Përmirësoni produktivitetin me Google Apps for Work

Pse bizneset e vogla mund të duan të integrojnë Google Apps for Work përmes hostit të tyre në internet dhe si mund të përmirësojnë produktivitetin & efikasitet.


Të mirat dhe të mirat e Google Apps for Work

Kompania juaj pritëse mund të ketë vetëm gjë për të përmirësuar produktivitetin në vendin tuaj të punës. Quhet Google Apps for Work. Nëse nuk e keni përdorur atë, ju po humbisni.

Google Apps for Work (i njohur tani si G Suite) siguron email të biznesit (@ yourdomain.com), shkëmbimin e skedarëve në internet, dhe takime video të gjitha brenda një shërbimi. Ju mund ta përdorni atë si një komunikim biznesi, bashkëpunimi, shkëmbimi i skedarëve dhe komplet administrimi me bazë cloud. Disa pritës të internetit (si Bluehost, GreenGeeks), & iPage për të përmendur disa) kanë bashkëpunuar me Google për të integruar Aplikacionet për Punë drejtpërdrejt në llogarinë tuaj ekzistuese të mbajtjes së uebit, duke e bërë shumë të lehtë për ju ta merrni atë. Pyetja e madhe është: “A kam vërtet nevojë për Google Apps for Work dhe sa do të ndihmojë vërtet biznesi im?” Gjithashtu, nuk mund t’i marr këto shërbime falas?

Po, mund të përdorni falas të gjitha aplikacionet e Google Apps for Work falas, veçmas nga njëra-tjetra. Por kjo është pak dhimbje sepse ju keni hyrje të veçantë por asnjë ndërfaqe qendrore për t’i menaxhuar ato. Ju gjithashtu nuk mund të markoni komunikimet tuaja me email nën domenin tuaj. Do të keni vetëm adresa [email protected], jo ​​adresa të [email protected] Jo shumë e mirë për të projektuar një imazh profesional.

Në të kundërt, Google Apps siguron email në domenin tuaj me një ndërfaqe Gmail, më shumë hapësirë ​​ruajtjeje në Gmail, hapësirë ​​shtesë në Google Drive, mbështetje telefonike përreth orës dhe email, dhe një garanci 99.9% në kohë. Google Docs funksionon me Microsoft Outlook. Ka cilësime të sigurisë që nuk do t’i merrni me një produkt falas dhe mund të shtoni dhe administroni llogari të tjera të përdoruesit.

Për t’i mbajtur gjërat jashtëzakonisht të thjeshta dhe të gjitha në një vendndodhje, madje mund të regjistroheni dhe administroni fushën tuaj përmes Google Domains, i cili lidhet me Google Apps for Work. Por nuk keni pse. Varet krejtësisht nga ju.

Përparësitë

Këtu janë disa nga avantazhet më të dukshme të Aplikacioneve për Punë.

Email i markës

Arsyeja kryesore për të përfituar nga ofertimi i Google Apps for Work i hostit tuaj është, natyrisht, emaili i markës pa ndërfaqen konfiguruese konfuze të ofruar përmes cPanel ose Plesk Kur përdorni Google Apps për Punë me marrëveshjen tuaj të mbajtjes në internet, ju gjithashtu merrni disa nga filtrimi më i mirë i spamit në dispozicion. Google ka një nxitje dhe një avantazh në këtë hapësirë ​​sepse ka kaq shumë tentacles në rrjete dhe sheh aq shumë të postës elektronike të kalojë përmes vetes.

Për arsye të shumta ligjore, shumë biznese janë të mençur të mbajnë kopje të të gjitha postave elektronike të dërguara dhe të marra përmes fushave të tyre. Google Vault në Google Apps for Work është një mënyrë për ta bërë këtë.

Me Google Vault, të gjitha postat elektronike, bisedat, bashkëngjitjet dhe madje edhe dokumentet e tjera që krijoni dhe ruani në Google Apps for Work mbahen, dëgjohen, kërkohen, eksportohen dhe “mbyllen” për zbulim në rast se një kompani është paditur ose duhet të vërtetojnë pajtueshmërinë me rregulloret. Ju mund të blini licencat Vault si një shtesë për 5 $ për përdorues në muaj.

Shtojcat e palëve të treta

Pas kur u quajt Google Apps for Business, Google Apps for Work nxiti një industri të re të plugin-eve. Zhvilluesit e palëve të treta kanë programuar programet për Aplikimet për ekosistemin e produktivitetit të Google që janë po aq mirë ose më të mirë se programet e pavarura.

Një shembull i një shtojce të dobishme për një projektues ose zhvillues të softuerit është LucidChart. Me këtë shtojcë, ju mund të merrni falas shumicën e karakteristikave të softuerit të rrjedhës së lartë dhe diagraminimit të nivelit të lartë, dhe pjesën tjetër të veçorive për një tarifë nominale mujore ose vjetore. LucidChart integrohet me veçoritë e bashkëpunimit të Google Apps for Work në mënyrë që shkëmbimi i dokumentit tuaj të funksionojë ashtu si bën suita e produktivitetit amë i Google.

Një tjetër plugin i shkëlqyeshëm i produktivitetit të Google Apps for Work për zhvilluesit e Internetit dhe celularit është NodeFire.com. Me NodeFire, ju mund të dizajnoni, provoni dhe vendosni animacione HTML5 për faqen tuaj të internetit. Versioni falas i aplikacionit është i kufizuar në disa faza animacioni dhe kodi i botuar është i kufizuar. Për 12 dollarë në muaj, mund të zhbllokoni këto veçori dhe shumë të tjera.

Hapësirë ​​e Pafund

Google Apps for Work, si një plan themelor, është 5 dollarë për përdorues në muaj për 30 GB hapësirë ​​ruajtjeje. Sidoqoftë, nëse hapësira e ruajtjes për çdo përdorues, të themi, për skedarët e dizajnit të madh ka qenë një problem për biznesin tuaj në internet, për një shtesë $ 5 për përdorues në muaj (një total prej 10 $ për përdorues në muaj, për të qenë i qartë) çdo përdorues mund të ketë të pakufizuar hapësira e ruajtjes nëse keni më shumë se 5 përdorues (1 TB për përdorues për më pak se 5) dhe do të jeni në gjendje të ngarkoni deri në 5 terabajt në një goditje. Megjithëkëtë, 5 terabajtë janë shumë të tmerrshëm për të përshkuar madje disa prej lidhjeve më të shpejta. Nëse keni të bëni me shumë terabajtë të të dhënave me ndonjë rregullsi, S3 i Amazon është një mënyrë më e shpejtë për të ngarkuar të dhënat përmes postimit fizik të një hard drive në ekipin e tyre të mbështetjes. Aplikacionet Google për punë, nga ky shkrim, nuk duket se e ofrojnë atë shërbim.

Përputhshmëria e pajisjes

Reallyshtë me të vërtetë e lehtë të përdorësh Dokumentet e Google midis shumë pajisjeve, madje edhe atyre që funksionojnë Linux.

Ruani automatikisht

Një gjë që me të vërtetë ka ruajtur proshutën time në disa raste është se sa shpesh Dokumentet e Google kursen automatikisht punën tuaj. Nëse duhet të ktheheni në një rishikim paraprak, gjithashtu keni disa opsione.

Të gjitha këto avantazhe janë ari për kompanitë e pritjes në internet që kërkojnë të mbingarkojnë postën elektronike dhe mbështetjen e aplikacionit të produktivitetit. Nëse Google tashmë i bën mirë këto gjëra, pse duhet të plotësojnë barrën ?

disavantazhet

Por, kini kujdes që ka disa pengesa në përdorimin e Google Apps for Work.

Kufizimet e postës elektronike

Keni një kuti të madhe tashmë dhe doni të transferoni nga Outlook në Gmail? Nëse është shumë e madhe, mund të mos transferohet te Google Apps for Work. Gjithashtu, duhet të rindizni të gjitha rregullat tuaja të Outlook si filtra të Gmail.

Edhe pse mund të kontrolloni postën elektronike përmes ndërfaqes me bazë në Gmail dhe në të gjitha pajisjet tuaja mobile me Google Apps for Work, nganjëherë ka dhembje teknike me Outlook që mund të jenë zhgënjyese. Për shembull, disa përdorues të Outlook kanë zbuluar se ata hasin probleme me ActiveSync dhe Outlook kur ndërlidhen me POP dhe IMAP të Gmail. Ekipi mbështetës i Google mund të ndihmojë në shumicën e rasteve, por të gjithë e dimë se Outlook (a.k.a. “Shikoni!”) Ndonjëherë mund të jetë mjaft kapriçioz, duke kundërshtuar madje disa nga përpjekjet më të njohura për të rregulluar çështjet e tij.

Kufizimet e madhësisë së skedarit

Fotografi me rezolucion të lartë tejkalojnë rregullisht 2 megabajt. Ngarkimi i imazheve individuale më të mëdha se 2 megabajt nuk është problem për Google Apps for Work. Por, çdo dokument me imazhe më të mëdha të futura në to nuk do të ngarkojë në sistem. Dokumentet e tekstit janë gjithashtu të kufizuara në rreth 1 miliard karaktere secila. Jo mjaftueshëm mirë nëse skedarët e biznesit tuaj kanë sasi të mëdha të të dhënave të papërpunuara (d.m.th. pikat GPS, të dhënat shkencore, etj.). Prezantimet e sllajeve janë të kufizuara në 400 rrëshqitje secila. Por, nëse keni kaq shumë rrëshqitje në një prezantim, do t’ju duhet të rimendoni atë prezantim.

Kufizimet e monedhës

Kur paguani Google Apps for Work, nëse Google nuk mbështet blerjen në monedhën zyrtare të vendit tuaj, ju duhet të paguani atë në dollarë amerikanë, ose me vlerën ekuivalente të dollarëve amerikanë në monedhën e vendit tuaj. Nëse merreni ekskluzivisht në monedhë tjetër përveç dollarit amerikan ose opsione të tjera si Euro, do të duhet të planifikoni kostot pas konvertimit të monedhës tuaj vendase në kursin e shkimit, gjë që mund të shkaktojë probleme në parashikimet e shpenzimeve. Google ka një

Ke keqpërdorimi i aplikacioneve të palëve të treta

Ndërsa ka shumë, shumë aplikacione që luajnë mirë me Google Apps for Work, ka edhe të tjera që vlejnë vetëm për reklama ose janë plotësisht të fryra dhe të padobishme. Për fat të keq, duhet gjykim dhe gabim për të kuptuar se cilat me të vërtetë ia vlen të instalohen.

intimitet

Ndërsa ruan me kënaqësi emailet dhe dokumentet tuaja në Google Apps for Work, shërbimi po monitoron gjithashtu përmbajtjen që keni dhe po e shpon atë për informacion në lidhje me biznesin tuaj. Kjo mund të mos jetë një çështje e madhe për një dyqan nënë dhe pop që e konsideron të pranueshëm tregtinë. Por, çdo biznes që merret me qeveri, financë, kujdes shëndetësor, ose sektorë të tjerë ku intimiteti është parësor, do të duhet të ekzaminojë atë tregti shumë ngushtë nga pikëpamja ligjore.

Lidhshmëria

Me të gjitha trumbetimin e cloud computing duke qenë mënyra e re për të punuar, kjo hipotezë ka shumë pak rehati kur jeni i bllokuar në një aeroport me sinjal të dobët ose pa tel. Nëse nuk mund të lidheni me Internet, nuk mund të shkoni në dokumentet tuaja. Fat i mirë duke redaktuar atë prezantimin e minutës së fundit nëse ishte i ruajtur në Google Docs. Ka mundësi offline, por do të duhet të mendoni përpara për t’i përdorur ato në një krizë të lidhjes.

Për shembull, isha me një lundrim me familjen time dhe kisha pika lidhjesh gjatë rrugës sonë. Por doja të shkruaja kur ishim në det. Unë kisha shkarkuar aplikacionin Docs dhe po punoja larg në dokumentin tim, vetëm për të kuptuar se kisha lënë pas dore të sinkronizoja ndryshimet e mia më të fundit në versionin offline në iPad tim. Kur u ktheva në shtëpi, zbulova se vërtet kisha dy versione të dokumentit. Një në re dhe një në iPad tim. Unë ende nuk jam marrë me pajtimin e të dyve sepse kam frikë të humbas kohën që do të duhet për ta kuptuar atë.

përfundim

Google Apps for Work është një përfitim për pronarët e bizneseve që duan të menaxhojnë programin e tyre të produktivitetit, postën elektronike dhe shërbimet e tjera të IT nën një ndërfaqe. Por kjo vie me koston e rrezikut ose humbjes së intimitetit. Ju duhet të merrni parasysh ekspozimin dhe tolerancën tuaj ndaj rrezikut përpara se të regjistroheni për shërbimin ose përmes hostit tuaj në internet ose vetë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map