Krijimi i një Propozimi me Vlerë të fortë për Uebfaqen tuaj

Mësoni se çfarë është një propozim i vlerës dhe si të krijoni një të mirë për biznesin tuaj në internet që do të rrisë konvertimin në faqen e internetit & shitjet.

Krijimi i një propozimi të vlerës

Si një shkrimtar i kopjeve dhe mësuesve të mediave sociale, hartimi i një mesazhi të qartë dhe të përqendruar në vlera është thelbësore për çdo biznes në internet. A keni vizituar ndonjëherë një uebfaqe ku pasi të keni rënë në tokë, nuk keni qenë të sigurt se ku mund të shikoni së pari? Ky lloj konfuzioni thjesht mund të jetë për shkak të një paraqitjeje të dobët të faqes në internet, por më shpesh sesa jo, zakonisht ndodh sepse biznesi dëshiron të jetë gjithçka për të gjithë.

E gjitha fillon me audiencën tuaj të synuar

A e keni parë pronarin e biznesit i cili jo vetëm që shet produkte të kujdesit personal të nivelit të lartë, por gjithashtu shet edhe qirinj aromaterapie dhe produkte për stilimin e flokëve? Cila është specialiteti i tyre? Kush e di! Duke u përpjekur të ofroni gjithçka për konsumatorin, ju përfundoni duke ofruar asgjë me të vërtetë unike. Ju baltë mesazhin që po përpiqeni të përcjellni në faqen tuaj dhe përfundoni të merrni një normë fryrje që është përmes çatisë.

Por unë zhvishem… shkruani … propozimin e vlerës!

Farë është një propozim me vlerë?

Shumë faqe në internet nuk komunikojnë në mënyrë efektive argumentin përfundimtar për të blerë prej tyre kundrejt konkurentëve të tyre. Një propozim i vlerës nuk është një promovim, ofertë speciale ose etiketë. Shtë arsyeja pse një klient duhet të zhvillojë një marrëdhënie me ju. Pse dikush duhet të blejë nga ju mbi të gjithë të tjerët? Ju duhet ta komunikoni këtë me 20 fjalë ose më pak.

Mbani mend: Një propozim i vlerës është arsyeja pse një klient duhet të ju zgjedh mbi dikë tjetër.

Unë dua të sqaroj përpara se një propozim i vlerës nuk duhet të ngatërrohet me një slogan ose etiketë. Unë kohët e fundit shkroi një artikull vetëm për këtë temë dhe përdori Nike, McDonald’s dhe Apple si shembuj.

A slogan përdoret për fushata ose produkte specifike. “Unë jam Lovin” është një parullë e McDonald. A ju thotë kjo parullë ndonjë gjë specifike në lidhje me ato që ju ofron McDonald? Jo. Ky slogan u përdor në bashkëpunim me përpjekjet e tjera të marketingut dhe një fushatë të madhe reklamimi. Por veçojeni dhe nuk keni asnjë të dhënë për ato që do të thotë këto tri fjalë.

taglines qendro me kompanine pergjithmone. “Vetëm Bëni atë” të Nike është gdhendur përgjithmonë në trurin tonë, dhe nuk ka rëndësi se çfarë produkti ata po promovojnë, ajo etiketë mbetet me të.

Vlereso parafjalen – Siç u tha më parë, kjo është arsyeja pse unë do të zgjidhja ju për një konkurrent. Pra, në këtë shembull, pse unë do të zgjidhja Apple kundër Microsoft.

Etiketa e Apple është Mendoni ndryshe. Për promovimin e tyre të MacBook Air, slogani i tyre ishte Drita vjet më parë. Kur keni dashur të mësoni më shumë rreth asaj se pse ky MacBook ishte gjëja më e madhe që nga buka e prerë, Apple ju çoi në faqen e tyre të informacionit, ku u prezantua propozimi i tyre i vlerës për MacBook:

Qëllimi ynë me MacBook ishte të bënim të pamundurën: inxhinierin e një përvoje me përmasa të plota në fletoren më të lehtë dhe më kompakte të kompjuterave ndonjëherë.

Sa më sipër është propozimi i vlerës së tyre (23 fjalë!)

Pse më duhet një?

Një propozim me vlerë të fortë do të rrisë kursin e konvertimit të faqes tuaj dhe do të rrisë shitjet. Kjo ju ndihmon të bëni zgjedhjet e duhura të punës dhe të përqendroheni në aktivitete prodhuese për biznesin tuaj, ndërsa gjithashtu ndihmoni klientët tuaj të bëjnë zgjedhjet e duhura për blerje. Unë krijova 50,000 dollarë të ardhura vetëm për një nga klientët e mi pasi punova me ta për të krijuar një propozim me vlera të forta! Një klient tjetër tha që ata filluan të marrin kaq shumë biznes pasi shtova një VP, ata duhej të ndalonin marketingun e tyre tani për tani.

Shënim i shpejtë: Një propozim me vlerë të fortë do të rrisë shitjet. Unë krijova $ 50k të ardhura vetëm pasi shtova një VP për klientin tim!

Pse Jo Shumë biznese zhvillojnë një Propozim me vlera?

Ndërsa shkon duke thënë, nëse do të ishte e lehtë, të gjithë do ta bënin atë. Shumë biznese nuk zhvillojnë një propozim vlerash sepse nuk mendojnë se kanë nevojë për të, ose thjesht supozojnë se ata tashmë kanë një të qartë. Sidoqoftë, zhvillimi i një propozimi me vlerë të fortë do të thotë të gërmosh thellë për të përcaktuar se çfarë është ajo një gjë, faktori “IT”, që mund të ofrosh dhe të bësh të qëndrosh larg. Pasi të përcaktoni se çfarë është, kjo do të ndikojë në të gjitha përpjekjet tuaja të marketingut.

Mbani mend: Një propozim vlerash kërkon shumë kohë dhe përpjekje për tu zhvilluar!

A mund të zhvilloni gjithmonë një Propozim me vlera?

Fatkeqësisht, jo. Këtu është një shembull. Një nga industritë më të vështira për të zhvilluar një propozim vlerash është industria Ekzekutive / Coaching Coaching. Kjo është një industri e madhe dhe jashtëzakonisht konkurruese. Kur këta profesionistë vijnë tek ne për të zhvilluar propozimin e tyre të vlerës, më shpesh sesa jo, ne përfundojmë duke pasur nevojë të shkruajmë një shumë të përgjithshëm ose t’i njoftojmë ata nuk ka kuptim që të kalojnë procesin. Ne kemi punuar me një klient, ku i sugjeruam asaj që të ngushtonte ngrohtësinë e saj, kështu që ajo me të vërtetë kishte diçka unike për të ofruar (p.sh. synuar vetëm gratë e divorcuara që kërkojnë një karrierë të dytë), por ajo ishte e shqetësuar se do të ishte shumë e ngushtë. Përkundrazi, ky është një treg i madh dhe megjithatë një audiencë shumë specifike dhe unike për të synuar. Pointështja ime është, mos ki frikë të ngushtosh audiencën tënde të synuar.

Si zhvillohet një propozim me vlerë?

Jo brenda natës, unë mund të ta them këtë. Kjo nuk do të të dekurajojë në asnjë mënyrë, por ka një metodë për çmendurinë dhe kërkon fokus dhe durim.

Hapi 1 – Pyetësori gjithëpërfshirës

Hapi i parë në zhvillimin e një propozimi të vlerës është të përgjigjemi në vijim:

  1. Cili është qëllimi për faqen tuaj te internetit?
  2. Needsfarë nevojash plotësoni në komunitet? Cilat janë shërbimet / produktet tuaja? Pse e filluat biznesin tuaj?
  3. Cilat janë tendencat aktuale në industrinë tuaj?
  4. Cili është klienti juaj ideal dhe a mund ta përshkruani këtë në detaje.
  5. Pse duhet që klienti juaj ideal të punësojë ose të blejë prej jush sesa opsione të tjera, përfshirë këtu të mos bëni asgjë? Farë ju bën unike? Nëse keni shpallur një reklamë prej 1 milion dollarësh me vetëm një të shtënë në sukses, cila do të ishte arsyeja juaj më e rëndësishme pse unë duhet të ju zgjedh?

Do pyetje duhet të kërkojë shumë mendim dhe reflektim në lidhje me biznesin tuaj. Pyetja # 5 ka tendencë të jetë sfida më e madhe për shumicën e klientëve. E di që është vështirë të besohet, por nuk mund t’ju them se sa herë klientët i përgjigjen kësaj pyetjeje me “sepse ne jemi më të mirët në biznes!” Um, a më thotë kjo vlerë çfarë ofron me produktin ose shërbimin tënd? Jo. A më thotë pse je unike? Jo. Ju duhet t’i bëni këto pyetje me mendim të thellë.

Hapi 2 – Vlerësimi i faqes tuaj të internetit & Konkurrentët tuaj

Ky është minimumi një hap vërtet ndriçues në procesin e propozimit të vlerës. Rishikimi i faqes suaj të internetit së bashku me zgjedhjen tuaj të konkurrencës mund të jetë mjaft edukativ. Me klientët e mi, unë do të shqyrtoj pikat kryesore të shitjes, hartimin e përgjithshëm të faqes së internetit, mesazhin kryesor që përcillet në faqe dhe lehtësinë e përdorimit (përvoja e përdoruesit).

Qëllimi kryesor i një analize konkurruese është të shmangni ndërtimin e faqes tuaj bazuar në atë që po bëjnë konkurrentët tuaj, por më tepër të gjeni se ku mungojnë konkurrentët dhe të përcaktoni se si ju shkëlqyeni ose mund të jeni ekskluziv. Ndonjëherë, përpjekjet për marketing dështojnë sepse bizneset kopjojnë njëra-tjetrën ose dështojnë të dallohen.

Hapi 3 – Identifikimi i 5 kërkesave kryesore për vlerën që ju ofroni aktualisht për Klientin tuaj Ideal

Bazuar në përgjigjet e pyetësorit tuaj dhe analizën e konkurrencës, ju mund të përcaktoni se çfarë “vlere” mund t’u ofroni klientëve tuaj. Unë do t’i përdor këto pyetje me klientët e mi për të vlerësuar këto pretendime për vlera sipas apelit dhe ekskluzivitetit bazuar në intuitën e tregtarit (një vlerësim prej 1 deri në 5). Nëse ata kanë një ofertë tërheqëse dhe ekskluzive të mjaftueshme, atëherë mund të zhvillohet një propozim vlerash.

Hapi 4 – Deklaratat e provave ose evidencat

Më në fund, do të duhet të siguroni prova se mund të mbështetni propozimin tuaj të vlerës. Prooffarë dëshmi ose provë keni se mund të përmbushni shërbime, të plotësoni nevojat ose të ofroni përfitime? Për shembull, një kompani riciklimi mund të pretendojë të ndihmojë mjedisin, dhe prova është se ata kohët e fundit azhurnuan të gjithë transportin e tyre për të përfshirë kamionë Hybrid që renditeshin # 1 për SUV-të më të mira Hybrid sipas US News. Ata gjithashtu mund të jenë rritur në mënyrë të vazhdueshme për tre vjet, nga mbajtja e një kamioni në mbajtjen e 12 të cilëve lëvizin qindra tonë të mbeturina të përditshme.

Këshilla për nëse mbeteni të mbërthyer

Përpjekja për të qenë gjithçka për të gjithë njerëzit. Ngushtimi i audiencës tuaj të synuar (klienti ideal) është thelbësor për një propozim me vlerë të fortë. Kur përpiqeni të apeloni te shumë grupe blerësish, mund të jetë i kufizuar në propozimin e vlerës.

Vizioni i Tunelit. Ju jeni aseti më i mirë për një projekt të suksesshëm sepse dini më shumë për kompaninë tuaj. Sidoqoftë, ju gjithashtu mund të jeni aq afër projektit sa të mund të pengojë një rezultat të suksesshëm. Disa nga pengesat kryesore që hasim me pronarët e faqeve janë:

  • Këndvështrimi Kufizues (jo i hapur për ide të reja ose mënyra të tjera për të bërë gjëra ose konkurrentë “të kopjuar”)
  • Shumë të përqendruar në kompani (të tilla si të doni emrin e kompanisë suaj të suvatuar në të gjithë faqen e internetit)
  • Mungesa e syrit për dizajn (ajo që e shihni të pranueshme estetikisht nuk është gjithmonë tërheqës në përgjithësi)
  • Shumë shumë në detaje për të ecur përpara (d.m.th i mbërthyer në një “lak” që nuk është i rëndësishëm për fotografinë e madhe)
  • Shumë teknik (pjesë e apelit të një uebfaqe është një mesazh i lehtë për t’u kuptuar)

Përtyp

Për të përsëritur, një propozim i vlerës nuk është një slogan tërheqës, etiketë ose titull. Ai i përgjigjet pyetjes, “Nëse unë jam klienti juaj ideal, pse duhet t’ju zgjedh ju kundrejt konkurrentëve?” Për të qenë sa më efektiv, propozimi juaj i vlerës duhet të ketë tërheqje të lartë për klientin ideal dhe ekskluzivitet të lartë për kompaninë tuaj. Shtë arsyeja kryesore që klientët fillojnë një marrëdhënie me ju. Nëse propozimi juaj i vlerës është shumë i përgjithshëm, atëherë kopja do të jetë gjithashtu shumë e përgjithshme. Për më tepër, keni më pak të ngjarë të dilni nga turma.

Kam gjetur shumë nga klientët e mi presin që një propozim vlerash të jetë si një shitje apo titull. Përkundrazi, një propozim vlerash shkruhet në gjuhën e përditshme, të vërtetë. Pa gëzof.

Tani që e dini se çfarë propozimi ka vlera dhe si ta zhvilloni një herë, është koha të filloni të punoni vetë! Një propozim me vlerë të fortë do të rrisë shitjet tuaja dhe do ta sjellë biznesin tuaj drejt suksesit. Mos ngurroni të lini një koment më poshtë ose të më zbuloni nëse keni nevojë për ndihmë në krijimin e një.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me