Optimiziranje WordPress-a za SEO odmah izvan okvira

WordPress prema zadanim postavkama nije u potpunosti optimiziran za SEO. Saznajte kako optimizirati svježu instalaciju WordPressa za tražilice pomoću jednostavnih podešavanja i dodataka.

WordPress optimizacija za SEO

Dakle, upravo ste instalirali svježu kopiju WordPress-a i spremni ste za početak izrade web mjesta. Ali ne tako brzo – prije nego što započnete, važno je prvo provjeriti je li stranica WordPress-a pravilno optimizirana za SEO. Zašto? Svježe instalirani odmah izvan okvira WordPress nažalost nije konfiguriran tako da vaša web lokacija pruža najbolju priliku za prikazivanje na tražilicama. Prije nego što počnete dodavati sadržaj na svoju novu WordPress web lokaciju, postavite web mjesto za uspjeh ažuriranjem navedenim u ovom vodiču.

Neposredne nadogradnje koje možete izvršiti u postavkama WordPress-a

Svježe instaliran, sam WordPress, treba malo podešavanja. Prvi korak je trajna veza:

Promijenite zadanu strukturu stalne veze

Prvi korak je prilagođavanje strukture trajne veze. Riječi koje tražilice čitaju u vašem URL-u igraju ulogu u rangiranju pretraživanja, stoga je važno da je ovo optimalno konfigurirano. Možete to urediti tako da otvorite postavke > Trajne. Preporučujemo odabrano „Naziv posta“ kako bi tražilice mogle čitati svaku riječ u naslovu vašeg posta. Savjet: Kada namjeravate objaviti post ili stranicu, možete ručno urediti vezu kako biste je još više optimizirali.

Promjena postavki postojane veze s imenom

Odabir WWW ili ne-WWW URL

Trebate odrediti želite li da se vaša web stranica prikazuje kao “htpp: //www.yoursite.com” ili jednostavno “http://yoursite.com”. Bilo koja je u redu, ali trebali biste odabrati verziju i dobro se pridržavajte. Da biste ovo prilagodili, idite na postavke > Općenito i osigurajte da je odabrana vaša željena metoda. Također se zapamtite da se prilagođavate tako da Googleu kažete koja vam je verzija draža na Google Search Console.

Dodavanje www na web mjesto

Isključi komentare posta

Iako nije toliko važno kao nekada, gustoća ključnih riječi i dalje je važan čimbenik vaše web lokacije. Komentari mogu zaista izobličiti gustoću ključnih riječi, stoga je važno isključiti ih. Da biste to učinili, idite na postavke > rasprava i poništite oznaku “omogući ljudima da objavljuju komentare na nove članke”. Imajte na umu da komentari objave mogu biti korisni za web mjesto i stvoriti korisničko angažiranje. Stoga razmislite dvaput prije nego što to napravite. Također možete jednostavno pratiti vaše komentare zbog „neželjenih“ odgovora prije nego što ih odobrite.

Isključite komentare na post

Instaliranje dodataka

Sada kada ste prilagodili sve zadane postavke u programu WordPress, sljedeći korak je instaliranje SEO dodataka za daljnju pomoć u optimizaciji bilo kojeg novog (i postojećeg) sadržaja koji bi mogao biti na vašoj web lokaciji. Na raspolaganju je nekoliko sjajnih WordPress SEO dodataka. Stvarno je na osobnim preferencijama koje odabrati. Ovi dodaci čine isto i pomažu u optimizaciji stvari poput oznaka opisa, izrada Sitemapa, kanonizacije itd. Da bismo pojednostavili postupak odabira dodataka, zaokružili smo naše najdraže dodatke u nastavku.

Yoast SEO

Yoast SEO jedan je od najpopularnijih dodataka za SEO jer nudi brojne značajke i korisničko sučelje. Neke od glavnih značajki uključuju konfiguraciju metaoznaka, XML sitemapove, kanonsku konfiguraciju oznaka, robots.txt uređivanje, .htaaccess uređivanje i krušne mrvice. Također pruža upozorenja u stvarnom vremenu kada ste prijavljeni u WordPress ako identificira problem sa stranicom.

SEO konfiguracija Yoast

Sve u jednom SEO paketu

Sve u jednom SEO paketu jedan je od naših omiljenih dodataka za SEO koji je već neko vrijeme dobro poznat u WordPress zajednici. Najpopularnije značajke uključuju konfiguraciju metaoznaka, konfiguraciju XML Sitemap-a, Google Analytics podršku, kanonske URL-ove, automatizirano generiranje metaoznaka i oblikovanje metaoznaka.

SEO Ultimate

SEO Ultimate nudi mnogo mogućnosti izvan onih koje nudi prosječni SEO dodatak. Neke od glavnih karakteristika uključuju konfiguraciju metaoznaka, kanonizaciju, prilagodnike stalnih veza, uređivač robots.txt, bogate kreatore isječaka, autorsko označivanje, monitor 404, integrator otvorenog grafikona i automatizaciju dubokog internog povezivanja.

W3 Ukupan predmemorija

W3 Ukupan predmemorija je predmemorirajući dodatak koji pomaže u optimizaciji performansi vaše web stranice WordPress. To će komprimirati i umanjiti datoteke vaše web stranice kako bi se povećala brzina stranice, što je važno za seo.

Razni dodaci

Tu su i niz drugih dodataka koje smo ostavili ne spomenute. Ovo može obaviti složenije funkcije poput prepoznavanja 404-ova, pronalaženja slomljenih hiperveza na vašoj web lokaciji i raznih drugih zadataka. Jednom kada se vaša web-lokacija pokrene, možda je vrijedno testirati nekoliko da biste vidjeli koji je najbolji za vas.

Daljnja rasprava

Što smatrate još važnim za konfiguriranje izvan okvira? Imate li neke favorite koji ovdje nisu navedeni? Javite nam u komentaru ispod!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me