Кога да надстроите от споделен уеб хостинг

Вашият уебсайт надрасна ли споделен хостинг план? Научете как да надстроите вашия уеб хостинг план, за да постигнете по-добра производителност и до какво можете да надстроите.


Надграждане от споделен уеб хостинг

Вашият уеб сайт не се зарежда толкова бързо, колкото преди? Ако вашият уебсайт е хостван на споделен хостинг акаунт, може да е време за надграждане. Споделеният хостинг често е временна мярка при започване на уеб хостинг. Той предоставя множество изгодни за нови потребители, които искат бързо и изгодно да стартират уебсайт. Въпреки това, в крайна сметка той ще трябва да бъде надстроен, тъй като уебсайтът ви се разраства. Споделеният хостинг е предназначен за работа с малки уебсайтове, които не са интензивни ресурси и имат малък трафик. С нарастването на уебсайта той ще продължи да печели повече трафик и постепенно да изяжда повече сървърни ресурси, в крайна сметка прераствайки споделен акаунт за уеб хостинг.

Как да разбера, че е време за надграждане?

Време е да надстроите хостинг плана си, когато забележите непрекъснати проблеми с производителността, като лошо „време за реакция“ или „време за изпълнение“. Уебсайт като Pingdom може да ви каже колко от вашето време за зареждане се дължи на времето, необходимо за сървъра да върне отговор, както и колко време е необходимо за обслужване на файлове или изпълнение на JavaScript, необходимо за функциониране на страница. Ако вашият сайт е бил напълно оптимизиран по всички възможни начини и все още се бори, това би означавало, че препятствието е вашият хост. В крайна сметка споделеният хостинг не е проектиран с интензивно използване, а по-скоро за нови сайтове с лек трафик.

Проверка на ресурсите на сървъра

Повечето уеб хостове ви позволяват да проверите използването на ресурсите на вашия сървър. Не забравяйте да проверите използването на вашия процесор и памет. Това са популярни области, които често достигат ограничение за максимален капацитет на сървъра.

ПРОЦЕСОР – Това е област, в която споделеният хостинг често може да доведе до затруднение. Когато уеб приложение работи на вашия сървър, то ще използва език за програмиране като PHP и база данни като MySQL, като и двете ще използват процесора на сървъра. Тъй като хостинг средата е споделена, използването на процесора се споделя между всички потребители на сървъра. Дори при неограничена честотна лента, ако достатъчно хора имат достъп до сайт в даден момент, използването на процесора ще се увеличи, което потенциално ще удари наложената от хоста капачка и ще доведе до 500 грешки за потребителите. Можете също така да срещнете грешката „Превишено е максималното време за изпълнение от 30 секунди“, което по същество означава, че опашката или броят на едновременните хора, достъпващи сайта, са толкова дълги, че процесорът не може да работи достатъчно бързо, за да продължи. Много хостове предоставят графика за използване на процесора, което би трябвало да помогне да определите дали увеличавате максимално своето.

памет Ако използвате уеб приложение като WordPress и започнете да срещате грешки като „Fatal error: Разрешен е размерът на паметта от 33554432 байта“ и хостът ви не предоставя възможност за увеличаване на паметта, която вашият акаунт може да използва, надстройката може да бъде опция за разглеждане. MySQL също може да консумира памет и с увеличаването на размера на базата данни се увеличават и изискванията за паметта и процесора.

Какво трябва да надстроя до?

Някои уеб хостове предлагат разширени споделени хостинг планове, до които можете да надстроите. Например Web Hosting Hub предлага 3 различни споделени хостинг плана (Spark, Nitro, & Динамо), които предлагат различни нива на изпълнение. Това е най-евтиният маршрут за надграждане и обикновено временна корекция. Обикновено най-популярното надграждане от споделен хостинг акаунт е до VPS (Virtual Private Server) акаунт. VPS акаунти предлагат далеч по-добра производителност и са много по-добре оборудвани за обработка на по-големи количества трафик. За съжаление VPS акаунтът е значително по-скъп, но производителността може да го компенсира. Вижте нашия списък с препоръчани VPS хостове, които предлагат най-доброто представяне.

Заключителни мисли за надграждане

Важно е да изберете уеб хост, който предлага разнообразие от надграждащи се планове за бъдещето, като множество VPS и специализирани хостинг планове. Уеб хостовете, които предлагат пълни хостинг решения, могат да ви помогнат да се разраствате с вашия уебсайт и да елиминирате всякакви смущаващи миграции на сайт към друг уеб хост. Ако текущият ви уеб хост не предлага VPS хостинг акаунт, препоръчваме ви да преминете към такъв. InMotion хостинг е уеб хост с пълна услуга, който предлага разнообразни уеб хостинг планове и е чудесен избор за надграждане до.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map