Оптимизиране на WordPress за SEO веднага извън кутията

По подразбиране WordPress не е напълно оптимизиран за SEO. Научете как да оптимизирате нова инсталация на WordPress за търсачки с прости ощипвания и плъгини.


WordPress оптимизация за SEO

Така че току-що сте инсталирали ново копие на WordPress и сте готови да започнете да създавате своя сайт. Но не толкова бързо – преди да започнете, важно е първо да се уверите, че вашият WordPress сайт е правилно оптимизиран за SEO. Защо? Току-що инсталираното направо извън кутията WordPress за съжаление не е конфигурирано, така че вашият сайт има най-добрият шанс при показване в търсачките. Преди да започнете да добавяте съдържание към новия си сайт в WordPress, настройте вашия сайт за успех, като направите актуализациите, описани в това ръководство.

Незабавни актуализации, които можете да направите в настройките на WordPress

Току-що инсталиран, самата WordPress, се нуждае от малко настройване. Първата стъпка е перманентни връзки:

Променете вашата структура по подразбиране

Първата стъпка е да коригирате структурата си за постоянна връзка. Думите, които търсачките четат във вашия URL адрес, играят роля в това дали се класирате в търсенето, така че е важно това да е конфигурирано оптимално. Можете да редактирате това, като отидете на Настройки > Постоянните. Препоръчваме да изберете „Име на публикацията“, така че всяка дума в заглавието на вашата публикация да може да се чете от търсачките. Съвет: Когато сте на път да публикувате публикация или страница, можете ръчно да редактирате перманентната връзка, за да я оптимизирате още повече.

Промяна на настройките за постоянна връзка с име на публикация

Избор на WWW или не-WWW URL

Трябва да определите дали искате вашият сайт да се показва като „htpp: //www.yoursite.com“ или просто „http://yoursite.com“. Или единият е добре, но трябва да изберете версия и не забравяйте да се придържате към нея. За да коригирате това, отидете на настройки > общ и се уверете, че е избран предпочитаният от вас метод. Също така не забравяйте да коригирате, за да кажете на Google коя версия предпочитате във вашата конзола за търсене на Google.

Добавяне на www към адреса на сайта

Изключете публикуването на коментари

Въпреки че не е толкова важно, колкото някога, плътността на ключовите думи все още играе фактор за това дали вашият сайт се класира в търсенето. Коментарите наистина могат да изкривят плътността на ключовите Ви думи, така че е важно да ги изключите. За да направите това, отидете на настройки > дискусия и премахнете отметката от „позволи на хората да публикуват коментари за нови статии“. Обърнете внимание, че коментарите за публикации могат да бъдат от полза за даден сайт и да създадат ангажираност на потребителите. Затова помислете два пъти, преди да направите това. Можете също така просто да наблюдавате вашите коментари за „спам“ отговори, преди да ги одобрите.

Изключете публикуването на коментари

Инсталиране на приставки

Сега, когато сте оправили всички настройки по подразбиране в WordPress, следващата стъпка е да инсталирате SEO плъгини, за да помогнете допълнително за оптимизиране на всяко ново (и съществуващо) съдържание, което може да имате на вашия сайт. Налични са няколко страхотни WordPress SEO плъгини. Наистина зависи от личните предпочитания кое да изберете. Тези плъгини по същество правят едно и също нещо и помагат за оптимизиране на неща като маркери за описание, създаване на Sitemap, канонизация и др..

Йоаст SEO

Йоаст SEO е един от най-популярните SEO плъгини, тъй като предлага множество функции и удобен за потребителя интерфейс. Някои от най-добрите функции включват конфигурация на мета тагове, XML Sitemap, канонична конфигурация на тагове, редактиране на robots.txt, .htaaccess редактиране и галета. Той също така предоставя сигнали в реално време, когато сте влезли в WordPress, ако идентифицира проблем със страница.

SEO конфигурация Yoast

Всичко в един SEO пакет

Всичко в един SEO пакет е един от любимите ни SEO плъгини, който е добре познат в общността на WordPress от известно време. Най-важните функции включват конфигурация на мета маркери, конфигурация на XML карта на сайта, поддръжка на Google Analytics, канонични URL адреси, автоматизиране на генериране на мета маркери и форматиране на мета маркери.

SEO Ultimate

SEO Ultimate предлага много функции извън тези, които предлага средният SEO плъгин. Някои основни функции включват мета етикет конфигурация, канонизация, настройка на постоянни връзки, редактор robots.txt, създатели на богати фрагменти, авторски маркери, 404 монитор, отворен графичен интегратор и дълбоко вътрешно свързващо устройство.

W3 Общ кеш

W3 Общ кеш е кешираща приставка, която помага да се оптимизира работата на вашия уебсайт WordPress. Той ще компресира и минимизира файловете на вашия сайт, за да увеличи скоростта на страницата, което е важно за seo.

Разни приставки

Има и много други плъгини, които също останахме неспоменати. Те могат да изпълняват по-сложни функции като идентифициране на 404s, намиране на счупени хипервръзки на вашия сайт и различни други задачи. След като сайтът ви е работещ, може би си струва да тествате няколко, за да видите кой е най-подходящият за вас.

По-нататъшна дискусия

Какво друго според вас е важно да конфигурирате извън кутията? Имате ли любими, които не бяха посочени тук? Уведомете ни в коментара по-долу!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map