Pse Pageështjet e Shpejtësisë së faqeve Për SEO

Shpejtësia e faqes është një faktor i matur nga Google i cili ndikon në renditjen tuaj. Mësoni si të provoni & përmirësoni shpejtësinë e faqes së faqes tuaj për të qenë më të dukshme në internet.


Shpejtësia e faqes është e rëndësishme për SEO

Shumë njerëz mendojnë se optimizimi i motorëve të kërkimit është përqendruar kryesisht në përdorimin e fjalëve të duhura në përmbajtjen tuaj dhe ndërtimin e linjave për të marrë faqen tuaj të internetit në krye të renditjes së motorëve të kërkimit (kryesisht Google). Sidoqoftë, në të vërtetë ka një numër të madh faktorësh dhe ai që shpesh merr nën kontroll është shpejtësia e faqeve. Google e konsideron kohën e ngarkesës së faqes suaj të internetit në algoritmin e tij dhe e përdor atë si një faktor për të përcaktuar vendin tuaj në rezultatet e kërkimit. Që nga viti 2010, kompania ka bërë përparësi të shpejtësisë së faqeve dhe ka qenë e hapur në lidhje me qëndrimin e saj. Kjo tha, duke e ditur shpejtësinë e faqes tuaj dhe të punoni për ta përmirësuar atë, mund t’ju çojë lart në atë pikë të lakmuar.

Duke parë fotografinë e madhe

Për Google, shpejtësia e faqeve është e rëndësishme për qëllimin e saj për të përmirësuar Internetin në tërësi. Kjo sepse kompania kupton ndikimin që ka shpejtësia e faqes në pamjet e faqeve dhe numrin e vizitorëve në një sit. Google dikur pyeti përdoruesit nëse ata donin 10 ose 30 rezultate të treguara për faqe. Ata e zgjodhën me shumicë të madhe këtë të fundit, e cila dukej si një ide e mirë në atë kohë – përveç se kur Google bëri ndryshimin, trafiku u ul me 20 përqind. Pse? Faqet me 30 rezultate morën një gjysmë sekondë më gjatë për t’u ngarkuar. Duket sikur nuk ka ndonjë punë të madhe, por llogariten gjysmë sekondat kur bëhet fjalë për shpejtësinë e faqes.

Si një shembull tjetër i shpejtësisë së sitit të ndikimit tek vizitorët, një studim i bërë nga Akamai dhe Gomez.com zbuloi se përdoruesit e uebit presin që faqet të ngarkohen në 2 sekonda ose më pak. Nëse nuk ngarkon brenda 3 sekondave, ka të ngjarë të lëvizin në një sit tjetër. Nga këndvështrimi i Google, kjo do të thotë që faqet me një shpejtësi më të shpejtë të ngarkesës do të arrihen më shpesh, dhe kështu janë më të rëndësishme – prandaj përfshirja e shpejtësisë së sitit në algoritmin e renditjes.

Shpejtësia e faqes në internet: Testimi i Shpejtësisë së faqes tuaj

Për fat të mirë, Google kujdeset aq shumë për shpejtësinë e faqeve sa që në vitin 2011 ata krijuan një mjet të quajtur Shpejtësia e faqeve në internet që lejon bizneset të testojnë shpejtësinë e faqes së tyre. Në dispozicion si një mjet i bazuar në internet dhe një shtrirje Chrome, Shpejtësia e faqes ju jep shpejtësinë e ngarkimit të faqes tuaj një rezultat të përgjithshëm nga 100. Pas analizës së saj, Google gjithashtu ju jep sugjerime të dobishme për përmirësimin e shpejtësisë së faqes suaj. Ato janë renditur si rregullime me përparësi të larta, të mesme dhe të ulëta dhe ndahen në kategori mobile dhe desktop. Ato mund të jenë mjaft teknike, kështu që ju do të doni të ndani rezultatet tuaja me programuesin tuaj të internetit për të parë se cilat rregullime janë më të realizueshme për tu zbatuar.

Një përvojë më e mirë e përdoruesit = Më shumë shitje

Rritja e shpejtësisë së faqes suaj të internetit gjithashtu do të përmirësojë përvojën e përgjithshme të përdoruesit për vizitorët në faqet tuaja. Koha e ngarkimit është një faktor jashtëzakonisht i rëndësishëm në përcaktimin se sa dhe sa shpesh përdoruesit do të vizitojnë faqen tuaj.

Shpejtësia e faqes ka pasoja në shitjet tuaja dhe mbajtjen e klientit. Për shembull, një studim rasti i kryer nga Radware treguan që 51 përqind e blerësve në internet në Sh.B.A nuk do të kryejnë një blerje nëse faqja është shumë e ngadaltë. Në mënyrë të ngjashme, një studim tjetër nga Lak i çuditshëm tregoi se një vonesë e thjeshtë prej një sekondi mund t’ju kushtojë 7 përqind në shitje. Inshtë në interesin më të mirë të kompanisë suaj që ta ngarkoni faqen tuaj sa më shpejtë që të jetë e mundur.

Një host i besueshëm në internet nënkupton shpejtësinë më të shpejtë të faqes

Shpejtësia e faqes tuaj varet shumë nga shpejtësia e serverit tuaj të host-it. Jo të gjithë host-faqet janë krijuar të barabartë. Zgjedhja e një bujtësi të lirë mund të jetë një ide e mirë në afat të shkurtër, duke ju kursyer para në fillim, por kjo mund t’ju kushtojë shitje në planin afatgjatë. Pritësi që ju zgjidhni duhet të jetë në gjendje të trajtojë të gjithë elementët e faqes tuaj me një shpejtësi të madhe të ngarkesës së faqeve.

Studimi ynë më i fundit i ushtrive të internetit më të shpejtë zbuloi se InMotion Hosting siguroi kënaqësinë më të madhe të klientit kur bëhet fjalë për shpejtësinë e faqes. Kompania ka qendrat e veta të të dhënave, të vendosura në mënyrë strategjike në secilin bregdet të SH.B.A.-së, duke bërë faqet e pritura nga InMotion të drejtohen më shpejt në të gjithë vendin. Për më tepër, serverat e tyre paraqesin ruajtjen e Solid State Drive (SSD), e cila ofron rikthim të të dhënave gati-çast dhe shpejtësi rrufe.

Faktorët e tjerë që ndikojnë në shpejtësinë e faqes

Nëse keni një shërbim të shkëlqyeshëm të mbajtjes së faqes në internet, por ende po përjetoni probleme me shpejtësinë e ngarkesës së faqes tuaj, ekzistojnë disa shkaqe të zakonshme që mund të shikojnë zhvilluesit e faqes tuaj. Ndoshta problemi numër një është optimizimi i imazhit. Nëse imazhet tuaja PNG dhe JPG përfshijnë të dhëna shtesë ose nuk përmbajnë një kompresor DEFLATE, ato do të ngarkohen më ngadalë. Shkaqe të tjera të zakonshme përfshijnë reklama të tepërta, kod joefikas, tema të vështira të projektimit, pajisje shtesë dhe prizë shtesë, dhe shtojca dhe aplikacione që nuk janë në përputhje me disa shfletues..

Ka shumë faktorë që përcaktojnë renditjen e faqes suaj. Shpejtësia e faqes suaj është ajo që nuk duhet të anashkalohet. Përmirësimi i shpejtësisë së faqes suaj jo vetëm që e afron faqen tuaj në krye të rezultateve të kërkimit, por gjithashtu i bën njerëzit të kënaqen duke përdorur faqen tuaj më shumë. Sa më mirë të jetë përdorueshmëria e faqes suaj, aq më shumë të ngjarë janë ata të qëndrojnë në faqen tuaj dhe shansi më i mirë që keni për të bërë një shitje. Nuk është kjo pikë e SEO në radhë të parë?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map