezultati kryesor ishte mbresëlënës:

Ngarkoni kohën e instalimit të një WordPress të freskët me A2 Hosting

Thjesht duke ndryshuar hostet në internet, shpejtësia e kohës së ngarkesës u rrit në mënyrë dramatike! Kjo ka kuptim pasi hosti juaj në internet është muskuli i vërtetë që qëndron pas faqen tuaj te internetit. Megjithëse ekzistojnë ndryshime teknike dhe optimizime që mund të bëni, serveri fizik dhe qendra e të dhënave që faqja juaj e WordPress-it është pritur, bën ndryshimin më domethënës. Nëse keni ndërmend të bëheni serioz në lidhje me shpejtësinë e faqes tuaj, duhet të zgjidhni hostin e duhur.

SHENIMI I SHUM: Serveri fizik dhe qendra e të dhënave ku faqja juaj e WordPress është e pritur, bën ndryshimin më domethënës.

Duke përdorur planin e optimizuar të WordPress Turbo të A2 Hosting

Për të marrë kohën më të shpejtë të ngarkesës, unë isha duke përdorur planin WordPress Turbo të A2 Hosting, i cili është akoma i ndarë në internet, por i optimizuar për WordPress. Shtë një zgjedhje e shkëlqyeshme për të pritur WordPress sepse vjen para-instaluar me WordPress të konfiguruar në mënyrë optimale.

Për të filluar, vizitoni a2hosting.com/wordpress-hosting dhe regjistrohuni me planin e tyre Turbo. Nëse jeni vërtet serioz në lidhje me shpejtësinë, ju keni mundësinë që të shtoni më shumë energji duke dyfishuar bërthamat e CPU dhe duke shtuar 1 GB RAM, megjithëse unë nuk e bëra këtë për provën time.

A2 Hosting opsione të konfigurueshme

Përfundoni arka dhe A2 Hosting automatikisht do të instalojë një version të optimizuar të WordPress në llogarinë tuaj. Unë rekomandoj të instaloni një kopje të freskët pasi në këtë mënyrë ajo do të optimizohet plotësisht me konfigurimin e duhur të W3 Total Cache, megjithëse gjithmonë mund të migroni faqen tuaj ekzistuese të WordPress pa instaluar një kopje të freskët (thjesht do të duhet të instaloni shtojcat që janë përfshirë dhe më pas konfiguroni manualisht W3). Siç mund ta shihni nga pamja e mëposhtme, ajo vjen me disa shtojca të tjera përveç W3 Total Cache, si p.sh. Optimizuesi i Imazhit EWWW për të kompresuar imazhet.

Pamja e ekranit të shtojcave të paracaktuar që vijnë para-instaluar me A2 Hosting

Përveç W3 dhe EWWW, shtojcat e tjera nuk kontribuojnë në shpejtësinë dhe janë më shumë nga ato që unë konsideroj bloatware … Ju mund t’i hiqni ato ose t’i mbani ato, në varësi të nevojave tuaja.

Tweaks të tjera për të kryer

Këtu keni disa gjëra shtesë për të kontrolluar!

Përdorni PHP 7

Sigurohuni që përdor hostin tuaj të internetit PHP 7 ose më e madhe. Në kohën e këtij shkrimi, unë isha duke përdorur PHP 5.6, i cili është më i ngadalshëm dhe tani madje as të rekomanduar nga WordPress. PHP 7 ka qenë rreth e rrotull tani, por ende nuk është implementuar në shumë site. Unë isha më e ngadaltë nga sa duhej të isha për ta adoptuar vetë. Në fund të fundit është rreth 2 deri në 3x më shpejt falë të riut të saj Zend Engine 3.0. Ai gjithashtu mund të trajtojë 3x aq kërkesa për sekondë, që është një nxitje e madhe e performancës. Bottom line – sigurohuni që hosti juaj të ketë aktivizuar PHP 7.

SHENIMI I SHUM: Duhet të keni kujdes me faqen tuaj ekzistuese pasi që azhurnimi i versionit PHP të serverit tuaj mund të shkaktojë disa çështje. Kontrolloni kodimi i temave dhe shtojcave për pajtueshmërinë i parë!

Imazhe LazyLoad

Meqenëse imazhet janë me madhësi mjaft të mëdha, do të dëshironi t’i optimizoni ato. Siç u përmend më lart, plugin EWWW Image Optimizer do ta bëjë këtë. Ka edhe të tjerë gjithashtu. Por përveç optimizmit të imazheve, një praktikë e mirë është t’i “ngarkoni me barrë” ato në mënyrë që ato të shfaqen vetëm kur bien në pikëpamjen e shfletuesit te përdoruesi. Për shembull, nëse keni një faqe të gjatë me shumë përmbajtje mbi figurën, imazhi nuk do të ngarkohet derisa përdoruesi të zhvendoset në vendin në faqen në të cilën është ngulitur imazhi. Ky mekanizëm zvogëlon numrin e kërkesave HTTP dhe përmirëson kohën e ngarkimit për përdoruesin.

përfundim

Ekzistojnë një larmi kthesash teknike që mund të kryeni për të rritur kohën e ngarkesës së WordPress tuaj, por rritja më e rëndësishme e shpejtësisë që mund t’i jepni është duke përdorur hostin e duhur të uebit. Para se të transferoni faqen tuaj të internetit ekzistuese në hostin tuaj të ri, së pari shkoni tek Mjet i provës së shpejtësisë Pingdom dhe drejtoni një provë të shpejtë në faqen tuaj ekzistuese. Ruani statistikat dhe më pas drejtojeni përsëri provën pasi të keni bërë transferimin për të krahasuar ndryshimet e shpejtësisë. Ju mund ta përdorni këtë për të matur përmirësimin e shpejtësisë tuaj të re.

Kur zgjedhni WordPress për shpejtësi, është gjithmonë më mirë të filloni në këmbën e djathtë. Përdorimi i hostit të duhur, si plani i WordPress Turbo i A2 Hosting, si një bazë fillestare dhe optimizmi nga atje, do të sigurojë që WordPress-i juaj po mbizotëron në maksimum!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me