Mikor frissítsen a megosztott webtárhelyről

Kihúzódott-e weboldala megosztott tárhely-tervvel? Tudjon meg többet a webtárhely-terv frissítéséről a jobb teljesítmény elérése érdekében, és mit frissíthet.


Frissítés a megosztott webtárhelyről

Nem tölt be webhelyét olyan gyorsan, mint régen? Ha webhelyét egy megosztott tárhely-fiók tárolja, akkor ideje lehet frissíteni. A megosztott tárhely gyakran egy ideiglenes intézkedés a webtárhely elindításakor. Számos előnyös az új felhasználók számára, akik gyorsan és megfizethető módon szeretnék elindítani a weboldalt. Ugyanakkor végül frissíteni kell, mivel webhelye nagyobb lesz. A megosztott tárhely célja az olyan kis webhelyek kezelése, amelyek nem igényelnek erőforrásokat és kevés forgalommal rendelkeznek. A webhely növekedésével továbbra is növekszik a forgalom, és fokozatosan elfogyaszt több szerver erőforrást, végül kinövi a megosztott webtárhely-fiókot..

Honnan tudom, hogy ideje frissíteni?

Ideje frissíteni a tárhelyi tervet, ha folyamatos teljesítményproblémákat észlel, mint például a rossz válaszidő vagy a végrehajtási idő. Egy olyan webhely, mint a Pingdom megmondhatja, mekkora a betöltési idő annak az időnek a kulcsa, hogy a szerver visszatérjen, és mekkora időbe telik az oldalak működéséhez szükséges fájlok kiszolgálása vagy a JavaScript végrehajtása. Ha webhelyét minden lehetséges módon teljes mértékben optimalizálták, és továbbra is küzd, akkor ez azt jelzi, hogy a szűk keresztmetszet a házigazda. Végül a megosztott tárhelyet nem a nehéz felhasználást szem előtt tartva tervezték meg, hanem inkább új, kis forgalmú webhelyek számára.

Szerver erőforrások ellenőrzése

A legtöbb webtárhely lehetővé teszi, hogy ellenőrizze a szerver erőforrásainak felhasználását. Ellenőrizze a processzor és a memória használatát. Ezek a népszerű területek, amelyek gyakran elérik a maximális kapacitáskorlátot a szerveren.

CPU – Ezen a területen a megosztott tárhely gyakran szűk keresztmetszetet eredményezhet. Amikor egy webes alkalmazás fut a szerveren, akkor programozási nyelvet, például PHP-t, és egy adatbázist, például MySQL használ, mindkettő a szerver CPU-ját fogja használni. Mivel a hostolási környezet megosztott, a CPU használatát megosztják a szerver összes felhasználója. Még korlátlan sávszélesség esetén is, ha egy adott időpontban elegendő ember fér hozzá a webhelyhez, a CPU-használat növekszik, potenciálisan elérve a gazda által előírt felső korlátot, és 500 hibát eredményez a felhasználók számára. Találkozhat a „A 30 másodperces maximális végrehajtási idő túllépése” hibával is, amely lényegében azt jelenti, hogy a webhelyre belépő egyidejű sor vagy a párhuzamos személyek száma olyan hosszú, hogy a CPU nem tud elég gyorsan dolgozni ahhoz, hogy lépést tudjon tartani. Számos házigazda a CPU használatának grafikonját tartalmazza, amely segíthet annak meghatározásában, hogy maximalizálja-e a sajátját.

memória Ha olyan webes alkalmazást futtat, mint a WordPress, és olyan hibákkal találkozik, mint például „Végzetes hiba: A megengedett memória mérete 33554432 bájt kimerült”, és a gazdagép nem biztosítja a fiókja által felhasználható memória növelését, a frissítés valószínűleg egy lehetőség, hogy fontolja meg. A MySQL memóriát is elhasználhat, és az adatbázis méretének növekedésével nő a memória és a CPU-igény is.

Mit kellene frissítenem?

Egyes webgazda fejlett megosztott tárhely-terveket kínál, amelyekre frissíthet. Például a Web Hosting Hub 3 különböző megosztott tárhely-tervet kínál (Spark, Nitro, & Dynamo), amelyek mindkettő különböző szintű teljesítményt nyújtanak. Ez a legolcsóbb út egy frissítéshez, és általában egy ideiglenes javításhoz. Általában azonban a megosztott tárhelyfiókokról a legnépszerűbb frissítés a VPS (virtuális magánszerver) fiókra. A VPS-fiókok sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, és sokkal jobban fel vannak szerelve nagyobb forgalom kezelésére. Sajnos a VPS-fiókok jelentősen drágábbak, de a teljesítmény erre jó pótlást jelent. Nézze meg az ajánlott VPS-házigazdák listáját, amelyek a legjobb teljesítményt nyújtják.

Záró gondolatok a frissítésről

Fontos, hogy olyan internetes hostot válasszunk, amely a jövőre vonatkozóan számos frissíthető tervet kínál, például több VPS-t és dedikált tárhely-terveket. A teljes tárhely-megoldást kínáló internetes házigazdák elősegítik a webhely növekedését, és kiküszöbölhetik a webhelyről szóló frusztráló migrációt egy másik webhelyre. Ha a jelenlegi internetes házigazda nem kínál VPS-tárhely-fiókot, javasoljuk, hogy váltson egyre. Az InMotion Hosting egy teljes körű szolgáltatást nyújtó webhely, amely különféle webtárhely-terveket kínál, és remek választás a frissítésre.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me