Pse duhet të përdorni menaxherin e Google Tag

Një përmbledhje e menaxherit të Google Tag – çfarë është, pse duhet ta përdorni dhe si të filloni.

Pse duhet të përdorni menaxherin e Google Tag
Këto ditë gjithnjë e më shumë njerëz janë duke adoptuar Google Tag Manager si mënyra e tyre e preferuar për të vendosur ndjekjen e faqes. Në këtë artikull, ne do të ofrojmë një përmbledhje të asaj që është Menaxheri i Google Tag, pse duhet ta përdorni atë dhe si të filloni.

Whatfarë saktësisht është menaxheri i Google Tag?

Google Tag Manager është një sistem falas për menaxhimin e etiketave që ju lejon të menaxhoni të gjitha etiketat e faqes suaj të internetit nga një ndërfaqe e vetme në internet vetëm duke shtuar një copë kodi në faqen tuaj. Por para se të futemi më tej në Tag Manager, le të flasim për etiketat.

Etiketat janë copa kodesh që i shtoni në faqen tuaj të internetit për të kuptuar sjelljen e përdoruesit, për të monitoruar fushatat e reklamimit në internet ose për të matur trafikun në faqen tuaj. Sistemet e zakonshme të marketingut që do t’ju kërkojnë të shtoni etiketa në faqen tuaj përfshijnë:

 • Google Analytics – Etiketat e Google Analytics ndjekin vizitën në faqen e internetit dhe angazhimin e përdoruesit me artikuj në faqen tuaj si butona, forma dhe më shumë.
 • Google AdWords – Etiketat e Google AdWords matin nëse përdoruesit që reklamoni duke kryer veprimet tuaja të synuara, si bërja e një blerjeje ose kërkimi i informacionit.
 • Reklamim në Facebook – Ngjashëm me etiketat e Google AdWords, etiketat në Facebook vlerësojnë se sa përdorues nga fushatat tuaja në Facebook kanë kryer veprimet e dëshiruara në vend.
 • Rishikim AdRoll – Etiketat e rishikimit si ato të përdorura nga AdRoll vendosin një cookie në shfletuesit e vizitorit tuaj në mënyrë që të reklamoni për vizitorët e faqes suaj të internetit në të gjithë rrjetin, duke mbetur në mendje.

Menaxhimi i të gjitha këtyre etiketave të veçanta mund të jetë i ndërlikuar dhe i çrregullt. Cue awesomeness e menaxherit të Google Tag! Në vend që të kërkoni nga zhvilluesi juaj të shtojë etiketa të faqes në faqen tuaj ose të rrëmbejë vetë kodin, thjesht mund të futeni në ndërfaqen vizuale të Intuitivit të Google Tag Manager dhe të vendosni etiketa me vetëm disa klikime. Po të lutem!

Pse duhet ta përdorni?

 1. Fleksibiliteti – siç u tha më lart, vlera thelbësore e Menaxherit të Etiketave është që ju mund të azhurnoni etiketat e faqes suaj të internetit shpejt dhe me lehtësi, duke ju çliruar të punoni në gjëra më interesante në lidhje me biznesin tuaj!
 2. prizë & Luaj – Menaxheri i etiketave vjen me një numër modelesh të paravendosur, duke përfshirë etiketat për Google Analytics, konvertimet AdWords, Remarketing dhe rrjetet e tjera të reklamave.
 3. Dëgjuesit e ngjarjeve – dëgjuesit e ngjarjeve e bëjnë më të lehtë për të gjurmuar ngjarjet e Google Analytics në faqen tuaj si klikimet e lidhjeve, klikimet e butonave dhe paraqitjet e formave.
 4. Shmangni tepricat – me kalimin e kohës është e lehtë për faqet të grumbullojnë shumë etiketa nga burime të ndryshme. Menaxheri Google Tag mban të gjitha etiketat tuaja të organizuara në një vend.
 5. Versioni dhe kontrolli i procesit – Menaxheri i etiketave ju lejon të krijoni fotografi të gjendjes së rrymave të etiketave tuaja, kështu që nëse ndonjë gjë shkon keq, gjithmonë mund të ktheheni në një version të mëparshëm.

Shembuj të Etiketave që Mund të Krijoni me Menaxherin e Google Tag

 • Google Analytics
 • Ngjarjet e Google Analytics (disa shembuj përfshijnë klikime në lidhje, klikime në butona dhe shfaqje video)
 • Pixel të Konvertimit të AdWords
 • Etiketa DoubleClick Floodlight
 • Rikujtimi i Google
 • HTML i personalizuar
 • Etiketa të personalizuara

Nëse ato nuk janë të mjaftueshme për ju, më poshtë është një pamje nga Menaxheri i Etiketave Google duke theksuar disa nga etiketat kryesore që ju lejohen të shtoni në faqen tuaj.

Etiketat kryesore të lejuara në Goolge Tag Manager

Kush nuk ka nevojë për menaxherin e etiketave Google?

Nëse i plotësoni të dyja kushtet e mëposhtme, me siguri mund të kaloni menaxherin e Google Tag:

 1. Nevojat themelore të ndjekjes së Google Analytics – ju keni një konfigurim themelor të Google Analytics dhe nuk keni nevojë të gjurmoni ndonjë ngjarje me porosi, të bëni formulime, klikime në lidhje, vizitë nëpër fusha të shumta.
 2. Mos përdorni etiketat nga shitësit e shumëfishtë –ju nuk bëni ndonjë ndjekje në vend jashtë Google Analytics.

Një instalim themelor i Google Analytics dhe Menaxher i Google Tag të dy kërkojnë që të shtoni një copë kodi në faqen tuaj, kështu që nëse nuk planifikoni të shtoni ndonjë kod tjetër në faqen tuaj, me siguri mund të kaloni Google Tag Manager. Sidoqoftë, nëse e dini që do të keni nevojë të shtoni më shumë etiketa ose të rregulloni etiketën tuaj të Google Analytics, menaxheri i Google Tag është ndoshta basti juaj më i mirë.

Si e instaloni menaxherin e etiketave Google?

Pra, tani që jeni i bindur që Menaxheri i Google Tag është i duhuri për ju, këtu është një përmbledhje e nivelit të lartë të asaj që duhet të bëni për të filluar. Në këtë shembull, ne tregojmë se si të krijoni një llogari të Google Tag Manager, ta instaloni atë në faqen tuaj dhe të vendosni ndjekjen themelore të Google Analytics.

Hapi 1: Krijoni një Llogari e Google Tag Managergoogle.com/tagmanager

Krijoni një llogari të Google Tag Manager

Hapi 2: Grab menaxherin e Google Tag kodi i kontejnerit dhe ngjitur pas hapjes shënoni në faqen tuaj

kopjoni kodin e enës së Menaxherit të Google Tag

Hapi 3: Zgjidhni lloji i etiketës ju doni të gjurmoni dhe plotësoni çdo detaj përkatës.

Pasi të zgjidhni llojin e etiketës që dëshironi të shtoni, menaxheri i etiketave do t’ju kërkojë të gjitha detajet përkatëse që lidhen me etiketën. Në rastin e Google Analytics, do t’ju kërkojë të ID-së tuaj të Llogarisë, në mënyrë që të dijë se ku të dërgojë të dhëna për ndjekjen.

Zgjidhni llojin e etiketës që dëshironi të gjurmoni

Hapi 4: Shtoni një rregulli i qitjes për t’i thënë menaxherit të Google Tag kur etiketa duhet të ndizet.

Shtoni një rregull të qitjes

Hapi 5: Publikoni etiketat tuaja!

Sapo të krijoni etiketat, gjithçka që duhet të bëni është të godisni butonin e publikuar të kuq dhe kodet tuaja të ndjekjes do të jenë live.

Publikoni etiketat tuaja

Kjo eshte. Atëherë, çfarë po pret? Filloni të menaxhoni ato etiketa!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me