Kur të azhurnoni nga Sharing Web Shared

A e ka tejkaluar uebfaqja juaj një plan të përbashkët pritjeje? Mësoni në lidhje me azhurnimin e planit tuaj të mbajtjes në internet për të marrë një performancë më të mirë dhe çfarë mund të përmirësoni.


Përditësoni nga pritja e përbashkët e uebit

A nuk po ngarkon faqja juaj e internetit aq shpejt sa dikur? Nëse faqja juaj e internetit është pritur në një llogari të përbashkët pritjeje, mund të jetë koha për një azhurnim. Pritja e përbashkët është shpesh një masë e përkohshme kur fillon me web hosting. Ajo siguron përfitime të shumta për përdoruesit e rinj që duan të fillojnë me shpejtësi dhe me çmim fillimin e një faqe në internet. Sidoqoftë, përfundimisht do të duhet të përmirësohet pasi faqja juaj e internetit të rritet më e madhe. Pritja e përbashkët ka për qëllim të trajtojë uebfaqe të vogla që nuk janë me burime intenzive dhe kanë pak trafik. Ndërsa një faqe në internet rritet, ajo do të vazhdojë të fitojë më shumë trafik dhe do të hanë gradualisht më shumë burime të serverit, duke përfunduar përfundimisht një llogari të përbashkët të mbajtjes së faqes në internet.

Si e di se është koha për të përmirësuar?

Shtë koha për të azhurnuar planin tuaj të pritjes kur vëreni probleme të vazhdueshme të performancës, të tilla si një “kohë përgjigjeje” e dobët ose “koha e ekzekutimit”. Një faqe në internet si Pingdom mund t’ju them se sa nga koha juaj e ngarkimit është për shkak të kohës së marrë për serverin për të kthyer një përgjigje, dhe sa kohë është duke u shërbyer skedarëve ose ekzekutimit të JavaScript, e nevojshme për një faqe të funksionojë. Nëse faqja juaj është optimizuar plotësisht nga çdo mënyrë e mundshme dhe është ende duke luftuar, kjo do të tregojë që telat e zjarrit janë hosti juaj. Në fund të fundit, pritja e përbashkët nuk është e dizajnuar me përdorim të rëndë në mendje, por përkundrazi për site të reja me trafik të lehtë.

Kontrolli i burimeve të serverit

Shumica e hostëve të uebit ju lejojnë të kontrolloni përdorimin e burimeve të serverit tuaj. Sigurohuni që të kontrolloni CPU-në dhe përdorimin e kujtesës. Këto janë zona të njohura që shpesh godasin një kufi maksimal të kapacitetit në server.

CPU – Kjo është një zonë ku pritja e përbashkët shpesh mund të prodhojë një ngushticë. Kur një aplikacion në internet po ekzekutohet në serverin tuaj, ai do të përdorë një gjuhë programimi siç është PHP dhe një bazë të dhënash si MySQL, të dyja do të përdorin CPU-në e serverit. Meqenëse ambienti i pritjes është i përbashkët, përdorimi i CPU ndahet midis të gjithë përdoruesve të serverit. Edhe me bandë të pakufizuar, nëse mjaft njerëz janë duke hyrë në një sit në një kohë të caktuar, përdorimi i CPU do të rritet, duke goditur potencialisht kapakun e imponuar nga hosti dhe duke rezultuar në 500 gabime për përdoruesit. Ju gjithashtu mund të hasni në gabimin “Koha maksimale e ekzekutimit prej 30 sekondash e tejkaluar”, që në thelb do të thotë se radha ose numri i njerëzve të njëkohshëm që hyjnë në faqe është kaq i gjatë, CPU nuk mund të funksionojë aq shpejt sa të vazhdojë. Shumë host sigurojnë një grafik të përdorimit të CPU, i cili duhet të ndihmojë në përcaktimin nëse jeni duke maksimizuar tuajin.

kujtim Nëse jeni duke ekzekutuar një aplikacion në internet si WordPress dhe filloni të ndesheni me gabime si “Gabim Fatal: Madhësia e lejuar e kujtesës prej 33554432 bytes të rraskapitur”, dhe hosti juaj nuk ofron mundësinë për të rritur kujtesën që llogaria juaj mund të përdorë, azhurnimi mund të jetë mundësi për t’u marrë në konsideratë. MySQL gjithashtu mund të konsumojë memorje, dhe ndërsa madhësia e bazës së të dhënave rritet, kështu bëjnë kërkesat e memorjes dhe CPU.

Shouldfarë duhet të azhurnoj tek?

Disa hostë të uebit ofrojnë plane të përparuara të përbashkëta pritjeje, të cilat mund t’i përmirësoni. Për shembull, Hub Web Hosting ofron 3 plane të ndryshme të përbashkëta të pritjes (Shkëndijë, Nitro), & Dynamo) që të dy ofrojnë nivele të ndryshme të performancës. Kjo është rruga më e lirë për një azhurnim dhe zakonisht një rregullim i përkohshëm. Në mënyrë tipike megjithatë, azhurnimi më i popullarizuar nga një llogari e përbashkët e pritjes është në një llogari VPS (Virtual Private Server). Llogaritë VPS ofrojnë një performancë shumë më të mirë dhe janë shumë më të pajisura për të trajtuar trafik sasi më të mëdha. Fatkeqësisht, llogaritë VPS janë dukshëm më të shtrenjta, por performanca mund të kompensohet mirë. Shihni listën tonë të ushtrive të rekomanduara VPS që ofrojnë performancën më të mirë.

Mendimet përfundimtare për përmirësimin

Shtë e rëndësishme të zgjidhni një host të uebit që ofron një larmi të planeve të azhurnueshme për të ardhmen, të tilla si VPS të shumta dhe plane të dedikuara për pritje. Pritësit në internet që ofrojnë zgjidhje të plotë të hostimit mund t’ju ndihmojnë të rriteni me faqen tuaj të internetit dhe të eleminoni çdo migracion zhgënjyes të faqes në një host tjetër të internetit. Nëse hosti juaj i tanishëm në internet nuk ofron një llogari pritjeje VPS, ju rekomandojmë të kaloni në një. InMotion Hosting është një host i plotë i shërbimit në internet që ofron një larmi të planeve të mbajtjes në internet dhe është një zgjedhje e shkëlqyeshme për tu përmirësuar në.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me