Öt lépés a blogkészítés megkezdéséhez

A kezdő útmutató öt egyszerű lépést mutat be a vállalkozásának sikeres blogjának kialakításához. Tudja meg, hol, ki és hogyan kezdje el közzétenni tartalmát.


A blogolással kezdődik

A vállalkozása számára készült blog nagyszerű módja annak, hogy új növekedést hozzon létre, és számos egyéb előnye mellett is elérhető. A blogkészítés azonban nem könnyű feladat, és nagy odaadást igényel. Íme néhány kulcsfontosságú lépés az induláshoz.

1. lépés: Határozza meg, hol tárolja a tartalmát

Az első lépés annak eldöntése, hogy hová menjen a blogja. A te honlapod? A Facebook oldalod? Egy külön platformon, például a WordPress.com? Itt lehet zavarba hozni a dolgokat … de ne félj. Valójában könnyebb, mint amilyennek látszik.

Mindig célja, hogy tegye a Blogját a webhelyére

Ha van weboldala, add hozzá mindig a blogod. Nyilvánvalóan azt akarja, hogy tartalmát a lehető legtöbb ember láthassa. Ha termékeket árusít vagy értékesítési vezetőket generál a webhelyén, amit valószínűleg meg fog tenni, akkor a blogforgalmat a webhelyére is irányítani kell. A blog hozzáadása a meglévő webhelyhez általában egyszerű. Ha olyan tartalomkezelő rendszert használ, mint a Joomla vagy a WordPress, akkor a blogrész hozzáadása csak néhány kattintást igényel.

Alternatív lehetőségek

Ha még nem rendelkezik webhellyel, blogját máshol kell tárolnia. Itt vannak a leggyakoribb alternatívák:

 • Közösségi média oldalak: ezek a platformok remekül szolgálhatnak a tartalom közzétételéhez. Van egy beépített közönség, és nem igényelnek semmiféle műszaki képességet. Ugyanakkor be kell tartania a tartalomra és a formátumra vonatkozó szabályaikat. És ha a tartalmadat kedvelik és / vagy megosztják, akkor csak az adott platformon lévő felhasználókra korlátozódik. Végül általában a tartalomhoz fűződő jogokat adod át. Egyes vállalkozások számára ez komoly problémát jelenthet.
 • Dedikált blogplatformok: Azok számára, akiknek nincs weboldala, és talán nincs aktív közösségi média, az olyan szolgáltatások, mint a Typepad vagy a Tumblr, egyszerű, ingyenes blogszerző eszközt kínálnak, anélkül, hogy a teljes webhely létrehozásának fejfájása lenne. Ez nagyszerű lehetőség az egyszerűség kedvéért, de ne tegyük fel, hogy „ha építed, akkor jönnek”. Meg kell fontolnia, hogyan lehet „szemgolyókat” generálni a tartalomhoz.
 • Email: ha nagy e-mail listája van, akkor erre érdemes koncentrálnia, mint önálló csatorna számára a blogjában (más néven e-mail hírlevél). Vannak olyan jó, teljes körű szolgáltatások, mint az iContact és a Benchmark, amelyek minden igényt kielégíthetnek.

GYORS TIPP: Végül azt akarja, hogy blogolvasói ügyfelekké váljanak. Győződjön meg arról, hogy van egy zökkenőmentes út, ahonnan elolvashatják a tartalmat, és ahonnan megvásárolhatja az Ön termékét!

2. lépés: Csináld magad az első hozzászólást

Még akkor is, ha nem író vagy, mégis el kell írnia az első blogbejegyzést. Ehhez gondolkodni kell arról, hogy mit mondjon (tartalom), és hogyan kell mondani (hangjelzés) & hang). Ez kritikus fontosságú akkor is, ha írót bérel fel a későbbi bejegyzésekhez. Ön a tárgy szakértője. Az Ön szempontjából egyedülálló, és egyedülállóan hasznos az ügyfelek számára. Nem számít, ki írja a blogot, ezt a szakértelemnek kell tudnia.

Miután ezt megtette, jobban felszerelt leszel a következők eldöntésére:

 • Akár magad írja, akár írót bérel
 • Hogyan válasszuk ki az olvasókat érdeklő releváns témákat?
 • Az oszlop optimális hossza
 • Az optimális eredmény eléréséhez szükséges idő és pénz befektetése

GYORS TIPP: Írjon az ügyfeleknek, nem magának. Írja be az iparágát, ahol vállalkozása működik & Nem a te dolgod. Ne adjon el, hanem hozzon létre valami hasznosat. Az induláshoz kérdezd meg magadtól: „Mit kell vagy akarnak tudni az ügyfelek, mielőtt velem üzletelnének?”

3. lépés: Forrás a tartalomra

Ki készíti el a tartalmat? Ez egy fontos felhívás. A rossz tartalom rosszul tükrözi vállalkozását, és rosszabb is lehet, mint a tartalom hiánya. Íme néhány lehetőség:

 • DIY (csináld magad): Ez a legegyszerűbb, legalacsonyabb költségű lehetőség. Vigyázzon azonban arra, hogy mennyi ideig tartott az első blogbejegyzésének írása. Miközben ingyenes, ideje költségekkel jár … vagy a dolgok alternatív költségeivel, amelyeket egyébként csinálhat, vagy a munkavállaló tényleges költsége az elveszített idő utántöltésére. Továbbá, ha valaki más gyorsabban ír, anélkül, hogy a minőséget rontaná, akkor a DIY módszer lehet a nem a legjobb választás. Ezenkívül a becsületes önkritika ritka vonás. Objektív, lakkozott visszajelzést kaphat barátaitól és ügyfeleitől.
 • Alkalmazottai: Sok üzleti tulajdonos hasznosnak találja alkalmazottainak blogbevonását. A hátránya, hogy az alkalmazottak már vannak a bérszámfejtésen, és tárgyi szakértők. A hátránya, hogy felvérte a munkatársait képességeikért, és az írás valószínűleg nem tartozik köztük. Ha sok alkalmazottja van, kísérletezzen a tehetséggel és motivációval rendelkezők keresésével.
 • Szerződéses blogírók / ügynökségek: Ez valószínűleg a legjobb választás a jó minőségű tartalomhoz, de valószínűleg a legdrágább is. Ne felejtse el áttekinteni korábbi munkájukat. Sok jó forrás létezik, de vannak olyan „verejtéküzletek” is, amelyek tiszta árucikkként kezelik a tartalmat, előnyben részesítve az olcsóbb és gyorsabb fordulatot a minőség felett. Keressen olyan ügynökségeket, amelyeknek szerkesztői tapasztalattal rendelkező vezető alkalmazottai vannak, és az író alkalmazottak körében alacsony a forgalom.

GYORS TIPP: Ne felejtsd el a régi mondást: „Gyors van, van jó és olcsó. Válasszon bármelyik kettőt. Tegyen prémiumot a minőségre, és egyensúlyt teremtsen az időszerűség és a költség között.

4. lépés: Készítsen szindikációs tervet

Ne korlátozza blogja láthatóságát arra a webhelyre, ahol a webhelye üzemelteti. A blog tartalmának egyszerű és könnyű „szindikálása” különböző üzletekben. Ha a blogod a webhelyén található, akkor valószínűleg azt akarja, hogy tartalma közzétételre kerüljön, például:

 • Közösségi média számlák: miután közzétett egy blogot, a legtöbb esetben egyszerűen el kell helyeznie az URL-t a közösségi média oldalára, és az automatikusan megjeleníti a blog címét, képet és az első néhány sort.
 • E-mail hírlevelek: linket küldhet a HTML-oldalához, vagy akár maga az oldal is beágyazódhat egy e-mailbe.

Van is mód a folyamat automatizálására. Számos közösségi médiaszolgáltatás olyan integrációt kínál, amely lehetővé teszi a tartalom automatikus közzétételét az egyik platformról a másikra. Tehát egyszer feladja, és több helyen is megjelenik. A modellt is megfordíthatja, és a közösségi média hírcsatornája automatikusan megjelenhet webhelyén.

Egyes szolgáltatások, például ütköző és HootSuite, központi szindikációs műszerfalként működik, ahol egy helyen elhelyezheti a tartalmat, és pontosan ellenőrizheti, hogy hol és mikor jelenik meg.

A puffer ütemezheti a tartalom közzétételét

A permutációk végtelenek, de az Ön alapelvének annak kell lennie, hogy minden lehetséges módon maximalizálja a szemgolyókat, amelyek az Ön tartalmára ütik fel (és az Ön webhelyére jönnek)..

GYORS TIPP: Nem lehet túl nagy közönség. Mindig várjon új helyeket a tartalom közzétételére.

5. lépés: épít a sikerhez

Miután megszerezte a forrást és a terjesztési tervet, meg kell fontolnia néhány alapvető gyakorlatot, amelyek maximalizálják a siker esélyét.

A jó tartalom vonzza a közönséget. Küldetésének része az, hogy a közönséget érdeklődéssel és elkötelezettséggel kell megőrizni. Íme néhány tipp annak biztosítására, hogy közönsége növekszik, és nem csökken.

 • Készítsen (és tartson be) ütemezést. Ha sikeresen blogol, akkor közönséget épít. Ez elvárást teremthet arra, hogy ugyanazzal a gyakorisággal folytatja. Ha nem felel meg az elvárásoknak, elidegenítheti a közönséget. És semmi nem mondja: „ez a vállalkozás nem bízhat megbízhatóan”, mint egy blog, ahol a legutóbbi bejegyzés két éves. Légy kész arra, hogy úgy kezelje a blogját, mint egy kis újság. Gondolj úgy, mint egy kiadó. Hozz létre egy ütemet és légy következetes.
 • Győződjön meg arról, hogy mobilbarát. A legtöbb weboldal-platform beépített érzékeny kialakítású, így bármi, amit közzétesz, alkalmazkodni fog a mobilhoz. De ha nem, akkor nagy árat fog fizetni az elveszített hitelesség és forgalom miatt.
 • Használjon képet minden hozzászóláshoz. Blogod gyakran megjelenik egy hírcsatornában, sok más tartalommal együtt. A provokatív kép kulcs lehet a kattintás és figyelmen kívül hagyás kulcsának.
 • Tegye tartalmát megoszthatóvá. Ha valakinek tetszik a tartalma, és meg akarja osztani, akkor egyszerűnek és érthetőnek kell lennie, hogy egyetlen kattintással meg lehet csinálni. Ha nem, akkor ez csalódást okoz majd a közönség számára, és kihagyhatja a további expozíciókat, amelyeket a megosztás hoz létre. Szerencsére vannak olyan szolgáltatások, mint az AddThis és a SumoMe, amelyek eszközöket nyújtanak a megosztás gombok hozzáadásához az Ön webhelyére. Számos e-mail szolgáltatásnak is van ez a szolgáltatás, és szerencsére minden közösségi média platformon megtalálható ez a „beépítés”, bár az egyes platformok általában csak az ugyanazon a platformon mások számára történő megosztás korlátozására irányulnak..Tegye tartalmát megoszthatóvá
 • Csatlakozz a beszélgetéshez. Olvassa el a megjegyzéseket és vegye fel a kapcsolatot a kommentálókkal. Bármilyen aggályt felvehet, és elmélyítheti a kapcsolatot a legaktívabb olvasókkal. Kiváló képet ad arról, hogy a témákat hogyan fogadják, és nagyszerű takarmány a jövőbeli blogötletekhez.

Végül emlékezzen arra a mondásra: „Nem tudja kezelni azt, amit nem mérhet”. Ideális esetben a blog felhívja a figyelmet vállalkozására. De idő és / vagy pénz befektetés, tehát meg kell értenie a hozamot. Íme néhány egyszerű módszer a hatás mérésére:

 • Webhely forgalma: Telepítse az elemzést a blogján, hogy odafigyeljen a forgalomra. Vegye figyelembe, melyik hozzászólás jól rajzolt, és melyik nem. A „Refering site” adatoknak azt is meg kell mondaniuk, hogy a közösségi média platformjai hogyan teljesítenek.
 • Egyéni nyitóoldalak: Ha elõnyöket vagy eladásokat generál a blogforgalomból, érdemes lehet létrehoznia egy egyedi nyitóoldalt e forgalom felvétele érdekében. Például, ha a webhelyén van űrlap az értékesítési kérdésekre, készítsen külön oldalt és űrlapot blogja (i) ra. Amikor egy blogolvasó eltalálja az oldalt és kitölti az űrlapot, akkor tudja, honnan származott. Olyan szolgáltatásokkal, mint a Optimizely és Instapage, ezt könnyedén megteheti. Fontolja meg egy egyedi telefonszám használatát is a blogjából generált hívások nyomon követésére. Ily módon meg tudja mérni a blog tényleges alsó hatását.

Szóval, ezek az alapok. Remélhetőleg elegendő talajt fedtünk le, hogy hasznos lehessen vállalkozása számára. Kérjük, lépjen be a megjegyzéseivel és kérdéseivel. Boldog blog!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map