Mirëmbajtja e Blogut tuaj – tofarë duhet të bëni me Postimet e Vjetër të Blogut?

Si të mirëmbani postimet e vjetra të blogut tuaj. Mësoni të auditoni blogun tuaj, të gjeni përmbajtje të vjetëruar dhe të përcaktoni nëse azhurnoni, rivarrosni ose fshini postimet e vjetra.

si të menaxhoni postimet e vjetra në blog

Një blog është një pasuri e rëndësishme për biznesin tuaj. Në një artikull të mëparshëm, ne diskutuam pse biznesi juaj duhet të ketë një të tillë. Këtu në këtë artikull, unë dua të diskutoj se si ta mirëmbani si duhet blogun tuaj duke përcaktuar se çfarë duhet të bëni me postimet tuaja të vjetra në blog.

Pse duhet të ruani postimet e vjetra në blog

Gjërat e para në fillim. Postimet në blog bëhen të vjetra dhe të vjetëruara. Përfundimisht, do të duhet të bëni diçka për ta.

Shumë biznese me bloge thjesht publikojnë përmbajtje në blogun e tyre dhe harrojnë për të. Ata kanë mentalitetin që për sa kohë që po postojnë sende të reja, gjithçka është e mirë.

Por postimet në blog nuk janë vendosur dhe harruar. Fatkeqësisht, injorimi i posteve tuaja të vjetra është një praktikë e keqe dhe mund të jetë e rrezikshme për biznesin tuaj. Përmbajtja e ruajtur dobët në blogun tuaj mund të dëmtojë biznesin tuaj. Këtu janë disa arsye pse:

  • Imazhi i Markes: Imagjinoni një klient të mundshëm që lexon një artikull të vjetër dhe të vjetëruar në blogun tuaj. Ky klient ka të ngjarë të interesohet të mësojë për çfarëdo teme që titullohet artikulli juaj, por nuk mund të jetë sepse është i mbushur me informacion të vjetër dhe të vjetëruar. Këshillat e dhëna në këtë artikull mund të jenë aq të vjetruara, sa që nuk vlen më. Imagefarë imazhi i jep kësaj klientit tuaj për ju dhe biznesin tuaj?
  • Humbja e shitjeve: Një postim i vjetëruar në blog jo vetëm që do t’i japë biznesit tuaj një imazh të keq, por gjithashtu do t’ju kushtojë shitje potenciale. Lexuesit nuk do të blejnë nga një burim që ofron informacion të vjetër dhe të vjetëruar. Ata duan një biznes që e di se për çfarë po flasin dhe dikush që është i besueshëm.
  • Përgjegjësia: Në raste të caktuara, madje mund të mbani përgjegjësi ligjore për informacionin e rremë të publikuar në blogun tuaj.
  • SEO e dobët & Humbja e trafikut organik: Përmbajtja e vjetër dhe e vjetëruar e blogut nuk do të renditet mirë në motorët e kërkimit dhe do të mungoni në mundësinë e drejtimit të trafikut të ri në biznesin tuaj. Në fakt, të kesh përmbajtje të dobët në blogun tënd mund të dëmtojë përpjekjet e përgjithshme të faqes suaj për SEO.

Linja e Fundit: Shtë e rëndësishme që t’i mbani nën kontroll postimet tuaja ekzistuese në blog. Një blog kërkon shumë punë dhe mbajtja e postimeve tuaja ekzistuese është një pjesë e kësaj. Postimet tuaja nuk janë një grup i caktuar dhe harroni diçka.

Si të shkoni në lidhje me mirëmbajtjen e Blog-ut tuaj

Tani që e kuptoni pse është kaq e rëndësishme të mbani postimet tuaja të mirëmbajtura, le të flasim për mënyrën se si ne shkojmë për ta bërë këtë.

Kryeni auditime të përsëritura në kohë të postimeve tuaja

Hapi i parë është të rishikoni blogun tuaj. Do të dëshironi ta bëni këtë rregullisht. Unë do të rekomandoja të paktën një herë në muaj.

Sidoqoftë, kjo varet nga tema e postimeve në blogun tuaj dhe sa shpejt ato priren të bëhen të vjetëruara.

Për shembull, nëse jeni duke bloguar për këshilla për kopshtarinë, artikujt tuaj kanë më shumë të ngjarë të mbeten relevante sesa të themi, nëse bëni Blogging për Optimizimin e Motorit të Kërkimit (i cili ka tendencë të ndryshojë më shpejt).

Sido që të jetë, lajmi i mirë është se shumica e postimeve janë zakonisht të rëndësishme për mjaft kohë. Pra, edhe nëse duhet t’i kontrolloni ato një herë në muaj, me shumë mundësi nuk do të keni nevojë të bëni asgjë me shumicën e tyre.

Linja e Fundit: Mesazhi i rëndësishëm këtu është që të kontrolloni rregullisht postimet tuaja (preferohet në baza mujore) dhe të gjeni ato që bëhen të vjetëruara ose të parëndësishme..

Përcaktimi i asaj që duhet të bëni me një post të vjetëruar

Përfundimisht kur kryeni auditimet tuaja, do të gjeni një postim të vjetëruar në blogun tuaj. Do të duhet të përcaktoni se çfarë duhet të bëni me këtë postim. Mund ta përditësoni, ripërcaktoni ose fshini. Këtu janë disa gjëra për t’ju ndihmuar të vendosni se cili opsion është më i miri:

Kontrolloni Analizën Tuaj

Hapi i parë është të analizoni analitikën e postimit tuaj. Kontrolloni nëse kjo postë ka marrë shumë trafik gjatë gjithë jetës së saj. Nëse ka, atëherë është një kandidat i mirë për të mbajtur ose të azhurnuar ose rivarruar, në varësi të temës. Nëse nuk ka, atëherë mund të dëshironi që ta fshini këtë për fshirje.

Kontrolloni për lidhje hyrëse

Tjetra, do të dëshironi të shihni nëse ka dikush që lidhet me këtë postim. Përdorni një kontrollues të mirë për lidhjen e linjës për të analizuar këtë. Ju do të befasoheni nga ato që gjeni. Mund të ketë disa site të mira atje që janë në lidhje me të. Kjo është e shkëlqyeshme dhe do të thotë që dikush e ka gjetur postimin tuaj mjaft të dobishëm për t’u lidhur me të. Lidhjet natyrore si kjo janë të vështira për tu parë dhe do të doni të kurseni postime me këto lidhje të vlefshme! Gjithmonë modifikoni ose ripërcaktoni nëse gjeni backlinks të mirë.

Kontrolloni për Temat Dublikatë Brenda Blogut tuaj

Tjetra, do të dëshironi të shihni nëse keni ndonjë temë të kopjuar ose shumë të ngjashme në blogun tuaj. Për shembull, thoni që sapo keni shkruar një artikull në blogun tuaj të kopshtarisë me titullin “Si të mbillni një bimë domate” dhe më pas u kujtua artikulli që keni shkruar 3 vjet më parë me titull “5 Këshilla për Mbjelljen e Bimës së Domateve”. Edhe pse të dy artikujt mund të jenë akoma të rëndësishëm me këshilla të mira, ju ende keni 2 artikuj të veçantë që në thelb mbulojnë të njëjtën temë. Ju duhet ta shmangni këtë dhe ta flamurni njërën prej tyre për fshirje.

Kontrolloni rëndësinë e temës së postit tuaj

Më e rëndësishmja, ju do të duhet të kontrolloni nëse tema e postit është ende e rëndësishme. Me fjalë të tjera, lexuesit tuaj do të jenë ende të interesuar në lidhje me atë post. Disa tema kanë një jetëgjatësi të shkurtër dhe nuk mund të jenë më të zbatueshme. Në fund të fundit, ju dëshironi që çdo postim në blogun tuaj të jetë i rëndësishëm dhe me vlerë për lexuesit tuaj. Nëse nuk është kështu, atëherë flamurin për fshirje.

Fshirja e postimeve

Për postimet që kanë nevojë për fshirje, procesi është i thjeshtë. Thjesht fshini postimin, duke e hequr atë nga blogu juaj. Supershtë jashtëzakonisht e lehtë për t’u bërë, megjithatë ju gjithmonë duhet të fshini me kursim dhe të përpiqeni të azhurnoni ose rivarrosni sa më shumë postime. Fshini vetëm postimet që janë në mënyrë të pakthyeshme të gabuara, të vjetruara dhe të dëmshme për markën tuaj.

301 ridrejtimi ku është e mundur

Gjithashtu nëse është e mundur, ju mund të 301 të ridrejtoni URL-në tuaj të fshirë në një adresë përkatëse. Për shembull, në rastin e shembullit të kopjuar të domates, të kopjuar që përmenda më herët, mund të fshini njërën prej artikujve dhe 301 ta ridrejtoni atë në tjetrin. Kjo është e dobishme për të dy motorët e kërkimit dhe lexuesit tuaj pasi u thotë atyre që keni lëvizur përgjithmonë postimin tuaj të fshirë në këtë URL të re dhe se ky është artikulli zyrtar që ata tani duhet të lexojnë.

Linja e Fundit: Në përgjithësi, gjithmonë dëshironi të ruani postimet tuaja dhe t’i rivarrosni ato. Fshini vetëm një postim kur është absolutisht e nevojshme.

Përditësoni ose ripërcaktoni postimet

Për postimet që mund të ruhen (dhe një shumicë e mirë e postimeve të vjetruara në blogun tuaj duhet të jenë), do t’ju duhet ose t’i azhurnoni ose rivarrosni ato.

Përditësimi

Për postimet që kanë nevojë për azhurnim, do të duhet të ri-ndryshoni përmbajtjen për t’u siguruar që ajo është e rëndësishme dhe në kohë edhe një herë. Shikoni për referenca për figurat publike, bizneset, teknologjitë, kulturore & tendencat politike, datat dhe gjithçka tjetër që mund të jetë e vjetëruar. Rishikoni gjithashtu SEO-në e postës suaj dhe shtoni fjalët kyçe të reja, kur është e mundur.

Pasi të keni azhurnuar postimin tuaj, sigurohuni që data e publikimit të postit të azhurnohet gjithashtu ose të përmendni datën kur postimi është azhurnuar. Mos kini frikë ta trajtoni këtë përmbajtje të vjetër si të re. Në fund të fundit, ju nuk dëshironi që lexuesit të shohin datën tuaj origjinale të publikimit dhe të mendojnë se nuk është azhurnuar që nga atëherë:

Mos harroni të azhurnoni datën tuaj të publikimit sa herë që redaktoni ose ribotoni një postim

Shikoni datat e publikimit për këto rezultate? Cilin keni më shumë të ngjarë të lexoni? Më shumë data të tanishme psikologjikisht përcjellin më shumë besueshmëri sesa ato më të vjetra.

repurposing

Postimet që duhet të rivlerësohen janë ato që nuk janë më relevante, megjithatë mund të riciklohen për t’iu përshtatur një qëllimi të ri. Këto ka të ngjarë të kërkojnë një ndryshim URL gjithashtu.

Për shembull, shumë kohë më parë ajo rekomandohej të paraqisni uebfaqen tuaj në drejtoritë online për qëllime SEO. Pas një azhurnimi të Google, faqet u penalizuan dhe në të vërtetë do të dëmtonte renditjen e faqes suaj të internetit. Pra, në thelb kjo nuk konsiderohej më si një ide e mirë. Nëse keni një artikull të vjetër që rekomandon të paraqisni faqen tuaj në drejtoritë në internet, atëherë do të dëshironi ta rivarrosni atë me një artikull të ri se pse nuk duhet të paraqisni në drejtoritë në internet. Të dy artikujt janë të lidhur në temë, megjithatë ju jeni duke ripublikuar postimin me informacion të ri, të freskët.

Rishikoni këto artikuj në diçka të re dhe të freskët. Nëse është e mundur, zgjidhni një temë që është gjelbëruese. Ju do të keni shumë të ngjarë të ndryshoni URL-në e postës, prandaj mos harroni që 301 të ridrejtoni atë të vjetër tek ajo e re.

përfundim

Ruajtja e postimeve në blogun tuaj kërkon shumë punë, por është e rëndësishme dhe ia vlen ta bëni këtë. Ju duhet ta mbani përmbajtjen tuaj të freskët dhe të azhurnuar. Kontrolloni rregullisht blogun tuaj dhe hiqni postimet e vjetra. Gjithmonë përpiquni t’i azhurnoni ose ribërni ato, por fshini ato me të vërtetë të këqija. Duke vepruar kështu do të ndërtojë besim dhe autoritet për blogun dhe biznesin tuaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me