Sådan bruges historiefortælling til at oprette uforglemmelige websteder

Lær, hvordan traditionelle historiefortællingsteknikker kan integreres i dit webdesign for at maksimere konvertering og brugerengagement.


Historiefortælling til dit websted

Det er en gammel form for kommunikation, så gammel som menneskeheden selv, et tidløst tidsfordriv, der forbliver et af de definerende træk ved hvert samfund gennem kendt historie. Før film, musik, bøger eller endda kunst, blev vores største ideer videregivet gennem den mundtlige tradition for fortælling. Kraften i en stor historie kan ikke undervurderes. En historie bevæger os, inspirerer os, får os til at grine, græde, muntre og overveje dens budskab længe efter fortællingen er blevet fortalt.

Fortælling får os til at føle os grundlæggende menneskelige. Uanset hvor langt teknologiplatforme skrider frem, er vi trukket til historier.

Klik for at tweet

Så det er ikke overraskende, at marketingbranchen nu har fanget dette evigt effektive redskab til overtalelse. Alle de øverste mærker i dag bruger historiefortælling i deres kundeaktivitet, og skaber annoncekampagner, som (de håber) for evigt vil forblive i forkant af din bevidsthed. Hver gang du tænder for fjernsynet, radioen eller læser et produkts emballage, er det umuligt ikke at blive optaget af en historie!

Men hvad med historiefortælling til websteder? Da mediet relativt stadig er i sin spædbarn, har mange webdesignere endnu ikke overvejet betydningen af ​​at indarbejde historiefortælling i deres arbejde. Ethvert godt websted skal imidlertid tjene som en udvidelse af en virksomheds brand – og det betyder, at udnytte historiefortællingsteknikker hvor det er muligt for at påvirke dit vigtige online marked. Kort sagt: ved at integrere historiefortælling på dit websted kan du maksimere brugerengagement på nogle meget spændende og effektive måder.

Hvorfor dit websted skal indeholde historiefortælling

Selvom det mest almindeligt antagede formål med en fortælling strengt taget er at underholde, fungerer fortælling faktisk som et fantastisk værktøj til at kommunikere ideer. Komplekse problemer og verdslige data kan opdeles i mere fordøjelige (og spændende) uddrag når de præsenteres med spændende visuals, en sans for humor eller på en måde, der fremkalder en følelsesmæssig reaktion. Ikke kun modtages meddelelsen med større klarhed, men publikum vil også beholde sin betydning i en meget længere periode.

VIDSTE DU? Psykologiske undersøgelser har vist, at folks holdninger og vaner er væsentligt mere påvirket af en historie end fra andre former for skrivning. At blive transporteret ind i en anden verden efterlader publikum følelsesmæssigt åbne og modtagelige for fortællerens inducerede hypnose. Hmm ….

Tænk over, hvad hovedmålet med ethvert websted er. I de fleste tilfælde er det designet til at motivere en bruger til at tage en form for handling til støtte for en virksomhed. Under trylleformularen for en god historie lader brugerne deres intellektuelle vagter ned og tillader sig selv at blive drevet af følelser; når dette sker, er de mere ivrige efter at aktivt deltage i den tilsigtede oplevelse af et websted. Der er videnskabelige beviser for at støtte dette: A Princeton-undersøgelse afslørede, at hjerne fra både afsender og modtager af en historie bliver synkroniseret, så ideer, tanker og følelser kan implanteres efter ønske. Hvilken mulighed for at glide i en “Køb nu” -knap!

Historiefortælling fremmer også tillid i dit brand. Følelsesmæssigt engagerende materiale bygger et forhold til dit publikum, som holder dig højere, fordi du har talt med dem på et dybere og mere meningsfuldt niveau. Et mærke, der kan fange folks hjerter, vil altid være højest. Bonuspoint, hvis du kan få dem til at grine!

Elementerne i en god historie

For det første kan du ikke have en komplet historie uden en begyndelse, midten og slutning. Til de formål, vi er optaget af, betyder dette væsentligt, at historien bag dit websted vil indeholde en Opsætning, en eller anden form for Konflikt, og a Løsning.

Opsætning

Dette er åbningsmomentet, når en historiefortæller læner sig ind i sit publikum og hvisker: ”Hej, vil du høre noget forbløffende?”

Opsætningen er, hvor vi fanger nysgerrighed. Marketingmæssigt handler det om at vække opmærksomhed og interesse. Giv dit publikum straks noget, der udfordrer status quo i deres liv. Lov dem, at hvis de bliver og oplever dit websted, vil de gå væk med et aspekt af deres liv, der bliver yderligere beriget.

HURTIGTIPS: Brug en Heltebillede eller Banner at formidle vigtig information kort og åbenlyst.

Konflikt

Uden konflikt er der ingen historie; Ellers ville det bare være en monoton oversigt over begivenheder. Mens konflikt er den væsentligste byggesten til fortællingen, fungerer den lidt anderledes på websteder. Du behøver ikke nødvendigvis at øge dramatisk spænding for at skabe indtægter, men der er selvfølgelig mulighed for på dit websted at målrette dit publikums håb, drømme og frygt – og skræddersy oplevelsen i overensstemmelse hermed. Dette er markedsføringsprincippet for omrøring følelsesladet ønske for et produkt eller en tjeneste.

For at gøre dette effektivt skal du vide, hvordan man kommer ind i dit publikums hoved og forstå, hvad der får dem til at handle. Hvilken slags sprog bruger du, der tvinger en regnskabsmand til at planlægge en konsultation? Hvordan kan dette sprog afvige for en coach for sundhed og velvære? Hvilke grafik og farveskema giver det bedste indtryk? Hvordan skal du først og fremmest sikre, at dine brugere oplever en følelsesladet reaktion på din historie, hvor den eneste måde at tilfredsstille deres ønske er ved at tage direkte handling via dit websted? Vi ser på nogle måder at opnå dette på lidt.

Løsning

Hver historie skal føre til en ultimativ konklusion, og hvert skridt på vejen bygger op til dette sidste øjeblik. Det er op til dig at beslutte, hvad dette er til dit eget websted, og derefter planlægge omhyggeligt ethvert element på dit websted til støtte for dette klimaks.

Tænk på opløsningen som din mål. Det er den vigtigste drivkraft bag eksistensen af ​​dit websted. Alt fører til et primært kursus af handling: tilmelding til et nyhedsbrev, planlægning af en aftale, køb af et nyt produkt osv. Hvis alle trinene forud for dette punkt var berettigede og følelsesmæssigt ærlige, vil opløsningen være både tilfredsstillende og uundgåelig.

HURTIGTIPS: EN Opfordring til handling knap eller banner er en populær metode til at nå et mål. Normalt en simpel kontaktformular, aftaleplanlægger eller direkte download, de placeres ofte nederst på en webside eller på passende pausepunkter i hele indholdet, når muligheden kræver det.

Flere stykker til historien

Her er nogle andre fælles elementer, der udgør en komplet og tilfredsstillende historie:

  • tegn – Dette kan være nøglemennesker i din virksomhed, hvis personlige historie har indflydelse på det samlede budskab på dit websted, en firmamaskot, eller måske har du fundet en måde at integrere dit publikum som en karakter selv. Uanset hvad skal cruxen i din historie dreje sig om en persona, som et publikum let kan identificere sig med, for karakterer fungerer som vores vindue i din fortælling.
  • Grund – Husk, at du ikke bare dumper bådmængder af information til dit publikum. Ingen vil være opmærksomme. I stedet skal du finde en måde at præsentere din besked på en måde, der fører folk på en rejse. De bedste planer røber deres hemmeligheder først på det sidste mulige øjeblik og holder deres publikum i en konstant forventningstilstand. Anvend den samme taktik for at holde brugerne interesserede nok til at rulle helt til bunden af ​​din webside eller skure hele dit websted til færdiggørelse.
  • Emotion – Hvad vil du, at dit publikum skal føle? Disse betragtes ofte som de seks grundlæggende menneskelige følelser: lykke, tristhed, frygt, vrede, overraskelse eller afsky. Det er op til dig at bestemme, hvilke af disse følelser historien om dit websted skal fremkalde; når du gør det, gør det til et punkt, at hvert stykke på dit websted fungerer til tjeneste for denne følelse.
  • Tema – Prøv at tænke på temaet som det underliggende formål med dit websted. Er du ude på at øge opmærksomheden for en bestemt sag? Måske vil du bevise, at avanceret tøj også kan være overkommelig? Mens følelser rører hjertet, vækker temaet intellektet. De bedste historier giver os noget at overveje. Ville det ikke være forbløffende, hvis et websted kunne gøre det samme?

Historiefortællingsprincipper - Rule of ThreeCopywriting agenturet Regel om tre tager passende brugere med på en forbløffende historiefortælling ved hjælp af interaktive effekter og kraftfuld besked.

Anvendelse af fortællingsprincipper på webdesign

Nu hvor du kender de elementer, der komponerer en historie, er det tid til at anvende dem på de passende steder. Der er i det væsentlige tre markante områder inden for webdesign, der udgør ethvert websteds kunstneriske værdi eller funktionalitet; din mulighed for at fortælle en historie kan findes på webstedets indhold, design eller brugererfaring (UX).

Indhold

Det mest åbenlyse fartøj til historiefortælling findes i webstedets tekst. Her har du direkte kommunikation af historien ved at bruge smart kopi, der afspejler dit brands personlighed og værdier. Hvert afsnit, overskrift, knap, menupunkt og enkeltord er en chance for at forbinde dit publikum til den meddelelse, du sender.

Husk, at websteder adskiller sig fra bøger eller film, idet nogen kunne poppe ind på ethvert tidspunkt og opleve historien ude af orden. At holde sig til et centralt tema vil hjælpe med at sikre en sammenhængende oplevelse. Når alle dine blogindlæg følger et overordnet emne, vil en læser forstå dit brand øjeblikkeligt, hvis de har snublet over en enkelt artikel gennem resultaterne af søgemaskinerne. Ved også at gøre hver side let forbundet til hinanden, kan brugerne navigere i historien efter eget ønske og udfylde brikkerne, mens de går.

Design & visuals

Alle gode historiefortællere er enige om, at det er den mest effektive måde at engagere et publikum på at vise, Ikke fortælle. Med forskning, der viser, at visualiseringer behandles 60.000 gange hurtigere end ord, er en stærk design tilstedeværelse på dit websted en no-brainer til at forbinde med dit publikum.

Udseendet og følelsen af ​​dit websted siger meget om dit brand. Nogle af de primære faktorer for, hvordan du kan påvirke opfattelse gennem æstetik, inkluderer:

  • Farve – De farver, du vælger til dit brand, kan kraftigt påvirke dine brugers opførsel, humør og psykologi. Hver farve har sin egen følelsesmæssige tilknytning, så forståelse af, hvordan man vælger de rigtige til dit websted, kan spille en betydelig rolle i at lede dit publikum til opløsningen / målet for din historie. For mere detaljeret information, læse vores artikel om farvepsykologi om emnet.
  • Typografi – Valg af skrifttype er et af de enkleste og mest direkte bidrag til et websteds karakter. Da cirka 95% af hele verdensweben er tekst, er det let at se, hvorfor den største mulighed for at formidle tone og personlighed er, hvordan den tekst faktisk ser ud. Lær mere om at vælge dit websteds typografi.
  • Billeder – Fantastiske billeder giver fantastisk design – skør, ikke? Selvom smukke billeder altid er pæne, er det, vi virkelig ser efter, hvis de understøtter eller udvider webstedets indhold. Fortæller de deres egen historie, så en bruger kan samle alt, hvad de har brug for at vide om dit brand uden at læse et enkelt ord? Hvis du kan overføre det samme tusind ord indhold med et enkelt billede, så glem teksten og gå efter billedet.
  • video – De samme regler ovenfor gælder her, kun video er nu den nye konge i byen på det moderne web. Hvis forskning antages, at et minut af video svarer til 1,8 millioner skrevne ord. Det er min overbevisning, at video er toppen af ​​historiefortællingen, en syntese af alle de andre former kombineret – og der er bestemt efterspørgsel efter den. Få dine kameraer til at rulle!
  • Hvidt rum – Du træffer stærke designvalg, selv i fravær af design. Rigelige områder med hvidt område fortæller deres egen historie. De kan gå i stykker eller henlede opmærksomheden på dele af vigtigt indhold. Whitespace hjælper med at rette øjnene og inspirere en naturlig strøm fra det ene element til det næste. Giv din historie vejrtrækningsrum, eller dit publikum kan blive trætte af for meget på én gang.

Fortællingsprincipper - eksempel på visuel interaktionBellroy viser gennem visuals og interaktion, hvordan deres produkt vil slanke din tegnebog markant. Det er marketing, der er både mindeværdig og sjov at opleve.

Brugererfaring

Hver form for historiefortælling har mindst et element til det, der udelukkende hører til dette medium. For eksempel er processen med at redigere et filmbillede kun unik for biografen – ingen anden kunstform giver mulighed for historiefortælling gennem klipning og blanding af optagelser i en rækkefølge.

Brugeroplevelse (UX kort) er webdesigns egen unikke form for historiefortælling.

Moderne webteknologier giver mulighed for nogle spændende historiefortællinger – nogle af dem revolutionerende, nogle af dem erfaringsmæssige, men alle spændende. Her er bare en håndfuld måder at anvende brugeroplevelse på i forbindelse med fortælling:

Interaktivitet

Anvendelse af små interaktive blomstrer på hele dit websted går langt i at etablere personlighed og opretholde brugerinteresse. Det kan være små ting som hvor mange millisekunder en hovereffekt skal vare. Det kan være mere mærkbare effekter som rullebaserede animationer, såsom et billede, der popper ind baseret på, hvor langt en bruger har rullet ned på siden. Det kan være i ansigtet, som popups, der vises, når en bruger forsøger at lukke vinduet. Internettet er fuld af brugerinteraktion, og potentialet for dets kreative implementering er ubegrænset.

Forenkling af eksempler på store dataGosquared fordeler stort antal og data om de olympiske lege i London på en måde, der er interessant og let fordøjelig.

Feedback og signifikanter

Når du sender en formular på et websted, er det rart at vide, at din tid og din indsats ikke var forgæves. En simpel svarmeddelelse, der bekræfter, at formularen blev sendt med succes, er en lille gestus, der giver ro i sindet for brugerne. Dette gælder især, når der er tale om monetære udvekslinger.

Feedback i realtid tilbyder en subtil, men tilfredsstillende opkald og svar på historiefortælling. Når en bruger klikker på et element som en knap, er det overraskende glædeligt for knappen at svare ved at hæve, skrumpe eller ændre farver. Den ekstra tanke, der går i interaktivitet som denne, giver en sjovere historie at navigere. Apple er enestående på dette område med iOS.

Eksempel på signatur af feedbackSlaveryfootprint.org får en stærk meddelelse på tværs, mens den også er yderst tilfredsstillende at navigere på grund af feedback i realtid og rullebaserede animationer.

Parallax-rulning

Parallax-rulning er et populært nyt værktøj, der tillader separate lag af elementer at flytte, interagere og ændre baseret på en brugers rulning. Det kan skabe en fantastisk følelse af dybde til dine visuals og et nyt lag (ingen ordspil beregnet) af fordybelse alt sammen baseret på en brugers input.

Parallax-rulning kan være et stærkt hjælpemiddel til historiefortælling, hvilket giver din fortælling en kvalitet, der minder om en interaktiv tegneserie. Visuelle elementer og ord øges til dramatisk effekt – og det er også ganske vanedannende at afspille deres animationer ved at rulle op og ned på siden.

Parallax-rulleeksempelParallax.js viser et sindssyge eksempel på potentialet ved parallax-rulning.

gamification

Ligesom videospil er brugerne aktivt engagerede, når de surfer på nettet; deres beslutninger og handlinger har direkte indflydelse på resultatet af oplevelsen. Gamification er en ny tendens, der søger at gøre websteder eller apps mere som at spille et spil. Dette er ikke nødvendigvis bare at oversætte PAC-MAN til HTML5; det handler om dyb overvejelse og implementering af, hvordan en brugers handlinger har en direkte årsag og effekt på dit websteds historie.

UNICEF og ING Direct udtænkt et strålende websted der fortæller historien om et monster, der forhindrer børn i at gå i skole i udviklingslande. På et bestemt tidspunkt i fortællingen får du valget om at yde en donation for at hjælpe disse børn. Resultatet af historien afhænger af det valg, du vælger. Det er et “Vælg dit eget eventyr” i webstedets form!

Konklusion

Det hotte emne i markedsføring i disse dage handler om at bruge historiefortælling til at få forbindelse med publikum. Vi har set, at “historiefortælling” kan antage mange former – og er ikke begrænset til udelukkende den traditionelle heltes rejse med populær litteratur. Med spændende udvikling inden for webteknologi og stigende forbrugernes efterspørgsel efter nye nye måder at indtage indhold er det nu vigtigere end nogensinde at overveje, hvordan dit websted kan bruge historiefortælling til sin fordel.

Leder du efter at være “bare et andet websted”? Eller håber du på at fange dine brugers fantasi, lede dem på en følelsesladet rejse, der vækker lyst, og derefter bringe dem til en tilfredsstillende opløsning med klare og enkle handlinger, der skal tages til støtte for din virksomhed?

For at sige det på en anden måde: Har du nogensinde ikke haft oplevelsen af ​​en god historie? Heller ikke mig. Hvis dit websted kan væve en god historie, vil dit publikum være evigt værdsatte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me