Miért érdemes használni a Google Címkekezelőt?

A Google Tag Manager áttekintése – mi ez, miért kell használni, és hogyan kezdje el.


Miért érdemes használni a Google Címkekezelőt?
Manapság egyre több ember alkalmazza a Google Címkekezelőt a webhely-követés beállításának preferált módjaként. Ebben a cikkben áttekintést nyújtunk arról, hogy mi a Google Címkekezelő, miért kell használni, és hogyan kezdjük el.

Pontosan mi a Google Tag Manager?

A Google Tag Manager egy ingyenes címkekezelő rendszer, amely lehetővé teszi az összes webhely címkéjének egyetlen webes felületről történő kezelését, csupán egy kódrészlet hozzáadásával a webhelyéhez. De mielőtt tovább mennénk a Tag Managerbe, engedjük, hogy beszélgetési címkék legyenek.

A címkék olyan kódrészletek, amelyeket hozzáadnak a webhelyéhez a felhasználói viselkedés megértése, az online hirdetési kampányok figyelemmel kísérése vagy a webhelyére érkező forgalom mérése érdekében. Általános marketingrendszerek, amelyek felkérik a címkék hozzáadását a webhelyére, a következők:

 • A Google Analytics – A Google Analytics címkék nyomon követik a webhelyek látogatását és a felhasználók elkötelezettségét a webhelyén található elemekkel, például gombokkal, űrlapokkal és így tovább.
 • Google AdWords – A Google AdWords címkék mérik, hogy a felhasználók, akiket hirdet, a kívánt tevékenységek elvégzésével – például vásárlás megszerzésével vagy információk kérésével – teljesítik.
 • Facebook hirdetés – A Google AdWords címkékhez hasonlóan a Facebook címkék felmérik is, hogy a Facebook kampányaiban hány felhasználó hajtotta végre a kívánt helyszíni tevékenységeket.
 • Az AdRoll remarketing – Az olyan remarketingcímkék, mint amilyeneket az AdRoll használ, helyezzen egy cookie-t a látogató böngészőjébe, hogy hirdetjen a webhely látogatói számára az interneten keresztül, és ne feledje.

Ezen külön címkék kezelése bonyolult és rendetlen lehet. Írja le a Google Címkekezelő fantasztikus megjelenését! Ahelyett, hogy megkérné a fejlesztőt, hogy adjon hozzá webhelycímkéket a webhelyéhez, vagy önmagában zavarja a kódot, egyszerűen beugrhat a vizuálisan intuitív Google Tag Manager felületbe, és néhány kattintással beállíthatja a címkéket. Igen, kérem!

Miért kellene használni??

 1. Rugalmasság – a fentiek szerint, a Tag Manager alapértéke az, hogy gyorsan és egyszerűen frissítheti webhelycímkéit, így felszabadíthatja Önt vállalkozásához kapcsolódó izgalmasabb dolgok elvégzéséhez.!
 2. Dugó & Play – a Tag Manager számos előre elkészített sablonnal érkezik, beleértve a Google Analytics, az AdWords konverziók, a remarketing és más hirdetési hálózatok címkéit.
 3. Esemény-hallgatók – az esemény-hallgatók megkönnyítik a Google Analytics-események nyomon követését az Ön webhelyén, például linkeket, gombok kattintásait és űrlap benyújtását.
 4. Kerülje el a redundanciát – az idő múlásával a webhelyek könnyen gyűjthetnek számos címkét különböző forrásokból. A Google Címkekezelő az összes címkét egy helyen rendezi.
 5. Verzió és folyamatvezérlés – A Címkekezelő lehetővé teszi pillanatképek készítését a címkék aktuális állapotáról, így ha valami rosszra fordul, mindig visszatérhet egy korábbi verzióhoz..

Példák a Google Címkekezelővel beállítható címkékre

 • A Google Analytics
 • Google Analytics események (néhány példa a link kattintások, a gomb kattintások és a videolejátszások)
 • AdWords konverziós képpont
 • DoubleClick Floodlight címkék
 • Google remarketing
 • Egyéni HTML
 • Egyéni képcímkék

Ha ezeknek nem elegendő az Ön számára, az alábbiakban egy képernyőképet készít a Google Címkekezelőből, kiemelve néhány legnépszerűbb címkét, amelyet felvehet a webhelyére..

A legnépszerűbb címkék engedélyezettek a Goolge Tag Manager alkalmazásban

Kinek nincs szüksége a Google Címkekezelőre?

Ha teljesíti a következő két feltételt, akkor valószínűleg kihagyhatja a Google Címkekezelőt:

 1. Alapvető Google Analytics követési igények – alapvető Google Analytics-konfigurációval rendelkezik, és nem kell nyomon követnie semmilyen egyedi eseményt, beküldési űrlapot, link kattintásokat, több domain látogatását.
 2. Ne használjon több gyártó címkéit –a Google Analyticsen kívül nem végez helyszíni nyomon követést.

Az alapvető Google Analytics telepítéshez és a Google Címkekezelőhöz egyaránt be kell töltenie egy kódrészletet a webhelyére, így ha nem tervez más kód hozzáadását a webhelyéhez, akkor valószínűleg kihagyja a Google Címkekezelőt. Ha azonban tudja, hogy végül további címkéket kell felvennie vagy módosítania kell a Google Analytics címkéjét, akkor a Google Címkekezelő valószínűleg a legjobb.

Hogyan telepíti a Google Címkekezelőt?

Tehát most, hogy meggyőződött arról, hogy a Google Címkekezelő az Ön számára megfelelő, itt található egy magas szintű áttekintés arról, hogy mit kell tennie az induláshoz. Ebben a példában bemutatjuk, hogyan hozhat létre Google Tag Manager-fiókot, telepítheti azt a webhelyére, és hogyan állíthatja be az alapvető Google Analytics-követést.

1. lépés: Hozzon létre egy Google Címkekezelő-fiók nál nél google.com/tagmanager

Hozzon létre egy Google Tag Manager-fiókot

2. lépés: Fogja meg a Google Címkekezelőt konténerkód és illessze be a nyílás után címkével a webhelyén

másolja a Google Tag Manager tárolókódját

3. lépés: Válassza ki a a címke típusa nyomon követni és kitölteni a releváns részleteket.

Miután kiválasztotta a hozzáadni kívánt címke típusát, a Címkekezelő megkérdezi a címkével kapcsolatos minden releváns adatot. A Google Analytics esetében kérni fogja fiók-azonosítóját, hogy tudja, hová kell küldenie a követési adatokat.

Válassza ki a nyomon követni kívánt címke típusát

4. lépés: Adjon hozzá egy a tüzelési szabály hogy megmondja a Google Címkekezelőnek, mikor kell a címkét aktiválni.

Adjon hozzá egy tüzelési szabályt

5. lépés: Tegye közzé címkéit!

Miután létrehozta a címkéket, csak annyit kell tennie, hogy megnyomja a piros közzététel gombot, és a követőkódja élő lesz.

Tegye közzé címkéit

Ez az. Mire vársz még? Kezdje el kezelni ezeket a címkéket!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map