Sådan vælger du et godt domænenavn til din virksomhed

Beslutter & det tager tid at registrere et domænenavn til din virksomhed & skal afspejle dit brand. Her er 9 tip til at vælge et godt nyt domænenavn.


Valg af domænenavn

Valg af det rigtige domænenavn (og et der passer godt til dit brand og publikum) er vigtigt for at sende den rigtige meddelelse og sikre, at dit websted får de hits, det fortjener.

Du tænker måske, “men mit domænenavn vil helt sikkert være det samme som min virksomhed?”

Svaret på det er ja og nej. Ja, dit domænenavn skal afspejle din virksomhed og tilpasse sig den, men der skal tages lidt mere tanke i det end det.

Her er 9 tip, som jeg har sammensat for at hjælpe dig med at vælge et godt domænenavn, der fortsætter med at arbejde for din virksomhed!

Tip 1: Hold dig væk fra fyldte domæner med søgeord

Internettet i 90’erne og begyndelsen af ​​2000’erne var fyldt med udstoppede domænenavne med nøgleord, ligesom “EasyChickenRecipes.com” – i det væsentlige bestod de af nøgleord, som folk søgte efter i Google.

I dag, Nøgleordstunge domæner har ikke så meget magt, som de plejede at gøre. I stedet for ønsker du at antyde, hvad det er, du gør uden at få alle 90’erne.

Fyldt søgeord brug i domænenavne til SEOStatistikker om, hvordan brugen af ​​nøgleord i domænenavne er faldet siden 2008. Billedkilde.

Så hvis du kører et websted, der indeholder tusinder af lette kyllingopskrifter, kan du muligvis gå til “ChickenChef.com” i stedet for det nøgleordstunge “EasyChickenRecipes.com”.

Folk kan fortælle, hvad det handler om (kylling), men det har en smule karakter og personlighed.

Tip 2: Gør det brandable

Tænk på dit brand og hvilken slags “oplevelse” du ønsker, at dit publikum skal have – vil du sende en sjov og ubekymret stemning ud? Eller noget mere seriøst og virksomhedsmæssigt? Overvej dette, når du vælger dit navn, og sørg for, at dit domæne afspejler dit brand.

Hvis du driver en thailandsk afhentningsforretning, og du vil sende en sjov, ungdommelig besked, kan du muligvis vælge “EatThaiTonight.com” i stedet for “MoonriseThaiTakeaway.com”.

VIDSTE DU? Det dyreste domænenavn nogensinde er solgt er insurance.com, der solgte for $ 35,6 millioner i 2010.

Tip 3: Tænk på fremtiden

Hvor ser du din virksomhed gå i fremtiden? Foretag ikke fejlen ved at oprette et domænenavn fra trending ord, der vil gå af mode om seks måneder.

I stedet skal du sørge for at vælge noget varigt, og det kan udvikle sig med din virksomhed. Hvis du for eksempel er et marketingbureau, vil du udvide til webdesigntjenester i fremtiden? Sørg for, at dit domænenavn giver dit forretningsrum at vokse.

Tip 4: Hold det kort

Udover at sikre dig, at dit domæne er på brand, vil du holde det kort, så det er mindeværdigt. Ingen har tid til at huske et domæne på fem ord, især når det hele er samlet sammen i en lang, uleselig sætning.

Længde på domænenavne til populære webstederDe mest populære websteder har kortere navne. Billedkilde.

Hvis dit virksomheds navn er langt, kan du overveje at forkorte det eller tilføje initialer for at holde dit domæne kort og snappet.

Tip 5: Undgå numre & Symboler

På samme måde ønsker du ikke at forvirre folk ved at tilføje tal og symboler.

Ideelt set ønsker du, at dit domæne kun skal indeholde bogstaver, der alle er på en linje uden noget at bryde dem op.

Hvis dit virksomheds navn er “Johns frisører”, men dit domæne er “johns-hairdressers.com”, kan du få en masse mennesker til at glemme “-” og gå til det forkerte sted.

Tip 6: Kontroller læsbarheden & Stavning

På baggrund af det sidste punkt, ønsker du at sikre dig, at dit domænenavn ikke indeholder vanskelige stavemåder, der muligvis får folk til at gå op.

Dit domænenavn skal være intuitivt med hensyn til stavemåde og læsbarhed. Folk ser ikke bare dit domæne, når det skrives ned, du bliver muligvis nødt til at stave det ud personligt eller tale det over telefonen.

Du ønsker ikke at skulle gå over det igen og igen, og du vil overveje, hvordan det ser ud, når det er nedskrevet (ser det O ud som f.eks. En 0).

Tip 7: Kontroller, om .Com er tilgængelig

Den mest almindelige domæneafslutning er .com, men det betyder ikke, at det er den eneste tilgængelige afslutning.

Faktisk kan du nu lægge hvad du vil som slutningen, så du har måske det Thai.Takeaway i stedet for ThaiTakeaway.com!

Det er værd at huske, at de fleste mennesker intuitivt indtaster .com, så kontroller, om .com også er tilgængelig, hvis du beslutter at gå efter en anden mulighed, bare så folk ikke ender på et andet sted, når de vil vær med din.

VIDSTE DU? Der er i alt 1519 TLDs (pr. november 2016) og .com TLD tegner sig for 50% af alle registrerede domænenavne.

Tip 8: Kontroller, om de tilgængelige sociale kanaler?

Det er meget sandsynligt, at du vil sikre dig nogle sociale mediehåndtag til din virksomhed, når du har konfigureret dit domæne, så du kan måske kontrollere, om de relevante håndtag er tilgængelige, før du forpligter dig til at købe domænet.

Kontroller Twitter, Facebook, Instagram og alle andre sociale mediekanaler, du vil bruge, for at se, om nogen allerede har navnet det ønskede navn.

Tip 9: Kontroller for copyright

Så du har gennemgået alle disse trin, og du har fundet et domænenavn, der fuldt ud afspejler din virksomhed, som du er klar til at dykke i med.

Men hold et minut op. Før du går videre og klikker på den køb-knap, skal du sørge for, at der ikke er nogen ophavsret omkring det, og at der ikke er nogen lignende mærker, der bruger et lignende navn, som dit publikum måske kan forveksles med.

Selvom du vil vælge et domæne, der er i tråd med din virksomhed og dens mål, vil du også sikre dig, at det er unikt og mindeværdigt og derfor ikke som andre derude.

Du ønsker heller ikke at blive fanget af ubehagelige retssager i fremtiden, hvis du tænder videre med et domænenavn, der ligner for et andet mærke.

Konklusion

Valg af domænenavn burde ikke være noget, du gør om femten minutter.

Det er noget, der tager en masse tanke og overvejelse, da det ofte er den første ting, folk vil se, når de introduceres til din virksomhed.

Du tror måske, at dit domænenavn simpelthen er en række bogstaver, der findes i søgefeltet, men det formidler faktisk meget mere om din virksomhed, end du tror. Det viser, hvad du handler om, og hvilken forretning du driver. Du vil også gøre det let for folk at finde dig, så det er vigtigt at holde tingene korte, kortfattede og lette at forstå.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map