Поддържане на вашия блог – Какво да правя със старите публикации в блога?

Как да поддържате старите публикации на вашия блог. Научете се да одитирате блога си, да намирате остаряло съдържание и да определяте дали да актуализирате, пренареждате или изтривате стари публикации.


как да управлявате стари публикации в блога

Блогът е важен актив за вашия бизнес. В предишна статия обсъдихме защо вашият бизнес трябва да има такъв. Тук в тази статия искам да обсъдя как правилно да поддържате блога си, като определям какво трябва да правите със старите си публикации в блога.

Защо трябва да поддържате стари публикации в блога

Първо най-важното. Постовете в блогове НЕ остаряват и остаряват. В крайна сметка ще трябва да направите нещо за тях.

Много фирми с блогове просто публикуват съдържание в своя блог и забравят за него. Те имат манталитет, че стига да публикуват нови неща, всичко е добре.

Но публикациите в блога не са зададени и забравете. За съжаление игнорирането на старите ви публикации е лоша практика и може да бъде рисковано за вашия бизнес. Лошо поддържаното съдържание в блога ви всъщност може да навреди на бизнеса ви. Ето някои причини, поради които:

  • Изображение на марката: Представете си потенциален клиент, който чете стара, остаряла статия във вашия блог. Този клиент най-вероятно се интересува да научи по каквато и тема да е озаглавена статията ви, но не може, защото е изпълнена със стара и остаряла информация. Съветите, дадени в тази статия, може да са толкова остарели, че вече не се прилагат. Какъв образ дава това на клиента за вас и вашия бизнес?
  • Загуба на продажби: Остарялата публикация в блога не само ще даде лош имидж на вашия бизнес, но и ще ви струва потенциални продажби. Читателите няма да купуват от източник, който предоставя стара, остаряла информация. Те искат бизнес, който знае за какво говорят и някой, който е надежден.
  • отговорност: В определени случаи дори можете да носите юридическа отговорност за невярна информация, публикувана във вашия блог.
  • Лошо SEO & Загуба на органичен трафик: Старото и остаряло съдържание на блога няма да се класира добре в търсачките и ще пропуснете възможността да насочите нов трафик към вашия бизнес. Всъщност, лошото съдържание в блога ви всъщност може да навреди на цялостните SEO усилия на вашия сайт.

ЛИСТА НА БОТОМ: Важно е да държите под контрол съществуващите си блогове. Блогът изисква много работа и поддържането на съществуващите ви публикации е част от това. Вашите публикации не са набор и забравете нещо.

Как да продължите да поддържате блога си

След като разбрахте защо е толкова важно да поддържате вашите публикации, нека поговорим как да правим това.

Извършвайте навременни повтарящи се одити на вашите постове

Първата стъпка е да прегледате блога си. Ще искате да правите това редовно. Бих препоръчал поне веднъж месечно.

Това обаче зависи от темата на публикациите в блога ви и от това колко бързо те остаряват.

Например, ако блогвате за съвети за градинарство, по-вероятно е статиите ви да останат уместни, отколкото да кажете, ако блогвате за оптимизация за търсачки (която има тенденция да се променя доста бързо).

Така или иначе, добрата новина е, че повечето публикации обикновено са уместни от доста време. Така че дори и да се налага да ги проверявате веднъж месечно, най-вероятно няма да е необходимо да правите нищо с по-голямата част от тях.

ЛИСТА НА БОТОМ: Важното послание тук е редовно да одитирате вашите публикации (за предпочитане на месечна база) и да намирате онези, които остаряват остарели или без значение.

Определяне какво да правя с остаряла публикация

В крайна сметка, когато извършвате одити, ще намерите публикация, която е остаряла в блога ви. Ще трябва да определите какво трябва да правите с тази публикация. Можете да го актуализирате, да го пренастроите или да го изтриете. Ето няколко неща, които ще ви помогнат да решите коя опция е най-добра:

Проверете Google Анализ

Първата стъпка е да анализирате анализа на публикацията си. Проверете дали тази публикация е получила много трафик през целия си живот. Ако има, тогава е подходящ кандидат да запазите и или да актуализирате или преразпределите, в зависимост от темата. Ако не е, може да искате да маркирате това за изтриване.

Проверете за входящи връзки

След това ще искате да видите дали има някой, който има връзка към тази публикация. Използвайте добра проверка за обратна връзка, за да анализирате това. Ще се изненадате от това, което намерите. Там може да има няколко добри сайтове, които се свързват към него. Това е чудесно и означава, че някой е намерил публикацията ви достатъчно полезна, за да се свърже. Природни връзки като тази трудно се срещат и ще искате да запазите публикации с тези ценни връзки! Винаги редактирайте или пренареждайте, ако намерите добри връзки.

Проверете за дублиращи се теми във вашия блог

След това ще искате да видите дали в блога си има дублиращи се или много подобни теми. Например, кажете, че току-що написахте статия в блога си за градинарство, озаглавена „Как да засадите растение домат“ и след това си спомнихте статията, която написахте преди 3 години, озаглавена „5 съвета за засаждане на доматено растение“. Въпреки че и двете статии може да са уместни с добри съвети, все пак имате 2 отделни статии, които основно се отнасят до една и съща тема. Трябва да избягвате това и да маркирате един от тях за изтриване.

Проверете релевантността на темата на вашата публикация

Най-важното е, че ще трябва да проверите дали темата на публикацията е все още актуална. С други думи, ще продължат ли вашите читатели да се интересуват от какво става въпрос в публикацията. Някои теми имат кратък период на живот и може да не са приложими. В крайна сметка искате всяка публикация в блога ви да бъде подходяща и полезна за вашите читатели. Ако не е, означете за изтриване.

Изтриване на публикации

За публикации, които се нуждаят от изтриване, процесът е прост. Просто изтрийте публикацията, премахвайки я от вашия блог. Това е много лесно да се направи, но въпреки това винаги трябва да изтривате пестеливо и да се опитвате да актуализирате или пренареждате колкото се може повече публикации. Изтривайте само публикации, които са безвъзвратно погрешни, остарели и вредят на вашата марка.

301 Пренасочване, където е възможно

Също така, ако е възможно, можете 301 да пренасочите URL адреса на изтритата си публикация към подходящ. Например, в случая с дублирания пример за член с домати, който споменах по-рано, можете да изтриете един от артикулите и 301 да го пренасочите към другия. Това е от полза както за търсачките, така и за вашите читатели, тъй като им казва, че сте преместили завинаги изтрития си пост към този нов URL адрес и че това е официалната статия, която сега трябва да прочетат.

ЛИСТА НА БОТОМ: По принцип винаги искате да запазите публикациите си и да ги пренаредите. Изтрийте публикация само когато е абсолютно необходимо.

Актуализиране или пренасочване на публикации

За публикации, които могат да бъдат запазени (и голяма част от остарелите публикации в блога ви трябва да бъдат), ще трябва да ги актуализирате или пренареждате.

Обновяване

За публикации, които се нуждаят от актуализиране, ще трябва да редактирате отново съдържанието, за да се уверите, че е подходящо и навременно отново. Потърсете препратки към публични личности, фирми, технологии, културни & политически тенденции, дати и всичко друго, което може да е остаряло. Също така прегледайте SEO на публикацията си и добавете нови подходящи ключови думи, когато е възможно.

След като актуализирате публикацията си, уверете се, че датата на публикуването й също е актуализирана или че споменавате датата, на която е била актуализирана. Не се страхувайте да се отнасяте към това старо съдържание като към ново. В крайна сметка не искате читателите да виждат оригиналната ви дата на публикуване и да мислят, че тя не е актуализирана оттогава:

Не забравяйте да актуализирате датата на публикуването си, когато редактирате или пренареждате публикация

Погледнете датите за публикуване на тези резултати? Кое е по-вероятно да прочетете? По-актуалните дати психологически предават повече надеждност от по-старите.

Repurposing

Публикациите, които трябва да бъдат пренаредени, са такива, които вече не са релевантни, но могат да бъдат рециклирани, за да отговарят на нова цел. Те най-вероятно ще изискват и промяна на URL.

Например, преди много време се препоръчваше да предавате уебсайта си в онлайн директории за SEO цели. След актуализация на Google, сайтовете се санкционират и това всъщност ще навреди на класацията на уебсайта Ви. Така че в общи линии това вече не се смяташе за добра идея. Ако имате стара статия, която препоръчва да изпратите вашия сайт в онлайн директории, тогава ще искате да го пренастроите с нова статия за това, защо не трябва да се изпращате в онлайн директории. И двете статии са свързани по тема, но въпреки това пренареждате публикацията с нова, свежа информация.

Пренапишете тези статии в нещо ново и свежо. Ако е възможно, изберете тема, която е вечнозелена. Най-вероятно ще трябва да промените URL адреса на публикацията, така че не забравяйте да пренасочите 301 към новия.

заключение

Поддържането на публикациите в блога ви изисква много работа, но е важно и си струва да го направите. Трябва да поддържате съдържанието си свежо и актуално. Редовно проверявайте блога си и отхвърляйте старите публикации. Винаги се опитвайте да ги актуализирате или пренареждате, но изтрийте наистина лошите. Това ще изгради доверие и авторитет за вашия блог и вашия бизнес.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me