Kako napraviti da vam WordPress stranica učitava brzo?

Najbrži i najjednostavniji način da ubrzate WordPress web stranicu i napunite je do maksimuma. Naučite kako ubrzati WordPress.


Učinite WordPress bržim

WordPress je izvrstan CMS (sustav za upravljanje sadržajem), ali kao što vjerojatno znate, može patiti od velikog zaostajanja. Nažalost, brzina je veliki problem s WordPressom, pa čak ni svježa instalacija WordPressa iz kutije nije baš tako brza. Radio sam neke Testovi brzine Pingdom-a i evo snimke zaslona prosječne brzine učitavanja stranice koju sam dobio nakon nove instalacije:

Učitajte vrijeme WordPress-a nakon nove instalacije

Sada stvarno jedini faktori koji mogu utjecati na brzinu u ovom trenutku su moj web domaćin, geolokacija Pingdom testnih poslužitelja i nova WordPress stranica. Zanemarite ostale statistike i za sada pogledajte samo vrijeme učitavanja. Učitavanje gotovo prazne, potpuno nove stranice za WordPress trebalo je gotovo jednu sekundu. Ni sekunda možda ne zvuči dugo, ali zapravo jest. I naravno, nakon što instalirate prilagođenu temu i dodatke, zajedno sa svim slikama, videozapisima i sadržajem vaše web lokacije – učitava se još sporije! Nadalje, višestruka ispitivanja otkrila su razlike u vremenskim razlikama u opterećenju, uključujući i mnogo duža vremena opterećenja, kojima je nekima trebalo manje od 2 sekunde.

Zašto je brzina tako važna?

Vjerovali ili ne, još uvijek postoje stotine tisuća Amerikanaca (i milijuna diljem svijeta) koji pristupaju internetu sporim vezama, u rasponu od dial-up pa sve do starog 2G telefonskog standarda. Čak i neki nosači 3G i 4G doživljavaju ekstremno usporavanje kada je njihova mreža preplavljena prometnim zahtjevima.

Za svako internetsko poslovanje od izuzetne je važnosti da odvojite vrijeme potrebno za maksimalnu učinkovitost vaše web stranice. U suprotnom možete izgubiti kupce. Samo jedna dodatna sekunda vremena učitavanja čini razliku i može vas koštati stotine (ili čak tisuće) dolara izgubljenog prihoda.

HITNA ČINJENICA: Studije su dokazale da prosječna web stranica ima manje od 2 sekunde za učitavanje kako bi privukla pažnju potencijalnog kupca.

Spori web mjesta koja se duže učitavaju uvelike povećavaju mogućnost gubitka kupca i potencijalnu prodaju. Osim toga, poznato je da spora web mjesta također imaju negativne utjecaje na SEO i obično se rangiraju niže.

Učinimo WordPress bržim!

Pa kako mogu brzo učitavanje moje WordPress stranice? Kao što ste vjerojatno čitali negdje drugdje, postoji mnoštvo tehničkih podešavanja, prilagođavanja i dodataka koje možete instalirati s ciljem da se WordPress pokrene malo brže. Nakon instalacije W3 Ukupan predmemorija, jedan od najcjenjenijih WordPress dodataka za predmemoriranje, primijetit ćete znatno veće brzine:

Vrijeme učitavanja WordPressa nakon nove instalacije s omogućenom W3 Total Cacheom

BRZI SAVJET: WP Raketa je moj najdraži dodatak za predmemoriranje WordPressa. To je premium dodatak, što znači da ćete ga morati platiti, ali isplati se. Brži je, ima jednostavnije korisničko sučelje i puno ga je lakše konfigurirati.

Kao što možete vidjeti na gornjoj snimci zaslona, ​​vrijeme učitavanja značajno se smanjilo…, ali još bi moglo biti bolje! Postoji još nekoliko stvari koje bih mogao prilagoditi kako bih bio brži. Sam Pingdom će vam reći što još možete učiniti, iako sam otkrio da je većina njih samo povećala Pingdom ocjenu „performansi“ i nisam baš pomogla povećati stvarni rezultat „učitavanja“..

Učitajte vrijeme s poboljšanom ocjenom performansi Pingdom

Kao što možete vidjeti gore, ocjena performansi Pingdom-a dramatično se poboljšala nakon što ste slijedili njihove upute, ali zapravo nije poboljšalo stvarno vrijeme učitavanja dovoljno dovoljno da bi to nazvali poboljšanjem.

BRZO NAPOMENA: WordPress dodaci pomažu u ubrzavanju stvari, ali to možda nije dovoljno brzo.

Iako su svi ti dodatni podešavanja koje Pingdom preporučuje pomogli, nažalost, svima je potrebno puno vremena za konfiguriranje i na kraju nisu postigli značajan porast brzine. Još bih mogao komprimirati slike, iako moja nova instalacija programa WordPress još nije imala nijednu sliku. Dakle, što je značajnije podešavanje za dramatično povećanje vremena učitavanja?

Kako značajno povećati brzinu?

Ključni ključ za postizanje WordPressa što je brže moguće je odabir pravog pružatelja usluga hostinga. To čini VELIKU razliku. Kada počinjete, većina webmastera razumljivo pokušava uštedjeti što više novca. Oni će često odabrati jeftini, zajednički račun za hosting koji se čini dobrim ugovorom. Iako zajednički račun za hosting može biti dovoljan za njihove trenutne potrebe, njihov trenutni web domaćin vjerojatno je problem. Želio sam testirati ovu teoriju i instalirao svježu kopiju WordPress-a na mnoštvo različitih računa za web hosting. Nakon svakog testiranja, vodeći rezultat je bio impresivan:

Vrijeme učitavanja svježe WordPress instalacije s A2 hostingom

Jednostavnom izmjenom web hostova brzina učitavanja dramatično je porasla! To ima smisla jer je vaš web domaćin pravi mišić koji stoji iza vaše web stranice. Iako postoje tehničke promjene i optimizacije koje možete napraviti, fizički poslužitelj i podatkovni centar na kojem se nalazi vaše WordPress web mjesto čini najznačajniju razliku. Ako se namjeravate ozbiljno pozabaviti brzinom web stranice, morate odabrati pravog domaćina.

BRZO NAPOMENA: Najvažnija razlika čini fizički poslužitelj i podatkovni centar na kojem se nalazi vaše WordPress web mjesto.

Korištenje A2 Hosting-ovog Optimiziranog WordPress Turbo plana

Kako bih najbrže učitao vrijeme, koristio sam WordPress Turbo plan A2 hostinga koji se još uvijek dijeli na web hostingu, ali optimiziran za WordPress. Odličan je izbor za hosting WordPressa, jer je unaprijed instaliran s optimalno konfiguriranim WordPressom.

Za početak posjetite a2hosting.com/wordpress-hosting i prijavite se s njihovim Turbo planom. Ako se stvarno brinete o brzini, imate mogućnost još više snage povećati udvostručenjem CPU jezgara i dodavanjem 1 GB RAM-a, iako to nisam učinio za svoj test.

Opcije konfiguriranja hostinga A2

Ispunite blagajnu i A2 hosting automatski će na vaš račun instalirati optimiziranu verziju WordPress-a. Preporučujem instaliranje nove kopije jer će na ovaj način biti u potpunosti optimizirana ispravnim konfiguracijama W3 Total Cache, iako uvijek možete premjestiti postojeće WordPress web mjesto bez instaliranja nove kopije (trebat ćete samo instalirati dodatke koji se uključuju i zatim ručno konfiguriraju W3). Kao što možete vidjeti na snimci zaslona u nastavku, uz W3 Total Cache dolazi i nekoliko drugih dodataka, poput W3 EWWW alat za optimizaciju slike za komprimiranje slika.

Snimak zaslona zadanih dodataka koji su unaprijed instalirani s A2 hostingom

Osim W3 i EWWW, ostali dodaci ne doprinose brzini i više su ono što smatram bloatware-om … Možete ih ukloniti ili zadržati, ovisno o vašim potrebama.

Ostala podešavanja za izvođenje

Evo nekoliko dodatnih stvari za provjeru!

Koristite PHP 7

Provjerite koristi li vaš web domaćin PHP 7 ili veći. U vrijeme pisanja ovog teksta koristio sam PHP 5.6, što je sporije i sada čak ni WordPress ne preporučuje. PHP 7 postoji već neko vrijeme, ali još nije implementiran na mnogim web lokacijama. Bio sam sporiji nego što sam trebao to usvojiti. U konačnici je oko 2 do 3 puta brži zahvaljujući novom Zend Engine 3.0. Može podnijeti i 3x više zahtjeva u sekundi što je veliko povećanje performansi. Dno crta – provjerite ima li vaš domaćin omogućen PHP 7.

BRZO NAPOMENA: Morate biti oprezni s postojećom web stranicom jer nadogradnja PHP verzije vašeg poslužitelja može uzrokovati neke probleme. Provjeri svoj kodiranje tema i dodataka za kompatibilnost prvi!

LazyLoad Images

Budući da su slike prilično velike veličine, htjet ćete ih optimizirati. Kao što je spomenuto gore, dodatak EWWW Optimizer za slike će to učiniti. Ima i raznih drugih. No, osim optimiziranja slika, dobra je praksa da ih „lazirate“ tako da se one pojave samo ako korisnik padne unutar točke gledišta preglednika. Na primjer, ako imate dugu stranicu s puno sadržaja iznad slike, slika se neće učitati dok se korisnik ne pomakne na mjesto na stranici na kojoj je slika ugrađena. Ovaj mehanizam smanjuje broj HTTP zahtjeva i poboljšava vrijeme učitavanja za korisnika.

Zaključak

Postoji čitav niz tehničkih podešavanja koje možete izvesti kako biste poboljšali vrijeme učitavanja svoje WordPress, ali najznačajnije povećanje brzine koje možete dati je pomoću ispravnog web-domaćina. Prije nego što svoju postojeću web lokaciju prebacite na novi host, prvo prijeđite na Alat za ispitivanje brzine Pingdom-a i pokrenite brzi test na postojećoj web lokaciji. Spremite statistiku, a zatim ponovite test nakon što izvršite prijenos da biste usporedili razlike u brzini. To možete koristiti za mjerenje poboljšanja svoje nove brzine.

Kada optimizirate WordPress za brzinu, najbolje je započeti s pravom nogom. Korištenje pravog računala, kao što je A2 Hosting-ov WordPress Turbo plan, kao osnovna linija i optimizacija odatle, osigurat će da se vaš WordPress pokreće do maksimuma!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map