Miért fontos az oldalsebesség a SEO számára?

Az oldalsebesség egy olyan tényező, amelyet a Google mér, és amely befolyásolja rangsorolását. Tanulja meg, hogyan kell tesztelni & javítsa webhelye oldalsebességét, hogy online jobban látható legyen.


Az oldalsebesség fontos a SEO számára

Sokan azt gondolják, hogy a keresőmotor optimalizálása elsősorban a megfelelő kulcsszavak használatára koncentrál a tartalomban, és a linkek létrehozására összpontosít annak érdekében, hogy webhelye a keresőmotorok rangsorának (elsősorban a Google) tetejére kerüljön. Valójában azonban számos tényező létezik, és az egyik gyakran megnézhető az oldal sebessége. A Google algoritmusában figyelembe veszi webhelye betöltési idejét, és ezt tényezőként használja a helyének meghatározására a keresési eredmények között. 2010 óta a cég prioritássá tette az oldalsebességet, és álláspontját kifejezetten elmondta. Ennek ellenére, ha ismeri az oldalad sebességét és javít annak fejlesztésével, feljuthat az áhított legfontosabb helyre.

A nagy képet nézzük

A Google számára az oldalsebesség fontos az internet egészének javítása érdekében. Ennek oka az, hogy a vállalat megérti az oldalsebesség hatását az oldalmegtekintésekre és a webhely látogatói számára. A Google egyszer megkérdezte a felhasználókat, hogy szeretnék-e 10 vagy 30 találatot megjeleníteni oldalanként. Nagyon nagymértékben az utóbbit választották, ami akkoriban jó ötletnek tűnt – kivéve, hogy amikor a Google végrehajtotta a változást, a forgalom 20 százalékkal csökkent. Miért? A 30 találatot tartalmazó oldalak betöltése fél másodperccel hosszabb ideig tartott. Úgy tűnik, hogy nem nagy üzlet, de fél másodperc számít, amikor az oldalsebességről van szó.

Az Akamai és a Gomez.com által készített felmérés további példájaként a webhely sebességének a látogatókra gyakorolt ​​hatására kimutatta, hogy a webfelhasználók azt várják el, hogy a webhelyek legalább 2 másodperc alatt betöltődnek. Ha nem töltődik be 3 másodpercen belül, akkor valószínűleg áttérnek egy másik webhelyre. A Google szempontjából ez azt jelenti, hogy a gyorsabb betöltési sebességgel rendelkező webhelyekhez gyakrabban kell hozzáférni, és így relevánsabbak – tehát a webhelysebesség beillesztése a rangsoroló algoritmusba.

Online oldalsebesség: az oldalsebesség tesztelése

Szerencsére a Google annyira törődik az oldalsebességgel, hogy 2011-ben létrehoztak egy, az úgynevezett eszközt Oldalsebesség Online amely lehetővé teszi a vállalkozások számára az oldalsebesség tesztelését. Kapható mint: web alapú eszköz és a Chrome kiterjesztés, az Page Speed ​​Online teljes webhely-betöltési sebességet ad 100-ból. Az elemzés után a Google hasznos javaslatokat is nyújt az oldal sebességének javításához. Ezeket magas, közepes és alacsony prioritású javításokként sorolják be, és mobil és asztali kategóriákba osztják őket. Lehet, hogy meglehetősen technikai jellegűek, ezért érdemes megosztani eredményeit a webfejlesztőjével, hogy megtudja, mely javítások a leginkább megvalósíthatók.

Jobb felhasználói élmény = több értékesítés

A webhely sebességének növelése javítja az oldalak látogatói által nyújtott általános felhasználói élményt is. A betöltési idő rendkívül fontos tényező annak meghatározásában, hogy a felhasználók mekkora és milyen gyakran látogatják meg az Ön webhelyét.

Az oldalsebesség kihatással van az értékesítésre és az ügyfelek megtartására. Például, a Radware által készített esettanulmány kimutatta, hogy az amerikai online vásárlók 51% -a nem fog befejezni a vásárlást, ha a webhely túl lassú. Hasonlóképpen, egy másik tanulmány Furcsa hurok megmutatta, hogy csupán egy másodperces késés 7 százalékot fizethet az értékesítésben. A vállalat legfontosabb érdeke, hogy oldalt a lehető leggyorsabban töltsön be.

A megbízható webgazda gyorsabb oldalsebességet jelent

Webhelyének sebessége nagyban függ a web host szerverének sebességétől. Nem minden webtárhely jön létre egyenlően. Rövid távon jó ötlet lehet egy olcsó gazdagépet választani, így pénzt takaríthat meg az elején, de hosszú távon értékesítést jelenthet. A választott gazdagépnek képesnek kell lennie kezelni a webhely összes elemét nagy oldalbetöltési sebességgel.

A leggyorsabb webtárhelyről szóló legfrissebb tanulmányunk szerint az InMotion Hosting biztosította a legnagyobb vevői elégedettséget az oldal sebessége szempontjából. A társaságnak saját adatközpontai vannak, amelyek stratégiailag az Egyesült Államok minden partján elhelyezkednek, így az InMotion által üzemeltetett oldalak gyorsabban futnak az országban. Ezen felül szervereik Solid State Drive (SSD) tárolással rendelkeznek, amely azonnali adatok visszakeresését és villámgyors sebességét kínálja..

Az oldal sebességét befolyásoló egyéb tényezők

Ha nagyszerű webtárhely-szolgáltatással rendelkezik, de továbbra is problémái vannak a webhely betöltési sebességével, van néhány általános ok, amelyet webfejlesztői megvizsgálhatnak. Talán az első számú probléma a kép optimalizálása. Ha PNG- és JPG-képeiben extra adatok vannak, vagy nem tartalmaznak DEFLATE kompresszort, akkor azok lassabban töltődnek be. Egyéb gyakori okok a következők: túlzott hirdetések, nem hatékony kód, nehézkes tervezési témák, felesleges modulok és plug-inek, valamint egyes böngészőkkel nem kompatibilis pluginok és alkalmazások..

Sok tényező befolyásolja az oldal rangsorolását. Az Ön webhelyének sebessége nem szabad figyelmen kívül hagyni. A webhely sebességének javítása nem csak közelebb hozza az oldalt a keresési eredmények tetejéhez, hanem arra készteti az embereket is, hogy jobban élvezzék az Ön webhelyének használatát. Minél jobb a webhely használhatósága, annál valószínűbb, hogy webhelyén maradnak, és annál nagyobb esélye van az eladásra. Elsőként nem a SEO pontja?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map