Përdorimi i parametrave UTM për të ndjekur performancën tuaj të marketingut

Mësoni rreth Parametrave UTM & si mund t’i përdorni ato me Google Analytics për të analizuar performancën e faqes tuaj & gjurmoni se cilat kanale të marketingut ishin të suksesshme.

Si të përdorni parametrat UTM

Kështu që ju thjesht krijuat një pjesë të mrekullueshme të përmbajtjes për faqen tuaj të internetit dhe mezi dëshironi ta ndani atë. Ju keni mijëra opsione kur bëhet fjalë për ndarjen: Facebook, Twitter, Google+, kërkim të paguar, fushata me email, reklamim në ekran dhe lista vazhdon.

Le të themi që po ndjehesh i çmendur dhe e ndan përmbajtjen tënde duke përdorur të GJITHA prej këtyre metodave. Ju kontrolloheni përsëri në Google Analytics një javë më vonë, dhe wow – kjo përmbajtje bëri 11,000 vizita të reja në faqen tuaj!

Por prisni, nga erdhën ato vizita? A ishte përmbajtja juaj një hit në Facebook? Apo e goditi kordonin e duhur me audiencën tuaj të postës elektronike? Kur kontrolloni Google Analytics thjesht do t’ju tregojë se këto vizita erdhën në faqen tuaj direkt. Por kjo nuk mund të jetë e drejtë.

Parametrat UTM janë çelësi për zgjidhjen e këtij problemi dhe përftimin e qartësisë së plotë në të cilën kanalet e marketingut po udhëheqin kthimin më të madh për ju dhe faqen tuaj të internetit..

Cilat janë parametrat UTM?

Parametrat UTM janë copa të tekstit të shtuar në fund të lidhjeve tuaja të përdorura në fushatat e marketingut. Këto parametra tregojnë Google Analytics nga erdhi vizita, në cilën fushatë ishte pjesë e saj, dhe çdo shënim tjetër i rëndësishëm që dëshironi të përfshini.

Në përgjithësi, një parametër është gjithçka që shtohet në fund të URL-së tuaj që tregon detajet e sistemit në lidhje me vizitën tuaj. Pra, nëse faqja juaj e internetit është thetacoshack.com dhe ju po dërgonit vizitorë në faqen tuaj të internetit nga Facebook për të mësuar më shumë rreth tuaj menyja e re URL-ja juaj me parametrat UTM të shtuar mund të duket diçka si kjo:

www.thetacoshack.com/? Utm_source =facebook&utm_medium =social&utm_campaign =newmenupromo

Kur vizitori vjen në faqen tuaj, Google tërheq këtë informacion nga URL-ja dhe i dërgon në Google Analytics së bashku me pjesën tjetër të informacionit të vizitës. Nga atje, brenda ndërfaqes së Google Analytics, atëherë mund të shihni ndarjen e vizitave nga secili burim dhe informacione të tjera të performancës, si norma e kërcimit, plotësimet e qëllimeve dhe të ardhurat.

Më poshtë është një shembull i trilluar i faqes sonë të përmendur më parë për atë se “Blerja > Raporti i burimit / i mesëm ”do të duket në një llogari që ka marrë vizita me parametrat UTM. Duket sikur ne bëmë vizita të shumta nga rrjetet sociale, posta elektronike dhe kërkimi i paguar. Mund të shohim gjithashtu që megjithëse në faqen tonë në Facebook vetëm 46 seanca, ai ishte një nxitës i të ardhurave më të larta me 3,269,46 dollarë i nxitur në total.

Duke analizuar një raport të Parametrave UTM

Kush duhet të përdorë parametrat UTM

Nëse jeni të interesuar të merrni qartësi në ndonjë nga sa vijon, parametrat UTM me siguri vlen të vendosen:

 • Cili nga kanalet tuaja të marketingut po sjell kthimin më të madh në formën e vizitave, qëllimeve ose të ardhurave.
 • Nga vijnë vizitorët tuaj
 • Cilat burime në uebfaqe po drejtojnë më shumë të ardhurat
 • Whatfarë mesazhesh drejton më shumë të ardhurat
 • Sa vizita keni pasur për secilën nga fushatat tuaja

Cilat janë përbërësit e parametrave UTM?

Me të gjitha opsionet e mundshme të parametrave UTM, mund të jetë pak frikësuese për të filluar, por ato nuk janë aq të këqija kur të mësoni pak specifik të depërtimit që secili ofron. Më poshtë do të tregojmë se cilat kërkohen, cilat janë opsionale dhe çfarë do të thotë secila prej tyre.

kërkohet:

 • utm_source – përshkruan se nga erdhi vizita.
 • Shembuj të përdorimit: facebook, twitter, mailchimp, google+
 • utm_medium – përshkruan kanalin e mesëm ose të marketingut nga i cili erdhi vizita.
 • Përdor shembuj: email, social, cpc
 • utm_campaign – përshkruan fushatën ose promovimin e kësaj vizite është një pjesë e
 • Shembuj të përdorimit: blackfriday, springsale, vetëdije

optional:

 • utm_term – kjo fushë zakonisht përdoret për kërkim të paguar dhe përshkruan pyetjen specifike të kërkimit nga ka ardhur personi. Në përgjithësi, Google AdWords dhe Bing do të plotësojnë automatikisht këtë për ju nëse i kërkoni ata, por nëse nuk po ndiqni kërkimin e paguar, mund të shtoni gjithçka tjetër këtu që ju pëlqen!
 • Shembull përdorin: “këpucë vrapimi”, “tacos”
 • utm_content – përshkruan llojin e përmbajtjes ose reklamën. Kjo është e shkëlqyeshme nëse po provoni një larmi reklamash ose pika mesazhesh.
 • Shembull përdor: “versioni-a”, “version-b”, “buton blu”, “buton jeshil”

Si t’i vendosni ato

Pra, tani kur ju jeni kruarje për të filluar mbledhjen e të dhënave, si t’i vendosim ato? Ju mund të krijoni me dorë këto URL ose mund të përdorni një mjet të dobishëm të quajtur Ndërtuesi i URL i Google Analytics. Sapo të arrini tek ndërtuesi, do t’ju kërkojë të vendosni URL-në tuaj, të plotësoni fushat e kërkuara (burim, medium, fushatë) dhe të plotësoni fushat opsionale (termi, përmbajtja). Sapo t’i futni ato, gjithçka që duhet të bëni është të goditni butonin “Gjeneroni URL” dhe nuk i keni garat!

Si të gjeneroni parametrat UTM në një URL

Shembuj të situatave për të përdorur parametrat UTM

Shembull kohe! Më poshtë janë disa shembuj të vendeve ku do të përdorni parametrat UTM, pse i përdorni ato dhe disa shembuj të URL-ve, në mënyrë që të shihni se si do të dukeshin në veprim. Përsëri, mund të plotësoni gjithçka që dëshironi për secilin parametër, por këto janë disa shembuj që funksionojnë mjaft mirë për ne.

 • Mediat sociale – ndarjen e përmbajtjes për ndjekësit tuaj në rrjetet sociale.
  • shembuj:
   • thetacoshack.com/? Utm_source =facebook&utm_medium =social&utm_campaign =newmenupromo
   • thetacoshack.com/?utm_source=Cicëroj&utm_medium =social&utm_campaign =summerspecial
  • Reklamim – nëse reklamoni në një rrjet social, përdorni reklama të ekranit, përmbajtje vendase, ose duke bërë reklama, kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të kuptuar më mirë se çfarë reklamimi po sjell kthimin më të madh të investimit tuaj.
   • shembuj:
    • thetacoshack.com/?utm_source=adroll&utm_medium =remarketingl&utm_campaign =summerspecial
    • thetacoshack.com/?utm_source=google&utm_medium =ekran &utm_campaign =summerspecial
   • Kërkim i paguar – siç u tha më lart, ofruesit e kërkimit të paguar zakonisht si Google dhe Bing do të shtojnë automatikisht parametrat UTM në URL-të tuaj, por këto janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të gërmuar thellë në ato që fushatat e kërkimit të paguar dhe fjalët kyçe po funksionojnë më së miri për ju.
    • shembuj:
     • thetacoshack.com/?utm_source=google&utm_medium =CPC&utm_term= Taco% 20store% 20near% 20me&utm_campaign= lokale% 20taco% 20shops
     • thetacoshack.com/?utm_source=google&utm_medium =CPC&utm_term=% 20tacos shijshme&utm_campaign= lokale% 20taco% 20shops
 • Fushata me Email – nëse doni të kuptoni se shpërthimi i emailit çoi më shumë kthimin, parametrat UTM janë një mënyrë e shkëlqyeshme për ta bërë atë.
  • shembuj:
   • thetacoshack.com/?utm_source=MailChimp&utm_medium = email&utm_campaign =summerspecial
   • thetacoshack.com/?utm_source=MailChimp&utm_medium = email&utm_campaign =lastminutedeal

Dhe kjo eshte! Shpresojmë ta keni gjetur të dobishëm këtë artikull dhe se mund ta zbatoni këtë për të përmirësuar performancën tuaj të marketingut! Mos ngurroni të bëni një pyetje ose të filloni një diskutim në komentet më poshtë.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me