Kako napraviti web stranicu frizerskog salona koja povećava rezervacije

Savladali ste umjetnost kozmetologije – ali ne morate savladati i umjetnost web dizajna da biste izgradili internetsku prisutnost. Evo nekoliko korisnih smjernica za vlasnike samostalnih salona kako bi stvorili zadivljujuću web stranicu koja povećava svijest i tjera kupce ravno na vaša vrata.


Kako napraviti web stranicu frizerskog salona

Glamurozno. Stilski. Sofisticiran. Jednostavno neodoljivo.

Iako bi ove riječi mogle opisati vašu novu frizuru, nadamo se da one umjesto toga opisuju novu web lokaciju vašeg frizerskog salona.

Vašem frizuru ili kozmetičkom salonu potrebna je profesionalna internetska prisutnost da bi uspjela. Uspjeh u vrhunskim rezultatima lokalnog pretraživanja i nudeći klijentima besprijekorno iskustvo u rezervacijama dvije su internetske nužnosti koje će zasigurno dovesti do uspjeha vašeg poslovanja s opekom i minobacačem. Da biste stvorili web stranicu koja ostvaruje ove podvige i više, pročitajte neke od važnih web dizajnerskih savjeta prilagođenih vlasnicima salona.

Trebate li izgraditi vlastitu web lokaciju frizerskog salona?

Apsolutno! Danas čak i vlasnici tvrtki potpuno lišeni vještina dizajniranja ili kodiranja mogu stvoriti upečatljive, profesionalne web stranice uz pomoć modernih majstora za izradu web stranica.

Sve dok slijedite savjete i smjernice navedene u ovom članku, web stranica frizerskog salona neće ponuditi ništa manje od onoga što profesionalna dizajnerska agencija može pružiti vašem poslu – i što je najbolje, uštedjet ćete potencijalno tisuće dolara izgradnjom web stranice sami!

BRZI SAVJET: Ovdje na HTGO-u uvijek ohrabrujemo naše čitatelje da se sami odluče na put i naprave vlastitu web stranicu. Svakako ima smisla stvoriti vlastitu web stranicu. Međutim, ako to jednostavno morate prepustiti profesionalcima, evo korisnog resursa koji će vam pomoći u outsourcingu posla.

Kako započeti

Spremni za početak ?! Evo kako jednostavno možete napraviti vlastitu web stranicu frizerskog salona zajamčeno da se okreće glave:

1. Koristite Builder web stranica – najbolji prijatelj DIYera

Postoji nekoliko desetaka graditelja web stranica koje možete izabrati da bi obavili posao, ali kad je riječ o čistoj dostupnosti, korisničkom iskustvu i pouzdanim dizajnima, Wix zarađuje naš najbolji izbor. Iako WordPress može ponuditi dublje prilagođavanje i napredne značajke, za potrebe frizerskog ili kozmetičkog salona, ​​Wix platforma pruža cjelovit paket kako biste s lakoćom unaprijedili i pokrenuli svoju internetsku prisutnost.

2. Koristite predloške za obrezivanje vremena razvoja

Ono što Wix čini tako očiglednim izborom za samostalne vlasnike salona jest njegova biblioteka predložaka. Korištenjem unaprijed izgrađenih izgleda i kodirane funkcionalnosti predloška, ​​vrijeme vašeg razvoja značajno se smanjuje – i to bez ikakvog pogotka za ukupnu kvalitetu vaše web stranice..

Wix nudi velik izbor šablona prilagođenih posebno niši ljepote i frizure. Koristeći ih kao mjesto pokretanja, čak biste i mogli dovršiti web mjesto vašeg salona ispod posla vrijednog dana. (Nema više vađenja kose u frustraciji!)

Odabir pravog predloška

Želite odabrati predložak koji se točno podudara s osobnošću i stilom vašeg salona. Na primjer, brijačnice obično prikazuju prigušenu ili čak jednobojnu shemu boja, prostranijeg dizajna i industrijskih fontova. Salon ljepote, s druge strane, može evocirati nježniju prirodu dizajnom umirujućih boja i ukrašenom tipografijom.

Ovdje nema strogih i brzih pravila; koristite svoju najbolju prosudbu u stilu uravnoteženja sa sofisticiranošću kako ne biste otuđili ciljanu publiku.

Evo nekoliko primjera nekih Wix predložaka koji će vam pružiti 90% puta tamo:

Primjer predloška web stranice frizerskog salona

Brijačnica predložak koristi elegantan i moderan jednopolitični izgled sa svim osnovnim osnovama lako dostupnim. Banner hero je dobro mjesto za prilagođene fotografije vašeg poslovanja u akciji. Ugrađena Google karta obavezna je za dovođenje lokalnih kupaca.

Primjer predloška web stranice frizerskog salona # 2

Salon ljepote predložak nudi sličan izgled kao gore, ali s tipografijom i shemom boja koji su više usmjereni na žensko tržište. Odjeljak u kojem su istaknuti specijalni tjedni, kao i mjesto za izjave kupaca, dodatno će povećati stope konverzije.

Primjer predloška web stranice frizerskog salona # 3

Traka obrva predložak drži korisnike koji se bave elegantnim animacijama na osnovi pomicanja i izgledom koji pomaže prenijeti priču i osobnost vašeg salona. Odjeljak za najnovije Instagram objave održava sadržaj svježim i dobar je način da pokažete više svog rada.

Predložak web stranice frizerskog salona # 4

Kozmetičarka za organsku njegu kože nudi čist, prostran dizajn koji evocira čistoću i udobnost. Primjećuje se njezin odjeljak s herojima koji korisnicima služi kao jednostavan i praktičan CTA za rezervaciju termina.

Primjer predloška web stranice frizerskog salona # 5

Konačno, Dizajni tetovaža može raditi i za brijačnice, s odjeljkom na početnoj stranici na kojem se prikazuju profili za sve vaše brijače. Također, galerija s mrežnim portfeljem privlači kupce nekim od vaših najboljih radova.

3. Uredite predložak

Bez obzira koji predložak odaberete, naravno, bit će potrebno raditi neko kako biste ga učinili vlastitim, posebno s slikama. Predlošci su korisni kao modeli prijedloga za korisnike bez pozadine dizajna, ali u konačnici moraju biti prilagođeni kako bi ostali autentični za vaše poslovanje. S malo masti u laktu (ili mousse) doći ćete tamo.

Također zapamtite da je Hair and Beauty kategorički industrija usmjerena na pojave. Izgleda da je važno. Estetska kvaliteta vaše web stranice trebala bi odražavati tu istinu. Možda i više nego u drugim branšama, ako je vaša web lokacija neukusna, odvažna ili neuobičajena, može riskirati oštećenje autoriteta koji vaš salon namjerava prenijeti. Prilagodite se mudro.

4. Odaberite naziv domene koji svijetli

URL vaše web stranice igra jedan od najvećih čimbenika u otkrivanju vašeg poslovanja. Želite pažljivo odlučiti o nazivu domene koji pogađa rezultate pretraživanja s pravom ključnom riječi, prenosi suštinu vašeg branda i nadasve je nezaboravan..

Najbolja imena domena su kratka, lako čitljiva i odmah razumljiva. Želite izbjegavajte simbole, jer će ih korisnici vjerojatno previdjeti. (Crtica u “Teressas-Salon.com” nepotreban je element koji može dovesti korisnike na pogrešno odredište ako ih propustite.)

Google sada stavlja manje naglaska na domene punjene ključnim riječima, pa nemojte pretpostavljati da će učitavanje izrazito pretraženih pojmova u vašu domenu odmah donijeti više prometa. Umjesto toga, pokušajte prenijeti svoju marku ili uslugu na pametan i nezaboravan način koji i dalje podrazumijeva ono što vi radite. Na primjer, “LookGoodToday.com” je upečatljiva fraza koja suptilno poručuje kupcima da ste kozmetički salon koji donosi djelotvorne rezultate.

BRZI SAVJET: Iako je „.com“ daleko najpopularniji TLD, imajte na umu da su dostupne stotine drugih mogućnosti robne marke. Možda biste trebali upisati naziv domene „.salon“ kako biste pogodili najvažniju ključnu riječ i ostavili prostora za više jedinstvene marke u vašem URL-u..

Da biste dublje pogledali kako se odlučiti za domenu koja koristi vašem poslu, pogledajte članak o ovoj temi.

5. Vašu e-poštu treba promjena

Ništa ne viče na neprofesionalnost ili ljepljivost od osobne adrese e-pošte koja se koristi u poslu. “[email protected]” ne nadaje kupce. Iako se možda ne oslanjate puno na e-mail prepiske za posao sa frizerskim salonom, ipak je dobra ideja postaviti profesionalni račun e-pošte. “[email protected]” ili “[email protected]” unosi profesionalnost u interakciju s klijentom i dodatno jača vašu marku.

Srećom, svaki premium plan na Wixu dolazi s personaliziranim poštanskim sandučićem, a možete dodati toliko prilagođenih spremnika koliko vam treba za svakog člana vašeg osoblja. Imat ćete i pristup kompletnom paketu G Suite značajke poput mrežnih video sastanaka, kalendara, dokumenata, tablica i 30 GB pohrane u oblaku. Sada nema izgovora nego da povučete svoju adresu “[email protected]” i započnete komuniciranje kao profesionalci!

6. Uspostavite svoj unos na Google My Business (GMB)

Razmislite o tome: Kada tražite određenu uslugu na svom području, Googleovi lokalni unosi obično su sve što je potrebno da biste donijeli informiranu odluku o tome koji posao obavljate..

Iako je dobra web stranica, naravno, važna, morate shvatiti da pretraga većine ljudi započinje i završava s Googleovom pretragom Lokalni grafikon i Paket karata rezultati. Stoga je nužno da se vaš salon istakne na GMB popisima.

Primjer paketa Google karte za lokalnu brijačnicu

Rezultati Googleovog lokalnog grafikona i paketa karata za lokalnu brijačnicuPrimjer rezultata Googleovog lokalnog grafikona i paketa karata za lokalnu brijačnicu.

Započnite s odlaskom https://google.com/business i temeljno ispunite svoj profil. Adresa i telefonski broj su očiti, ali nemojte zaboraviti da uključivanje točnog radnog vremena može značiti razliku između kupca koji vas odabere u odnosu na vaše konkurente.

Traženje korisničkih pregleda trebao bi biti vaš glavni prioritet. Podsjetite svoje zadovoljne klijente da napišu pozitivnu recenziju na vašem GMB profilu ili im stvorite poticaj da to učine. Ne samo da će biti potencijalni kupci 97% vjerojatnije vjerovati vašoj tvrtki na temelju njegove ocjene zvjezdica, ali također ćete se pojaviti na višim rezultatima pretraživanja i kao rezultat dobit ćete poticaj lokalnom SEO.

Vaš popis na GMB-u je također prikladno mjesto za uključivanje fotografija iz vašeg interijera u trgovini. Ne čekajte da korisnici uskoče na vašu web stranicu kako bi pobliže pogledali vaše poslovanje; dajte im sve što im treba na jednom mjestu. Nakon što pročitaju recenzije i potom preslikaju upute za vaš salon iz kuće, pružajući im virtualni obilazak vašeg poslovanja ide dodatnu milju za izgradnju povjerenja na zanimljiv i interaktivan način.

SAZNAJTE VIŠE: Za još nekoliko savjeta za poboljšanje izloženosti na Google My Business kliknite ovdje.

Neke dodatne stvari koje bi vaše web mjesto trebalo imati

Sada kada imate jasno razumijevanje što trebate učiniti, evo nekoliko dodatnih stvari koje bi svaka web stranica frizerskog salona trebala imati. Ne zaboravite dodati ove!

Uključite mrežni sustav rezervacija

Ovo je velika stvar. Kako možete očekivati ​​da će generirati posao na vašoj web lokaciji ako ljudima to ne nudi način na koji mogu rezervirati sastanke?

Još jednom Wix dolazi do pomoći jednostavnom integracijom kalendara i sustava za zakazivanje na vašu web stranicu. Iznenađujuće bogata značajkama, Rezervacije za Wix omogućuje vam ispunjavanje vremenskih mjesta za niz usluga i različitih članova osoblja; sinkronizira se s vašim Google kalendarom radi lakše organizacije, a sustav vam čak omogućuje prihvaćanje internetskih plaćanja ili depozita.

Ako vam je potrebna naprednija funkcionalnost, preporučujemo softver za zakazivanje treće strane kao što je mindbody ili Booker, obje su specijalizirane za opskrbu industrijama zdravlja, ljepote i dobrobiti. Iako im se nude vrlo dobro, njihovo upravljanje kupcima, izvještavanje o prodaji i integracije društvenih medija možda vrijede dodatni trošak za vaše poslovanje. Postavljanje ovih prilagođenih sustava rezervacija na vašu web stranicu obično je jednostavno pitanje ugrađivanje HTML koda.

8. Predstavite svoj tim

Profili članova glave i slične glave često zanemareni mogu igrati važnu ulogu u osobnom povezivanju s kupcima.

Pokrovitelji salona obično stvaraju snažnu vezu sa svojim stilistima. Mi im ne samo povjeravamo svoj osobni izgled, već dijelimo i s njima detalje o našem osobnom životu tijekom sastanka od 30 minuta. Zar ne bismo trebali upoznati tu osobu prije nego što se obvezamo na ovaj angažman?

Prvi dojmovi pomalo uspostavljaju povjerenje. Iz jedne same glave glave možemo zaključiti kako su čovjekov karakter, energija i osobnost – i utvrditi podudara li se s našim.

Ako kupci odluče rezervirati sastanak sa “Kimom”, prepuštaju se šansi bez dostupnih bioloških ili slika stilista. Zamislite šok koji čeka izravnu, srebrnoplavu baku koja se pojavljuje za svoje sastanke, samo otkrivši da “Kim” ljubi ružičasti mohak i rukav tetovaže!

9. Imajte jasan poziv na akciju

Bez obzira kako pristupili dizajnu vaše web stranice, uvijek držite svoj glavni cilj na čelu vaše odluke. Za frizerske i kozmetičke salone, ovaj je cilj gotovo uvijek povećati broj rezervacija.

Kad god je to moguće, osigurajte da je korisničko iskustvo vaše web stranice usmjereno na postizanje tog cilja. Poziv na radnju (CTA) elementi na pravom mjestu i vrijeme mogu vam pomoći da vaš raspored bude u potpunosti rezerviran uz suptilne motive. Uvijek neka bude očito i intuitivno da zakažu sastanak umetanjem widgeta za rezervaciju na cijelu web stranicu, a ne samo na posebnoj stranici za zakazivanje..

Primjer CTA web stranice frizerskog salonaUključite CTA-ove gdje god želite

Društveni angažman

Baš kao što Google My Business može pobuditi svijest, tako će biti i vaša prisutnost na društvenim medijima. Zapravo su rezultati pretraživanja na Facebooku postali jednako važni, ako ne i više od Googleovih rezultata za mnoge korisnike koji djeluju s malim poduzećima. Facebook stranica vaših salona trebala bi opet sadržavati sve vitalne podatke (radno vrijeme, recenzije, popis usluga) koji se nalaze na vašem GMB profilu, ali uz dodani bonus stalne i izravne komunikacije s vašim sljedbenicima.

Društveni mediji sjajan su način za najavljivanje ugovora o ograničenom vremenu ili otkrivanje intimnijeg pogleda na ljude koji stoje iza vašeg poslovanja. Također, koja je bolja platforma za prikazivanje konstantno ažuriranog portfelja na Instagramu? Samo nemojte osjećati kao da morate potrošiti svu energiju pokušavajući biti u korak s svakom platformom društvenih medija. Vidjet ćete bolje rezultate ako se usredotočite na jednu platformu koja najviše zadovoljava.

Izložba fotografija

Za kraj, razmislite o ulaganju u usluge profesionalnog fotografa (ili kupnje a DSLR kamera i kit za osvjetljenje sebe) kako biste zabilježili glamurozna postignuća vašeg salona. Za kupca koji raspravlja između dva salona možda ništa neće bolje obavijestiti njezinu odluku od gledanja stvarnog posla koji salon donosi. Dokaz je uostalom. Prikazivanje dobro osvijetljenih i živopisnih fotografija zadovoljnih kupaca na vašoj web stranici inspiriraće klijente da kliknu na “Rezerviraj odmah!” gumb bez odgađanja. (Prije i poslije fotografije stari su prodajni trik koji čini čuda!)

Iako gore prikazane predloške Wix-a mogu sadržavati zadivljujuće slike u svom dizajnu, najbolje je ne oslanjati se na fotografije dionica za autentičnu prezentaciju vašeg poslovanja. Kad su fotografije malo previše savršene i čiste, a istovremeno blage i općenite, njihovo pravo podrijetlo postaje očigledno očigledno. Tada se korisnik pita što točno pružatelj usluga skriva. Pokažite pravu stvar ako želite uspostaviti povjerenje.

Ipak, upozorenje: slike na vašoj početnoj stranici, posebno u odjeljku heroja, moraju biti vizualno dovoljno upečatljive za postizanje željenog efekta i evociranje povjerenja. Ako vam nedostaju sredstva za nabavku visokokvalitetne fotografije, onda je najbolje bez nje u potpunosti. Sjetite se težine prvih dojmova.

Zaključak

Možete vidjeti da je izrada vlastite web stranice frizure ili kozmetičkog salona zapravo jednostavan postupak koji zahtijeva malo ili nikakvih vještina kodiranja ili dizajniranja. Upotreba predložaka uštedjet će vam bezbroj sati i frustracija, a razni dodaci i widgeti mogu vašu internetsku prisutnost učiniti potpuno operativnom i spremnom za generiranje prodaje ukratko.

Pridržavajući se gornjih uputa, imat ćete tvrtku koja proizvodi ne samo moderne i moderne frizure, već i web mjesto koje privlači pažnju..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map