Përdorimi i Google Analytics për të kuptuar trafikun në internet

Mësoni si të përdorni Raportet e Google Analytics për të parë sjelljen e përdoruesit & zbuloni se cilat përpjekje për marketing po drejtojnë trafikun në faqen tuaj të internetit.


Kuptimi i trafikut të faqes në internet me Google Analytics

Sot, bizneset mund të kenë një mori të dhënash në lidhje me klientët e tyre dhe vizitorët e faqes në internet – të dhëna që mund të ndihmojnë në marrjen e vendimeve të informuara të marketingut. Në përvojën time 20 vjeçare të marketingut, kam parë që shumë biznese vazhdojnë të marrin vendime të kushtueshme bazuar në intuitën dhe informacionin e datës. Megjithëse këto mund të mos jenë zgjedhje të dobëta, këto janë zgjedhje që nuk bazohen në të dhëna insightful.

Në mënyrë që të vlerësoni dhe rregulloni si duhet strategjinë tuaj të marketingut dixhital, duhet të dini se si po kryejnë përpjekjet tuaja promovuese. Për bizneset që sapo fillojnë me analizat e faqes në internet, ndjekja e trafikut të faqes suaj të internetit është një vend i shkëlqyeshëm për të filluar plotësimin e një tabloje më të madhe të sjelljes së audiencës dhe performancës së përmbajtjes.

Nga janë vizitorët tuaj të faqes që vijnë nga?

Google Analytics mund të gjurmojë trafikun tuaj në faqen e internetit që vjen nga kanalet e mëposhtme të paracaktuar: kërkim organik, kërkim i drejtpërdrejtë, me pagesë, të tjera, referime, ekran, social dhe email.

Llojet e trafikut të faqes në internet

Do’kuptim kanë këto kanale? Trafiku raportohet si:

Kërkimi Organik – kur një vizitor kërkon në faqen tuaj të internetit ose një fjalen përkatëse dhe klikon në faqen tuaj te internetit në faqen e rezultateve të motorit të kërkimit (SERP).

Direkte – kur një vizitor hyn direkt në URL-në tuaj të internetit.

Kërkim i paguar – kur një vizitor vjen në faqen tuaj të internetit duke klikuar në një lidhje në një nga reklamat tuaja të kërkimit.

Tjetër – kur burimi i një vizitori nuk mund të kategorizohet. Kjo mund të ndodhë nëse parametrat UTM për burim ose medium nuk janë vendosur si duhet (kjo do të shpjegohet më vonë).

Kërkesa – kur një vizitor vjen në faqen tuaj të internetit duke klikuar në një lidhje në një faqe tjetër në internet (përveç motorëve të kërkimit dhe shumicës së rrjeteve sociale).

Afisho – kur një vizitor vjen në faqen tuaj të internetit duke klikuar në një lidhje në një nga reklamat tuaja të ekranit, atëherë do të raportohet si trafiku i ekranit.

Sociale – kur një vizitor klikon në një lidhje që tregon në faqen tuaj të internetit nga një rrjet social (ai që ndiqet nga Google Analytics), atëherë ai do të raportohet si trafik shoqëror.

Email – kur një vizitor klikon në një lidhje brenda një emaili, atëherë ai do të raportohet si trafiku i postës elektronike.

Vendosja e Ndjekjes së Google Analytics

Për të qenë në gjendje të gjurmoni këto burime të ndryshme të trafikut dhe të zbuloni në një ndjekje më të thellë, më të detajuar, së pari duhet të keni të vendosur një llogari Google Analytics dhe kodin e vendosur në faqen tuaj të internetit..

Këtu është artikulli rreth Google vendosja e gjurmimit të Google Analytics. Unë gjithashtu kam një të shpejtë & i thjeshtë Kursi i Google Analytics që do t’ju tregojë udhëzime hap pas hapi për konfigurimin e llogarisë tuaj dhe ndjekjen.

Cilat përpjekje të marketingut po drejtojnë trafikun në faqen tuaj të internetit?

Duke përdorur Google Analytics, ju mund të përcaktoni se si po performojnë përpjekjet dhe fushatat tuaja të marketingut. Të qenit në gjendje të vlerësojë ROI dhe vlerën e përgjithshme të fushatave aktuale lejon biznesin tuaj të rregullojë strategjinë e tij të marketingut bazuar në metrikë të matshme të performancës. Raportet e blerjes gjithashtu ju ndihmojnë të përcaktoni efektivitetin e burimeve të ndryshme, të tilla si Twitter, Facebook dhe LinkedIn, dhe mediumet, të tilla si email, reklama sociale dhe dixhitale.

Së bashku me burimin tuaj të ri dhe njohuri të mesme, ju mund të identifikoni se cilat pjesë të përmbajtjes janë drejtuesit e trafikut popullor DHE në cilat burime dhe mediume ata kryejnë më së miri. Për shembull, le të themi se keni zbuluar se një nga postimet tuaja në blog po ngre vëllime të mëdha trafiku dhe vazhdimisht merr një shikim të madh të faqeve. Nëse keni vendosur parametra UTM për ndjekjen (shpjegohet më vonë), mund të zbuloni gjithashtu se 40% e këtij trafiku vjen nga organike, 25% nga Twitter dhe 25% nga një buletin mujor për email. Me këtë informacion, mund të filloni të investoni më shumë në këto burime specifike për llojin specifik të përmbajtjes ose temës. Para se të bëni shumë supozime bazuar në këtë pikë të dhënash, do të dëshironi të vazhdoni të testoni dhe vlerësoni të gjithë faktorët e performancës, pastaj të rregulloni strategjitë dhe taktikat tuaja të marketingut..

Gjetja e burimeve të trafikut në Google Analytics

Sipas raporteve të Blerjes, do të gjeni informacionin tuaj kryesor për trafikun në Përmbledhje. Më poshtë, ju do të shihni kanalet e paracaktuara ku trafiku i faqes suaj të internetit po raportohet.

Një vështrim në përmbledhjen e parazgjedhur të kanaleve në Google Analytics

Gjithë Trafiku > kanalet

Një vështrim në kanalet nga të gjithë trafikun në Google Analytics

Gjithë Trafiku > Burimi / Medium

Raporti i Burimit / Mediumit është shumë i rëndësishëm për të kuptuar se ku duhet të investoni përpjekjet dhe buxhetin tuaj për marketing. Për të mësuar se si të përdorni raportin e Burimit / Mediumit, mund të shihni këtë video mësimore që unë kam krijuar:

Nëse doni të kërkoni një lloj specifik të përmbajtjes, temë, faqe ose pjesë të faqes tuaj, mund të krijoni një dimension dytësor dhe më pas të përdorni opsionin paraprak të filtrit për të kërkuar një fjalen. Për shembull, mund të shikoni Burimin / Mediumin për faqet individuale në blogun tuaj duke krijuar një dimension dytësor për “Page” dhe një filtër të përparuar për faqet që përmbajnë “/ blog /” në URL. Një mënyrë tjetër për ta bërë këtë është të krijoni një dimension dytësor për Burimin / Mediumin nën Sjelljen>Përmbajtja e faqes>Të gjitha faqet raportojnë dhe shtojnë një filtër për “/ blog /”.

Gjithë Trafiku > referime

Një vështrim në Referat për të gjithë trafikun në Google Analytics

social > Përmbledhje

Një vështrim në Trafikimin nga kanali Social në Google Analytics

fushata > Të gjitha fushatat

Nën të gjitha fushatat, do të gjeni të gjithë emrat e fushatës që keni ndjekur me një parametër të fushatës UTM. Nëse jeni duke përdorur Google AdWords, ai parametër shtohet automatikisht për ju në ato fushata, përveç nëse keni etiketim të fushatës (ai është aktivizuar).

Ju mund të klikoni në fushatat individuale për të parë Burimin / Mediumin dhe mënyrën se si fushatat tuaja po performojnë në kanale dhe media të ndryshme. Nga faqja Të gjitha fushatat, ju gjithashtu mund të krijoni një dimension dytësor për të parë faqet e burimit / të mesëm apo edhe individuale.

Një vështrim në Dimensionin Sekondar brenda Të gjitha Campagins në Google Analytics

Si të Vendosni Parametrat e Ndjekjes së Fushatës / UTM

Ndjekja e trafikut të fushatës suaj është aq e thjeshtë sa shtimi i një teksti shtesë në URL-në me të cilën po lidhni. Ju do të duhet të shtoni parametrat UTM për të ndjekur trafikun e fushatës suaj. Shihni artikullin tonë të botuar më parë në Parametrat UTM i cili mbulon se si ta bëni këtë.

përfundim

Në përgjithësi, është e rëndësishme të gjurmoni dhe të analizoni siç duhet trafikun tuaj në internet, pasi ai mund t’ju sigurojë të dhënat që ju nevojiten për të marrë vendime efektive të marketingut. Për të mësuar më shumë se si të përdorni Google Analytics në detaje, ju mund të shikoni tim Raportet e Google Analytics Deep-Dive: Kursi i Raporteve të Blerjes në Udemy. Ju madje mund të jeni në gjendje të përfitoni nga shoferet e trafikut që nuk e dini se keni pasur! Hasfarë ju ka thënë trafiku? Unë do të doja të dëgjoja për të! Mos ngurroni të komentoni më poshtë ose më mësoni në Twitter: @janetdmiller.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map